Svokra sa stará

karolinakk
5. jún 2023

Ahojte prosím vás, poradte. Moja svokra aj svokor nemajú svoj život, takmer žiadne hobby. Samozrejme odkedy sa nám narodilo s muzom dieta, sa toto dieta stalo ich hobby. Cely svet sa zastaví keď sa jedna o dieta, viete si predstavit ako ju rozmaznávajú. Lezie mi to na nervy. Adresovala som to nepriamo už viackrát. Nehovorím že všetko v miere je ok, ale svokra mi skoro každý deň vypisuje ako sa dieta ma, už ma to psychicky vystavuje. Ja pochadzam z rodiny kde sme vsetci busy, vytazeni s roznymi aktivitami, prácou toto je pre mna prirodzene.

la_dolce_vita
5. jún 2023

Starajú sa, je zle, nestarajú sa, tiež zle... normálne začínam mať obavu, že budem raz svokrou a babkou...

glorikarebeka
5. jún 2023

Ak bývate spolu treba sa osamostatniť ak nie, napíš hneď ráno sms... malá sa má výborne
Ostatné treba ignorovať,zas vždy je lepšie keď sa zaujíma o vnučku, ver mi,že viac by ťa ranilo keby pre ňu ,nich neexistovala.

amonet
5. jún 2023

vsetko v zivote je o spravnom nastaveni a drzani hranic. a nepriamo sa nerata. ste dospely ludia. vysvetli svokre aky mate rezim a ritual a kedy budes mat cas odpisat. a dodrz to. no a co ze pise uz rano. a takto ries vsetko. dopredu informuj a dodrz 🤷‍♀️a ze ich rozmaznava nuz nato sluzia stary rodicia. u nas platia zakladne veci. rezim jedlo a pocet sladkosti. ostatne neriesim. lebo doma platia pravidla a tie ked je s naki dieta akceptuje. ze su u babky ine pravidla je pre mna ok pokial neje iba sladkosti😅

h2
5. jún 2023

Presne, ako píše @la_dolce_vita , nestarajú sa - zle je, starajú sa - ešte horšie. Svokra je vždy zlá, nech robí čo robí. Čo ti poradiť? Ak si to už viackrát hovorila nepriamo, budeš musieť priamo. Ale obávam sa, že aj tak bude zle. Lebo svokra. 🙄

listy456
5. jún 2023

@la_dolce_vita ach moja rec...
@karolinakk tak busy ze pri robeni kavy, na wcku abo vo vytahu proste hocikde si nevies cas najst odpisat na spravu ako sa ma?? keby ti chodi vyklopkavat kazdy den a plati vam vylety o ktorych neda vediet aby vas donutila ist ok lebo aj take su ale toto co je?? SKORO kazdy den ti pise a ty mas problem lebo si busy busy... trapne prepac odpisat na spravu sa da vzdy ale teba to vystavuje no hrozny pristup

tykat
5. jún 2023

@karolinakk ak ma dieta 6mesiacov je to uplne ok, ak 6 rokov uz by mi asi obocie skakalo.

divokykonik
5. jún 2023

Ja tiež nejak špeciálne nemilujem svokru, ale keď sa spýta, vždy dám vedieť, ako sa má jej jediný vnuk. Aj niekedy sama od seba jej posielam fotky, atď. Proste nikdy nevieš, čo sa môže stať a nechcem si jedného dňa vyčítať, že som ignorovala svokrovcov. Opakujem, nemilujem ich, ale aj napriek tomu sa snažím s nimi dobre vychádzať a nevadí mi, keď sa ma aj 3x denne pýtajú, ako sa má malý. 🙂

vkatush
5. jún 2023

@karolinakk mám rada mojich, vychádzame spolu super, ale sú rovnakí, okrem svokra záhrady a svokor vysedávanie pred telkou nič. Vôbec. Nemajú nejaký spoločenský život, tak sa zaujímajú o život vsetjych ostatných. On svojej mame volá minimálne raz denne, že čo má nové (84 ročná, čo je stále doma). Keď sa muž odsťahoval, vyvolávali aj jemu každý deň, svokor aj viackrát za deň, a ak sa im božechráň deň neozval, už reči typu že nemá rodičov, ich nepozná, prišli o syna,... 😑 Vysvetlila som im to priamo, že máme svoj život, prácu, robotu doma, hobby, kamošov,... párkrát pekne, raz hnusne, pochopili.
Teraz keď máme syna, znova s tým začali. Tak "kompromisujem", aspoň jedno video denne im pošlem, zväčša ráno, aby videli malého a čo robí (keď papá niečo nové, sme na výlete, len keď tam leží,...). Celkom to dobre funguje a nikto si (mi) nelezie na nervy.

