Neviem či som už ja taká hrozná že ešte nechcem dať malého preč na noc. Ako toto by ma ani nenapadlo, že mi bude v materstve spôsobovať problém so svokrou.
Ona sa ma už v jeho 4. mesiacoch spýtala kedy jej dám malého na noc. Skoro som na riť spadla. Vravím jej šokovaná, že on je ešte malý na to aby som ho dala na ,,prázdniny,,. Myslela som ze tým sme to uzavreli. Teraz má synček 8 mesiacov a už sa ma to spýtala asi ďalších 6 krát. A ešte sa uráža že prečo jej ho stále nedám. A nevie to pochopiť.
Tak ma teda len zaujíma že kedy ste dali prvý krát deti na noc starkej.
Toto bolo pre mňa niečo, čo som si myslela, že budem riešiť najskôr okolo jeho dvoch rokoch.
Ked som šla do porodnice s druhým,prvé malo 2 roky.
No ona ti dala tiez syna na noc. 🙂 Povedz, ze jej ho das, kedy ti ho dala ona. V 32,... 35 r. 🙂
Čím skôr jej jasne odpovieš, tým lepšie. Rovno povedz, že skôr ako 2. ročného nie.
my sme pockali, kym chcel maly - bolo to teraz po vianociach, ma vyse 3,5r. a to siel k mojim rodicom, nie k svokrovcom (ti byvaju daleko, tak sa nevidaju tak casto). nastastie nasi nanho v tomto vobec netlacili a dospel k tomu sam. uz bol 2x 🙂
Povedz že keď ti sám povie, že k nej chce ísť spať. A tvár sa pri tom smrteľne vážne. Ja som to tak povedala aj mojej mame aj svokre a časom sa s tým zmierili. A ozaj tam išiel spať, až keď mi to sám povedal, že tam chce prespať. Treba aby svorka pochopila, že to je tvoje dieťa, ona si už svoje vychovala. Ešte k tomu 8 mesačne 🤦 načo by si jej ho akože dávala na noc?! Dúfam, že ja nebudem taká prepata svokra 😳😅
Povedala som jej že až keď to bude sama chcieť,a keď bude vedieť povedať čo chce a čo potrebuje.Prvá dcéra tam tak spala prvý krát ako 3 ročná a druha dcéra má teraz 2,5roka a tiež tam ešte nebola na noc…nič netreba uponáhľať.
2,5 roka.
Ufff.... môj na 4,5r a ešte ani u mojej nebol 😁😏🙈
Rok aj 4 mesiace mala, kedze som musela ist k dr do Prešova a nechceli sme ju cez cele SK ťahať. Jednu noc bola. A potom ešte raz ked mala 2 r a ja bola v nemocnici po mmt operacii. Tiez len 1 noc, inak bola s tatom. Ale teda nebola u svokry ale u mojej mamy. Na svokru po 2 dňoch strazenia v tych 2r ma taku averziu ze chyti hysak len co ju vidi. Ale ona by si ju ani nevzala, horko ťažko pride na návštevu.
Na to neni univerzalna odpoved, kazde dieta je ine. Starsia Uz v roku Bola Par dni U Babky a pacilo sa jej to, starsi az teraz v 2 rokoch.
ak zle spi tak jej Ho daj, ty sa vyspis raz a ona Si Ho potom dlho Este nevypyta 😂
Nasa chcela maleho v 2 rokoch a rovno zobrat na chatu s jej kamosmi na 3 dni, som sa chytala za hlavu 😀 teraz maju 7 a 5 decka starsie a nepytaju sa ani k jednej spat, tak nechodia
v roku, mojim rodicom.. aj to tak, ze oni prisli prespat k nam, nech je krpec vo svojom.. sli sme na svadbu a chcela som si ju uzit 🤷♀️😊
Naša ma 2 roky a ešte nebola u svokry ani hodinu sama bez nás, na noc už vôbec nie 😁. Nemám tu potrebu ju tam dať, asi fakt až keď bude väčšia a sama by chcela.
také malé dieťa by som svokre nedala na noc ani za nič a mohla by sa aj na hlavu stavať, nie len urážať. Moje dieťa išlo babke na noc (je jedno, či je to mama alebo svokra) vtedy, keď samé povedalo, že tam chce ísť.
