Moja svokra nie je stara,ale zase ani nejaka mladica.uz skoro od zaciatku bola taka ,ze striedala muzov velmi casto.teda co ju poznam tak skoro kazdeho pol roka ma ineho a mne sa to na nej nejak sprotivilo a uz si o nej zacinam mysliet vselijake veci co radsej ani nenapisem. moj maly syncek bude mat teraz 8mesiacikov a ked ho chcela na den k nej domov si ho zobrat tak som povolila ze moze,ale teraz som sa dozvedela ze ma tyzden nejakeho frajera a uz u nej aj spal a na dalsi den ona u neho.ako viem,ze mna by to nemalo trapit,ale nejak sa mi sprotivila zato co robi v jej veku.zajtra by si chcela zase zobrat maleho,ale povedala som,ze ked chce nech ho pride pozriet k nam.chcela by som vediet ci aj vam by take nieco vadilo na svokre,lebo mne neviem preco ale vadi a z toho dovodu jej uz nechcem nejak davat syna k nej domov bezomna.
.
Pozri, to co robi je len jej vec,je to jej život. Ked sa postara o dietatko tak ako ma, da mu najest, nenecha ho sameho tak by som jej ho dala.
Ano, je to jej zivot a moze si robit co chce, to je pravda. Ale su dva dovody preco by som sa ja zdrahala dat k nej dieta:
1. Tych muzov ktori sa u nej striedaju nepoznam a neviem co su zac, nepoznam ich minulost. Neviem ake maju zvyky, sposoby, spravanie, nemozem vediet ci dotycny nie je alkoholik, alebo pedofil. Viem o konkretnom pripade zo susedstva kde sa zistilo, ze "priatel starej mamy" sa dotykal jej vnukov ktori k nej chodili na navstevu. A bol to udajne velmi sympaticky, slusny pan na prvy pohlad podla ostatnych susedov. Jednoducho nechat dieta same so svokrou ak sa tam moze objavit cudzi, neznamy chlap, to urcite nie.
2. Ak bude svokra vo svojej promiskuite pokracovat, dieta si to casom vsimne a negativne ho to ovplyvni - promiskuita sa mu bude zdat normalna.
Urcite by som si o tom pohovorila s manzelom, samozrejme bez odsudzovania a urazok. Mozno by jej mohol vysvetlit, ze by svoj lubostny zivot mala mat viac pod kontrolou ak si chce vybudovat intenzivnejsi vztah k dietatu, respektive jej vysvetlit dovod preco nechcete dieta u nej nechavat na dlhsie. Ak sa na to nepodujme manzel, tak by si jej to citlivo ale razne mala vysvetlit ty sama. Prajem ti nech to dobre dopadne 🙂
@nathuska riaď sa svojim materinským inštinktom a urob,čo je pre dieťa najlepšie,ja by som 8mes. nedala bezomňa ani vlastnej mame na mojkanie ,a to viem,že by sa postarala.....pre dieťa je to iné prostredie,iní ľudia,môže byť nespokojné a kto tým čo získa? dieťa asi nič,svokra idylku ideálnej starej mamy pred frajerom,ty deň pre seba,ale zrejme budeš nonstop myslieť na dieťa a neužiješ si to voľno....
Ja už som voči svokre imúnna 😀
@nathuska Takto. Je to jej zivot, jej volba. Nie je tvoja vec, preco ma tolko priatelov a preco ich tolko strieda. Ale je tvoja vec, ci jej das svoje dieta do opatery. Ak mas z toho zly pocit, tak jej ho jednoducho nedavaj. To nemusi byt hned znakom toho, ze ju neznasas. Nemusis sa nikomu spovedat, iba ak vysvetlit svoj postoj manzelovi.
Nesuhlasim s tym, aby tvojej svokre niekto vysvetloval, co je normalne a co nie. Svokra len musi chapat, ze konanie ma svoje nasledky. Tak, ako to musis chapat aj ty. Ak jej prestanes davat maleho, je pravdepodobne, ze vztahy ochladnu. Je tvojou, resp. vasou ulohou aj s manzelom rozhodnut, ci to za to stoji.
