Baby ja už neviem či preháňam alebo si namyslam. Mame doma malé dieťatko. Odmala ho učíme, že na rukách je minimálne pretože mi bola zistená skleroza multiplex a keď som s ním sama doma tak nevladzem ho mat stále na rukách. Moja premudrena svokra zakaždým keď príde na návštevu tak si ho vezme na ruky bez opýtania. Už 5x som jej povedala, že si neprajem aby ho brala na ruky tak sa mi vysmiala do ksichtu, že ona je babka že môže 🤦♀️ úplne mimo žena. Ako riešite takéto veci vy? A zabudla som napísať, že keby ho mala na rukách 10,15 minút tak Ok ale dve hodiny vkuse 🤷♀️🤦♀️ a manžel jej tiež povedal, že si neprajeme aby malého nosila na rukách. Bola urazena asi 10 minút a znova si išla svoje. Nemám chuť sa s ňou stretávať, robí naprieky aj v iných veciach, doteraz som to ako tak tolerovala ale môj zdravotný stav sa zhoršil a ja jednoducho nevladzem. Povedali sme jej, že som chorá s nevladzem a ona si išla svoje, veď keď prídem ponosim na rukách ja. Ona je absolútne nechapava.
k ostatným veciam sa ti neviem vyjadriť, ale to nosenie na rukách by som až tak tragicky nevidela. Neviem, aké staré je dieťatko, ale deti si rýchlo zvyknú na to, pri kom si môžu čo dovoliť. Dcérka bude vedieť, že vy ju na ruky nevezmete, tak to bude vyžadovať len od babky. Zbytočne sa nestresuj, nech sa ti stav nezhoršuje.
Neriesila by som ak sa "natahujete" len nad tym dieta si uvedomi ze mamka ho nebude nosit len babka ;) u nas tak je resp aj tatik tak bol na tom🤣 manzel pracuje kazdy den 12tky takze s malou je cca 2hod denne ked bola malicka uz ma 5r tak si ju naucil ze ju nosil na rukach ;) jak prisiel uz sa pytala k nemu ked bola vacsia uz mal kus nervy len som zopakovala vetu nemal si ju nosit casto ;) takze kludne nech ma babka jak chce podla mna.....ied vy nedovolite dieťaťu nepovolite hranice tak sa nauci tak isto je s hranim
Tiez so mnou malokedy sa hraje kedze my viac menej hrajeme sa s domácimi pracami😁😁
Podľa mňa je rozdiel dieťa nosiť neustále na rukách, že je na tebe vyslovene zavesené ako objímať ho, mojkať sa s ním. Normálne jej to treba vysvetliť, keď nechápe teba, tak potom nech sa toho chopí tvoj muž, inak to nevidím. A skutočne neznášam takýchto ľudí, ktorí nerešpektujú zásady druhého.
Dieta sa na tych rukach citi zle? Ked svokra odide, pyta sa aj vam na ruky?
No ja neviem, ale ak by som zo zdravotných dôvodov nemohla mať dieťa na rukách, tak by som bola len rada, keď mu to poskytne niekto iný a tým pádom nemusím ja. Dieťatko potrebuje byť aj na rukách.
Pokiaľ je pre dieťa,,nebezpečné,, z tvojej strany ho nosiť na rukách koli možnému pádu a zraneniu, tak by som kontakt s dieťaťom preferoval na gauči, aby si sa proste poistila......babka by to mala tiež pochopiť a pre dobro dieťaťa praktizovať tiež...co sa týka dožadovali na ruky- je jasne, ze dieťa to buď od teba tiež očakáva alebo zasa si v tom horšom svetle, lebo ty ako mamina ho nevezme.....chápem ta a aj mňa by to vytacalo....
Malá je malá len raz, keď bude mať 12-násť, už si ju na ruky asi nevezme nik :D Dopraj babke byť babkou a malej jej náruč. Nič netrvá večne, nerozčuluj sa zbytočne.
