Svokrine obľúbené vnúčatá

12. jan 2023

Ahojte. Aj vy máte svokru, ktorá rozpráva len o jedných vnúčatach? Moja svokrusa je celkom v pohode, nemiešajú sa do nas, nediktuje mi nic, práve naopak veľa veci čo kúpi sa mi v domácnosti zíde aj darčeky deťom vyberá pekne a praktické ale z druhej strany(asi daň za to) mi idu hore krkom monológy o vnúčatach…konkrétne jej dcéry deti. Nikto nieje dokonalejší, nikto nieje krajší, nikto nepapa krajšie, nikto nerozpráva krajšie len oni a oni a oni. Aj keď sme náhodou spolu vždy okrika len moje deti, dcérine nikdy. Proste moje musia vždy ustúpiť pritom máme rovnako staré deti…Už som skusala sa aj postaviť v strede debaty a odísť si robiť svoje, ona furt len o nich. Kedy sli zuby, kedy mali hnačky, kedy hento kedy tamto. O mojich si nevie zapamätať ani v akom veku začali chodiť 😁 ani nevie koľko krat sme boli na pohotovosti, ja viem každý Detail a to sem chodi tak raz za mesiac… nijako mi neporadite, ani radu nepotrebujem len sa chcem vyrozprávať.
Keď som estelen randila s mojim muzom(jej syn) neskutočne nadávala na svoju svokru ako stále velebila len jedne vnúčence a teraz ona robi to iste. Nepotrebujem ju k životu, našťastie mám krásnu zdravú rodinu a z moje strany naše deti milujú. Ale tie monológy, čo má nebavia pocuvat je niekey des.

marca12
12. jan 2023

Ona si to asi neuvedomuje alebo uz zabudla,ake to bolo. Ono je to tak,ze vnucata od dcery su vzdy viacej ako od syna. Ja ked pridem k mojej svokre tiez neustale pocuvam o druhej neveste. Niekedy ma to tiez otravuje a vacsinou sa len pousmejem. No keby mi niekto vkuse okrikoval deti,to by som sa ozvala a nebola ticho. Chudiatka ako sa aj oni musia citit

lasoli
12. jan 2023

a kebyze tak chodite,ked tam nieje jej dcera s detmi,?Inak mne by to slo tiez na nervy.Hl ale ked si to dotucna ani len uvedomit nevie.

nerya
12. jan 2023

Tak hádam keď príde na návštevu nebude ti rozprávať o tvojich deťoch keďže s nimi žiješ ale bude s tebou zdieľať to co ma pocit ze nevieš 🤷 aspoň mne to tak príde, ale s tým okrikovanim to by ma nasralo

autor
12. jan 2023

@marca12 ja som aj preto obmedzila nejak kontakt, nie skrz tých reci, ale tej nepravost medzi detmi.. Pamatam si scénu keď malo naše druhorodený deti ešte 2 spanky a boli sme u svagrinej gratulovať. V tom momente jedno z deti zaspalo a my sme museli byt všetci ticho. No udrz 2 ročne a 9 mesačne dieťa v tichosti 😁 tak som nás poobliekala, že orideme ked bude vhodnejšia situácia. Obe mame po 2 ks, takze spolu sa vidíme na naše meniny, narodeniny a Vianoce Ale je to aj tak často takmer v každom mesiaci sa niečo oslavuje kde sa stretneme chcené nechcene všetci, keď sme mali po jednom dieťati stretli sme sa aj so švagrinou same ro bolo v pohode, ale teraz nereálne a ani mi to nechýba… ja k svokre nechodim, ta nás tam ani nevolá ona príde niekedy k nám ako aj dnes, a celé 2 hodiny o vnúčatach hovorí a spomína a fotky mi ukazuje a tak 😁
@nerya Jaj, u vás to tak funguje? Ja som zvyknutá na dialóg a nie pocuvat monológ o veciach, ktoré má nehnevaj sa naozaj nezaujímajú kedy Svagrina dostala menzes po pôrode, ako jej spo teraz deti a podobne veci dokolecka dokola 😁 skôr by má potešilo keby sa opýtala, ako sa maji naši a tak

autor
12. jan 2023

@lasoli my nechodime k nej, svokra je celé dni u svagrinej a svokra príde občas k nám, keď niečo nesie alebo tak. Inak sa rodiny stretávame len na sviatky, ale tak je to skoro každý mesiac veru. Sviatkov je vela