Nás malý mal asi 2 roky 8 mesiacov kedy sám.povedal že chche ísť spať starkej ..skôr by som ho nedala a nie že v 8 mesiacoch ..šak to nie je bábika ...
Moja staršia mala 1,5r keď išla babke na Silvestra my sme išli s kamarátmi silvestrovat zvládla to v pohode ale o pol noci dedovi zavelila ze chce domov 😆.
Mladšia bola teraz cez leto mala 15m my sme boli na svadbe, po svadbe sme išli ku nim spat ale mala spala s babkou. Ráno o pol 4tej ma mama bude ze nám ísť ku malej ze asi pol hodinu plače a nevie ju uspať. Po tomto mi moja mama sama povedala ze takto malé bábätka ešte nie sú na toto aby išli od mamy na noc. Moje deti ku svokre nechcú lebo nemajú radi svokra. 🤷♀️
Ak sa vie postarať o malého a nekojíš, tak aj hneď. Ak by sa postarať nevedela, tak tam by som zvážila.
U nás som kojila deti do cca 1 roka. Potom chodili najskôr na 1noc, neskôr aj na víkend. Od kedy som prestala kojiť aj mladšiu, tak povinne obe naraz, veď majú dve vnučky. Aj k mojim a aj k MM rodičom. Ale vedela som, že sa postarajú a vrátia nám ich živé, aj keď nie vždy zdravé 🙈. Sopel a pod., ale to mohli nachladnúť aj doma.
Mne to príde úplne normálne, že si ho svokra pýta. Moji tiež pýtali. Od kedy začali jesť prikrmy, chodili kľudne na hodinku, dve. Neskôr na celý deň a postupne to prešlo do noci. Nevidím na tom nič zlé. My rodičia sme neboli chvíľu len rodičmi a povenovali sa aj sami sebe, starí rodičia si užili deti a deti sa od malička naučili aj na iného ako mamu. Teraz majú 11 a 13 a v pohode si vedia prázdniny vybaviť samé, od 25.12. neboli doma a ja si s MM užívam slobodu 😁. Svokrovci si teraz dokonca užívajú 4vnúčatá (13,11,4,2) a zvládajú to ľavou zadnou. Aj keď je pravda, že nemajú ešte 60.
Trošku nechápem prečo máte taký problém dať svokrovcom deti, veď vychovali vašich manželov. Určite by im zle nechceli a postarajú sa o ne najlepšie ako vedia. Ešte odporúčam neriešiť koľko čoho zjedli a čo robili 🙂 aspoň budú mať deti spomienky aj na starých rodičov. Úprimne, ja tieto spomienky milujem 😍
čo chce s tak malým bábom robiť... a keď začne plakať v noci no neviem neviem... ale ak bývate blízko seba tak ešte aj možno ....
moje deti chodili spať k starkým - len tí boli v izbe o poschodie pod nami v jednom dome....😀
Moj syn ma 5 rokov a doteraz nebol sam na noc ani u svokry a ani u mojej mamy. Povedal mi, ze zatial u babky nechce spinkat, tak to respektujem. A spominam si, ze ani my sme ako decka v takom veku nespali u starych rodicov cez noc. Prvykrat som u babky spala v noci snad az ked som chodila na zakladku.
Tak male dieta ako tvoje potrebuje hlavne matku. Vobec si neviem predstavit odlozit ho niekam na noc mimo domu. Ako tu uz odznelo, povedz jej, ze jej ho das, ak bude sam chciet. Treba to povedat jasne a zrozumitelne, bez nejakych omacok, aby si nemohla zas nieco namyslat alebo prekrutit.
Prvy krát bol keď mal cca 17mes na tri noci a zvládol to v pohode
V troch rokoch. Aj to sme mali bobky ako to zvládne, ale nebolo na výber. Povedala by som svokre na rovinu akú máš predstavu. Ale kľudne odbíjať slovami "ešte nie, ešte bezomňa nevydrží". Nastav si na to hlavu a s úsmevom na tvári, zakaždým, ako verklík. Finito 🙂. PS: ona to asi myslí dobre, proste sa nevie dočkať, ale to neznamená, že jej musíš vyhovieť...
