Svokra zhodila masku a môj manžel jej verí

10. dec 2024

Ahojte ja už naozaj neviem ako ďalej . S manželom sme spolu 8 rokov mame dcéru 5 ročnú a s predchádzajúceho vstahu ja mám 14 ročnú dcéru . Všetko sa zmenilo po narodení našej dcéri . Svokra zhodila masku a vyhlásila mi vojnu . Manžel verí svojej mame . Vymýšľa si na mna veci ktoré sa nestali . Najprv že bola u nás a nedala som jej dcéru kočíkovať a pritom u nás ani nebola. Muž keď isiel k rodičom vyplakavala ako nemôže varovať atd . Pritom odmietla dcéru prebaliť že sére žlté hovna . Bola kojená . Keď nastúpila do škôlky a ja do prace že bude vartovat aby som mohla byt v práci dlhšie ( živnostníčka som ) ale prestalo ju to baviť lebo dcéra stále chorá týždeň v škôlke dva týždne doma . Tak sa stalo že neprišla nezdvihla ani mobil . Ja v práci objednaných zákazníkov . Mali to rozdelené s mojou mamou raz jedna raz druha presne férovo . Začala mi vyčítať že som do manželstva došla s holou ritou a dom je jej syna a ja budem poslúchať tak ako ona musela svoju svokru ( býva v rodičovskom dome kde snimi žila aj svokrova mama) a že jej svokra tiež nevarovala a nebude ani ona mne . Vždy sa takéto udialo bez prítomnosti manžela . Pred ním hra utrápenú starú mamu ktorá nemôže byt so svojou vnučkou lebo ja si to neprajem . Muž sa za mna nepostaví . Mame financie každý svoje a jeho mama mu dáva rady aby odomna pytal nájom a aby sme so všetkým išli na polovicu . On zarába slušne okolo 2000€ mesačne. V odbobi Jaro - jeseň máva okolo 2900€ ja sa pohybujem okolo 600-1100€ záleží aj aký mesiac koľko ľudí mi príde . Raz je lepšie raz horšie . On odomna pytal polovicu za nákup atd . On si sám rozhoduje o svojich peniazoch . Dovolenky chce na polovicu na čo ja nemám . Potom hádky . Svokra nám už rok nestrazi dcéru . Pomáha moja mama . Ona mužovi vyčíta že nemôže varovať lebo ju nezavolame . Ale kwd sme naozaj potrebovali moja mama mala operáciu .mala vymluvy že nemôže . Ide sadiť zemiaky , ide na nákup , ide na stretnutie jednoty dôchodcov atd . Ja ju vlastne nepotrebujem ale muža to štve že nevaruje a neni s našou dcérou . Ona svoj nezáujem sa snaží kryt tým že som všetkom na vine ja . Snažila som sa vždy slušne ale posledný rok sa to už nedá . Čím viac výmyslov na moju osobu . Keď je muž na tyzdnovkach robí mi kontrole pobeha každú izbu či nemám niekde skovaneho chlapa . Muž ju chápe povedal že keď mi mama robí kontrole tak má na to dôvod .

