Svokra si plánuje letnú dovolenku u nás aj s jej dvomi vnučkami

lenjaja84
6. júl 2024

Svokra si planuje letnu dovolenku u nas aj s jej 2mi vnuckami, ako to riesit? Je neodbytna.

zmrzlinka2021
6. júl 2024

@lenjaja84 čo to znamená?ako to vidí manžel?

anjelicek26
6. júl 2024

Nerozumiem,ako ju napadlo,že sa nasackuje k vám.. mate veľký dom a záhradu alebo co (?).. každopádne nie, proste nie,mate vlastný program a chcete klud. Nech je s vnuckami u seba doma.

h2
6. júl 2024

@lenjaja84 Je to mama tvojho muža, nech to s ňou rieši on.

lenjaja84
autor
6. júl 2024

@anjelicek26 mame vlastny dom, muz chodi pracovne do Viedne na tyzdnovky, ja sa od 7mes.staram sama o malu, som vycerpana ,aj on, k tomu mam zdr.problemy a ona si takto planuje ze kedy mas dovolenku, pridem na tyzden a takto. Min.rok tu bola s tymi detmi,velmi sa im tu pacilo a teraz chcu znova....

lenjaja84
autor
6. júl 2024

@h2 aj ked jej povedal , ona sa aj tak natiska, je neodbytna

tilly
6. júl 2024

A aspoň niečo pomôže?

lenjaja84
autor
6. júl 2024

@tilly nic, len ja sa krutim a chystam na stol, my ked tam prideme raz za rok, tak nam nic nenachysta,nepohosti nic...

anjelicek26
6. júl 2024

Tak zavolaj ich mame a povedz jej to presne takto. Máš malé dieťa, si unavená a nechceš obskakovqť tri osoby navyše. Možno práve ona svokre dohovorí,že idú na prázdniny k babke a nie k tete.

larisa
6. júl 2024

Veď zavolaj svokre a povedz jej NIE. Musí rešpektovať tvoje rozhodnutie ze nie.

lenjaja84
autor
6. júl 2024

@larisa ona sa snazi komunikovat cez jej syna,nie cez mna

vanilkovazmrzka
6. júl 2024

Tak jej napis smsku ze sa vam to nehodi a nezdvihaj jej telefon.

mogaa
6. júl 2024

@lenjaja84 vysvetli mužovi že nie a hotovo...nech si to mamičke vysvetlí sám

negymama
6. júl 2024

@lenjaja84 vsak jej povedz, ze v pohode, vies si to predstavit. Ale len v tom pripade, ze ty dojdes ku nim na tyzden s dietatom a aj so sestrinym/bratovym/sesternicinym dietatom na pobyt na oplatku.
Ze si tiez rada na tyzden oddychnes od varenia a upratovania.
No myslim, ze svokru vymenne pobyty razom prejdu.

lenjaja84
autor
6. júl 2024

@vanilkovazmrzka joj to ja som nezdvihla uz asi 100x, len rozprava ako sa tym jej 2m vnuckam tu paci a ako sa chcu hrat s malou a nasackuje sa tu za kazdu cenu, raz povedala ze pre jej vnucky vsetko ana mna ohlad neberie. Vela sa kvoli tomu hadame, je to otrasna zenska bohuzial...

larisa
6. júl 2024

@lenjaja84 preto jej ty zavolaj. Povedz jej ze chces mat pokoj a klud nevyhovuje ti to. Ze nemáš čas im vyvárať a obskakovat ich. Povedz jej tri krát nie nie nie. Ak je múdra žena pochopí.

lenjaja84
autor
6. júl 2024

@negymama toto je dobry napad 🙃

negymama
6. júl 2024

@lenjaja84 vsak s tvojom malou sa mozu hrat vnucky aj u nich u babky, nie?

larisa
6. júl 2024

@lenjaja84 alebo jej pošli správu.

