Svokor spravil cirkus kvôli fotke v kalendári. Každý rok darujem našim aj svokrovcom fotokalendár, k zimným mesiacom zimné, k jarným jarné atď fotky o deťoch. Takto sa dostala tento rok do kalendára aj fotka z birmovky. Dala som tam spoločnú fotku s krstným rodičmi aj s našimi. Neviem či kvôli tomu že nie sú veriaci, či čo ... splietal dcére hlúposti siedme cez detviate. Mne do očí nič. Oni nikomu darčeky nedávajú ani synovi ani vnúčatám. Od svokry sme s mužom dostali dar raz pred 18 rokmi potom sa nadula že po svadbe odmietam ísť bývať k nim tak sa o moje deti vôbec nezaujíma, svokor ako tak, pokým boli maličké. Už desaťročie sa k nim ani muž nehrnie. Kontakt som obmedzila na minimum, asi aj to málo je im na obtiaž alebo neviem čo si mám myslieť.
Keby som videla, ze stari rodicia sa o vnucata nezaujimaju, to posledne, co by som im dala, je kalendar s nimi. Naco to vlastne robis?
A celkovo si treba s tymi fotkami deti uvedomit, ze deti su najviac zaujimave pre svojich rodicov.
Ja by som to nenazvala cirkus ale frflanie, a vobec by som to neriesila nech si frfle., nejak som nepochopila co sa mu nepaci ani by som nepatrala. Asi bol urazeny ze ste mali birmovku a ich ste nepozvali ? Trochu divny darcek pre ludi co nemaju zaujem o tvoje deti . Kalendar s ich fotkami .,
tak oni vas vobec nemusia a ty im darujes kazdy rok kalendar s vasimi fotkami, aby sa na vas kazdy den pozerali?? 😂😂😂😂 a este kazdorocne iny??? 😂😂😂
Nemyslis vazne!
Pride mi, ze si uplne nesudna.
Nenapisala si pointu, preco mal pripomienky na fotku...
Inak 2x rocne fotokalendar, toto musim mojim detom raz povedat, nech mi to nedavaju🙆♀️
@miadi neviem ako inak nazvať tú scénu čo spravil. Ako som písala svokor sa aj zaujímal , lenže sľahnutá svokra má zdravotné problémy a odmietla dlhšiu dobu ísť k doktorovi, tak sa ju bojí nechať na dlhšiu dobu samú.
Toto je zase len na rozprudenie vášní, že?
Možno žiarli, že na birmovke boli krstni, tvoji rodičia a oni nie niekedy ani nevieš čo starším ľuďom prebehne hlavou.To je tvoja vec, že ste veriaci.Ja som raz zažila cirkus, keď sa moja najlepšia kamarátka vydávala jej otec veľký policajt ateista oni ako teenegerky nemohli nosiť ani krížik od krstnej a on odmietol na jej svadbu, ktorá bola v kostole vstúpiť dnu.Jedina dcéra sa vydávala a on sedel na lavičke pred kostolom.
Najlepšie je tam nechodiť evidentne nemajú o vnúčatá a Vás záujem.
Mne sa taký darček páči podľa mňa to nebolo nič provokačné
@mandzula chcela som že ak už svokor nemôže prísť tak nech aspoň vidí ako rastú
@mandzula áno, asi raz za kvartál
Keď vieš, že sú zarytí ateisti, prečo si do kalendára dala fotku z birmovky? Podľa mňa sa nahneval práve na to. Ja som síce tiež veriaca, ale ľudí na vieru neprehováram. Akceptujem, že sú ľudia neveriaci, pokiaľ akceptujú, že ja som veriaca...
@0silvia0 mal nejaké pripomienky k fotke z birmovky pri veľkom kríži. Ja som to nepočula, kedže k nim roky nechodím a malá sa presne nepamätala na všetky jeho nemiestne poznámky na ľudí čo sú na fotke a že tam nebol nikto s mužovej strany.
Tak, s tým treba rátať, že keď sa vydávaš za muža z neveriacej rodiny, že oni to budú deťom vyhovárať. Ale ak ste sa brali v kostole, muž predsa sľuboval (neviem, či sa to aj nejako nepodpisuje pred kňazom), že ti nebude brániť v kresťanskej výchove... Brali ste sa v kostole? A tvoj muž je tiež neveriaci? A čo k tomu on povedal?
