Svokra sa správa ako keby som bola ja neschopná

25. nov 2020

Ahojte mam 23 rokov priatel 25 byvame u svokrovcov priatel stratil robotu kvoli korona vyrusu mame babatko 3 tyzdnive moji rodicia nam pomahaju vserki kupuju... no byvame u svokrovcov .. svokra sa sprava ako keby som neschoopna a ona jak keby je posadnuta malym.. maly papa ona ho zobere odomna.. ked chce ist za mnou ked place ledva mi ho da rozkazuje co mu mam obliest moje slovo neplati vsetko chce podla nej aby bolo.. rozkazuhe kedy ho kuoat kedy nie Mam pocit ze ona sa robi matka mojho dietata .. ked mam peniaze vsetky davam im do strav mne neostane na nic lebo su na tom financne zle.. nemozem si dovolit nic kupit.. ked som to dnes povedaka priatelovi ze urazil sa potom sme sa zacali hadat vsetko som mu vykricala ze sa o nas nestara a takBuchol ma a poslal k ma prec zobrala som maleho a som u otca Co mam podla vas robit teraz Chcem aby si nasiel oracu osamostatnili sme sa a zili normalne no po tej hadke neviem.. a nechcem aby maly vyrastal bez otca na druhej strane..

ninusa221
25. nov 2020

Ja by som sa urcite porozprávala zo svokrou a aj s priatelom a velmi rychlo im nastavila pravidla a povedala čo si neželám a ak by to nerešpektovali zbalim sa bud chlap ide somnou alebo nie každy skoro zacina od nuly treba zobrat úver kupit byt čim skor tym lepšie 🤗

lujza123
25. nov 2020

No keď ta udrel tak nikdy uz nebudete žiť normálne. A na dieťa sa nevyhovaraj, žiadne dieta nechce vyrastať pri otcovi co bije jeho mamu.

Si zamilovaná, chceš tomu dat šancu a predpokladám ze ti píšem úplne zbytočné ale...
Otec tvojho dieťaťa je násilník, prizivnik a ma sibnutu matku. Proste peklo, celá rodina...

Jasne veľa ľudí prišlo o prácu ale stále sa dá nejaká nájsť, aj keď blbá fabrika ale je to práca. Keby chce pracuje a nenechá sa živiť. Predpokladám že prispevok za pôrod co si dostala ti už dávno preflakal

autor
25. nov 2020

@lujza123 dobre viem ze mate pravdu Samozrejme ho lubim ale mam pocit ze si to nezasluzi Predstavovala som si to inak vsetko.. a este som nedostala ten prispevok a urcite po tomto mu ani nic s neho nedam.. on mysli len na svoju orvu rodinu a na mna a na maleho nemysli a neuvedomuje si ze my sme tiez jeho rodina Mam pocit ze este nedospel.. a nemam sa komu vyrospravat Je toho namna vela v poslednom case

