Svokra si k nám chodí ako chce

gastankaa
23. máj 2020

Ahojte, uz parkrat sa mi stali,ze svokra bez ohlasenia k nam prisla, doslova dokvitla do obyvacky.Jasne,ale slusne som jej dala najavo,ze takto nie.Urazena 3 roky,ale nechodila k nam takto namatkovo.
Teraz sa stahujeme a budeme v rovnakom meste ako ona,ale na uplnom konci.
A v poslednej dobe sa ide akoze prejst (7km k nam to ma) a len tara sa po nasom pozemku okolo stavby,ani nepovie, ze tam ide. To mam mat kazde 3 roky prednasku,ze sa ma ohlasit,ked ide k nam? trafi ma z nej zeny ☹️😈cokolvek poviem,bude nasmrt urazena
Normalne mam nervy,ze takto bude k nam chodit teraz:ze iden len na prechadzku a zhavim sa

pribinak
23. máj 2020

Má kľúče? Prečo?

s_a
23. máj 2020

A muz co na to vraví? Možno ak jej on niečo povie, lepšie to prijme a pochopí

gastankaa
autor
23. máj 2020

@pribinak
@s_a nema kluce,zatial nemame plot pri dome...ale aj ked bude plot,tak ona dokaze prist len tak,ze idem okolo...no nie je to neslusne,ze bez ohlasenia ti narusi den?
Mojmu muzovi to vadi, obzvlast,ked tam ma robotu a pride a vsetko ma pustit z ruk,ale nepovie jej nic len sa vysomre doma! ta zla budem ja,ako vzdy

gastankaa
autor
23. máj 2020

aj moja mama je ohromna, nepride pozriet,ako nam to ide,ale vola,ze chce prist s kamoskou,aby videla,ako mame kupelnu spravenu ! si pripadam uz ako verejny dom keby sme stavaliale ked odmietnem, tak som dolezita, chapete

pribinak
23. máj 2020

@gastankaa obom matkám priamo ale slušne povedať čo Vám vadí, obaja spolu. Tak budú chvíľu urazené, ale neboj, časom to rozdýchaju.

gastankaa
autor
23. máj 2020

@pribinak no jedine tak...len maminky nase su velmi jesitne,za to,ze mi postrazia deti cakaju,ze nemam pravo nieco na nich kritizovat
🤦o polroka vam sem mozem napisat,aku mala svokra reakciu.na 100% sa urazi a neozve sa na navstevu,len my ked ju zavolame

dskjhfdlkdjhl
23. máj 2020

@gastankaa Kazdy si k tebe tolko dovoli, kolko mu sama dovolis. Ked pride na stavbu, tak na mieste tvojho muza ju pozdravim a robim si dalej svoju robotu a ty tam zrejme tiez nieco robis, tak pekne pozdrav a povedz, ze bohuzial, mas nieco surne a nemozes sa jej venovat. A ked sa jej to stane viackrat, tak nebude chodit. A budes aj slusna, aj budes mat svaty pokoj.

sissy27
23. máj 2020

@gastankaa normálne keď prikvitne, tak na drzovku povedať, že ide nevhod. Alebo jej strčiť poriadnu robotu do rúk - no keď už ste tu mamička tak tu je rýľ a prekopte mi záhon na paradajky nech môžeme poobede sadiť, ale treba to do hodinky dokončiť lebo potom treba ešte jamu na jazierko kopať 😃

gastankaa
autor
23. máj 2020

@sissy27
@dskjhfdlkdjhl no ja som presne tento typ, len musim pockat,aby nebolo,ze len 3x takto prisla a uz robim halo z toho
Vtedy,ked k nam dokvitla do obyvacky bez zazvonenia ( bolo nahodou odomknute) ,tak ma skoro vykotilo a dost nasrato som jej povedala,ze mame iny program,ktory musime teraz zrusit.
Tak urazena,ze ona prisla na otocku a ma autobus spat,ale klamala,chcela sediet 3 hodiny na zastavke. 🤦

gastankaa
autor
23. máj 2020

a ani nehovorim o tom,ako teraz mudruje okolo domu, stavebna odbornicka!

sunny8
23. máj 2020

My sme bývali so svokrovcami v jednej dedine (5 min cesty) slušnému napomenutiu že sa má ohlásiť nechápala dokonca ani neklopala ani nezvonila len rovno prišla a ešte sa niekedy ani nezobula .. tak som sa zamykala. A keď manzel bol na sluzobke bola som vkuse zamknutá .. nechápe tak nechápe ale ja to tolerovať nemusím

gastankaa
autor
23. máj 2020

@sunny8 joj, a co uz hrabe tym svokram?!

januelik
23. máj 2020

@gastankaa my mame dvojgeneracny dom, svokra svoje a my svoje. Ten isty problem az na to, ze ja ju tu mam najviac naratane 17 krat denne🤦🏼‍♀️ nepomohlo nic ani dohovaranie ani nic. Ked pride ku mne kamoska tak ju tu mam hned, tie nervy ta zufalost ma dohnala k tomu, ze som sa rozhodla s manzelom ze odchadzame. Potrebujem svoje sukromie svoj klud. Len som pocula ze sa otvaraju jej dvere tak ma az steklilo v zaludku

gastankaa
autor
23. máj 2020

Mna by zaujimalo, co si myslite, ze sme "povini" zapajat svokru, rodicov do takych sutuaciu, akize sa stahujeme,tak aby nam pomohli,alebo pri dome aby pomohli? lebo my sme samostatnu,ale neviem,ci to potom oni neberu akoze su odstrceni.Ale ked ja na druhej steane nemam chut,aby niekto balil mone veci,upratoval moj dom...skor pomoze,ked deti postrazi

deti95060810
23. máj 2020

to máš problém keď je na vašom pozemku? K nám bežne chodieval starký - mojej mamy otec keď išiel okolo...Len otvoril dvere a opýtal sa ako sa máte a čo robíte deti.... Moji rodičia NIKDY sa nato nehnevali. Práve naopak... pozvali dnu a niečim ponúkli....
Môj otec býva vedľa nás a za nami chodí tiež často. Vidí že sme na dvore už prikvitne aj on medzi nás... Nemáme s tým problém....