Uplne suhlasim s @aaliyah2. Zachvilu sa mala uz na rukach nebude chciet nosit, lebo bude behat a vsetko skumat. Naozaj to nefunguje tak, ze teraz babka ja ta dve hodiny “nauci” na ruky. Je to chvilka cl na zych rukach vobec chce byt. Mala je spokojna, babka sa tesi, len ty si nespokojna..preco vlastne? Sak nechaj babku nech ju vlaci aj dve hodiny ked sa jej chce, vyloz nohy a daj kavu. Podakuj za pomoc, vyprevad domov a rob si podla seba. A tes sa, ze sa babka postara, zachvilu bude treba za nou behat, hrat sa, bicyklovat, postrazit, co sa ti mimoriadne zide, zvlast, ak mas zdravotne problemy. Babka malu lubi, mala je s nou spokojna a v bezpeci, co viac mozes chciet. Nauc sa dat im trocha dovery.
Ako matka 9 ročného a babka polročného, ti napíšem, že neviem si predstaviť nebrať na ruky a nemaznat malú... Na rukách, veľkác spi stále so mnou... To to dieťa vôbec neberiete na ruky? Ja nejako nerozumiem, kebyže viem, že mám vážne ochorenie, tak naopak, utuzujem vzťahy, lebo pomoc budeš potrebovať, či to smie iba tvoja mama? Toto co píšeš je úplne mimo. Je na návšteve každý deň pol dna? Dieťa je zle, keď odíde? Ak hej, tak mu asi chyba. Ja by som sa tesila, kebyže mam niekoho, kto mi pomôže aj teraz. S velkacom. Ale však každý ako uzná. A ako si zaseje, tak bude mat
Prepáč ale babka má pravdu, aby si nemohla vlastné vnúča podržať lebo ty nevládzeš? Keď bude malej dlho tak ju hádam položí, nie?
NOsenie a hojdanie dietata na rukach prospieva vyvinu mozgu. Chapem ta, tiez neznasam svokru 😂 ale skus sa cez to preniest,zmenit nazor...
Suhlasim s predchadzajucimi 100% nazorov ti povedalo ze mas byt skor stastna a nie ziarliva ci zuriva na svokru plus hejcovat aj manzela proti jeho vlastnej matke, len aby sa postavil na tvoju stranu. Nebud sebecka, mas tazku diagnozu a uvedom si, ze ci sa ti to paci, alebo nie, tak budes odkazana prijat pomoc od druhych, co ta samozrejme bude pokorovat. Mzono tvoja diagnoza ta nauci postupne byt pokornou a vdacnou aj za malickosti. Dopriat radost aj inym, neist cestou, ked ja nemozem tak nech nemozu ani ini. Ak ta toto zdravotne nestastie v zivote to nenauci, tak potom ta uz nic nenauci a budes vsetkych odhanat, ublizovat im a zurivo vsade vypisovat, nadavat nielen na svokru typpm co ty vsetko neznasas. Ako ti pisu- zmen nazory, lebo problem nie je v ludoch okolo teba, ale v tebe a budes stastna v zivote.❤
Podržať na chvíľu ok,ale aby dve hodiny nosila dieťa to je mimo. Veď aj to dieťa nech sa hýbe,môže sa s ním hrať alebo ine veci robiť. Moja svokra tiež raz na návšteve držala strašne dlho syna,nič iné s ním.nerobila ( mocnechodi na návštevy) a potom keď mal ísť spať,tak vôbec nebol unavený, nechcel. Podľa mňa to bolo tým že nemal žiadny pohyb žiadnu aktivitu. Lebo vždy zaspal rýchlo. Takže nachvíľu ok ale odvtedy deti na zemi a nech sa s nimi hraje (a tam to u nás našli,lebo ona sa s deťmi hrať nevie,nechce iba nosiť by ich chcela)
Tak myslím ze aj babka ma pravo na vnucatko. Nevidím na tom nič zlé ze si maličké povaruje, ved mu tým predsa neublizuje, iba mu dáva najavo svoju lásku co je podla mňa pekne 😊
Mne by bolo napríklad hlúpe keby sa ma moja svokra mala pýtať ci si môže vziať svoje vnúča na ruky, panebože mne to príde samozrejmosť. Véd keď bude staršie tiež ho objíme, vezme na koleno, pobozká ci aj to sa bude musieť pýtať?
