Svokra sa mi vyhrážala zabitím

9. jún 2022

Ahojte. Co robit. Svokra sa viac krat vyhrazala zabitim. Ked sa jej nieco nepacilo tak ze ona ide zomriet , ide sa zabit, a place pri tom ako ju nik nema rad a nepocuva. a mmojmu muzovi ti trha srdce pocut, hned uteka za nou. Uz sa raz pokusila, ked moj muz bol na strednej na internate a mu volala ze sa predavkovala liekmi. Ku psychiatrovi nechodi, aj ked myslim ze by po tom pokuse mala. Jej deti to nechcu riesit ze vsak ona to len tak hovori. No mne to potom od nej pride ako hnusne citove vydieranie. To ze ju nedostanem k psychiatrovi bez jej vole to viem. Len mam jedno dieta a dost sa ho bojim nechat s nou osamote, a furt ho pyta sameho k sebe. S nami nie, len jeho mame dat a my si oddychneme. Len kvoli vyssie spomenutemu mam v sebe taky blok ho tam nechat ze co ak by...jw moj trach opravneny alebo to moc beriem ? Ku nam moze prist kedykolvek, nebranim jej , ale akosi sa jej nechce. ze moze si vztah budovat u nas ked som ja alebo muz pritomny.

mauduska
9. jún 2022

Pokiaľ má svokra naozaj takéto vážne samovražedné sklony (teda pokus z mladosti + neustále to spomína + nelieči sa) tak by som jej dieťa nedala ani ja.. nikdy nevieš, čo jej napadne.

monicka976
9. jún 2022

Urcite by som svoje deti s osobou co ma taketo sklony a prejavy nenechala ani na sekundu same, suhlasim s tebou ze by potrebovala psychiatricke vysetrenie, ci uz je chora alebo manipulatorka.

autor
9. jún 2022

@mauduska ako o svagrinine deti sa stara a strazi ich ak oni idu prec. Len svagrina nikoho ineho nema . Len ja ked to pocujem take tak sa mi az zjezia chlpy a je mi luto muza, bo ten sa boji pochopitelne o nu. A jej otec sa obesil doma na zarubni tak aj to spomina ze dopadne ako jej otec ze to maju v krvi a take.

lejusinka
9. jún 2022

V ziadnom pripade by som jej dieta nenechala. Je to hnusne citove vydieranie ale tvoje dieta je predsa dolezitejsie ako ona.

autor
9. jún 2022

A normalne by ste jej povedali ze preco a aj muzovi ? Ja to zatial nevravim , inu vyhovorku mam vzdy ale to sa neda stale

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzinka888
9. jún 2022

Nie vysetrenie ale hospitalizaciu. Myslim ze je to jedine oddelenie kde pacient nemusi dat suhlas s hospitalizaciou. Aj my sme mali rodinneho lrislusnika na oddeleni stacil aby manzel bol u obvodneho ta mu mapisala odporucanie a potom v nemocnici sa bavil primar najskor s nami a lotom s nou. A nariadil hos. Psychicky chorí ludia nedokazu o sebe rozhodovat a dobrovolne sa liecit vobec NIKDY nepojdu. Treba to riesit.

pbra40
9. jún 2022

Dieta by som jej nenechala.
A pri najblizsej vyhrazke typu, ze sa ide zabit, by som volala zachranku. Ak to bude mysliet vazne, tak ju zoberu a pomozu na oddeleni psychiatrie. Ak nie, tak si rozmyslo, ze to bude druhy krat hovorit.

lejusinka
9. jún 2022

Ja by som aj povedala realny dovod - mozno sa aj zamysli potom nad tym ALE ja zase kaslem pri takychto vaznych veciach co si o tom pomyslia druhy a dieta je pre mna najdolezitejsie

autor
9. jún 2022

@zuzinka888 len to ja ked som sa s muzom o tom rozpravala tak nie ona nie je chora, ze to bolo u nich bezne take citove vylevy. A ak by som sla ja ako nevesta to riesit asi by som.neporiesila ?
Inak ona pracuje, celkom v pohode aj rozprava a vstko, kym.nepride nejaky zlom s cim nesihlasi a vtefy jej akoby prepne a je to. Napr ked sme kupili dom a jej sa nepacil ze strary tak to bolo dost dlho ze ked prisla tak vyhrazky place a tak.

autor
9. jún 2022

A dietatu to do buducna ako vysvetlit ? Klamat preco tam nemoze ist same ? Zatial sa nepyta ale cakam ze casom sa bude. Pravda bude pre dieta asi tazka

77daniela77
9. jún 2022

Citove vydieranie.....😎....mna by asi veru rychlo presla trpezlivost s nou🤔

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzinka888
9. jún 2022

Tak je to potom manipulacia a vydieranie. Myslim, ze by tlacila kaleraby do hlavy tvojmu dietatu. Typu: Nikto ma nema rad- Uz mam len teba- Uz mi nik neostal iba ty- povedz starkej ze ju nikdy neopusti. Poznam to potrebuje najst novu " obet" na niekoho sa upnut. A taketo psychicke problemy byvaju dedične. Potrebuje pomoc.

