Maminky sorry za tento vylev ale dnes uz mi dotiekli nervy totalne..moja 17 mesacna dcera bola dnes cely den u svokry kedze my sme tu mali robotnikov a potrebovala som sa im venovat..svokra sa nayse stazuje ze vnucku jej nikdy nedavame tak som teda suhlasila..prisli si po nu so svokrom rano o deviatej..vratili mi ju teraz o pol siedmej..pritom dohodnuti sme boli na piatu..dcerka mala totalne plnu precikanu prekakanu plienku..cikulu a ritku celu cervenu vystipanu..uplne to vyzeralo akoby ju za ten cely den ani raz neprebalili..krvavu odreninu na ručke,,mastny flak na vlaskoch..asi od nejakeho milačika alebo neviem coho..svokra mi tvrdila ze malá je najedena ze jej dala polievku aj kasu a zjedla aj chlebik....ze ju mozem dat do pyzamka a rovno spat..tak som ju teda prezliekla ale mala bola stale nepokojna uplakana a strkala si ruky do ust..a stale sa po mne nacahovala..nechapal som co je..yzerala akoby bola hladna ale hovorim si ze vsak starka vravela ze si papala naposledy o siestej..ale tak urobila som jej taku riedsiu kasu ze ci nahodou...baby to dieta tu flasu stiahlo behom dvoch sekund..ani som sa nestacila otocit..a podala mi ze chce zase..tak som jej spravila dalsiu flasku aj tu stiahla len sa tak zaprasilo..volam teda svokre ze co malá jedla ked teraz ide zjest kasu aj s flaskou..tak mi povedala ze len trochu polievky ze do chlebika len zahryzla ale zacala mrvit tak jej ho zobrala..a ze tu kasu vypluvala tak tiez jej ju celu nedala..moja dcera ked je kasu lyzickou tak vzdy pre dve lyzicky vypluje..to je u nej pravidlo ale zvysok vzdy zje..a moja svokra to dobre vie!..ale potom sa sakra cuduje preco jej nedavam vnucku..ku nej domov..uz minule mi ju dopratala v podobnom stave a uz vtedy som jej naznacovala ( z ucty knej som nevyletela ani nic na nu) ze sa mi to nepaci a teraz pride a spravi to iste..
@saskia_98 ona ma 52.je pomerne mlada zdrava a ma ešte 10 rocneho syna okrem mojho manzela tak som cakala ze sa o dieta vie postarat..ale asi nie..
Je v idealnom veku. Tak nechapem .. Moja svokra ma 50, len ona o moje dieta nejavi zaujem, ani raz mu nedala jest, tak tam ho ani nedam. Ale ked to porovnam s babkou a mamkou, tak ako mohla by sa spamatat a zacat sa aj starat a nie len chciet..
Ak sa o ňu postará takto tak ti poviem len jedno - chran si svoje dieťa !
@maria1678 uz tam nepojde ..to som aj muzovi povedala.minule sa ešte hhneval na mna ze to prehanam ked nam ju doniesla v podobnom stave..akurat to ze bola najedená..ale teraz sam uznal ze mam pravdu.
eeeee, nechápem o čo Tvojej svokre ide... už by som jej dcérku nedala... mi to príde, akoby si ju tam pomaly ani nevšímali... a dcérka okrem toho že hladná a vyparena bola v akej nálade?
ale muz mi take daco naznacil ze dnes mala ku nej prist na navstevu jej sestra tiez s vnucatom..tak ci sa nechcela len popysit..
@janulka257 no ked ma videla bola stastna..potom ked som ju umyla prebalila a dala do pyzamka a dala dudlik zacala byt nepokojna a fnukat..dudlik vyhadzovala z ust a strkala si prsteky do papulky..a ked som jej ukazala flasku ze ci chce..tak sa zacala radovat..vtedy som rychlo utekala kasu robit do flasky..
.. vek, nevek.. toto by neurobila ani moja vyše 85 ročná starká.. ale to je skôr o človeku, ako o veku.. ale zaráža ma že má 10 ročného syna.. to je ešte pomerne malý chlapec, takže nechápem že "nedáva" 17 mesačné dieťa..
A to 17 m dieťaťu stačí len polievka a taká strava kaša?kúsok chleba?tak jej ju nedávaj máš ponaučenie.Zase môjho vždy napratali ako kacku
ja nechápem naco si ty pri robotnikoch? zohriat obed by sim isla aj s dieťaťom,inak nevidim problém,aby som davala dieta svokre
@tosaneda no ved ani onho sa nestarala bohvieako..ja som sa dala s muzom dokopy prave vtedy ked bola svokra v siestom mesiaci..a vtedy sa netajila tym ze to nieje chcené dieťa..kedze mala vtedy 42 rokov a uz dve dospele deti
@79viktoria79 boli tu traja robotnici buchalo sa tu vrtalo..a svokra byva 10 km od nas takze som nemohla tam ist s malou a potom sem kedykolvek odbehnut kedze nemam auto..neviem ako inak som to mala zaiadit kedze manzel musel byt cely den v práci..a moji rodicia byvaju 150 km od nas..