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gastankaa
autor
23. máj 2020

@deti95060810 ano mam s tym problem, lebo mam problem s tym,ze nas svokra nerespektuje,vzdy si urobi po svojom a takto su tue vztahy poznacene,ze mi nie je prijemne,ked hocikedy k nam dokvitne....
Si myslim,ze ked sme samostatna rodina,mame narok na svoj cas a priestor

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gastankaa
autor
23. máj 2020

@zazvorka87 si predstav,ze cakas navstevu, a pride svokra, a pol dna ti filozofuje, zdrziava ta ...Nie kazda svokra je ako druha mama

gastankaa
autor
23. máj 2020

@zazvorka87 ale ved ona je u nas vitana, ale to znamena,ze sa nemusi ohlasit?
nuz sme kazdy iny,chapem,ze vam to mozno nevadi

gastankaa
autor
23. máj 2020

@januelik ach,....tak ma chapes....svokra je vitana, ale kazdy chce svoje sukromie

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gastankaa
autor
23. máj 2020

@zazvorka87 ja chapem, co mi chces povedat
snazim sa ju zapajat do diania v rodine,ale u nej je to tak,ze das jej prst a stiahne ti celu ruku...chce byt vsade,vela,az ta dusi

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gastankaa
autor
23. máj 2020

@zazvorka87 zije sama,na dochodku,60r. cize ja toto vsetko chapem....ale 2x rozvedena,kamosky nema,lebo je tazka povaha a vsetkooo si kompenzuje u nas.Beravam ju na vylety, davam jej deti,ale proste chcem mat aj svoj priestor

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daganov
23. máj 2020

@gastankaa keby chodila okolo stavby a po mojom pozemku, to by mi nevadilo, nech chodí. Ale keby chodila neohlásene stále, tak prvé dva tri razy by som to prehliadla, ďalší krát by som ju upozornila, že prišla nevhod, že sa mala ohlásiť, ale robotu by som určite z rúk nepúšťala, ani náhodou, maximálne by som jej dala napiť a kávu, ale nesedela by som tam s ňou, v pohode by som ju nechala samú a keď by jej ani potom nedocvaklo, tak by som jej už povedala, že nech sa nehnevá, ak bude stále chodiť bez toho, že sa vopred neozve, čo je neslušné, budeme tiež neslušní a neotvoríme. A môže sa urážať koľko chce. A ak budete robiť plot - uzamykací a bez zvončeka.

lentilkaxxx
23. máj 2020

@dskjhfdlkdjhl s prvou vetou nemôžem suhladit. Tiež mám svokru,ktorej slušné vysvetlenie nepomôže a často ani neslušné. 🙈 Nielen z mojej strany (našťastie ja ju mám teraz z krku), ale takto sa správa ku každému. Manželovi (svokrovi) bude do debilov nadávat na dennom poriadku (za 35 rokov si už asi zvykol). Vo vlastnej rodine medzi súrodencami narobila peklo, to isté aj v svokrovej rodine. Dcerine 1.manželstvo rozbila, lebo bol nevhodný zaťko, ina jej našla lepšieho (ten jej plne skáče okolo rite, tak sú obe spokojné), naše manželstvo skoro tiež rozbila, susedia s ňou majú peklo, dedina sa jej radšej vyhýba, lebo ju poznajú. Aj v práci je to to isté. Hrá navonok divadlo, ale všetko účelovo. Len ona má pravdu a všetci musia skákať okolo nej. Niektorým nevysvetlíš nijako, oni majú svoju pravdu, že môžu riadiť
celý vesmír. 🙉 A schopnosť uraziť sa na hocičo, až sa rozum zastavuje z nej každému. Keď si potom na jej hnusné správanie nahodne na ulici vypočujemi: "Tá má jediné šťastie, že je fyzické násilie zakázané " 🤣.

gastankaa
autor
23. máj 2020

@zazvorka87 joooj,z duse mi hovoris. Velakrat som jej takto chcela pomoct,dohodit kamosku turistku,ale nie,nic nechce,so vsetkym ma problem,tara sa sama a uplna sa na vnucata.
Ja ju mam naozaj rada a odpustila som jej, co nam spravila zle ( rozdelila nas s muzom,mali sme obrovsku krizu)...ale nam pocit,ze nam stale stoji za chrbtom

simca06022011
23. máj 2020

No ja mam rodičov náučných, že zavolajú aj keď iba pol hodiny vopred, aké zavolajú.. Partnerovi rodičia dokvitli kedykoľvek aj kľúče mali, pokým som ich nezačala ignorovať.. "ok, prisli ste, no vidíte riadiť práve, vnučka spi.. A nie nemozete ju zobudiť... ", v rychlosti popri riadení som urobila slušne kávu a oni slušne pochopili a odišli 😉 teraz volajú aj oni..