Ja som chodila od troch rokov.💗 Krásne zážitky na celý život.💗
Ja celkom nerozumiem, načo je potrebné aby tak maličké dieťa spalo u babky. Chápem ,keď rodičia niekam idú, na svadbu, prípadne do pôrodnice s druhým dieťaťom, ale reálne, stari rodičia z dieťaťa v noci nič nemajú, len stres, ak sa jedná o dieťa zle spiace, vyžadujúce mlieko atď atď....nemam problém dat dieťa k babkam na celý deň, dať kocikovat ,nechať babke prebaliť ,okúpať atď ....ale tak malé dieťa nechápe čo sa v noci deje ,kde je mama . Ja som počkala,kým dcéra bude sama chcieť, mala 4 roky. Spala u mojej mamy a chodí tam doteraz a rada. Mladšia má 3 a nikde ešte nespala . U svokry nespali nikdy, kedze svokru mám staršiu a už by to nezvládla.
Ked mala dcerka 1,5 roka isla na par dni k starym rodicom, lebo som isla do porodnice. Ale bola to vynimka, neviem si predstavit ze by som ju dala na prazdniny, take male dieta este potrebuje svoju mamu, svoje bezpecie, pohodlie.. ked bude v skolkarskom veku, bude bez plienok, nebude sa v noci budiť a sama bude chcet ist, tak to zvazim 🙂
Moja mamina bývajú oproti nám cez cestu a syn tam spal prvý krát keď mal 11 mesiacov myslím, išli sme vtedy na hodovu zábavu ktorá sa konala o ulicu ďalej. Ráno som bola už o 08:00 hore a utekala za malým a on ešte spal 😂 inak dovtedy ak sme napríklad chceli ísť s mužom večer do kina alebo raz sme boli na svadbe tak mama alebo sestra chodili varovať k nám domov. Ja som bola spokojnejšia keď bol syn vo svojej postieľke na monitore a ešte aj niekto s ním v izbe. Inak od roka chodi často, on je taký že by aj s čertom išiel. Teraz už sa sám pýta hocikde spať, má 3 roky
mam to rovnako ako ty - maly ma 5 mesiacov a keby nekojim mam to na dennom poriadku, nechcem, aby to vyznelo nejako zle, ja mam svokrovcov uprimne rada a cenim si, ze sa zaujimaju a ked sme tam tak si mozem oddychnut ale tiez si myslim, ze skor ako v 3-4 rokoch im ho na noc bez nas nenechame 🤷♀️ kazdy to ma inak, ja to aktualne citim takto a to ze ma svokra nerealne ocakavania, za to ja zial nemozem, ono je to ciastocne sposobene tym, ze exsvagrina sla skoro do prace a ked bol jej maly chory, tak ho castokrat dali svokrovcom a toto ja zatial neplanujem, mame jedno dieta, pri tomto pocte koncime, do prace sa tak skoro nechystam a na prazdniny u babky bude este casu dost a svokra to bude musiet akceptovat psychicky sa pripravujem na moment, kedy prestanem kojit a zacneme opat riesit tuto temu 🙈
Na noc som ju dávala už ako pár mesačnú, či už k svokre alebo mojej mame. Ale to bola vzdy taka noc že som ju nakojila, uspala a vedela som ze najbližších 6 hodín (a neskôr aj viac) bude spať a my sme vtedy s ex mohli ísť von s kamošmi ci na koncert.
Takú samostatnú noc že by šla niekde poobede a bola tam do druhého dňa tak to až v 3
Povedz rovno aj, keď sa bude urážať.Nasa mala vyše 4 r, keď išla k mojej mame na noc a pravdaže plakala v noci, lebo chce svoju postieľku🙂u svokry nechcela nikdy spať, lebo tá jej od malička hovorila, že si ju zoberie a bude spať s ňou a ona sa toho bála a nechcela nikdy.
Poďakuj za "ponuku" a povedz, že na noc príde vtedy, keď bude sám chcieť 😊