listy456
5. jún 2023

@vkatush toto by kazdy pochopil ze vyvolavacky kazdy den nie su v pohode ani normalne a uz vobec ne vycitky ked nechcete nonstop dvihat cize dobre ze sa ti podarilo to skorigovat ale tu SKORO kazdy den jej napise ako sa ma male a uz je svokra zla... mna by to mrzelo no dost

a_alexandra_a
5. jún 2023

Keď sa ťa každý deň opýta, ako sa má vnučka, to je staranie sa? Fíha. Neobťažuje ťa, že vôbec existuje? Zdá sa mi to totálne prehnané. Chceš si pokaziť vzťahy kvôli takejto somarine? Keby sa nespýtala, hovorila by si, že sa nezaujíma o vnúča. To, že sa spýta ako sa má nie je staranie sa, ale úprimný záujem,

vanilkovazmrzka
5. jún 2023

Vysvetli jej, ze vypisovat siahodlhe spravy o tom istom (ma sa dobre) sa ti nechce, lebo ta to obera o cas, ktory potrebujes na obsluhu rodiny a seba samej 🙂 Dohodnite sa, ze si kazdy druhy den zavolate, nejaky videohovor, nech aj dieta vidia, trochu sa pozorpravate. Alebo to nemusi byt kazdy druhy den, ale taka frekvencia, ktora ti nebude prekazat.

cecilia29
5. jún 2023

A ak by sa pýtala mama? Mňa sa naši každý deň pýtajú co deti, ako sa majú, čo bolo v škôlke, ako dopadli poradne. Neotravuje to. Véd je to normálne. Je to ich radost

kristinapetronela
5. jún 2023

Treba si nastaviť hranice a dodržiavať to ... Buď to príjmu alebo sa stiahnu

dilino
5. jún 2023

Ja nechápem že sa stara ked sa opýta o vnučku.Je to jej prvá vnučka niečo nové čo zaživa tak ak sa opyta čo sa stara hovorí TI do domacnosti rozbija TI s mužom manželstvo ak nie tak sa do ničoho nestara.Starala by sa vtedy ak by huckala tvojho muža proti tebe, chodila TI pozerať skrine davala TI rady.Nič s toho sa nedeje to že sa opýta každý deň ako sa ma jej jedine vnúčaje normálna vec.Aj tvoja mama sa tak do vás stara či ju nezaujima vnučka že sa pýta každý deň o malu či to je v poriadku že je to tvoja mama.Nehľadaj problém tam kde nie je.

maciatkolulu
5. jún 2023

@cecilia29 kurat rozmýšľam. Dcéra má už 8mesacnu,sama mi posiela denne videá a fotky,denne si voláme aj 2x a áno u svokry je častejšie,možno aj denné. A ja som žiarlila.no🤣ale hold nebývalé n ak,tak aspoň videohovory atď. Ale nemám pocit,že dcéra svokru obťažuje,áno,opačne,lebo sú často tam,alebo ja dcéru,keď sa ráno opýtam aká bola noc. Takže za mňa je to nie veľmi pekne chovanie,ale nevesty,nie svokry

mandzula
5. jún 2023

@la_dolce_vita oba extremy su zle, da sa predsa najst aj zlata stredna cesta, ktora bude vyhovovat obom stranam.

simca06022011
5. jún 2023

no... ja som rada, ze uz od zaciatku smemali doma veci tak, ze ja nie som prikovana k mobilu. TJ odpisovala som na hocico, len ked som chcela, mala cas. Inak ignore. proste "prepacte, nestihala som, zabudla osm si mobil doma atd..." Podla mna je tiez otravne dennoo denne niekomu vyvolavat, vypisovat ako sa ma. A teda z oboch stran som to zatrhla, navsetvy primerane som si uzila, v meste sme sa potarali, malu pokocikovat a tak, ale mam co robit ako vypisovat. Po rokoch mame taky system, ze chlap si riesi svoju polku rodiny, ja svoju.. aj tak mame obaja dost, ja ked tak hroamdne rozpostelm fotky alebo video z koncertu raz za rok.

ajka0207
5. jún 2023

@tykat moje šesťročné dieta volava so starými rodičmi denne. Nevidím na Tom nič na vyskakovanie obočia.

abbey1
5. jún 2023

Bože, už aj správa na mobil vlastnej rodine je obťažovanie. Rodičia by zvyčajne pre svoje deti urobili prvé posledné a zvyčajne to i celé roky robia. Keď sa narodí vnúča, je to pre celú rodinu obrovská radosť. A zrazu sú starí rodičia na obtiaž. Ja neviem. Ale ľudia sú naozaj veľmi sebestrednií, chýba im štipka pokory a uvedomenia si čo je v živote dôležité a že ten život uletí skutočne veľmi rýchlo. A hlavne, že každý z nás si prejde tými etapami života: dieťa, rodič, starý rodič.
Ďakujem Bohu, že mi moje dospelé dieťa denne napíše, zavolá, že sa v rodine potešíme každej návšteve, každému telefonátu. A verím, že raz nebudem považovaná za otravnú starú mamu, ale budú so mnou zdieľať svoju radosť z dieťatka.