Len pre vysvetlenie muž nikdy nemal ocr na dcéru lebo by prišiel o platené vyhody . Vždy som ja ostala alebo moja mama pri chorej dcere . On ráno vstane a ide do prace ja musím navarit nachystat deťom pracujem od 8.30-18.00 mám pevnú otváraciu dobu . Pracujem na dedine . Vybaviť stráženie keď dcéra ochorie od večera do rana . Mama príde . Obe sú dôchodkyne vo veku 65 rokov svokra je aktívna zdravá . Mne povedala že ona chce žiť užívať si keď už konečne svokra zdochla . Pred synom hra inú ligu.On verí jej a ja už fakt nevladzem . Rozmýšľam nad odchodom. Bojím sa či to finančne zvládnem . Deti majú naozaj zazemie nič ich nechýba ale ja sama
Už im taký život nedám . Mám našetrené na zábezpeku bytu chcem požiadať u nás v meste o nájomný byt . Ale čo bude ak ochoriem ako živnostníčka keď nepracujem peniaze nemám .manzel sa o mna už nezaujíma ako o človeka . Keď je doma sedí na mobile a pozerá videa .alebo hra hru. Neopyta sa ako som sa mala v práci a keď už aj sa opýta nevníma moju odpoved lebo ho viac zaujíma video . Rozhovorov za tých 5 rokov boli xy veľa nič nezmenilo chvíľu nejaký týždeň . Hádame sa . Klame mame klame aj mne . Mama ho ľutuje že nemôže sa toľko venovať svojim koníčkom . Je pri mne chudak atd . Viem že lepšie to nebude . Ako nabrať odvahu a odísť sama s dvomi deťmi živnostníčka . Nemám žiadny majetok . Auto čo sme kúpili pre mna na spotrebak splácam manželovi .mne ako živnostnícke by spotrebak nedali .a iné robiť nepôjdem neni kam automobilky v okoli prepúšťajú a robiť na smeny sa mi nedá . Veľa krát si viem časovo prácu korigovať pracovať menej pri chorobe atd. Účty nákupy platí muž ja okolo deti. Lekárov , krúžky oblečenie atd.ja si platím svoju živnosť telefón auto aj servis atd .ako stoho všetkého von ?! Pred 3 rokmi sme boli v manželskej poradni raz a dosť . Manžel to odmietol lebo mu to nehralo do noty čo nám terapeutka hovorila . Už má nebaví mu dokazovať , že sa veci majú inak . Je to pre mna ponižujúce . Ale bojím sa o financie ako by som to všetko sama zvládla .Ďakujem za prečítanie a možno nejakú radu.

lucka_ke
10. dec 2024

ak ste manželia tak všetky zarobené peniaze sú vaše spoločné, čiže ak splácate auto tak spolu, nie že ty splácaš mužovi nejakú "pôžičku", rovnako výdavky na spoločné dieťa, domácnosť... na staršie dieťa prispievať nemusí, ale predpokladám, že tam máš výživné
ja by som sa od svokry úplne odstrihla, nič by som jej nehovorila, nevolala ju strážiť a s mužom nájsť nejakú spoločnú reč - necíti sa zanedbávaný? trávite čas spoločne bez detí? nepomohlo by vám to na zlepšenie vzťahu?

nin12345
10. dec 2024

V prvom rade je fajn ze si sa rozhodla odist z tvojho prispevku je zjavne ze tam k nejakym zmenam nedojde lebo ani tvoj muz nie je ochotny a schopny nieco pre to urobit. Ina by sa v tvojej situcii uz rucala ze jej dva vztahy nevysli ale ty super triezvo uvazujes len treba odburat ten strach. Neboj sa zvladnes to daco ti mama pomoze on ti vyzivne na malu bude musiet platit, predpokladam mas vyzivne aj na prvu dceru a ak by bolo velmi zle tak prva dcera si o cas moze najst aj daku jednoduchu brigadu. To sa vsetko vykrystalizuje len treba urobit asi ten prvy krok. Budem na teba mysliet

sense
10. dec 2024

Nuž sama najlepšie vieš že hlavným problémom je manžel a nie svokra.

Nuž jedine odísť a požiadať o vyzivne. Ľahké to nebude ale budeš mať klud. Aj tak si na všetko sama

negymama
10. dec 2024

zivnost mozes pozastavit a ist do prace. dcera ked ma 5 rokov, uz casom nebude tak casto chora, a v praci mas aspon platenu ocr ci PN.
K rodicom ist nemozes? Ked je tvoja mama ochotna strazit, mozno by ste sa tam nachvilu potlacili, kym nebudes mat ine moznosti

tanyan
10. dec 2024

Akosi mi z toho vychádza, že na alimentoch dostaneš viac ako aktuálne a hlavne nebudeš investovať čas, energiu a peniaze do niečoho, čo nikdy tvoje nebude - mamičkin maznáčik a jeho dom.

