Svokra - tykanie

1. júl 2022

Svokra sa stale tvari ako ma ma rada. Ze ma len synov tak ze teraz ma akoby dceru bla bla bla. Ale pritom nechce aby som jej tykala. Viem ze to nie je take dolezite ale ja by som mozno mala pocit ze by sme si boli blizsie a ze ma ma naozaj rada. Minule som sa jej otvorene spytala ci si niekedy potykame. Tak ostala v rozpakoch len sa usmiala a povedala uvidime. To znamena ze nie. Ona je stara skola ma uz 65 rokov je asi naucena ze nevesta ma svokre vykat. No potom sa tazko veri qko ma prijala ako ma rada. Preco jej mozu tykat synovia a vnuci ale ja nie ? Tak mi je to len trochu luto. Ja mamu uz nemam

irusa
1. júl 2022

tiež vykám..syn, dcéra a vnuci tykaju a ja so švagrom vykame...vôbec to neriešim je mi to jedno

majlo1234
1. júl 2022

Pozri, mam kamaratov, ktori dokonca vykaju svojim rodicom. Nemyslim si, ze je to u nas ukazovatel lasky, skor zvykove preukazovanie ucty

irusa
1. júl 2022

@majlo1234 tiež vykám rodičom

83lenka83
1. júl 2022

Moja svokra chcela aby som jej tykala ale ja som taktne odmietla . Moji rodičia vlastným rodičom vykali , je to druh úcty. Nemá to nič spoločné s tým, že by ta viac mala rada kebyže jej tykáš.

1angelika
1. júl 2022

Každý sme iný, ja by som svokre netykala ani keby mi to navrhla. Nedomýšľaj si, že ťa nemá rada, netráp sa zbytočne.

maminkasisa
1. júl 2022

netykám svokre a máme super vzťah, mne sa to ani nepáči ked nevesty a zaťovia tykajú....

melanta
1. júl 2022

Môj muž si s mojimi rodičmi tyká, navrhli mi to hneď pri prvom stretnutí. Ja si so svokrom tykám, so svokrou si vykám. A neriešim to. Ak s tým máš problém, tak to je skôr problém teba ako tykania či vykania. A pýtať sa svokry resp výrazne staršieho človeka na tykanie je navyše absolútne neslušné.

viestta
1. júl 2022

Našťastie mam fajn svokru a dobre vychadzame, napriek tomu, že si vykame.

anastasiagrey
1. júl 2022

Moja švagriná tiež mojej mame vyká a pritom majú hádam lepší vzťah ako má mama so mnou. 😁 Takže toto naozaj nie je ukazovateľ sympatií. Keď je inak všetko ok, nerieš a buď vďačná za dobré rodinné vzťahy 🍀

andrea_82
1. júl 2022

ja svokre už 20 rokov vykám. Minule sme sa rozprávali, že priateľka môjho brata našej mame tyká. Svokra na to, že "veď aj ty mne môžeš tykať". Bola som taká šoknutá, že som odmietla. 🙂 Potom som sa zamyslela, či to nebolo netaktné. Ale po toľkých rokoch si neviem predstaviť, že by som prešla na tykanie, vykanie mi vyhovuje.

lenkakravcova
1. júl 2022

Ja svokre aj svokrovci vykám. Nenavrhli tykanie.
Môj manžel mojim rodičom tyká (oni mu to navrhli).
Vy kanie mi príde také oddelené. Vždy je tam určitá priepasť medzi komunikujúcimi, ale tak ja tykanie nemienim navrhovať.

ajko2011
1. júl 2022

Tiež svokre vykám. Manžel a syn jej samozrejme tykajú. Zase švagriná (rovnaký ročník narodenia ako ja) jej tyká. Pritom ja som s manželom dlhšie ako ona so švagrom. Raz som jej to už povedala pri menšej výmene názorov s tým, že aspoň vidím, že robí rozdiely medzi mnou a švagrinou, ale že ja by som si ani nedovolila jej tykať. Nie je moja mama ani moja kamarátka aby som jej tykala.

missdiva
1. júl 2022

Zaujimave, to som este ani nepocula aby si na Slovensku niekto vykal v rodine. S kym uz si len potykaju ak nie s rodinou? To vykaju vsetkym? Ci cudzich oslovuju familiarnejsie ako blizkych?