@vicky_se ja viem, ze mna to nema co zaujimat,ale ako pisete to ze ani ich nepoznam.a maly ma 8mesiacov a to uz je treti,tiez ked vyrastie a bude to takto menit co si bude mysliet.ja som partnerovi o tom uz hovorila ze sa mi to nepaci kvoli malemu,ze uz je babka a mala by sa krotit,ale on mi nato povedal,ze nech si uziva.
mne by to vadilo,nechcela by som aby mala moje dieťa a ani by som nevedela aký chlap je akurát u nej.nedávala by som jej dieťa domov.
@nathuska nerieš svokrin sexuálny život, ja napr. žasnem, že si dovolíš napísať "čo robí v jej veku" - keby mala o 20 menej a vyzerala atraktívne, tak by to bolo ok? pokiaľ sa dokáže o malého normálne postarať, tak ostatné nerieš...
na tvojom mieste sa s ňou porozprávam o tom, že by som bola rada, ak by oddelila návštevy vnuka a svojich priateľov, malého tam nedávaš tak často, snáď by vyhovieť mohla a bude "aj vlk sýty aj koza celá".. a čo si bude malý o nej myslieť? no ešte nejaký rok alebo dva si nebude myslieť nič a potom to babku možno prejde, možno nájde "pána pravého" , alebo si malý utvorí svoj názor...
8 mesacne dieta by som nedavala nikomu na cely den, bez ohladu na to o koho ide..je to este male dieta a potrebuje mat pri sebe matku. A uz vobec nie cloveku z ktoreho nemas dobry pocit. To je moj nazor...
.... no čo povedať....má to rada 😀
v zivote by som nedala svokre moje dieta,ci by malo 8 mesiacov alebo 5rokov....viem len ja preco 😀
@nathuska jasne, že jej ho nedavaj, i keby si mala akykolvek dôvod. Ty si jeho matka a si zodpovedna za jeho vychovu. a je to ešte aj dosť pohoršujuce, aj ked je to male dieťa, podla mna to nie je preňho vhodne prostredie, povedzme si narovinu, prečo strieda frajerov, asi len tak z lasky to nebude. vôbec nemusiš mať vyčitky, ked jej ho nedaš, nech Ti hovori čokolvek. nemaš prečo jej ho davať, však si doma, môže prisť. dieťa ma byť pri mame, aby sa nebalo.
Ahoj, je pravda že to čo robí je jej vec, ani mne by sa to nepáčilo, ale bez ohľadu na to, aká je, nedala by som určite také malé dieťa na deň preč... my máme 7,5mesačného synčeka a neviem si predstaviť ani jeden deň bez neho, a je jedno či by ho mala mama, alebo svokra..takže bez obáv, nemusíš jej ani vysvetlovať podľa mňa, také melé dieťa nemá byť od mamy tak dlho...
@nathuska Je úplne jedno, čo Tvoja svokra robí, aj keby to bola sama matka Tereza, Ty nie si povinná dávať jej dieťa, zvlášť, ak má len 8 mesiacov, len preto, že to ona chce. Môj syn má 2 a trištvrte roka a svokre, ale aj mojej vlastnej mame som ho dala strážiť, len ak som nutne potrebovala niečo vybaviť, alebo niekam ísť a malý nemohol so mnou. A nemá to nič s tým, aký je ich sexuálny život 🙂 . Napríklad moja svokra je vdova už skoro 30 rokov a za celý ten čas nemala nikoho, navyše je to bývalá sestrička z detských jaslí, ale to, že sa o malého skvele postará, ju ešte neoprávňuje "pýtať" si ho odo mňa, kedy sa jej zachce a očakávať, že jej ho dám.
@nathuska
Ja som malého ešte nikomu nedala. Raz svagrinke kocikovat, aj to som bola v nemocke. Inak len ocko. Staráme sa o neho sami. Moja mama pýtala, no nedala by som jej ho v živote. Vyhovorila som sa,že je ešte maličký (má 7 mesiacov).