Pani zlata myslím si ze neskutočne preháňať a ste veľmi majetnicka s dieťatkom. Je vaše ale ma aj inú rodinu okrem vás dvoch 😊
Zapadla malému hlavička pri svokre už 7x. Takze takto dava pozor. Nie som spokojná, že nedáva pozor. A maly keď je pri nej tak necíti sa nejako spokojne. Skôr čaká kedy ho konečne položí.
Svokre ste normalne vysvetlili dovody, preco nema brat dieta na ruky (Tvoje ochorenie, nechces, preto nechces a nemozes si dovolit, aby si na prstovanie zvykalo, obavas sa, ze potom to dieta bude vyzadovat a Ty to nezvladas ci nezvladne zdravotne), alebo ste jej povedali bez dialogu, ze vy si to nezelate? Lebo aj to je rozdiel, ako sa to poda. Chce si vnucku uzit, na Tvojom mieste s ohladom na zdravotny stav by som pomoc len vitala, prijala a snazila sa mat dobry vztah do buducna. Len to je na dalsiu diskusiu, lebo tema svokra😄
Vychovala a neprizabila minimalne jedno dieta, Tvojho partnera, tak by som verila, ze mi dieta nedorazi.
Mate milujucu babku a ano nepaci sa Vam, ze Vas nerespektuje. Mate potom pocit, ze Vas nebude respektovat ani v inych veciach, ale tu by som jej stranu podrzala, Vy si budujete vztah k dietatku ako rodicia, ona ako babka a dieta velmi dobre rozlisuje, ako sa s kym hra mazna co od koho moze ocakavat, za chvilku vyrastie, zbytocne nastrbivanie vztahov, asi by mi srdce trhalo, ze ja vlastne dietatko nemozem nosit na rukach, o to viac by som chcela, aby ho nosili moji blizki, na mieste je im aj podakovat, ci babke, ci manzelovi, niekto ma babku co dieta sleduje ako televizor a nedotkne sa, vy mate dar, a ano babky byvaju miestami svojhlave, ale toto nevnimam ako nieco co by stalo za vacsiu pozornost
Ale svokra ju nenosi, ona s nou sedi na gauci nie?
Vsak to mozes aj ty aj tvoj muzik.
To ju mate len na posunutie vasej DNA? A mala bude pocuvat, ze "nie lebo mama je choa a mama nevladze"?
A ja by som este dodala, teraz mas este babatko, asi prvorodene, si precitlivela,ale aj s ohladom na tvoj stav by som ti odporucila s nou udrziavat dobre vztahy, vies ake bude dobre ked ti povaruje decko na aspon na 2-3 hodiny ked bude vacsie?
Prepáč ale podľa mňa preháňas a poriadne. Skus sa vžiť do kozi babky . Chce si vnucatko uzit chce ho amt na rukach ked moze . Neviem čo je na tom zle . Ok skrz Toho ze si chorá: práveže naopak môžes byť rada ze je niekto kto si to dieťa pomojka aj na rukách , však to dieťa potrebuje .neviem no nepreháňas kúsok s tým ze 2 hodiny drží dieťa na rukách? Pochybujem ze ho naozaj drží až 2 hodiny, možno sa ti to zdá dlho ale určite ho aj pusti a niečo sa hrajú alebo si sadnú a tak
Ja dlhé roky trpím na syndróm karpalného tunela na oboch rukách, dcéru som tiez nevládala ani 5 minút držať v náruči bez bolesti a tŕpnutia, ale vždy ma potešilo a zahrialo, ak ju niekto blízky z rodiny vzal na ruky, pomojkal, jasné, že bolo obdobie, keď bola dcera väčšia a pýtala sa na ruky, myslím, že to je normálne, bežné, dieťa to potrebuje, tak ako ak my potrebujeme pohladenie a objatie od toho druhého. Boli to ťažké časy, boli časy, keď som si myslela, že mi z rúk spadne, nevládala som, postupne som jej začala vysvetľovať, že ma ruky bolia. Ty budeš tiež musieť dieťaťu neskôr vysvetliť, aký máš zdravotný problém, tak nechaj svokru, nech tvoje dieťa podrží, pomojká...dieťa to potrebuje. Jedine ak žiarliš, že ty nemôžeš a bojíš sa, že si to dieťa vytvorí väčšie puto so svokrou ako s tebou 🤔
Nehnevaj sa, ale preháňas. Ok, mrzí ma, že máš takú chorobu a kvôli nej nemôžeš malú brat na ruky, ale zase nemôžeš to zakazovať iným. Teraz akože nikdy dieťa nebude iný človek mat v náručí, lebo ty to nemôžeš robiť, tak nedovolís iným? Dieťa potrebuje aj toto, chápem ze ty nemôžeš, ale dovoľ, nech mu to dopraje babka. A pýtat si dovolenie? To uz fakt je cez, neviem si predstaviť, že by, som to zakazovala svokre (babke)
Ja som bola tehotná na rizikovom, tiež som nesmela dvíhať a nosiť 14 kiloveho syna, ale ani na um mi neprišlo zakazovať to svokre, sestre, bratovi. Bola som rada, že oni mu to trochu vy nahradia, čo ja nemôžem. Neskôr dcére vysvetlíš, že kvôli chorobe nemôžeš ju nosiť, ale teraz jej dopraj, čo je normálne a potrebne pre deti
Ludia, uz neblaznite. Chudera babka je zla, lebo chce pestovat svoje vnuca.. Ja som teda riadne uzkostliva matka, ale branit najblizsim ludom fyzickemu kontaktu s dietarkom?