janulka182
1. júl 2022

no co ti poviem. moja navrhla tykanie mojej sestre a mne nie 😀 pritom mame podla mna dobry vztah, ale toto nemozem prekusnut.

halci
1. júl 2022

Ja svokre tykam, no nezda sa mi ze by som sa k nej spravala inak, ako keby sme ostali pri vykani. Som k nej maximalne slusna.

mila23
1. júl 2022

ja svokre netykam a ani by som nechcela...nie je to moja kamoska a ani nechcem aby nou bola. Hlavne ked je ta Tvoja stara skola...naco chces z nej mat silou-mocou kamosku? Svokra ma byt svokra...nie kamoska

diamond007
1. júl 2022

Mne to príde tiež divne a to ma moja o takmer dvadsať rokov menej od svojhej🤦nezmenis to myslenie, ale v dnešnej dobe divne. 50r susedom naokolo v dedine tykame aj svokrinym kamoškam ale svokre nie. Tá bariéra tam potom je aj keby bol neviem aký vzťah, na dovolenke sme s ňou boli a vnúčatami a predsa som sa cítila divní keď som vykaka ako jediná. Zato môj muž si s mojimi rodičmi tyka a sú starší

missdiva
1. júl 2022

Podla mna je to tiez take, ze ta asi uplne neprijala ale zas aspon to mozes brat tak, ze ked sa tvari ako cudzia nedovoli si ti do veci kibicovat. A ty si mozes tiez lahko udrzat odstup a tak si nikdy nebudete liezt na nervy. Nebrala by som ju ako nahradu za mamu ani nahodou.

mimi3008
1. júl 2022

Ja mam pocit, ze mam so svokrovcami lepsi vztah, nez s rodicmi. Chodili sme s manzelom 7 rokov, potom svadba. Po svadbe sme si potykali

vroni
1. júl 2022

No, ja som so svokrou mala lepší vzťah ako s vlastnou mamou, tykali sme si od prvého dňa, ja by som si bližší vzťah k niekomu s kým si vykam, vytvoriť nedokázala.

ibrunova
1. júl 2022

V živote by som sa neopýtala mojej svokry, či si nepotykáme.. Ja som kedysi vykala aj strýkovi a keď mi ako dospelej navrhol tykanie, tak som si na to nikdy nezvykla. Buď hneď alebo potom už nie.

luccija
1. júl 2022

Podla mna v rodine by si mali ludia tykat, ale ja si tiez so svokrovcami vykam aj moj muz.
Nikdy by som neziadala svokru o tykanie to sa nerobi
Volakedy si ludia aj onikali ja som to este zazila moja babka tak onikala svojej mame.Tym vykanim tam je urcity odstup urcite...

natassa2
1. júl 2022

Nemozes sa porovnavat so synmi preboha, ved to ako kedy si mala vykat svojej mame. Podla mna je proste normalne, ze sa svokrovcom vyka. Mne by bolo napriklad tykanie take neprijemne

h2
1. júl 2022

Ja svokre tiež vykám, ona mne tyká. A môj muž s mojou mamou si dokonca vykajú vzájomne.

kiki68
1. júl 2022

Moja ma ma velmi rada, netykam jej, ona mne tyka uz roky, na jej nie. Inak super fungujeme, naozaj sme si dost blizke.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
1. júl 2022

svokre tykam a svokrovi vykam a nemyslim si, ze svokra ma ma radsej ako svokor 🙂 niekto je tak skratka zvyknuty

rencina_4
1. júl 2022

tiez vykame 🙂 ako mne je to take aj zvlastne mozno tykat starsej osobe - mam uctu a respekt takze aj keby vykam 🙂

pauli_s
1. júl 2022

Tak s týmto sa ja musím úplne rozlúčiť, mojej svokre a svokrovi týkajú ešte aj ich vlastné deti , taká stará škola sú 😂 to ja mám niekedy pocit, či by som im dvom nemala oníkať alebo čo. Môj chlap si to vynahradil a tyká aspoň mojim rodičom. Ale tak oni sú si s ním vekovo bližšie ako ja s ním.

eru331
1. júl 2022

Mne svokrovci ponúkli, aby som im tykala, ale odmietla som to. Neviem, no je to pre mňa proste taký prejav úcty voči nim, aj ako voči starším osobám. Vzťah máme dobrý, ale prosto im vykám, oni mne tykajú.