aurora33
5. jún 2023

@karolinakk nemam problém, vyrobím si.

tanyan
5. jún 2023

Nestačí svokre poslať fotku? Záležitosť pár sekúnd a všetci sú spokojní...

mandzula
5. jún 2023

@ajka0207 ale to s nimi volava tvoje dieta, to je ine, ako ked ti volaju oni.

mandzula
5. jún 2023

@karolinakk ja ta chapem. Mne riadne liezlo na nervy, ked nam svokra dennodenne volala, co nove. Jednak fakt nic nove nebolo, kedze papanie, kakanie som nepovazovala za temy na kazdodenne rozhovory, jednak sme boli v jednom kole a fakt sa mi nechcelo travit cas hovorenim o nicom.

jana0215
5. jún 2023

@karolinakk ja ťa chápem. Mne by to tiež vadilo. Či už zo strany svokry alebo mamy. Aký má význam každý deň im písať, koľko krát dieťa papalo, kakalo a podobne... je pekné, že sa zaujímajú, ale každý deň je už moc, hlavne ak vkuse riešia to isté. Možno kompromis z tvojej strany, nepotešilo by ich viac, keby si im každý druhý deň poslala fotku?

Isto je to len tým písaním? Nie je v tom aj niečo iné? Ako často ste s nimi? S tvojou rodinou vychádzaš ok?

dskjhfdlkdjhl
5. jún 2023

Tvoj manzel je syn Tvojej svokry a teda ona, ako matka sa nema zaujimat o neho a jeho deti? Tak si to dobre zapamataj, aby si tiez raz svojim detom nevypisovala otravne sms-ky kazdy den.

simona1306
5. jún 2023

ale predpokladam, ze novinky na FB alebo Instragame, alebo len tu na MK si popozeras kazdy den :D ale svokre odpisat ze dieta sa ma dobre , to je uz na dlho a obtazuje ta to ... Ach, ja tych starych rodicov tak lutujem v tejto dobe najmudrejsich a najdokonalejsich mamiciek, nemozu sa tesit ani z vlastneho vnucata. A to nehovorim o svokrach, tie si to mozu rovno hodit, lebo vsetko je zle. Ja teda nemam nejak extra vztah so svojou svokrou, a so svokrom uz vobec, ale nikdy ma neotravovalo , ked sa pytali na malu, alebo ju chceli vidiet.

tykat
5. jún 2023

@ajka0207 ked dieta vola s babkou tak ok ale keby mne svokra kazdy den volala/vypisovala ze ako sa ma a co robi 6r dieta tak by mi veru obocie skakalo. S vnucatom nech si vola 😊

sashabb
5. jún 2023

@karolinakk tu sa podpory nedočkáš, bohužiaľ kôň už dávno nie je o podpore a pochopení. 🙊
Poradila by som ti ignorovať to. Keď sa toto niekomu nedeje, tak to nikdy ani nepochopí. Bohužiaľ väčšina dedkovcov nevie aktívne tráviť čas, nudia sa a preto im príde super denne spamovať "mladých". Nerozumiem aké odpovede očakávajú, čo má denne mimino také nové? a ako sa asi tak môže mať? Skus to okresať na 1x za týždeň, urob video alebo pár fotiek a s popisom im to pošli. Prajem veľa trpezlivosti 🙂

simca06022011
5. jún 2023

@simona1306 v dnesnej dobe? tak ja si teda nepamatam z okolia alebo rodiny, ze by kedysi babky denno denne volali, vypisovali a tak strasne sa nudili, ze nevesty/dcery by ich riesili denno denne a referovali kolkokrat si babo prdlo, co jedlo... Absolutne nie. To dnesna doba, kde kazdy si mysli, ze mam mobil v ruke tak budem volat cele dni zaradom vsetkym a vsetci musia mat chut a cas, je divna, nie ludia. Ked mam povinnosti, pracu, dieta, domacnost.. som rada ked si kavu vypijem v klude, von vybehnem, posledne co mi treba je rozposielat spravy do sveta ohladom dietata.

A to kolko babiek sa vobec nevprace do koze a rozposiela fotky a videa kade tade ani nehovorim (nasa dokonca tajne si nas kamerovala, to je fakt na psychiatra uz).

@tykat presne takto sme to vyriesili ked boal dcera vacsia.. :D chcu volat, sup malej mobil a nech sa porozprava.

simca06022011
5. jún 2023

@sashabb PRESNE, zaujem/starostlivost a nuda su dve absolutne odlisne veci.