ukgirls
10. dec 2024

a nemozes ist k mame na zaciatok ? najst si normalnu pracu namiesto zivnosti a deti do stridavky nch aj manzel vie co je to byt doma na ocr ....

autor
10. dec 2024

@lucka_ke toto viem ale muž to neakceptuje . On dre on sa narobí a so svojmi peniazmi si urobí ako on chce . Žiadne take že by sa somnou poradil . Chce kávovar kúpi, chce kosačku kúpi , chce iné auto kúpi ..môj názor je nepodstatný .so svokrou rok nekomunikujem. Ak príde na návštevu raz za dva týždne ja z domu odchádzam .ona komunikuje výhradne len snim .Ja akceptujem že nechce pomáhať s dcérou ale muža to štve a vadí mu že len moja mama je ochotná . Teraz som chcela či by mi prispel pre našich 30€ na vianočný darček odmietol stym že ak nedám ja na darčeky pre jeho rodičov tak nedá ani on.chcela som im kúpiť kávovar dolce gusto keďže sa im starý práve pokazil má už roky .chcela som ako poďakovanie za cely rok čo bola mama ochotná byt s dcérou . Jeho rodine nemám prečo . Urazil sa . Pritom ja som nakúpila darčeky deťom on na ne nedal ani cent . Je pravda že na seba nemám čas lebo cez voľno už mamu obťažovať nechcem keďže mi varuje každý pracovný deň lebo poobede je s malou ona ja som v práci . A svokra ochotná nieje aby nám dopriala trosku času pre nás . Povie chcela si decko staraj sa . Pritom muž deti nemal a ja som veľmi nechcela ale nechala som sa ukecat . Dva roky bol super starostliví aj mojej staršej dcere . No uverila som ….🤷🏼‍♀️

autor
10. dec 2024

@negymama a kam u nás je všetko automobilka a na smeny . Robím tuto prácu 20 rokov milujem ju . Napĺňa mna spokojnosťou aspoň to jedine mám .

lucka_ke
10. dec 2024

och je mi to ľúto, tak asi ako ti píšu dievčatá vyššie, ísť ku mamke a na dcérku výživné, postupne sa postavíš na nohy, veľmi držím palce

autor
10. dec 2024

@ukgirls nie bývajú s otcom v doizbovom byte .

lenkakravcova
10. dec 2024

Chce kosačku kúpi, chce auto to si kúpi..tak aj keď chce dovolenku, nech ju zaplatí. Ty zarábaš polovicu a staráš sa o dieťa. On by mal mať aspoň toľko rešpektu voči tebe, že keď už sa o dieťa nestará, tak to vykryje finančne.

januska12323
10. dec 2024

Keď manžel tak dobre zarába budeš mať aj dobré výživné a s tým už nejak vyžijete. Držím palce

autor
10. dec 2024

@lenkakravcova takto som si to predstavovala aj ja .

lienka.7
10. dec 2024

@autorka bud sa rozhodneš pre odchod alebo budeš ďalej trpieť. Mas len 2 možnosti.
Inak nehnevaj sa, ale splácať mužovi pozícku???? Ako prepac, ale ty si sa s koňom zrazila???? Aj on ti.plati za domáce práce a starostlivosť o vasu dcéru? Ci len rata "svoje" peniažky??? V manželstve sú peniaze spolocne.
Inak predpokladám, že takyto chuj bol stále, len ty si to nevidela. K svokre sa nevyjadrujem, synacik bude asi jej kópia... 👌 a co sa tyka tých 30€ na darček pre vašich, to fakt nechápem, naco si od neho pýtala, keď vieš aký je chuj. Inak na sviatky si to ako pán predstavuje? Ze ty nakúpiť, postaras sa?

vroni
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
negymama
10. dec 2024

nechapem preco sa nechas ekonomickz tyrat.

