Svokra sa mi do všetkého stará

18. júl 2022

Bývam u svokry s bábätkom, do všetkého sa mi stará, prečo umelé mliečko, prečo večer nejdem posedieť k nej pritom mala mi nespava, ledva žijem, mám kopu roboty u nich navariť, každý deň upratať, malú mám na rukách, pride domov do malej sa mi stara, ze preco stale place, ze ju mam prebalit ze place z toho ze jej davam chemické mlieko, Stará sa do mňa prečo s autom som troska prešla po trávniku ze nato je chodník... nemám slov.. cítim sa tu velmi zle..
manžel chodi na 3 týždne do práce a inú možnosť na bývanie nemám, peniaze na rozhadzovanie tiez nie😪😪😪

diamond007
18. júl 2022

🤣🤣🤣🤣

pribinak
18. júl 2022

Pokial muž chodí do prace a ty máš materskú či rodicak, tak na 1 izbový podnájom máte. Je to o tom či chcete alebo nie

autor
18. júl 2022

@pribinak nemám matersku..

pribinak
18. júl 2022

Máš rodicak a muž výplatu

kkovacovak
18. júl 2022

Nemáte ani na podnájom? Mestský byt? Ak nie tak budeš musieť bohužiaľ pretrpieť svokru. Niektoré si dajú povedať ale len na chvíľu. Čo jej na to hovorí tvoj muž? Ideálne je nerobiť si dieťa keď na to nemám peniaze a keď nemám kde bývať. Ale na to bolo treba myslieť skôr.

misinka0611
18. júl 2022

Ako sorry, radšej v garsónke ako toto zažívať.

vevapeto
18. júl 2022

Ty si u nej, nie ona u teba. Buď budeš všetko trpieť alebo keď sa ti nepáči tak sa odsťahuj.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
misinka0611
18. júl 2022

@kkovacovak Podľa mňa muž mlčí a vlastne väčšinou je preč nevidí to tak to veľmi nerieši.

kkovacovak
18. júl 2022

@misinka0611 určite to tak je. To je ale potom chyba v komunikácii a treba sa ozvať. Tu ale platí že "pokiaľ ste pod mojou strechou...". Môžu byť vlastne radi že sú radi a majú strechu nad hlavoz

annamalaga
18. júl 2022

No čo ti poradiť, len sa odsťahovať.

petulda333
18. júl 2022

Vzdy ma pri tychto temach zarazi nazor,ze byvate u nich musite to trpiet! Preco? Preco by sa ludia nemohli respektovat a dat pokoj? Dobre,zije u svokry,tak nech jej na oplatku pomoze,ale to neznamena,ze nema pravo na pokoj. A to by svokra mala respektovat,hoci su u nej. Ved s tym suhlasila,tak nech ich necha

misinka0611
18. júl 2022

@kkovacovak No je to taká patová situácia ale ja si myslím, že aj keď sú pod jej strechou a platia jej predpokladám niečo, pomáha jej v domácnosti, nemá právo ju zhadzovať a do všetkého sa jej starať lebo niektoré veci čo píše sú naozaj divne akože prešla s autom trochu po trávniku 😀 Skôr či neskôr sa zloží a aj tak odíde či už sama s dieťaťom alebo aj s mužom keď pritlačí.

pribinak
18. júl 2022

@petulda333 nie si tam, nevieš ako to v skutočnosti je.
Toto si treba premyslieť ešte pred dieťaťom.

Ale pokial jej muž robí a má ešte rodicak, tak na maly podnájom to stačí

petulda333
18. júl 2022

@pribinak ale ja nepisem,ze to tak je. Pisem,ze vzdy pri kazdej podobnej teme je tu ten nazor. Si u nich,tak drz hubu a krok. A tomu nerozumiem ,ze preco.

kkovacovak
18. júl 2022

@misinka0611 ano to je jasné. To neplatí len vo vzťahu že jej platia peniaze a sú ako keby nájomníci. Nikto by sa takto do matky, ktorá sa stará o svoje dieťa nemal starať. Ale svokry sú samostatná kapitola na tomto svete 😃

pribinak
18. júl 2022

@petulda333 nemyslím si že je to vždy len drž hubu a krok. Myslím že je to často aj o tom, že doma ich nechcú, vlastne bývanie nemajú, tak idu k tej druhej “mame” a tam je to často o nevdaku. O tom, že si neuvedomujú že toto nie je ich domácnosť, že nemôžu určovať pravidla a mat neviem aké požiadavky

misinka0611
18. júl 2022

@petulda333 Súhlasím stebou. Veľa ľudí vidí len akože svokra pomáha mladým, keď u nej bývajú. Na druhej strane mladí pomáhajú s výdavkami, upratujú tam, varia, svokra sa môže prakticky stále tráviť čas s vnúčatami a vlastne koľké svokry aj chcú aby mladí tam boli. Lebo veď veľký dom, čo tam budú sami.