reanda
6. júl 2024

ja nechapem, co riesis.. raz si povedala nie, tak nie, moze sa natiskat kolko chce.. ked aj s vnuckami zaparkuje pred dverami, proste poviem nie, zbohom, mozte sa otocit

tmonika
6. júl 2024

@lenjaja84 ak bývate ďalej od nej, zrejme to myslí v dobrom, príde pozrieť nevestu a syna, ak bývate v dome a miesta je dosť,… neviem, ak nechodí často.. uhol pohľadu, určite by som pohostila z ďalekej cesty, ale určite by som nevarila a nechystala a nekrútila sa okolo nich.., z druhej strany keď manežel nie je doma, ča ty ju vyslovene nemusíš, tak čo to potom vobec hľadá, .. každopadne je to v rukách tvojich a tvojho manžela, v rámci dobrých vzťahov, by som jej vysvetlila, ani neviem čo 😅 lebo to sa určite urazí na hociakú výhovorku aby neprišli..a zase deti s deťmi , je to zložité, akokoľvek to dopadne, len netancuj okolo nich jasné ze sa im tam potom pači..

negymama
6. júl 2024

@lenjaja84 vsak jej ako velka voda, zacni rapotat, ako sa tesis na pobyt u nich, ako si oddychnes od varenia, starania sa, ako ti babka pokocikuje malu atd. vypravaj , vypravaj...nedaj jej slovo.
a ked svokra zadre, ze takto teda nie. - tak s kludom odpovedz, tak ani u mna nie. a vybavene. A budes dobra, ze vsak ty si sa chcela dohodnut a oni nie.

tmonika
6. júl 2024

@negymama presne zavolaj jej ako sa tešiš ze si konecne oddychnes a hned prvy den potrebuješ ist do mesta povybavovat veci aj druhy ci mozes deti nechat jej 😂

negymama
6. júl 2024

@tmonika ale vsak ak svokra chce mat vnucata skamaratene, tak nech pocka kym autorkina malicka vyrastie a zoberie ich spolu na prazdniny.
moja babka mala bezne aj 7 vnucat roznych deti u seba.

lenjaja84
autor
6. júl 2024

@negymama veru u seba,nie u mna,

lenjaja84
autor
6. júl 2024

@negymama ona je leniva,tu ma o vsetko postarane, od varenia,program pre deti, chodit s nimi a takto...chcem to zrusit,aby si takto kazde leto planovala u nas. Tak aby sa neurazili,ale ja fakt nevladzem, este mam aj nohy operovaneobidve chodidla a komplikacie stale.

tmonika
6. júl 2024

@negymama ja sa iba snazim vcitit do podobnej situacie, ako by som sa zachovala ja ak by mne svokra prisla s detmi… ak je manzel doma tak rozumiem a ak nebyvaju blizko seba, ak ale je sama s detmi tak je to iba na obtiaz, evidentne svokra nechce pochopit, ma vnucata v tento termin a vybavila dovolenku u nich.. ani to nepochopi kym jej to nevysvetli inak, ale vzdy z toho vznikne problem, to urcite..

tilly
6. júl 2024

@lenjaja84 nech jej syn povie jasné nie. Alebo sa jej bojí?

lenjaja84
autor
6. júl 2024

@tilly asi sa boji, uz jej aj povedal,no ona kazdu nedelu vola a planuje si aj tak...

lenjaja84
autor
6. júl 2024

@tmonika on nam ani nenavari,ani nic nenachysta ,vysedava radsej v kostole,ked tam prideme raz za rok, alebo 2x do roka, no tu sa natiska,musim povedat ze ja sa velmi staram ked pride, az ma to vycerpava a ano su zdalsia,este aj na cestu im nabalim,ale ona nic,naozaj nic

larisa
6. júl 2024

@lenjaja84 ona sa sama pozvala k vám na dovolenku. No šikovná a smela svokra. 😄