Ved bud rada, ze niekto chce a moze sat tvojmu dietatku, co ty nemozes. Nevies, ako sa bude tvoja choroba vyvijat. Bud rada, ze ma svokra zaujem.
Naozaj sa mi tu niekedy rozum zastavi. Hlavicka mu zapadla! Akp stare je to dietatko? Asi nehovoris o predcasniatku. A zda sa, ze I tvoj manzel prezil dojcensky vek so svojou matkou, sucasnou babkou vasho dietatka.
@abbey1 hovorím o predcasniatku. Keby to nebolo predcasniatko tak to neriešim. Som uzkostliva lebo sa narodil a mal 860g. Ale svokra toto nevidí. Svokra nechce vidieť ani to, že som 5 mesiacov lezala v nemocnici a vypyplavala som si ho sama.
To ma mrzi co sa ti stalo aj to, ze babka ta nerespektuje. Vies niektori ludia su proste taki, ze si idu stale svoje a mozes mat akekolvek argumenty a vidia len svoju pravdu. Poradit velmi neviem, lebo na druhej strane budes asi jej pomoc este potrebovat tak nie je zase dobre si ju uplne znepriatelit. Mozno nech naozaj manzel skusi s nou dat rec. Nech ide napr k nej sam, aby sa poriadne sustredila co jej hovori.
Inak manžel si tiež musí pýtať povolenie?
Dakuj Boha.ze tvoje dieťa má babku.ktora ho ľúbi...zvlášť ak ty si chorá.Riesis totálnu somarinu.
Predcasniatko potrebuje o to viac telesneho kontaktu... daj ho babke do nosica alebo do satky a vybavene... ziadna hlavicka padat nebude. Deti vedia od malicka rozlysovat s kym ako vedia "jednat", aj to, ze mama nenosi tolko ako babka ci tatko, neriesia to nejako... ty sa s nim urcite mojkas tiez, len si k nemu proste sadnes ci lahnes... nehrot to a nenadavaj babke, mne to prijde, ze si urazena a sklamana a hlavne nestastna zo situacie, ze ty ho kvoli chorobe nosit nemozes a ona si to "uziva"... ale tu je nacase dat svoje ego do uzadia...
Opýtam sa ťa tak ak by to robila tvoja mama vtedy by už bolo OK. Keby ho chcela zdvíhnuť cudzia osoba na ulici nepoviem ale svokra.Mala by si sa veľmi vážne nad sebou zamyslieť.Keby ho brala na ruky tvoja mama sestra brat otec vtedy by to bolo v poriadku.Tak je predčasne narodene ale koľko je takých žien a mamičiek nie si sama v takej situáci.Aj mňe zomrela dcérka bola ťažko postihnuta ale nikdy v živote by ma nenapadlo aby som povedala svokre aby ju nebrala na ruky.Riešiš blbosti.
Mala sa potom dozaduje nosenia na rukach? Asi nie. Dieta potrebuje aj naruc, pocit blizkeho cloveka, ktory ho miluje, ked ty nemozes, dopraj mu ju aspon od babky.