slobodnamama777
25. nov 2020

Vies co sa hovorí? Ked zena porodí dietatko je to akoby sa aj ona sama znova narodila. Takze zacinas nový krásny zivot, kde budes musiet byt mudrejsia ako si bola doteraz. Postav sa za seba a svoje dieta, ty sa stavas matkou, spoznavas sa s dietatkom, aby ste mali citovú jedinecnu vazbu, ty si jeho mama, ty mas na neho prvá právo, a aj zodpovednost za neho, nemá ti ho čo nikto brať, ked ho krmis, alebo place, nechapem ako mozes dovolit, aby ti rozkazovala co ma mat oblecené, a kedy ti ho ona dá, vsak toto neskor sposobi velky chaos v malej hlavicke, so svokrou si to vyjasnis neskor dôrazne, ked sama nevie ako sa má správať. Ale aspon mas istotu ze ho má rada a neskor ti iste pomoze so strazenim a uvidis ako sa bude s nim hrat...vsak moze ist kocikovat, ci sa jej bude chciet. No svokre nedovol viac aby Ti brala len tak dieta, ked ty nechces. No teda teraz si taka bezbranná este, ale toto je povedz ked budes zas u nich, ze nie, ...nedam vam ho teraz, dajte mi ho, teraz papame, neskor, ty si mama, je to tcoje dieta, potrebuje teba. Zrejme dlhodobo to nepojde s nou v pokoji, ked je taká aka je. Proste si vzdy premysli co chces s dietatom robit, sprav si plány, plánuj, co varit, co obliect, kam ist, kedy ist spat.. Ak ta ten tvoj s prepacenim 25 rocný trulo buchol, teda udrel, tak neviem..ziadna mama asi nechce aby dieta vyrastalo bez ocka. No zial, realita dneška je iná. Akoze co?, on ta udrel?? No tak otca bude mat tak ci tak, vase dietatko, aj ked s nim nebudes zit v spolocnej domacnosti, co asi budeš, ho bude vidiet casto, neviem ci chces aby Tvoje dieta videlo ako ta muz bije, uraza a nechodi do prace, ponizuje ta a hlavne to neni ziady muž hentá osoba, ked muz udrie zenu viac neni muz, je to chudak na slabsieho. A do tej orace asi budes chodit skor ty a on bude doma. Lebo ak stratil pracu a je zhruba zdravý chlap ci co je, nevyzretá osoba, praca je predsa aj iná zatial, tak co ziju z tvojej materskej. sa zamysli nad tym, ze on ta poslal prec z domu a nezastal sa ta, nepodrzal a dokonca buchol? Ked mas trojtyzdnove babo?
By som bola vdacna za pomoc od rodicov.

slobodnamama777
25. nov 2020

No to su normalne pocity, to casom prejde, hej nemas mu co davat z toho prispevku nic, ani z dalsich, to patria tebe a dietatu a to dobre pises ze nedospel, ale okrem toho to ze ta udrel je nieco dost hrozné! No ale ty vies najlepsie asi, uvidis ako bude, netrap sa tym vlastne co bude, nech sa ukaze aj ako otec a ako človek, ci on neni len ten vyrus..

andreatytler
26. nov 2020

1. Si tesne po porode a hormony ti ovladaju mysel aj telo. Je velmi tazke fungovat v tych prvych mesiacoch aj ked ma clovek idealne podmienky, nie to este v takomto strese aky mas ty. Ale ono sa to bude zlepsovat a tvoja psychika bude stale silnejsia a ty budes vediet presne co robit a co nie. Co povedat ludom ked sa ti nieco nepaci... hlavne svokre. Len vydrz. Casom sa tvoja mysel ukludni.
2. Treba najst byvanie niekde inde ako u svokrovcov. To co svokra robi je uplne sibnute. Pochybujem ze sa zmeni aj keby si to s nou vydebatovala. Neda sa vam byvat u vasich rodicov? Aj keby ste sa mali tlacit v jednej malej izbe asi lepsie ako svokra. Alebo najst garsonku, hned ako si priatel najde pracu.
3. Priatelovi treba velmi jasne vysetlit ze ocakavas ze ty a dieta ste pre neho prvy a ze sa musi o vas postarat. Ak pracu aj nenajde hned, musi hladat a hlavne ked je doma tebe pomahat s malym a drzat svokru od vas prec. Ma 25 rokov... je sice mlady ale zaroven dost stary aby bol zodpovednym otcom.
4. Svokrovcom ziadne peniaze nedavaj. Ak su na to biedne, to je ich problem. Ty mysli hlavne na seba a svoje dieta.
5. To ze ta udrel je velmi zle. Asi najhosie zo vsetkeho co sa stalo. Bolo to prvy krat co ta udrel? Ak ano, mozno odpusti. Mozno to uz nikdy neurobi. Bude to ponaucenie aj pre neho.
Dufam ze sa vam to obrati k lepsiemu a budes si moct uzit pohodu s babatkom.