sima338
12. jan 2023

Ježiš jasné, taká rodinná klasika 😂 Moja babka ( mama môjho otca ) tiež vkuse chválila len deti od jej dcéry, chaloši sú odomňa o nejaké tie roky mladší, ja som jej jediná vnučka, ale snáď nikdy ma nejak pekne nepochválila, nikdy som nepočula o mne nejako chválihodne hovoriť, ale chalani boli vždy úžasní, chodili na veľa krúžkov ( to som ja už bola mimochodom na výške 😂 ), toto jedli, hentam boli, dobre sa učia...atď. Ja som sa učila celú ZŠ a SŠ na samé jednotky, skončila som s červeným diplomom, popri škole som aj robila a snažila sa aj rôzne osobnostne rozvíjať, ale nejak pre ňu to bolo asi málo,no...Inak je v pohode, mám ju rada, nezabudne na žiadny môj sviatok, prídem ju aj kuknúť hocikedy, ale jej obľúbené vnúča som nebola :D

lucinika
12. jan 2023

U nás je to tak, že starí rodičia o vnúčatá neprejavujú ani len záujem. Iba o vnúčatá druhého syna - môjho švagra,s ktorým máme však dobre vzťahy. Ak sa niekedy stretneme všetci spolu, o naše deti sa svokrovci nezaujímajú, úplne ich ignorujú a venujú sa iba švagrovým deťom. Svokra sa však aspoň trochu snaží, príde na Vianoce poprípade na narodeniny môjho muža, vždy však bez svokra.

nikpa
12. jan 2023

Nerozumiem prečo matky uprednostňujú deti svojich dcér pred deťmi svojich synov. Samozrejme nie každé ale niekoľko kamarátok sa mi na toto tiež sťazovalo. Fakt by ma zaujímalo rozumne vysvetlenie lebo mne to hlava neberie.

kornelies
12. jan 2023

@nikpa Mam dvoch synov a uz teraz viem, ze nevesty budu uprednostnovat svoje matky a rodiny. Necakam, ze mi nevesta pride pomoct, ked budem stara a bezvladna. Jej matka bude na prvom mieste.

eeffka
12. jan 2023

Toto mi pripomenulo jed u situaciu ked svagrina ako stale meskala, joooj vies ona ma 2deti, som na nu pozrela vaaaazne ? A ja mam kolko? ( odpoved je 2 a rovnako stare) 🤣.
Odvtedy uz davala pozor co povie. Ale u nas absurdne je jej jedine vnuca moja starsia, ostatne su len do poctu. Cele zle.

fadama
12. jan 2023

@nikpa tak lebo dcerine deti sú určite jej vnúčatá a synove deti byť nemusia 🤔🤣🤣

jankalukasova
12. jan 2023

Noooo.... A nie je to tak, že svokra vidí tie vnúčatá od dcéry častejšie? Lebo aj moja svokra veľa hovorí o druhom vnukovi ale to je preto lebo ho vidí takmer denne a nás tak raz za mesiac. Ona neporovnáva. Len proste keď vidí moju najmladšiu, tak automaticky jej napadne aj ten druhý vnúčik a hovorí o ňom, chce sa kvázi pochváliť... Ale ja to neberiem nejak v zlom. No ťažko bude hovoriť o mojich deťoch, keď ich toľko nevída... Ona to vníma ako rozhovor o deťoch a prirodzene hovorí o tom, ktoré vidí častejšie. Nemám jej to za zle.

nikpa
12. jan 2023

@kornelies ja mám tiež dvoch synov a ani od nich nečakám, že mi budu chodiť okolo zadku keď budem stará a nevladna, max. že ma umiestnia do domovu dôchodcov kde ako tak dostojne dožijem. Nechcem im zostať na krku a to bez ohľadu na to, či sú moje deti chlapci alebo dievčatá. Ja chápem, že nevestina matka je prvom mieste a je to v poriadku, tak to má byť. Asi som nepochopila čo ma tvoja odpoveď s mojou otázkou.

nikpa
12. jan 2023

@fadama toto je pekná blbosť 😅 ale dobre, je to pochopiteľné 🤦😃 ešteže moji synovia sú už z prvého pohľadu verne kópie svojho otca. Takže s týmto by u nás svokra nepochodila 😃

fadama
12. jan 2023

@nikpa 😁
Môj syn sa na muža nepodobal vôbec 😅😅🤣
Čím starší tak už tam bola nejaká podoba, a chute ma cele po mužovi teraz . 😁

kornelies
12. jan 2023

@nikpa Travia tvoje deti rovnaky cas so starymi rodicmi. Neinklinujes viacej k svojej mame? Je to uplne prirodzene.
Tiez som zazila svokrine monology, mne sa o deti nestarala. Takze, ked bude stara a nevladna, nech ju umiestnia do domova a staraju sa, ja mam ruky ciste. Aky pozicaj, taky vrat.

majkamasar
12. jan 2023

U nas podobne. Ale nie je to moja mama ktora stale ospevuje iba bratove deti ake su uzasne. Ale kedze je to mama raz uz ma to tak vytocilo, ze som jej to uz povedala. Ze uz o nich nechcem nic pocut. A ked o nich nahodou zacne rozpravat slusne ju stopnem, dohodli sme sa ze sa o nich nebudes rozpravat.