v manzelstve existuje take nieco ako BSM, bezpodielove spoluvlastnictvo manzelov, to znamena ze vsetkz prijmy manzelov su spolocne, bezohladu na to kto kolko zarobi, nie su ziadne "Jeho" peniaze. Dalsia vec, manzelia aj ich deti maju mat rovanku zivotnu uroven. Takisto vsetko co nadobudnu pocas manzelstva je spolocne, hnutelnz aj nehnutelnz majetok, uspory ale takisto pozor aj DLHY, ked on vezme pozicku na svoje meno a prestane to splacat, obrati sa banka ci iny veritel na teba ako automaickeho spoludlznika.

autor
10. dec 2024

@lienka.7 veď toto .je uplna kópia svojej mami a ja to nedávam . Reálne viem že lepšie to nebude len sa bojím pre financie odísť . Mám zle skúsenosti sprveho manželstva kde má ex osklbal o všetko . Ten mi dava výživné 90€ . Nemá zmysel sa snim ísť súdiť má podchytené sudy . Snim som sa súdila 9 rokov o majetok aj dieta . Majetok vyhral dieta vyhral ktoré sa vrátilo ku mne . A býva u mna súdne to podložené nemáme . Ja som rada že dcéru mám pro sebe a nechem nič s ex . Mám od neho kľud . Ale to je o inom

negymama
10. dec 2024

a ked uz chce pan manzel pytat polovicu na vylet, dovolenku ci "najom", tak potom preco ty hlupa varis a upratujes? pre vsetkych? tak potom tiez nech on polovicu. Das sa zneuzivat, a len sa stazujes ako sa nic neda. smeny sa nedaju, odist zo zivnosti sa neda, k rodicom sa neda, bla bla.
u rodicov by ste sa vedeli na kratko aj potlacit v 2izbaku, su rodiny co ziju aj v 1izbovom byte. Varovat dieta ti moze mama aj v podnajme, ak nechces u rodicov, cez prazddniny moze vypomoct aj starsia dcera. Prinajhorsom sa da pomoc aj zaplatit.
Je mozne ze aj pri zaplateni strazenia - s vyzivnym od muza, svojim prijmom, by si mala financne lepsie.

zmrzlinka8
10. dec 2024

by som ju niekedy nahrala, tak aby o tom nevedela a pustila manželovi 😉

autor
10. dec 2024

@negymama až take jednoduché to nieje . Práce sa nevzdám . K rodičom tiež nie . Mama by mi do všetkého kafrála a chce mat doma svoj klud a unich má nechce bohužiaľ .

betulinka1
10. dec 2024

No velmi zla situacia. Musis si to spocitat ekonomicky. Kolko najom a kolko ti ostane + daňové prídavky + danovy na dve deti. Cize ked zarobíš 110€, tak prídavky na dve deti mas 120€, danovy na dve deti netusim kolko, treba si to najst. Kolko stoja u vas nájmy, kolko ti ostane. To by bolo prve co by som riesila pri odchode. Druhe kolo by bolo, ziadne platenie najmu a ani polovica dovolenky. Ked chces najom OK ale mne budes paltit za upratovanie, strata prijmu pri OCR. Ked nemam na dovolenku, nejdem. Vybavene. Musis sa postavit za seba trosku viac. A este by som mu pripomenula, ze pri jeho prijem je aj tvoj prijem. Cize nech si ten najom plati z vasho spolocneho prijmu. Ak by mal poznamky typu, ze tak isto aj tvoj prijem, tak ze ty mu das polovicu zo svojeho a on ti da polovicu zo svojeho. Polovica nakupu 🤣🤣🤣 by len raz vytiahol na mna muz blocek, ze chce polovicu. Mohol by kricat kolko chce, este policiu by som na neho zavolala, ze sa citim ohrozená. Ty budes mat trosku problem so svojim sebavedomím, ked si toto nechas.

