Svokra uprednostňuje druhé vnúča

23. feb 2022

Uz dlhšie zvažujem, že založím túto diskusiu. Som vydatá už 6 šťastných rokov, mám úžasného manžela, ktorý so všetkým pomôže a malého 2 ročného synčeka. S počiatku som tento problém nejako nevnímala alebo som sa ním nezaoberala. Syn keď mal cca 3 mesiace dostal zápal obličiek s čím sme skončili na 2 týždne v nemocnici presne na štedrý deň ho pustili domov. Celé sviatky k nám svokrovci neprišli a vtedy som si uvedomila, ako sa svokra voči mne správa. Od tohto okamihu si začínam všímať ako uprednostňuje druhé vnúča, to prišlo z nemocnice a ešte v ten deň tam dobehla. K nám nepríde len na oslavu narodenín a menin keď síce čítam iné príspevky tak je to možno výhoda 🤣🤣🤣 k nim ide každé 2 týždne, inak bývame od seba cca 1kilometer. A tak je to z viacerými vecami. Malému ani nedá pusinku keď k nej ideme. O tom že s malým ešte nikdy nepomohla ani nejdem písať. Malého by som jej sama od seba nedala, ale keď mal brat svadbu a spomínala som jej že malého nemám kde nechať, tak mi povedala aby som ho vzala so sebou alebo ho na hodinku postráži, náš malý neobsedi ani pol hodinku vkuse, čiže musel s nim ostať manžel doma. Jedine kedy vie že existujeme je keď treba aby sme jej pomohli. Nechcem byť zlou nevestou, keďže mám jediného syna tiež by sa mi nepáčilo, aby raz jeho manželka bola voči mne nejaká striga, ale nedokážem akceptovať jej správanie. Ako by ste sa zachovali vy? Nechali to tak a tvárili sa že je to oki alebo jej rovno povedali že jej správanie voči mne a môjmu synovi sa mi nepáči?

diamond007
23. feb 2022

Úžasná svokra. Vymením 😍🤩🥳🥳🥳

Zeny sú vždy nespokojné, montuje sa = zle je , nemontuje sa = zle je...

ivankamrva
23. feb 2022

A ked ste mali svadbu on s tym suhlasila ? Bola s tym ok ? Lebo je to zvlastne …

pribinak
23. feb 2022

Keď si predstavím že som 2 týždne s babatkom v nemocnici a len čo prídem domov hneď dorazí k nám svokra, tam by má odviezla sanitka
Buď rada, že ju nemáš non-stop za zadkom a nemusíš s ňou nič riešiť

majkabambulik
23. feb 2022

Ako sa hovori, ked je rozvod, na vine su obidve strany - aj nevesta aj svokra.😅 preto je lepsie mat takuto pani svokru v uctihodnej vzdialenosti v kazdej dobe a chodit okolo nej ako okolo skazeneho vajicka- len aby sa nerozbilo, potichu, vzdialene a velmi si ho nevsimat, inak ten smrad zsiahne aj manzelstvo a to je to posledne co by ste chceli.🙊

dzulli1980
23. feb 2022

Moja svokra videla svoju vnučku, dieťa svojho syna naposledy, keď malá mala 15 mesiacov, so všetkými svojimi ostatnými vnúčatami je v pravidelnom kontakte ... dnes má dcéra takmer 6 rokov, nepozná ju ... nič mi s ňou nepomohla, hoci vedela, že v čase, keď sa mi narodila, umieral môj otec na rakovinu, bolo to pre mňa ťažké, náročné na psychiku atď., že moja mama sa musela starať o otca ... jednoducho som bola na všetko sama, muž chodil na 12-tky do roboty, žiadna pomoc, žiadna podpora ... rada pre Teba, nič od nikoho nečakaj, snaž sa pomôcť si sama ... nikto, ani svokra, nie je povinný Ti pomáhať.