Ked ti je nepríjemná, nedaj. 🙂
nikdy by som jej takého malého nedala a ani ja som svojej svokre moje deti nedala,max.strážiť na pár hodín,aj to nikdy nedopadlo podla mojich predstáv....ked ti je to proti srsti,tak nemusíš vysvetlovať,prečo jej ho nedáš....je to tvoje dieťa...rob to ,čo ti káže srdce.
tak zo mna spravte krkavciu matku ale moj maly v jeho veku uz u svokry prespal, sam a prezili to obaja v stasti a zdravi 🙂 ja netvrdim ze kazdy tyzden, bol tam 1x a ked podrastol spal tam este 2-3x s tym ze tam bol aj cez den a k ziadnej ujme ani u jedneho nedoslo, maly sa krasne hral je velmi spolocenske dieta a babka si ho uzivala kedze byvame daleko a domov prideme raz za par mesiacov, ked sme si po neho s mm prisli ani na nas nepozrel a hral sa s babkou dalej. nezastavam nazor ze matka sa nemoze od dietata pohnut ani na hodinu a vobec nechapem ake ste pohorsene z toho ked ma niekto nechat dieta na pol dna-den u vlastnej babky. ano ked je to babka alkoholicka ci psychicka troska je to ine ale normalna zena ma myslim tiez pravo travit aspon stipku casu s vnucatom, kedy si k nemu ma vypestovat vztah? ako niekto hore pisal odopieraj jej vnuka aj nadalej ale casom ocakavaj ze k nemu ochladne... zeny ktore davaju deti do jasli aj mladsie nez 8mes su podla niektorych tu pritomnych asi nezodpovedne hyeny, a tam su deti s uplne cudzimi ludmi nie vlastnou krvou 😖 ja by som maleho babke dala v tvojom pripade, ale s dohodou aby tam nikoho nemala ked je tam maly - to sa da jednoducho overit rychlou navstevou ze ti maly chybal alebo mu prinesies nieco "akoze" zabudnute aby si videla ci su ozaj sami, ak by sklamala tvoju doveru tak ho zbal a nedavaj az nedostane rozum... z toho ze su pri nej ini chlapi si maly druhy den po navsteve nebude pamatat asi nic, je to mozno divne a nevhodne v jej veku ale isto by som jej kvoli tomu nezakazovala styk s vnukom ked ho tym neovplyvnuje, a nemusi tam ostat spat babka sa isto potesi aj ked na neho bude mat "len" par hodin 😉
@slnieckko Ahoj, nikto z Teba krkavčiu matku nerobí, ale tu nejde o to, či nechať, alebo nenechať dieťa u babky kvôli dieťaťu, ale kvôli tomu, že sama matka ho tam nechať nechce a má zo svokry zlý pocit. To, že som písala, že malého nedávam babkám, keď ony chcú, neznamená, že by som im ho nezverila, alebo že odsudzujem matky, ktoré dieťa u babky nechajú. A myslím, že rovnako to mysleli aj ostatné baby, ktoré sa v tomto zmysle vyjadrili. Len proste toto je iný problém.
@slnieckko tiež si myslím,že záleží aj od toho,aký človek svokra je....ja sa riadim tiež svojimi pocitmi a tým aká je moja svokra,čo by som dala za to,keby som jej mohla veriť,žial nemôžem,hoci žijeme v jednom dvore,vdaka Bohu každá v inom dome,aj tak sa nad jej správaním velakrát pozastaví každý...toť tríklad...mala sotva 2 ročného môjho drobca vonku a zábavka,ktorá jej napadla bola,že vzala zo zeme za hrsť štrku a hodila do neho...smiala sa tomu sama aká je zábavná....a takých príkladov by bolo moc....no nejde tu o mňa....téma je iná,ja len tak na okraj.....fakt ti môžem len ticho závidieť a to aj každej inej,ktorá má v svokre dôveru.....