Práve kvôli týmto veciam, nezhody medzi ateistami a veriacimi, vy som si ja neveriaceho nevzala. Ani keby sa dal pokrstiť kvôli mne. Pokrstiť by sa mal preto, že verí v Boha, nie pre "pokoj v rodine".
Čiže svokor ti nič nepovedal, len mal pred tvojou dcérou poznámky, že tam nebol nikto z ich rodiny? Tomu hovoríš, že urobil cirkus a zakladáš preto tému na sociálnej sieti???
@rony2255 brali sme sa v kostole, muž snami do kostola nechodí iba keď je smútočna omša či svadba
Ahoj, je podla mna pekne od teba, ze napriek vsetkemu ty im este darujes fotokalendar, nechbsa stane co sa stane, na teba nikto nic nemoze povedat, ze si sa nesnazila s nimi zostat v kontakte. Oni su velmi cudni ludia aj moja svokra je taka a nemozes s nimi nic spravit. Nerob si z toho hlavu, co robi tvoj svokor...ty im aj nabuduci rok daj ten fotokalendar a ked ho nechce tak nech si ho spali. Ked je jeb.uty tak nim aj ostane.
mala si tam dať inú fotku, určite máš z toho obdobia aj inú, nie iba birmovnú.. ja som dala rodičom a svokrovcom kalendár s fotkami iba raz a každý mal iné fotky - také, na ktorých boli oni s vnúčatami alebo iba deti.. svokrovci nemajú fotku, kde sú moji rodičia, či brat a zas naopak, moji rodičia nemajú fotku svokry.. prečo by sa mal svokor dívať celý mesiac na fotku tvojej rodiny pri kríži? a nakoniec, povedala ti to iba dcéra, aj to nevieš ako presne a čo mu vadilo 🤷🏻♀️ dráma nad drámu..
Ale prosim ta, svokor pofrflal, kalendar pozrel, odlozi ho, nic take sa nestalo. Aspon vies ze fotky videl. Vobec sa tym nezatazuj.
@nikaeli keď muž na témy okolo viery nevyjadruje. Deti to riešili aj s babkou(mojou mamou).
a ako to súvisí s tým, čo som napísala? svokrovci sú ateisti a ty im dáš do kalendára fotku s krížom z cirkevnej slávnosti, na ktorej ani neboli a ešte sa čuduješ, že to ofrflali 🤷🏻♀️ pre nich táto fotka nemá žiadnu hodnotu..
@nikaeli pri výbere fotiek ma to ani nenapadlo, nik ich s tej oslavy nevylúčil dlhodobo nechodia ani na narodeniny muža či detí. Svokor bol u nás pred šiestimi rokmi pri prvom príjmaní len do kostola nešiel, vtedy to bolo bez poznámok. Možno len preto že farár posunul termín na poslednú chvíľu na deň mužových menín.
Robis z komara somara....1. Ani si pri tom nebola, nevies, co povedal, len z prerozpravania "malej".2. Chybu si spravila ty pri vybere fotiek, 3. Nazyvat svokru "sľahnutá" je take krestanske.....🙄🙄🙄
Ja celkovo nechápem tieto kalendáre s fotkami.Ak starí rodičia záujem majú, snáď si deti fotia, alebo im posielam foto z bežného života. Ale kalendár nie.a ešte keď záujem nemajú, veď sa im nebudem vterkovat a ak chcem, dám neutrálny darcek
@gelifil tiez mi to napadlo, okyda si na internete celu rodinu, pricom sa prezentuje ako krestanka 😀
mila autorka, to ze oni darceky nikomu nedavaju je uplne v poriadku, darceky sa davaju dobrovolne a nikto Ti nie je nuteny dat darcek len preto, ze Ty mu das darcek... darcek je preto darcek, ze sa dava nezistne a nie ze za to ocakavas protihodnotu, a na internete sa vyzalujes, ze Tebe dali darcek pred 18 rokmi, to vazne to tu vytahujes? 😅
Naco im davas fotokalendar detí, o ktore sa nezaujimaju?
Na co im darujes fotokalendar ked vobec nie su zvedaví na vase deti?