janinah
23. feb 2022

Všade covid.vnucatko príde vyšťavené z nemocnice.no.nesla by som k nemu.pre jeho dobro.Ale strážila by som.aby mladí mohli na svadbu.Neries.zi si svoj život.

deti95060810
23. feb 2022

čo na tom chceš meniť... buď rada že ju nemáš doma...

didi2102
23. feb 2022

Možno má len pocit že si držis odstup,že ty tam nejdeš,ty nenukas, že ich ty až tak nechceš a nepotrebuješ,zatiaľ čo druhá strana,ich volá,ponúka stráženie dieťaťa atď možno je to len dokonalá svokra ktorá vie kde má miesto a tebe to začalo vadiť a chcela by si to zmeniť ,skús viac angažovať volať a uvidíš ci.dojde k zmene, inak ja by som si asi ako väčšina nepriala že.pridem z.nemocnice a hneď je u nas svokra

horalka1986
23. feb 2022

Mam rovnakú svokru, s tym rozdielom, ze dcera je jej jedine vnuca a som nadmieru spokojna. Vdaka bohu za nu. Ona ku nam nepride a ja sa ku nej nasackujem na cigu a kavu kedy chcem a mam na nu naladu. Btw, byva v tej istej dedine.

zmrzlinka2021
23. feb 2022

No a povedala si to svokre co tu pises?
Ako reagovala?

romanovic
23. feb 2022

@dzulli1980 to je smutne, ze ostatne vnucata ano a jedno jedine nie. Viete aj dovod?

dzulli1980
23. feb 2022

@romanovic Vôbec neviem ... ona ma od začiatku nemusela ... neviem prečo ... ja som priamy človek, na rovinu som sa jej opýtala, čo má proti mne ... no oni sú strašní diplomati, za každých okolností za pekných, za dobručkých ... muž je z piatich detí, jeho otec je alkoholik, ťažko povedať, ťažko ju súdiť, iste to mala sama s 5-mi deťmi sama ťažké ... takže doteraz neviem a, popravde, dnes je mi to už jedno.

elanor
23. feb 2022

len tak si tipnem, to druhe vnuca je od jej dcery, ze?
Vnuca od nevesty zial nikdy tomu od dcery nebude pri niektorych svokrusiach sahat ani po kotniky. Cim skor sa s tym zmieris, tym lepsie.
Babizna si sama na seba sije bic. Ale to zisti az neskor. Akurat, ze uz bude neskoro.

autor
23. feb 2022

@ivankamrva neviem či bola nadšená z našej svadby ale chceli sme sa zobrať tak jej názor nás nezaujímal. Ja si práve ani nemyslím že s počiatku to bolo také zle možno sa veľa veci zmenilo tehotenstvom ona predtým stále nadhazovala tému bábätko. Keď som otehotnela tak som jej to povedala až v 4 Tom mesiaci, kôli prvotným komplikáciám a tam sa to asi pokazilo

zmrzlinka2021
23. feb 2022

@dzulli1980 no a vy ju nenavstevujete?

dzulli1980
23. feb 2022

@zmrzlinka2021 Muž samozrejme chodí, je to jeho matka, no ja s dcérkou nie ... nevidím dôvod sa vtierať ... keď mala dcéra 15 mesiacov, boli sme na nejakej spoločnej akcii a ja som sa jej opýtala, či jej nevadí, že jej vnučka má 15 mesiacov a nepozná ju, povedala NIE ... od toho okamihu nevidím dôvod navštevovať ju.

autor
23. feb 2022

@elanor sice tiež od nevesty ale ona u nich žila viac než 10 rokov. Tak určite si spolu vybudovali ďaleko lepší vzťah než mi dve. Mne tak nejde ani o mna ale chcem aby s malým trávila čas. Ja som so svojimi starými rodičmi trávila veľa času s mám krásne spomienky na nich.