osky
26. nov 2020

Mna zaraza veta-ked maly papa,vezme mi ho.
Pises ze mas 3 tyzdnove babätko.
Ty ho nekojis?
Lebo inak si neviem predstavit,ze kojis a ona ho vezme...ci?
Kazdopadne,aj ked byvate u svokrovcov,toto v poriadku nie je.
Svokra ti ma pomoct,poradit,ale nie ta sikanovat a brat ti vlastne dieta.
Ved este pred par dnami si ho mala v brusku.
Vy musite byt stale spolu,ono potrebuje citit tvoju vonu,tvoju kozu...pocut tvoj dych,hlas...a nie svokru.
A takisto potrebuje i svojho otca.
Mal by ho nosit trosku,aj na holej hrudi a tak...
Proste ten blitky kontakt s rodicmi.
A partner-stratil nervy,uletela mu ruka,tak ta buchol.
Nemal na to pravo,mala si mu to okamzite vratit...
No...neviem,kam to bude smerovat ale kvitujem,ze si odisla.
Zostan u otca a uvidis,ci tvoj partner aspon trochu bude javit zaujem.
A dolezite je,akym stylom.
Mal by orist v klude,ospravedlnit sa...
Ak pride s krikom a vyhrazkami,je ti jasne ze to je koniec.
Ja som za to,aby si mu este dala sancu.
Ale jedine v pripade,ze uzna svoju chybu,posnazi sa o napravu...
A samozrejme,nebude ta otlkat...!!!!!
Lebo mozno tato jedna bol iba skrat.
Otazne vaak je,ci to.nebol iba zaciatok..
Bud ostrazita.

renata1405
26. nov 2020

@ninusa221 nezamestnanemu a matke na materskej tazko daju uver

ninusa221
26. nov 2020

@renata1405 tak ked pojde do praxe po materskej ale to tiež neviem či daju

elizabet173
26. nov 2020

to, že na teba fyzicky zaútočil je zlé, veľmi zlé. Neospravedlňuje to ani to, že je asi pod psychickým tlakom - prišiel o prácu, bývate u jeho matky, kde sa všetci navzájom žeriete, má čerstvo narodené dieťa. Obaja ste ale vedeli, že nemáte nič našetrené, nemáte kde bývať, aká je priateľova matka a napriek tomu ste do tejto situácie priviedli dieťa. Ostaň zatiaľ u otca, ak sa dá, priateľ ak chce byť s vami, nech sa rýchlo zamestná, aj keď len brigádu, nech hľadá stálu prácu, aby ste si mohli dovoliť podnájom, aj keď len jednoizbový byt. Povedz mu, že k jeho mame sa už nevrátiš, že chceš, aby ste žili ako rodina. Viem, že to je teraz ťažké, ale nie nemožné. Ak by toto dokázal splniť, dala by som mu ešte šancu, aj keď to veľmi ružovo nevidím. Rada by som sa mýlila.

pannama1
26. nov 2020

ak ta udrel, tak rob mrtveho chrobaka, proste nech pride sam. to je jedno, ze je z tej situacie zjavne nervozny, no nema ta co preto byt a svokra tiez s tebou proste nema co zametat

luciasveckova
26. nov 2020

Ty si matka malého nedaj si rozkazovať od nej!!!

kitycat
26. nov 2020

Prepac, ale ak ste sexovali v detskej izbe mali ste si davat pozor... Ani jeden nemate vlastne byvanie, uspory. Byvat u rodicov je velka skuska vztahu... Ty neznesies jeho rodicov on nemusi mizno tvojich rodicov. Svokrovci to budu az po svadbe.
To, ze ta priatel udrel je velmi smutne, ak si ho teda nevyprovokovala... Kazda minca ma 2 strany. Je toho na vas vsetkych vela, strata, financna neistota bez ziadneho sukromia...