Svokra si chce na našu svadbu pozývať ľudí, ktorých ja nepoznám

17. sep 2021

Ahojte prosím vás príde to len mne sprosté ? V máji budeme mať svadbu a už sme sa bavili o počte hostí aj zo svokrou a ona si chce na našu svadbu pozvať aj jej sesternice bratrancov a úplne takých ľudí čo ja som v živote nevidela a môj priateľ jej začal nadávať že to v žiadnom prípade že tam budeme mať ľudí ktorých chceme my a že keď si tam chce volať niekoho koho ani nepoznáme tak nech si tých ľudí zaplatí... Veď oni sú strašne veľká rodina a tam keby máme každého volať...ale keby ich aspoň poznáme ale môj priateľ ich videl naposledy keď bol malý a odvtedy sa ani neukázali a ja ich vobec nepoznám a ešte na nás odula hubu že keď nechceme nikoho pozývať tak nemáme robiť žiadnu svadbu ale ísť na úrad a ísť domov... Príde vám to normálne ? Lebo môj priateľ je tak na ňu nahnevaný že povedal že keď sa jej nepáči nemusí ani ona chodiť

sisa_s
17. sep 2021

Kto plati svadbu? Ja by som si to nenechala a zabrzdila ju na zaciatku, ziadne take, ze "ked chce dakoho, nech si zaplati"... Proste vy rozhodujete a konec

macekovam
17. sep 2021

Ak platí svadbu synovi tak moze

kitycat
17. sep 2021

Prosim ta, frajer si stoji za nazorom, ktory mas aj ty - blizka rodina a kamarati. Pozvanky rozosielate vy tak nechaj buducu svokru vychladnut a uz s nou svadbu nerozoberajte.

zuzulkazu
17. sep 2021

Tak toto skusalaaj moja svokra, nepreslo... Blizka rodina max..

zuvelyn
17. sep 2021

Nie je to normálne, ani keď tu svadbu platí ako tu padlo. Nám chceli rodičia tiež zaplatiť, leb to tak maju zaužívané, a svokra aj mala tendencií zo začiatku ze tooolko ľudí pozve, ale muz ju hend stopol, ze hostí si pozývame my a koniec diskusie. Svadba nie je dedinský basavel že príde kadekto 🤷🏼‍♀️

sisa_s
17. sep 2021

@macekovam mne platili svadbu rodicia a nepozyvali si oni, koho chceli 🙂 ale treba to dat najavo razne, nie cusat 🙂 ja som povedala, ze ak niekto si bude presadzovat svoje, ideme sa zobrat sami dvaja k moru a stichli vsetci a nestarali sa 🙂 a oznamovala som vsetko, az ked boli objednani dodavatelia a zaplatene zalohy 😀

natalala
17. sep 2021

Vasa svadba, vase peniaze, vase pravidla! Mozes byt rada, ze s priatelom mate rovnaky nazor 👍🏼 Ja aj ked raz svojmu dietatu budem platit, prispievat vyssou ciastkou na svadbu, nebudem sa montovat do organizacie, kym ma nepoziada. Mal by to byt vas den, podla vasich predstav.

tncka
17. sep 2021

Ak to CELE plati ona,nech si zavola aj papeza🤣🤷‍♀️ Inak by som ju schladila moja slovami moja svadba,moja vec. Dovi🤭 a proatel ma pravdu,ked sa jej nepaci,nemusi chodit ani ona. Manzelstvo uzavriete aj bez nej a budete mat pekny den,ziadne dusno zo svokry

anjelicek26
17. sep 2021

Pozvat pribuznych (aj ked vzdialenych) je v poriadku, nevola tam kazdu tetku s dediny nie? Kazdopadne vam tu svadbu plati ona a neni limitovany pocet hosti...

evica17
17. sep 2021

@sisa_s no my sme tiez tak oznamovali az ked bolo vybavene a svokra sla napr este doobjednat kolacov, na nase meno do cukrarne kde sme objednavali, lebo sa jej zdalo malo. A potom to nemal kto jest.

vinetuu
17. sep 2021

Tu neni o cem, je to tvoja svadba tvoj den ... sprav si ju ako chces ty. Svokra uz hadam svoju mala 😄

natalienka12
17. sep 2021

@anjelicek26 Nikde nepíše, že im platí svadbu.

evica17
17. sep 2021

Suhlasim. Je to tvoja svadba, pozvi koho chces. Aj ked to plati ona. Ked chce nech si spravi potom oslavu aj s bratrancami a sestrenicami z osmeho kolena. Ale ja.mam pocit ze svokry/mamy sa do vsetkeho montuju, lebo si stale o nas myslia ze sme deti co nic nezvladnu. Aspon u nas to je ze ziadny respekt voci mne od svokry, ako vediem domacnost, ako deti , varenie, ani svadba nebola podla jej gusta... Ale ja som povaha ze ignor a robim si po svojom, a keby na dacom trvala ze muao byt, just by bolo naopak, aby videla ze nebude po jej.

anjelicek26
17. sep 2021

@natalienka12 vypadlo mi ak.... ak plati ona... ak si platia sami, tak ten pocet hosti je len a len na nic...

lenka7477
17. sep 2021

Je to o rozumnom rozhovore medzi Vami , kedysi sa tak svadby robili, minimálne 80-100 hostí - ak bola veľká rodina . Ale stále sa nájdu také rodiny , čo v tomto pokračujú . No doba sa mení, a mala by akceptovať Váš názor , ak platíte svadbu vy . Ak ona , možno nájdete strednú cestu - určite by som sa o kompromis pokúsila.