elanor
23. feb 2022

hm, tak tam bude pes zakopany, asi ju berie viac ako dceru. Ved to, cloveku je to sumafuk, len kvoli tym detom je to luto. Ale nema to cenu sa ani rozculovat, ani vtierat.
Svokra nato raz pride, a potom si moze hlavu o stenu buchat, ked sa na vlastne vnucence na nu zvysoka vytoto, vdaka jej "uzasnemu" pristupu.

zmrzlinka2021
23. feb 2022

@dzulli1980 mozno ste sa len zle pochopili. A mozno to, ze ty nechodis ona chape, ze ty mas nejaky problem s nou, s nimi. Fakt je to skoda si takto komplikovat vztahy. Ono tie vztahy nemusia byt idealne, ani nikdy nie su, ale spravit aspon nieco aby to fungovalo. Preco aspon manzel nevezme pravidelne dcerku?

autor
23. feb 2022

@zmrzlinka2021 samozrejme nepovedala som jej úplne všetko čo mi vadí, ale tie základné veci, že by mohla prísť pozrieť niekedy aj ona nás som povedala. Nato mi povedala že ona má veľa práce a je unavená aby chodila na návštevy.Ja samozrejme všetko chápem, ale myslím, že keď dokáže prísť pozrieť švagrinú tak raz za mesiac môže prísť kuknúť aj nas. Pomoc od nikoho nečakám, vieme sa postarať s manželom sami, len chcem aby malý trávil čas s babkou.

zmrzlinka2021
23. feb 2022

Nas tiez svokra nechodi pozerat a skor chodi pozerat svoju dceru. Ja osobne to neberiem v zlom - ved my ju prideme pozriet. Uz som si u nej na vikend objednala langose 😀
Prepac, ja ta chapem a verim, ze mozno si mala ine predstavy, ale ak chces mat s nou korektne vztahy a aby maly s nou travil cas - kasli na kraviny, zabomysie vojny, take to "zenske" uvazovanie, preco, zaco a načo... Normalne ju navstevujte, spravajte sa milo, noste k nej dietatko - proste uplne vazne NERIES HOVADINY.
K nam svokra tiez nepride a to sme par km..proste ma zahradu, serialy a co?
Respektujem ju taku aka je, a ona je dobra a laskava zena. Jasne, aj sa pohadame - proste tato generacia je pre mna zahadna 😀 ale celkom sa mame radi 😀

Take to sledovanie ze jedno vnuca dostalo pat lizatiek, druhe jedno a podobne pribehy - to minimalne mna vycerpava. Alebo bezne chodi upratovat dcere, zehlit... ok, preco nie? Ja ju nezamestnavam, a je to jej rozhodnutie.

Treba sa vzajomne respektovat. Niekedy mam pocit, ze my zeny hladame akykolvek problem, len aby sme sa oduli a nebavili

zuzudrnda
23. feb 2022

@diamond007 a nieco medzitym nemoze byt? Ci len cierno-biele...

autor
23. feb 2022

Teraz keď to tak čítam, asi je pravda, že by som bola nervózna keby mi stále chodila za zadkom. A pravdepodobne by som tu písala inú diskusiu.

dzulli1980
23. feb 2022

@zmrzlinka2021 Vieš čo? Sú životné situácie, v ktorých by človek mal odhodiť masku a jednoducho sa zachovať ako človek ... bola som v 30. týždni tehotenstva, keď môjmu otcovi diagnostikovali rakovinu, môj otec bol môj najbližší človek, najlepší kamarát, neurobila nič, nezavolala, nepodporila ma ... vedela, v akých "sračkách" som ... neurobila absolútne nič, hoc bola už na dôchodku ... mohla prísť, mohla pomôcť ... ani len na pohreb neprišla, lebo "ju boleli kĺby" ... necítim krivdu, necítim nenávisť, necítim voči nej absolútne nič ... keď sa vtedy na svoju vnučku "vysrala" a neprišla ani na hodinu, nech sa aspoň trošku otrasiem, nevidím dôvod, aby moja dcéra, ktorá to, aj keď bola maličká, všetko prežívala so mnou, sa jej doprosovala, žobrala o jej záujem, o jej lásku ...