@79viktoria79 my ked sme stavali/dorabali dom, tiez som musela stat robotnikom za ritou aby to spravili tak ako ja chcem a o dieta sa mi starala babka. Takze niekedy je to nevyhnutnost..
jedlo - ok, mala odmietala, svokra nevedela/nezvladla, to by som prezrela. ale nepredbalit dieta, precikane, prekakane, s vystipanou ritkou - to by si teda vypocula taky pitchung, ze az. neviem si to vysvetlit - ci je jednoducho nezodpovedna, alebo co .... ci jej nedopina. ja mojej svokre priebezne volam, ked su decka u nej - ale ja jej doverujem, oni sa postaraju, to je len pre taky moj pocit. alebo ona volava mne, ked sa chce uistit, alebo chce daco, na com sme neboli dohodnute.
a to ju mala len druhykrat? Sa nedivim, ze vypadla z cviku...Bol to jeden den SOS stav, malu to nepoznaci, nie je z cukru ❤
@kitycat nie toto bolo tretikrat..a zakazdym mi ju vratila v horsom stave ako predtym..ale teraz to bolo najhorsie
mna ale to vytaca ze neustale sa stazuje mojmu muzovi ze nevidi vnucku..ze ma jedine vnuca a vobec ho nevídava..pritom ku nam nema zakazane chodit..ze moji rodicia ktorí byvaju daleko ju vidia ovela viac..a ze je to nespavodlive ze aj jej sestre dava jej dcera vnucata a mi jej nechceme dat..a stale citovo vydiera mojho muza
Fuuha, toto je silne kafe. Mna by asi roztrhlo od zlosti. A teda klobuk dole, ze si sa udrzala na uzde, ja by som to ais nedokazala. Ja by som jej dceru tak skoro nedala, a ked tak len na hodku/dve, urocte nie na takto dlho ked sa o nu nedokaze postarat
🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️No zo 30x som nechala dcerku s prastarkou( babkou) podotykam 73r, za tie 3-4 h kym som obehla lekarou, ju babka aj zo 6x prebalila. Dala papat co mali nachystane. Prezliekli sa ak sa uspinila velmi.takze ak ma svokra 50r tak ty KOKOS ... este by som brala s rezervou to nepapanie. Ak tam mala nebyva casto nechcela...ale poviem ti mala moja ma 3r teraz a viem ze ak by ozaj som musela daco nik nemohol babka to s nou na 4 zvladne a to uz ide mat 76❤️
@lucmirka124 svokrina matka ma 80 rokov ale tiez si myslim ze by sa vedela lepsie postarat o malú ako jej 52 rocna dcera
@predajmamina chcela som to odlahcit no 😀
tak odteraz mama nepusti malu z ruk a na dalsich 10 rokov sa uviaze k dietatu lebo svokra, ktora je 10km je naprd baby sitter rodicia daleko...proste je to raz za cas 😇
Moja mama by zas do krpca pchala vsetko mozne, maly bude mat dva roky a u nej zje viac ako doma.
To by bolo naposledy co ju mala bez môjho dozoru! Ci jej to volako zdôvodnis alebo nie je na tebe, no u mňa by skončila keď sa mi nevie postarať o dieťa, doslovne ju zanedbala viac by som nedebatovala o tom ci k nim sama pôjde.
Keby som na tvojom mieste, tak moje dieťa by bolo u nej naposledy
Ťažko povedat, či by svokra s malou boli viac zohraté, keby k tebe chodila z casu nacas na dlhsie navstevy typu ty si navaris, ona pobaví malu a pritom pochytí ako papá, ako ju prebalujes a tak. Každé dieta je originál a ja by som nechcela cely den strazit dieta, ktore som naposledy strazila pred x mesiacmi (že už vela navykov zmenilo). Druhá vec je to pokakanie. Kazda mama vie, ze ak sa to nechá, vznikne problém, ktory sa lieci aj 3 dni. Jediné vysvetlenie by bolo, že mala na sebe hodne zimneho oblecenia a nebolo to cez to citit. Ja doma zacitim svoje dieta vzdy, ale raz vonku to zam supla tak nepozorovane, že som si nevsimla a cez tu hrubu vrstvu ani citit nebolo.
@simona92101 no tak to ostrihanie vlaskov so strojčekom ma úplne odrovnalo 🤨. Ja som bola nahnevaná na moju mamu keď malej odstrihla ofinu.
Ritku si mala odfotit, svokricke ukazat. Ked to je uz druhy krat, viac by som jej dieta nedala. Ako sorry aj ja bezne necham maleho mojej mamke alebo mojej 64 rocnej babke ale stale mi vratia maleho prebaleneho, vyspateho, najedeneho, vyhrateho a nie v takomto stave... U mna by dalsi pokus o dieta z jej strany nepresiel. A ucta neucta, keby ty si sa tak starala o svoje dieta, ta ta svokra zvozi pod ciernu zem..