Svokra sa dožaduje, aby k nej deti chodili na celý deň

evica17
14. mar 2022

Ahojte, mam dve deti. Jedno 17mesacne a druhe 2mesacne. Ide o to, ze svokra sa strasne dozaduje aby deti sli k nej bez nas na cely den, pripadne iba starsi. Pritom ju navstevujeme vsetci spolu, ked su tam deti, tak sme tam.aj my s muzom. Mne pride ze deti su este male aby takto chodili niekde bez rodica/rodicov. Nepoviem ked si pitrebujem na dve hodinky idbehnut k zubarovi, doktorovi, to strazila aj moja mama, alebo sestra(pidla toho kto mal volno). Ako jej taktne vysvetlit ze teraz nie, bo su male a az potom neskor? Alebo som ja uskostliva pri starsom, ze uz by mohol byt kludne cez den bezomna ? Nikdy s nim nebola cely den, nikdy ho neuspavala a nevie co s nim robit.

marcellka32
14. mar 2022

2 mesačné? Čo chce s ním ona robiť to za prvé a za druhé sú malé, nedala by som...povedz jej to rázne, ak nepochopí, má smolu

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kataka10
14. mar 2022

@evica17 ja tiez nedam na cely den svojho 2rocneho. Ma pekny rezim, dobre spi cez den aj v noci. Urcite si to nemienim rozbit. Nemam problem ho dat doobeda alebo poobede starym rodicom, ale spat bude doma, tak ako je zvyknuty. Svokrovci si ho velice pytaju k nim spat, ale vzdy ked im robi na navsteve cirkus a place, su z toho celi vystraseni a este 2 dni to predychavaju. Myslim si, ze na to nie su pripraveni ani oni sami.

0silvia0
14. mar 2022

@evica17 v ziadnom pripade by som taketo male deti k svokre neodkladala ked nepotrebujes. Ked budu vacsi, este sa ich nastrazi dost. Ked ich chce vidiet, nech sa im pride povenovat k vam domov

petamich
14. mar 2022

toto je vec, ktora nema standardy 🙂 hlavne, aby na to boli vsetci pripraveni, nielen deti a ty ale aj svokra - uprimne neviem si predstavit dat dvojmesacne dieta na cely den svokre 🤷‍♀️ nas ma 8 mesiacov a neviem si to predstavit, chodime k nim casto ale zatial sme tam este s muzom a ked sa raz na to budeme citit, tak zacneme postupne, ze maly za bdeleho stavu s nimi bude par hodin atd.

h2
14. mar 2022

Nie si prehnane úzkostlivá. Tvoje detičky sú ešte veľmi malé. Svokre to povedz úplne normálne: Deti sú ešte veľmi malé na to, aby boli bezo mňa celý deň. Ďakujem za vašu ponuku, keď budem potrebovať ísť k lekárovi, alebo niečo vybaviť, rada ju využijem.

makova333
14. mar 2022

Ano, mozu k nej chodit deti na cely den. Jej vlastne. A tym by som tuto debatu so svokrou ukoncila.

nikasmile
14. mar 2022

@evica17 ja mám doma 5 m a 2r2m a okrem pôrodu malej nebol starší celý deň bez mňa. Max s mužom. Aj 17mesačné dieťa je malé nato aby bolo celý deň bez mamy a keďže si doma aj s druhým tak ani nie je dôvod aby tam chodilo. Ak ti to takto vyhovuje a vyslovene to ty nežiadaš tak proste treba dvokre vysvetliť. Treba jej povedať že deti sú malé na to aby tam boli celý deň a že si ich chceš užiť a vychovávať ty. 3 roky prejdú ako nič a už nikdh nebude toľko času na ne.

simona92101
14. mar 2022

@evica17 moja svokra takisto pytala dcerku ked mala ledva 2 mesiace na cely den.ja som kojila,tazko sme to rozbiehali a nevedela pochopit ze jej ju nechcem dat,ze ved si mam odsat.nevedela som co snou chce sama robit,ak by plakala,brusko bolelo.ale nepovolila som.az ako 3 rocnu ju mala cely den,a to mi ju velmi rada vecer odovzdala😃😉
Takze urcite vysvetlit,ze deti su male a ze je este skoro

nikasmile
14. mar 2022

@kataka10 u nás tiež svokra stále rozpráva ako bude prázdninovať starší u nej a keď sa mu venuje tak po 15minútach má dosť 🤣🤣🤣takže ja sa nebojím že by tam tak skoro išiel.

andreafa
14. mar 2022

@evica17 aj tvoje deti budu mat partnerova ty budes ta hnusna svokra 🤮

lenka2710
14. mar 2022

@evica17 moja išla na celý deň k svokre až ako 5 ročná, k mojej mame tiež a na noc ešte neskôr, tusim mala okolo 6 rokov keď prespala! Ja som to nechala na malej, keď bola rozhodnutá ísť a ostať, ok, proti jej vôli určite nie a tak malé dieťa to už vôbec nie! Mladší bude mať v lete 2 roky a neviem si predstavit kde by bol bezomna, keď doma nemôžem ísť ani na záchod, čo chytí hysak a reve, ze kde som

ivangeline
14. mar 2022

Ja mam 3r najstarsieho a 2 r teda az teraz ich viem obcas nechat na 2/3h. Fakt sa to stalo velmi malo. Urcite si to nevyzaduju. Skor v nevyhnutnom pripade... a spia doma. Raz sa stalo,ze som nebola na obed s manzelom doma. Krstili sme tretie...tak prisli k nam a deti spali tak ako obycajne.