autor
17. sep 2021

@macekovam platíme si ju my upozorňujem svadbu si platíme my kupuje nám len zákusky

fleur1111
17. sep 2021

My sme si svadbu platili sami a spravili sme si ju podľa seba. Ale svokra tiež mala úvahy pozývať takú rodinu, ktorú môj muž naposledy videl a stretol sa, keď ešte bol na základnej škole. Že “oni si to aj zaplatia” 🙈 dobre by sme sa cítili, keby ich necháme platiť? 😁 a ani tak nešlo o €, ale tiez som ich v živote nevidela a necítila by som sa dobre, keby sú tam pre mna neznámi ludia, tak sme si nakoniec spravili aj tak podľa seba a nikoho takeho sme nepozyvali. Dobre je, že muž ma rovnaký názor ako ty. Svokru to prejde, neboj ☺️

macekovam
17. sep 2021

A teda syn si o tom co myslí? Nemyslím si ze to máš riešiť ty... Ale on...

zuvelyn
17. sep 2021

@anjelicek26 prečo by mala svokra pozývať na svadbu svojho syna svojvoľne ľudí ktorých tam mladí nechcú (a ani cudzích, aj vzdialená rodina ktorú niekto desaťročie nevidí sú cudzí ľudia) aj ked ona svadbu zaplatí? To ze rodicia platia svadbu deťom je roky zaužívané, nazvyme to tradíciou napríklad, povazuje sa to za normalne ale to im predsa nedáva ziadne právo organizácie a vlastných hostí. Je to nezistny akt predsa. V živote by mi nenapadlo pozvať na svadbu svojich detí vlastných hostí aj keby som majland za to zaplatila. A hlavne nejde o peniaze, lebo 5 ludi hore dole, ale z akého dôvodu by som mala trpieť na svojej svadbe ľudí ktorých tam nechcem?

autor
17. sep 2021

@anjelicek26 ona nam svadbu neplatí to odkiaľ beriete všetci

lenka7477
17. sep 2021

prečo sa rozčuluješ ? Veď v úvode si to nespomenula, kto platí svadbu , od @anjelicek26 to bola len úvaha, ako aj odo mna -- už si to objasnila a je to .
Tak sa rozumne so svokrou posadte a povedzte jej, že to chcete podla seba a hotovo .

fliacik
17. sep 2021

Moja svokra pochádza z východu (sú obrovská rodina), kde sú svadby o stovkách hostí ešte aj dnes celkom bežné. Keď sme oznámili termín svadby, tiež natešená volala celej rodine, tí už pomaly riešili, ako sa usadia do autobusu...ale môj manžel jej oznámil, že chceme malú svadbu s najbližšou rodinou a priateľmi a žiadni bratranci z 5. kolena. Našu stranu rodiny sme prebrali s mamkou a dohodli sa, koho pozveme. Súhlasím s názorom, že rodičia by nemali kecať do zoznamu hostí a organizácie svadby. Je to deň mladých a má byť taký, aký si oni dvaja želajú. Však je to iba raz v živote. Svokra si svojich hostí môže pozvať deň po svadbe k sebe domov na dozvuky a vybavené 😀

autor
17. sep 2021

@lenka7477 lebo tu píšete že svadbu nám platí ona a to ma dosť nahnevalo keďže tam nepíšem že nám svadbu platí ale že keď chceme ona nám zaplatí za tých ľudí ktorých tam ona chce

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ajka0207
17. sep 2021

@anjelicek26 vážne by ti bolo jedno keby mama/svokra spraví z tvojej svadby akciu pre 250 ľudí z ktorých 100 si nikdy nevidela?

autor
17. sep 2021

@ajka0207 presne tam ide o toto že moji rodičia nekecaju do ničoho ešte povedali že všetko je na nás ja si tam sama nepozyvam mojich bratrancov len jednu sesternicu lebo sa navštevujeme a čo mám s ostatnými... Ja som tých ľudí nikdy v živote nevidela a prečo by mali ísť na moju svadbu keď si všetko platíme my od nikoho nič nechceme... Ale ona hneď na nás oduje hubu a nebaví sa s nami

selu11
17. sep 2021

Tak ak máte s priateľom rovnaký názor nie je o čom 😉 Podľa mňa aj keby celú svadbu platí ona, nemá si čo určovať koho pozve, je to vaša svadba. Potom by ste dopadli ako kamaráti, svadba 200 ľudí a z toho drvivú väčšinu ani nepoznali, lebo úradovala svokra na jednej aj druhej strane. Ja osobne by som pre mňa cudzích ľudí na mojej svadbe nechcela. Ona už svoju svadbu asi mala mala sa vybujačiť tam.

anjelicek26
17. sep 2021

@ajka0207 vravim pre mna je velky rozdiel cudzi a vzdialenejsia rodina ako bratranci/sesternice, kde sa chce ona podla mna - pochvalit, akeho ma krasneho syna a nevestu... pre nu je take nieco proste dolezite, lebo s tymi ludmi v kontakte je a urcite sa casto o nich s nimi rozprava... pre starych ludi je toto dolezite a vtedy sa proste svadby robili velke a pozyvat je/bola do urcitej miery slusnost... dnes su svadby mensie no...

autor
17. sep 2021

@selu11 presne tak to som povedala aj ja že ona už svoju svadbu mala a nechcem aby rozhodovala o tej našej ešte jej aj vadí že nechceme muzikantov ale len dj

weronika171717
17. sep 2021

Nedaj sa a neustup. Je to vaša svadba a ona vám nemá do toho co kecať. Podľa mňa aj keby prispela na svadbu, tak aj tak, nemá právo hovoriť kto tam bude a kto nie, lebo by to bola jej slobodná vôľa. Ja by som to nedovolila. Nie som taká povaha, že sklopim usi a budem držať hubu a krok. Držím palce, aby ste to vyriešili. 😉