@h2 @martina28p baby aby to nevyznelo tak idealne, pravda je ze ked mala prvy x strazit maleho len na 2 hodiny lebo sme s mm dostali na vianoce wellness s rodinou a nemali sme ho kam inam dat boli sme dohodnuti, vsetko nachystane a svokra koza bola cez den na nejakej navsteve a mala vypite co nam ale nepovedala cez telefon sa tvarila ze ved pohoda... mali ste vidiet aky cirkus jej mm spravil ked sme tam dosli a videl to na nej, zvozil ju ako male decko ci je normalna, ze na nu neni spolah, ked nedostane rozum maleho neuvidi vobec a pod, no od hanby by mohla zaliezt pod kamen... skoncilo to tak ze mm ostal doma s malym a na wellness som sla len ja 😖 potom bolo dlho pauza ked sme tam maleho nenechali ani na chvilu nieto na noc, lenze prisla svadba mojej sestry a kedze som z nej nechcela odchadzat o pol 6 dali sme svokre este jednu sancu ale s upozornenim nech sa sprava normalne, poobede sme ho priviezli volali sme pravidelne co robia a cuduj sa svete postarala sa o neho perfektne, maly tam prespal celu noc co dosvedcila aj svagrina co mne doma nespal tak este nikdy, pekne sa hrali a ked sme dosli ako som pisala nevsimal si nas a hral sa s nou... takze myslim si ze aspon sancu si zasluzi, ak si ju prepasie jej smola, nasej pomohol vyplach zaludka od mm a odvtedy nebol vobec ziaden problem s nicim
@slnieckko tak u nás bolo tisíc šancí,lebo nechcem brániť chlapcom starkú,ked ju lúbia,ale moju dôveru už nemá.kvôli chlapcom velakrát prežriem,ale nie vždy sa dám.....
@slnieckko nebudem ta sudit...len by som ti vysvetlila, preco tu tolke z nas pisu, ze by 8 mesacne dieta nedali od seba na cely den...je to vec pohladu na vychovu. Niektore mamicky preferuju klasicku vychovu, taku v akej vyrastali ony same a ine zas preferuju vztahovu vychovu, ktora sa zaklada na maximalnom respektovani potrieb dietata a na budovani silneho puta medzi matkou a dietatom. Tie by dieta v tom veku nikomu na cely den nedali, ta prvy skupina by dala bez problemov...asi to je ten zakladny rozdiel. Je na kazdom ako si svoje dieta vychova...a myslim ze sem kazda pise svoj pohlad na vec. Ja napriklad som za vztahovu vychovu a tiez by som nedala....okrem toho stale kojim a v tom pripade je to aj absolutne neralne...len taky pohlad z druhej strany 🙂
Pre mna by bolo smerodatne, co na to dieta...ci ono je rado so svokrou, ci sa jej spolocnosti tesi, ci pri nej bez mojej pritomnosti place...riesila by som hlavne toto a kaslala by som na to, co chce svokra..pre mna je priorita spokojnost dietata a nie uspokojenie svokrinych tuzob mat dieta pre seba...
Pisem to preto, lebo som to sama zazila, mam velmi otravnu svokru, ktora moje dieta stale chcela drzat a mojkat, napriek tomu ze ono sa mu v rukach vzpriecilo a plakalo zakazdym, ked sa o to pokusala. Zarazila som jej to a viac som jej dieta nedala. Musela to respektovat...ak mam z niekoho zly pocit a vidim ze aj dieta to zdiela urcite mu ho nedam ani na minutu...
@maca_p nikto jej neupiera sex. život, šak je slobodna bytosť. ale jednak ani nepozna tych partnerov , ked ich tak strieda, teda nevie, ako to tam funguje a ten človek by bol tiež v pritomnosti jej dieťaťa. a ja by som sa tiež trochu bala zveriť dieťa promiskuitnej osobe, hoci je to hned jeho starka.
nemusis jej ho davat samej ak ti to vadi. ja by som deti tiez nenechala so svokrou o samote z roznych dovodov. Je to tvoje dieta a ked mas zly pocit z toho, ze ho s niekym nechas, nech uz je to ktokolvek a pre akykolvek dovod, tak to nerob. pravo stretavat sa s nim ma kedze je to jeho babka a to jej neberies, ale podmienky urcujes ty. A mne osobne by to tiez vadilo, aj ked je to jej zivot a robit si s nim moze co chce. Ju neodsudzujem, je to jej vec co robi, aj ked je to nedostojne a od babky by som to necakala. moja svokra je v tomto podobna a so striedanim partnerov nema problem, ale to je uz druhy pribeh...........takze rob ako ty uznas za vhodne.