evica17
autor
14. mar 2022

@lubka261 nie kazdy den, len parkrat za mesiac. Ze nech si s muzom oddychneme a tak. Ale nemam potrebu oddychovat od deti, oddychnem si po veceroch ked spia. A ked bol iba starsi syn, tak sme vecer uspali syna a nechali ho s mojou mamou napr a vyrazili sme si. Ale to som mala istotu ze bude spat do polnoci a viac, kym sa zobudi na mlieko a mama tam bola len keby nahodou.

evica17
autor
14. mar 2022

@andreafa och, ved som na nu nenadavala. Ani nevravim ze jej deti nedam nikdy na cely den, cely tyzden.ale take male ? A prisla som sa spytat ci pri 17 mesacnom je to uz ok a iba ja to vnimam tak precitlivene ze nenecham alebo nie.

taga
14. mar 2022

@andreafa pretoze nechce 2 MESACNE!!! BABATKO!!! dat na cely den svokre???? Ty si kompletna?

evica17
autor
14. mar 2022

@simona92101 moj je na um, a aj je narocnejsi, ze dakedy neviem ani ja co s nim robit a ani rezim nema. Tak asi preto chce, ze vnima ze to s nim zvladne, ze ked vychovala svoje deti, ze je to to iste.

jasminet
14. mar 2022

Ja ale tiež nechápem, kde je problém, aby babka zobrala 17 mesačné dieťa sama na ihrisko, na prechádzku, do parku, potom s ním zašla k sebe ho nakŕmiť, uspať a poobede prechádzkou odviezť domov.

ljzozv
14. mar 2022

Daj vtedy, keď to bude vyhovovať tebe.
V prvom rade musíš byť s tým ty uzrozumena a vo vnútri zmierená, že to tak chceš.
Druhá strana veci je potom tá, že keď budeš možno potrebovať postrážiť, môže svokra odmietnuť, lebo nebude teda vedieť , čo s ním/nimi robiť celý deň, alebo nebude môcť a tak ako ty nemusíš dávať samých, ona ich nemusí chcieť potom viac strážiť .

cimage
14. mar 2022

Moj syn ostal u nasich prvykrat cez noc ako 7rocny, lebo sam chcel. Predtym tiez sa vychystal, ale ked sme isli prec, tak sa pobral s nami. Nasi ho nechceli nasilu drzat. Tak isto cez den, to tusim ked mal 5rokov, tak tam chcel byt sam. Dcera 3rocna este nebola sama, ale ked bude chciet, tak ju necham. Ale tak male deti by som ani neriesila. Ked na to dozreju a same budu chciet, nie ked si babka zmysli. Co by robila s 2mesacnym?

syslik81
14. mar 2022

vy ste rodicia vy si urcujete kedy date deti babkam a na ako dlho a hold ona to musi respektovat ..ak to zas navrhne podakuj sa a povedz ze neskor ked povyrastie ale teraz este nie ze sa este necitis na toaby si bez deti bola tak dlho ... hotovo .. viac vysvetlovat nemusis

asia83
14. mar 2022

@evica17 Nedajte a basta. Povedzte jej, že ona už svoje deti vychovala, nech nechá vás, aby ste aj vy vychovali tie svoje. Musíte byť rázna. Teraz je to na jeden deň, neskôr bude chcieť na dva, tri, až ju budú vaše deti viac chcieť než vás. Ona veľmi dobre vie, prečo to chce, čo tým chce dosiahnuť. Držte sa.

evica17
autor
14. mar 2022

@ljzozv toto mi tiez napadlo, ze ja teraz nedam a potom uz nebude chciet,lebo si povie ze ja jej ich nechcem dat.

evica17
autor
14. mar 2022

@asia83 mas vlastnu skusenost ? Ale nechapem co tym sleduje, ja by som take male ine ako svoje na cely den len tak nechcela.

ukulela
14. mar 2022

@evica17 starsieho by som na 3-4 hodky supla. Moj mal rok aj 5 mes, ked som zacala najskor na pol, potom na 1 den do tyzdna chodit do prace. Byval u svokry v pohode. Raz za 2, 3 tyzdne jej ho supni na popoludnie. On si bude zvykat a pomoze ti to mozno niekedy.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tamichloe
14. mar 2022

@evica17 akože je normálna tá tvoja svokra?koľko má rokov? Povedz jej nech sa na to pozrie z druhej strany,či by ona dala 2m a 17m bábätká ku starým rodičom.... choré....čo si ešte nevymyslia.....tiež som stará mama,mám 3 m vnučku a nebrala by som ju dcére ...to dieťa potrebuje mamu.....síce ja som malú ako 5 dňovu merkovala už,aj v noci,no to bol výnimočný prípad....dcéra musela ísť naspäť na šitie....a zostať tam....a priateľ jej sa ešte nevedel o tak malé bábo postarať
Koľko má rokov tá tvoja svokra.....ja by nedala ani 3r

evelyn246246
14. mar 2022

..vobec nechapem preco sa stresujes a premyslas .. su to tvoje deti ktore su fakt velmi male ...normalne len raz povedz , ze nie a bodka... nechapem preco vobec chces nieco vysvetlovat a riesit ..uplne zbytocne ...

janickacrazy
14. mar 2022

@evica17 staršieho by som dala na 2-3 hodiny kľudne, mladšieho isto nie, veď to je malinké bábo ešte

elizabet173
14. mar 2022

@evica17 svokra je na hlavu? Aj nakojiť chce? Ani náhodou a to mám svokru super, ani k mojej mame, až keď dieťa samé prejavilo záujem či k jednej alebo druhej ísť. Tvoje deti, ty o nich rozhoduješ, treba byť ostrejšia, aby svokra pochopila.