zmrzlinka2021
23. feb 2022

@dzulli1980 chapem, a tvoj manzel to vidi tiez takto ako ty?

dzulli1980
23. feb 2022

@zmrzlinka2021 Nie, pre môjho muža je jeho matka bohyňa ... veľa sme sa kvôli tomu hádali, asi miliónkrát sa kvôli tomu so mnou chcel rozvádzať ... no za tie roky čo sme spolu začal veci vnímať trošku inak ... veď sám bol môjho mŕtveho otca prekladať v truhle, sám povedal, že sa hanbí za to, že nikto z jeho rodiny na pohreb môjho otca neprišiel ... ja som, po tom všetkom, jednoducho neustúpila a on to prijal, chodí za matkou sám.

vevapeto
23. feb 2022

Riešiš problém tam kde nie je… keby chodila často- bolo by zle, keby ti ho furt pusinkovala, tiež by sa ti to nepáčilo. Že neprisla v deň prepustenia z nemocnice? Ak sa počas tých 2 tyzdnov v nemocnici zaujímala o zdravotný stav, tak riešiš blbosti. Prečo k tebe nechodí? Necíti sa u vás dobre? Vidíš, malého jej len tak nedáš ale keď potrebuješ na pár hodín postrážiť, vtedy je dobrá. To sú tiež otázky, ktoré si poloz sama pre seba.
To druhé vnúča je dieťa jej dcéry? Ak áno, tak ten vztah je bližší , to nezmeníš bohužiaľ.
Nesnaž sa robiť vojnu medzi synom a mamou, lebo na to škaredo mozes doplatiť.

adkalu
23. feb 2022

Vieš čo? Ja som v podobnej situácii, moji svokrovci sú chladni ako psi cumak, mala som iné predstavy, ale pracujem s realitou. Boli časy keď ma to mrzelo, boli mi ľúto, ale už sa tom nepitvem, neanalyzuje. Mame korektný vzťah, síce nie veľmi blízky, ale rešpektujúci. Mne nevadí, že mi nikdy nepomohli, skôr som vnímala citlivo, že nevyhľadávajú deti. Ale uz to neriesim. Kamoši nebudeme, ale sú to mužovi rodičia, takže peace😉. Na sviatky píšeme my, na oslavu deti ich pozveme a aj mimo toho ideme občas ukázať deti. Na stretka sa aj celkom teším, ale nič neočakávam, skutočne nič. Ešte aj proviant deťom nosím k nim. Tak som si zvykla, ale musím povedať, že deti nemaju k nim blízky vzťah, idú, ale ak im kazem niečo nakresliť, vyrobiť, zavolať, alebo keď chcú ísť spať, tak vždy len k jednej babke.,

miadi
24. feb 2022

A co ju chces prinutit aby maleho vybozkavala a chodila k vam ked to tak neciti? Prestan dumat nad svokrou a zistis ze sa vobec nemas zle. Hlavne ze si spokojna s jej synom snim zijes jeho si si vybrala nie ju ci ona teba. Vase vztahy su chladne a onicom no to nie je koniec sveta . Zameraj sa na ludi co Ta maju radi a Tes sa z nich.

autor
24. feb 2022

@vevapeto problém je ten že ani za tie dva týždne v nemocnici sa extra nezaujímala, zavolala asi 2 krát na 5 minút lebo ani vtedy nemala čas. Malého jej nedávam lebo nechcem obťažovať viem, že v práci má toho dosť, zatiaľ ho nestrážila ani pol hodiny. Ja jej to nevyčítam len ma mrzí jej postoj, ani nie ku mne ale k malému. Ale možno sa na to skúsim pozrieť aj z druhej strany. Ďakujem 😊