Svokra veľmi "vonia"

26. aug 2023

Ako by ste riešili tento problém: Svokra keď príde na návštevu tak je strašne ale naozaj strašne navoňaná, snaží sa prekryť smrad z cigariet najlacnejšími voňavkami z čínskych obchodov. Máme malé bábo s príšerný ekzémom, kožu na hrudi , tvári , rukách má až do krvi zoškriabanú , prať jej musím v horúcej čistej vode, žiadne mydlá, krémy iba tie na predpis... Svokra keď príde tak ju z rúk nepustí, nosí si ju, túli. Malej sa zakaždým zhorší ekzém. Predpokladám, že z tej voňavky keď ju o seba poobtiera. Už som jej 100x hovorila, že nemá chodiť za vnučkou takto vyvoňaná, nechápe. Včera som jej po príchode dala čisté oblečenie a poslala ju umyť sa ak chce malú na ruky . Zdieľa sa a odišla, teraz vôbec nekomunikuje. Ja už neviem ako jej vysvetliť, že tie jej parfémy robia dieťaťu zle.

dulazh
26. aug 2023

narovinu jej povedat,ze parfemy skodia vnucke,ze sa jej velmi zhorsi stav po jej navsteve,tak nech sa pri navsteve vnucky nevonia pokial ju chce vidat a drzat na rukach.Keby mne nevesta dala ciste oblecenie tiez by som sa,, nasrala,,-ved nechodi spinava len navonana.

basulaak
26. aug 2023

Tak jej ju nedaj na ruky. Moze sa len pozerat ked si neda povedat.

minenkak
26. aug 2023

Mňa by teda svokra nezaujímala,ako sa cíti,neakceptuje ,nebude chodiť na návštevu a dieťa do rúk absolútne nie

dkethe
26. aug 2023

Vpodstate sa to vyriesilo. Ty si jej ponukla solidne riesenie. Ona mala moznost prijat to, alebo neprijat. Rozhodla sa neprijat. Teraz je tvojou ulohou v klude respektovat jej rozhodnutie.

Uplna parada.

rakywanda
26. aug 2023

Asi to vyznie hnusne, ale mňa by jej urazené city vôbec nezaujímali, keď ju nezaujíma, že vnučka po jej návšteve trpí.
Tiež nám atopičku a sama som musela prestať používať napr. svoj krém na tvár, lebo pri kontakte našich tvárí sa vyhadzovala. Doteraz si pamätám ako som neraz plakala pri ošetrovaní exému .

javiemneviem
26. aug 2023

Nech si hovorí kto chce čo chce, keď po tom, že si jej pekne povedala nereagovala iným správaním bohužiaľ. Bud po mojom, alebo vôbec. Svokra sa o exem nestará, tak nech počúva. My toto budeme riešiť onedlho. Moja svokra si zdá kupuje drahé parfumy, ale extrémne silne a ťažké. Pamätám ako mi došla k 5 dnovemu bábätku vyvonana ako do baru. Ja som migrenovy typ. Tri dni ma potom šialene bolela hlava. Babo som po jej návšteve musela cele umyť, vyprať zavinovacku, bolo to neznesiteľne. Teraz čakám ďalšie… a ona tie voňavky nonstop. A ešte keby z toho moje dieťa malo exem, nech sa mi vyvonana vyprace z domu. Pri druhom budem určite tvrdšia nato… chápem ta. Podľa mňa si urobila dobre.

monikkatt
26. aug 2023

Vobec sa tym netrap, v podstate sa to vyriesilo.. aspon na cas. Mozno si svokra uvedomi konecne co od nej chces.
Nemusis mat absolutne ziadne vycitky, ak dospela zena nechape uplne jasnu a banalnu vec. Mala hadam kvoli nej nebude trpiet

autor
26. aug 2023

@dulazh ja som jej povedala, za akým účelom jej to oblečenie dávam. Darmo sa aj pôjde umyť keď má na tričko pol litra voňavky vyprskanej. Xy krát pred tým som jej povedal, čo tie voňavky s ekzémom robia, aké to je jedným uchom dnu druhým von.

nikpa
26. aug 2023

No keď je blbá tak čo s ňou. Upozornena bola, ak nechápe alebo nechce chápať tak nech sa uráža, veď ju to prejde. Inak viem o čom hovoríš ale u nás aspoň malý nemal ekzém. Keď bol bábätko a odišla od nás svorka, kompletne sme ho museli vykúpať a prezliecť lebo voňal ako obliaty parfumom.

sara07
26. aug 2023

netráp sa , dôležité je dieta pre teba
pokial to v norme znaša muž je to ok
nerieš , ked je krava v tomto nič nenarobíš .. a nerozumiem ako jej to môže byt jedno ved to je jej vnuča , ked sa odula , neboj odduje sa naspäť
možno jej skus vysvetlit že ako by jej bolo keby jej to niekto robil jej synovi , že nemáš na vyber
ukáž jej že nemáte avivaž a čo všetko robíš aby nemala ekzem, kto nemal ekzem tažšie chápe ale je to peklo doslova ..
stoj si za svojím ...

ema22270
26. aug 2023

Uplne ti rozumiem, ide o zdravie tvojho dietata. Aj nas starsi nal silny ekzem a neviem si toto predstavit.

0kristina0
26. aug 2023

Tvoj problwm sa vyriesil, ja by som jej pri odchode este zakricala, ze je u vas vitana ale bez tych lacnych vonaviek.

zuzanka.zuzu
26. aug 2023

toto mal riešiť muž, nie ty 😉

autor
26. aug 2023

@zuzanka.zuzu a dôvod? Muž je v zahraničí, nebudem čakať kým sa vráti. Nemám 5 rokov aby som sa niečo bála povedať svokre.

minenkak
26. aug 2023

@zuzanka.zuzu aj mňa zaujíma prečo by to mal riešiť muž

minenkak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anita6666
26. aug 2023

Skús psychiatra,hádam pomoze

ivangeline
26. aug 2023

Ak ma az exzemy a ozaj to ohrozuje jej zdravie,nepolavit.

autor
26. aug 2023

@ivangeline tak nemá ho samozrejme z toho, ale tie voňavky ho výrazne zhoršujú.

samimami777
26. aug 2023

Nerešpektuj toho kto nerešpektuje teba. Vysvetlila si v kľude opodstatnené dôvody svojej požiadavky , nereagovala. Ponúkla si čisté veci , odmietla. Z tvojej strany snaha bola , ak chce vidieť panička vnúča nech sa tiež sama posnaží

maryetta
26. aug 2023

Robis. Resp snazis sa robit v prospech dietata. A to by mal kazdy kto k nemu pride. Ak teda nebola ochotna akceptovat tvoje riesenie tak…
Ako sa urazila tak sa odrazi. Aj jej by malo zalezat na zdravi dietata. A teda nezakazala si jej chodit…