Tak či tak, či tam žijú alebo nežijú, ono žiadny človek by nemal matku, ženu podkopavat že je nemožná lebo dieťa plače a komandivat za každú kravinu. Príklad dieťa plače nepoviem prebaľ ju stále ti plače a pod. zoberiem dieťa že vieš čo? Skusim prebaliť, uvidíme či to pomôže nejaké je bábätko nervózne od rana, možno zistíme čo mu je. Jedna a ta istá situácia a len trošku iné jednanie a inak to vyzerá hneď. Chce s ňou večer posedieť ? Ma žena veľa roboty? Tak poviem docerta že dnes sa vari vieš čo rozdelíme si tu robotu a večer si môžme sadnúť čo povieš?

P.S nebyvam tak ani som nikdy nebývala.

petulda333
18. júl 2022

@pribinak boze,ty nerozumies ci nechces? Ja nepisem ako to v domacnosti funguje. Pisem,ze vzdy ked sa tu zena stazuje na svokru ci mamu,ak byvaju spolu 2 generacie. Tak nastupia zeny a ich rada je drzat usta,lebo ziju u nich. Ze sa nemaju co stazovat,maju to trpiet lebo niesu u sebadoma. O tom pisem,ze ten nazor nechapem. Aj ked neziju sami,maju pravo na sukromie a pokoj. A nie aby im niekto skala po hlave a clovek to musi znasat,lebo tam zije

petulda333
18. júl 2022

@misinka0611 ved prave,ja som u svokry zila minuly rok 3t len, kym sa v dome nedalo fungovat. No svokra pomohla,bola som aj po operacii,ale nebuzerovala a nestarala sa vobec.no je pravda,ze sa zmenila dost,pretoze pred 10r sme u nej zili na jej naliehanie a bolo to peklo 😄 ale naozaj sa otocila o 180stupnov a teraz mame velmi dobry vztah,je to skvela zena

pribinak
18. júl 2022

@petulda333 ty nerozumieš alebo nechceš? Nepáči sa mi? Nie som spokojná? Nerozumiem di svokrovcami? Tak si zbalim svoje caky - páky a odsťahujem sa

lilitela
18. júl 2022

Z mojich podobnych skusenosti sa takto miesa clovek, ktory nema co robit. Ako je na to svokra s povinostami resp zaujmami?

petulda333
18. júl 2022

@pribinak ale ja tomuto rozumiem a tiez radim toto,len nerozumiem preco by ma mal niekto buzerovat len preto,ze zijem pod jeho strechou,ale tebe to zbytocne vysvetlovat 🙈

pribinak
18. júl 2022

@petulda333 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

hermiona12
18. júl 2022

Tu jedine nech manžel.s ňou urobí poriadky.
Prečo umelé mlieko? No keď nemáte svoje materské tak čo máte nechať dieťa hladovať?
Nedajte si skákať po hlave , aj keď bývate u svokry má mať rešpekt tiež , ste žena jej syna a matka jej vnúčatá . Nehovorím že máte byť na ňu drzá , ale brániť sa pred sprostymi poznámkami máte plné právo.

autor
18. júl 2022

@lilitela 14.00 príde domov z roboty vyloži si jej tlstu rit na gauč pozera TV a mne pridáva roboty a ja podlahu umývam s malou na rukách, lebo som vyliala troska mlieka

petulda333
18. júl 2022

Ale ak si ho vyliala,tak ho utriet treba. A dieta poloz do postielky/kresla aldbo daj svokre.
A tlsta rit? Trochu ucty

annamalaga
18. júl 2022

@petulda333 pretože za 1: nieje to jej dom( nevlastní tam ani kľučku na okne, žiaľ) za 2: svokra je starší človek, možno že aj dobre poradí, za 3: svokra je starší človek tiež chce mat pokoj, nie urevane decko na poschodí. Žiaľ, vo svojom sa ti nik prispôsobovať nebude ani ja by som sa neveste neprispôsobila.

autor
18. júl 2022

@petulda333 mala ma koliky, dokáže plakať aj 4h vkuse, samozrejme ze som ho utrela servitkou, ale ona mi kázala stiahnut celú podlahu lebo jej smrdí z toho v kuchyni🤦‍♀️

misinka0611
18. júl 2022

@annamalaga Tu je na mieste otázka smerovaná na autorku.

Koho to bol nápad aby bývali spolu? Nanominovali sa tam mladí, alebo svokra im ponúkla bývanie?

Hm, autorka?