autor
10. dec 2024

@zmrzlinka8 už aj nad tým som rozmýšľala ale aj tak muž by povedal že to je inscenovane a robené pod mojim zlým zámerom . Už má nebaví dokazovať mu niečo . Pred rokom som ju pred mužom konfrontovala chytila sa muž bol vnemom úžase . Ona sa priznala sľúbila že sa polepší 🤦🏼‍♀️ potom sa vyhrazala že ona chde pre nás to najlepšie a je najhoršia že príde dom a poje všetky tabletky čo má doma . Psycho

nikiki29
10. dec 2024

Odísť, vybaviť výživné na manželku aj na dieťa a hotovo… ja by som to netrpela, oni sa nezmenia. Uskromníte sa s deťmi na začiatok, no začni si poriadne šetriť už teraz a všetko si naplánuj dopredu. Nechápem ako môžte žiť tak, že on zarobí niekedy aj 3k, ty max 1k a chce polovicu výdavkov 🤯

katica06
10. dec 2024

Neviem si predstaviť existenciu vo vzťahu kde by sa ma muž nezastal. Mohla sa svokra aj na hlavu postaviť. Ale na môj vkus bolo u vás od začiatku čudné, s tými oddeleními financiami. Ja by som takto nedokázala dlhodobo existovať.
Odchod, ťažký oriešok pre každú ženu. Vieš iba ty, čo vás vzťah stojí za záchranu či nie. Jednej kamoške vyšlo zbieranie dôkazov proti svokre, následne odchod a ultimátum, ale tam do terorizovanie svokrou trval 2-3r. Tu je to asi zbytočné

autor
10. dec 2024

@betulinka1 áno bojím sa . Chcem požiadať o mestky nájomný byt . To nieje take drahé ako od súkromnej osoby . Presne tom som spravila chcet peniaze za nákup ja chcem za iné veci čo robím tu . Už tak nepýta správy nákup . Sem tam mi vytkne ze veľa utratil ale ja som tá čo ešte dáva z nákupného košíka veci preč ktoré nepotrebujeme . Veď keď si veznem nás cely príjem sme králi . Ale keďže žijeme každý za svoje je to z mojej strany úbohé .

autor
10. dec 2024

@katica06 sama vstah nezachranim a viem že to speje k môjmu odchodu . Len asi ešte potrebujem lekciu od muža aby som naozaj povedala dosť . Aj z prvého manželstva som odišla ja . Nastalo peklo . Bojím sa že zasa nastane peklo . Socialky polícia atd .

katica06
10. dec 2024

Ty žiješ v tom vzťahu, my neviem čím si prešla, čím prechádzaš. Neviem či by poradňa bola pre vás riešenim. Viem iba že si si už dosť vytrpela, možno aj príliš veľa. A keď už tak tak rieš výživné aj zverenie do starostlivosti

len0cka
10. dec 2024

Nahravaj si svokru, vaše "rozhovory",jej predstavenie na telefon. Normalne zapni na mobile diktafon. Aj viackrat a potom to pusti drahému nech vidi aku ma super mamicku. A pre tie,ktore sa tu chcu ohanat,ze bez suhlasu nemoze nahravat,ani sa neobtazujte s komentarmi. Mne osobne toto v zivote velmi pomohlo a otvorila som takto muzovi oci ohladom jeho otca.
Aj ked je pravda,ze tvoj muz je aj bez svojej mamy chuj,takze tu vela vody nenamutis😐

katica06
10. dec 2024

@zmrzlinka8 kamoška presne toto robila, až následne muž uveril a veci sa pohli, svokre zistili diagnózy, ale keď tvoj verí mamičke aj po odhalení klamstiev to je už iná diagnóza

autor
10. dec 2024

@katica06 on nevie prekusnut že moja mama pomáha s dcérou a jeho nie . Chce mi dokázať že jeho mama tiež chce pomáhať aj teraz jeho mamu donútil ísť zajtra poobede strazit malú na základe toho že svoju mamu oklamal . Aby ju l nám vôbec dostal a teraz sa bude on tváriť aká ke jeho mama super . Je to nekonečne . Viem čo mám robiť len sa bojím čo bude ako bude ….