nikpa
12. jan 2023

@kornelies ty stále píšeš o tom istom svojom ale zároveň od veci. Ešte raz. Akú má spojitosť to, že inklinujem viac k svojej matke ako k svokre s tým, že svokra uprednostňuje deti od dcéry pred deťmi od syna? Veď to sú dve rozdielne veci... Pleties hrušky s jablkami. Ale ok, ty si asi rozumieš.

zoja1234
12. jan 2023

@nikpa podľa mňa preto, ze pri svojich dcerach vedia ze dieťa je 100% ich.. Ako sa hovorí "matka je istá.." 😁

janka54321
12. jan 2023

@lasoli to jej nepomôže, moja svokra tiež stále rozpráva o deťoch švagra, keď su tam není ....jednoducho ich žerie a čo sa týka švagriny, tak s jej rodinou žije a keď tam moja malá príde, tak musí len večne ustupovať, aby dcera švagriny náhodou nezačala ,,pistat", lebo není podľa nej ..tieto veci sa u nás nikdy nezmenia, ja som prestala ku svokre a vlastne aj muž úplne chodiť a malej to neodpierame, tak keď povie, že tam chce ísť ..tak ju zanesieme a viac neriešim, aj keď ma to mrzí neskutočne, že to až takto ďaleko zašlo ...aj keď si začínam všímať, že mala už tie rozdiely začína vnímať, ...ale nezmením to ..keď tam chce ísť nech ide

kornelies
12. jan 2023

@nikpa No vidis, aj svokra citi, ze preferujes svoju matku pred nou. Tak ona preferuje vnucata od dcery pred tvojimi. Jednoducha matematika. Treba citat medzi riadkami, to znamena pochopit vyznam slov.
Ona ti rovno nepovie, jej spravanie tomu nasvedcuje. Este nemas tolko zivotnych skusenosti, tie pridu vekom. A nepletiem jablka s hruskami. 😉

lasoli
13. jan 2023

@janka54321 ale to uz je aj chyba svagriny.Nieken svokry.Ked nevidi ze jej dcere musi ustupovat.

katkine_terapie
13. jan 2023

Autorka: A ked zacne rozpravat o jej detoch co spravis ty?

janka54321
13. jan 2023

@lasoli ale svokre to problém evidentne nerobí, ale ano chýba švagriny, že si nechá takto, aby sa jej dcére ustupovala

titla
13. jan 2023

Ked sa nabuduce stretnete a svokra zacne znova basnit o vnucatach, vyzuzila by som na Tvojom mieste prvu odmlku a zacala podobne basnit o tom aku ma sestra/brat/sesternica dobru svokru...

janka54321
13. jan 2023

@titla toto je dobre, ale napríklad ja taká neviem byť, že takto jej to povedať, ...ja sa na jej úrovne neznížim, ale ako som uviedla vyššie ..ničím a nikým sa to nezmení, v každej rodine sa vždy nájde nejaká tá ,,čierna ovca"

basska_b
13. jan 2023

O tomto tu uz bolo vela tem, zaznel tam velakrat nazor, ze deti od vlastnej dcery su instinktivne lepsie, lebo matka je vzdy ista, otec je neisty, cize je taky cudny instinkt, ze deti dcery su srdcu blizsie... ak su svagrininej deti skorej narodene ako tvoje alebo castejsie travia cas s babkou, to je dalsi faktor. Prve vnucata, z tych je kazdy pototo a potom nejakemu osmemu vnucatu uz babka ani nevie prist na meno

titla
13. jan 2023

@janka54321 toto bohuzial funguje len u ludi so sebareflexiou. Ale to vacsinou zistis uz po uvodnom pokuse, aka je reakcia. Mnoho ludi sa urazi... Takze ak vidim, ze nastavit zrkadlo nepomaha, nepokracujem v tom, lebo mojou snahou nie je "vracat uder" ale snazit sa aby sa druhy vzil do mojich pocitov.

basska_b
13. jan 2023

@nikpa Ja si myslim, ze je to tym, ze svoju dceru si vlastna mama velmi dobre pozna a preto si dovoli viac sa jej montovat do zivota, do veci a aj do deti... svokra je taky cudzi clovek, clovek sa furt boji , ze daco urobi, co ona nema rada a pod. A svokra si tiez niekedy drzi odstup

petik22
13. jan 2023

aj u nas je to tak... kedysi ma to strasne mrzelo. prisli sme k svokrovcom a oni sa mna spytali,ci som nebola so svagrinou,co vie nove jej dcera 🙈 pritom boli u nich skoro kazdy vikend a pod. .. Raz som im nato ostrejsie odpovedala a odvtedy,ked zacnu o nich rozpravat sa robim,ze npocujem alebo menim temu.
Btw. na prazdniny,vikendy,vylety beru zasadne len netere,nase deti ani raz 🤷‍♀️