radkasswe
9. jún 2022

Jednoducho je svokra žensky pomstitel ...

elizabet173
9. jún 2022

úplne na rovinu by som svokre povedala, prečo dieťa u nej nenechám, je citovo labilná, vyhráža sa zabitím, už sa raz pokúsila o samovraždu a nelieči sa. Dá sa to povedať aj slušne a s citom. Dieťaťu by som povedala, že tam neostane preto, lebo babka nie je celkom zdravá, ale môže tam byť kedykoľvek so mnou, alebo s otcom. Že ta švagriná necháva svoje deti, to je jej rozhodnutie, že inú možnosť nemá, je len výhovorka, keby svokra nežila, tak ich dá na adopciu?

h2
9. jún 2022

😠 Zase raz sa adminom "podarila" zmena názvu. Haló! Svokra sa nevyhráža zabitím autorke, ako to z názvu teraz vyzerá. Ale vyhráža sa, že SA zabije. 🤦🏻‍♀️

elizabet173
9. jún 2022

@h2 už sme si zvykli ☹

janickacrazy
9. jún 2022

@h2 tieto zmeny názvov stále akosi nechápem, načo je to dobré a vždy to zmenia úplne od veci 🤔

sojorez
9. jún 2022

Svokre a manzelovi rovno, ze ma nekorigovane psychicke problemy a kym nepodstupi vysetrenie u lekara s naslednou terapiou, syn k nej nepojde... Duplom by som syna nedavala, ak vedie take reci, ze to maju v krvi - posledne, co by som pre syna chcela, aby mal od malicka vsugerovane, ze ma samovrazdu v krvi. Synovi by som vysvetlila, ze ma babka zdravotne problemy a moze s nou byt, kym ste tam vy. Ze sam k nej nepojde, lebo keby sa babke pohorsilo, nevedel by jej pomoct. Ak je svagrina so zdravotnym stavom svokry uzrozumena a v dosledku neexistencie inej moznosti strazenia deti ich tam nechava, neznamena, ze to plati i pre Teba.

h2
9. jún 2022

@elizabet173
@janickacrazy Ja si na to zvyknúť neviem a fakt máločo ma tu na koníku vytočí viac, ako toto. Keď už idem niečo po niekom opravovať, tak si dám sakra pozor na to, ako to opravím, nie?

autor
9. jún 2022

@sojorez dakujem. Asi tak to bude najlepsie.

autor
9. jún 2022

@mandzula len to je sakra hlupe vydieranie ked uz jeden pokus mala.

elizabet173
9. jún 2022

@h2 ja zase nechápem, na čo je dobré niektoré názvy meniť, keď pôvodné boli zmysluplnejšie

mauduska
9. jún 2022

@h2 stačilo by miesto "zabitím" dať "samovraždou" a hotovo 😅 ja mám niekedy pocit, že admini čítajú z príspevku každé desiate slovo, keď upravujú názvy.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
77daniela77
9. jún 2022

Do istej miery je to aj riziko davat k nej dieta.....nikdy nevies kedy jej p*dne v hlave( pardon za vyraz,ale ine slovo ma nenapadlo).....a to by bol ozaj zazitok na cely zivot.Mna az zlost chyta z takychto ludi co citovo zneuzivaju a vydieraju....

miadi
9. jún 2022

Na rovinu by som povedala preco nemoze byt moje dieta same u nej . Ja som nikdy nenechala moje u svokry jednoducho pre vysoky vek a mentalne zdravie . Z bezpecnostnych dovodou. Svokra mala 77 ked sa mala narodila a zacinajucu demenciu ktoru mm nechcel vidiet. Ona raz aj cudzie dieta vydrapla jeho otcovi z ruk Lebo bolo v podobnom veku okolo 1.5r a tiez malo blond vlasy. A ona si myslela ze to je jej vnucka. Tvojej svokre by som dieta nenechala bez dohladu ani 5minut.

sszuzu8
9. jún 2022

Je to hnusne citové vydieranie. Navrhni jej pomoc - ak nechce tak nechce. Nemáš ju na starosti. A sorry ale keď by mi zakaždým ktosi vyhrážal zabitím sa keď náhodou nebude po jeho tak tam je okno tam je nožík lieky nech sa páči (väčšina ľudí stratí guráž keď im to potvrdíš ako riešenie zlaknu sa). 😒

trojnasobnamama
9. jún 2022

Ja som svojej svokre nenechala deti ked boli male nikdy,dokonca ani nekocikovala.Dôvod alkohol.Nie raz sa stalo,ze bola spitá na mraky.Ale inak chodila do kostola po dedine ako velmi slusna zena.V hlave som mala hrozostrasne myslienky čo vsetko by sa mohlo stat.Doteraz ma neznáša.