Svokra rieši všetko so synáčikom

5. okt 2021

Chcela by som vedieť ,ako to máte zienky vy . Ide o to že všetko pani svokra rieši s mužom -synačikom. Či už čo sa týka návštev a všetkého. Vôbec mňa sa nikdy na nič nepýta. Neviem či to robí schválne. Mám po pôrode a jasné že sa pýta muža kedy a čo a kedy prídu.. prečo je taká a nenapíše mi ako sa mám a kedy prídu a čo mi má doniesť?
Vlastne ani neviem či sa pýta namna ale viem že sa pýta všetko ,vyzvedá. Myslíte že bude chyba vo vzťahu medzi mnou a ňou. ?To naozaj sa nemôže trochu posnažiť ,keď vidí že sa s mužom máme naozaj radi ?že sme spolu už cca 20rokov? To musím len ja byť milá a obetavá?
Je to smutné .

nikyball
5. okt 2021

Tak jej napíš ty.

anavina
5. okt 2021

Nvm aky mate vztah celkovo, ale ak je aspon ako tak mila a nie sekera k tebe tak by som to, ze sa ozyva len muzovi nejak neriesila. Syn jej bude stale blizsi ako nevesta.

777januska777
5. okt 2021

Lebo je to jej syn a ma k nemu blizsi vzťah ako k tebe. Tvoja mama vypisuje tvojmu mužovi? A pýta sa ho ako sa ma, co mu treba doniesť a podobne? Btw. Koľko krát si sa jej spytala ty ako sa ma a ci nieco nepotrebuje?

aniele
5. okt 2021

A tvoja mama sa pýta jeho alebo teba? Myslím, že každá matka sa prioritne opýta svojho dieťaťa. Je aj jednoduchšie povedať mame ako svokre, aby, napr., nechodili. Ja tiež skôr poviem dcéram, ako zaťom. Nech si to doma vydebatia a dajú vedieť. Dávam im tým viac priestoru na vlastné rozhodnutie. A to mám dobrých zaťov, mám ich rada a rešpektujem ich.

janba
5. okt 2021

Svokra sa nestara, zle je, svokra sa stara, zle je. Akoze niekedy fakt cumim a uz mi to neda.
Co este by si chcela od nej? Stara sa, zaujima sa, o vsetko.
Pise tvojmu muzovi lebo je jej syn a mozno teba nechce zatazovat. Ked ti vadi, ze nepise tebe,napis jej ty, pozvi ju na navstevu,napis co potrebujes, popros o pomoc.

Akoze ja byvam so svokrovcami, niekedy teda mam tazku chvilku,ked mi vsetko vadi,ale aby mi vadilo ze sa nieco opytala muza a nie mna.
Aj moja mama pise prioritne mne, az potom muzovi, my si to vydiskutujeme, dohodneme sa a je.

h2
5. okt 2021

Fakt nechápem, čo riešiš. Je to jeho mama, tak sa pýta jeho. Tvoja sa zase pýta Teba, predpokladám. Alebo sa má zakaždým pýtať obidvoch? Keď idete vy k svokrovcom, dohaduje vašu návštevu u nich muž, alebo Ty? A riešite to so svokrou a svokrom zvlášť?

misulka22
5. okt 2021

Co je na tom? Moja tiez riesi len s manzelom ( chvala bohu).co sa tyka navstev atd tak jej povie,ze sa dohodneme my dvaja a potom jej zavola.ja ani nemam na nu cislo

leuska15leuska15
5. okt 2021

Ja v tom problém nevidím ale ak ty hej, tak začni od seba. Ja sa vždy v takýchto chvíľach pýtam, čo môžem JA urobiť, aby to bolo lepšie?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucka_ke
5. okt 2021

u nás ja riešim svoju rodinu a on svoju, podľa mňa je to normálne

autor
5. okt 2021

@nikyball a čo 😄porad

autor
5. okt 2021

@nikyball a čo m napísať

autor
5. okt 2021

@cocolino234 no už nič ..už som prestala pomáhať

nikyball
5. okt 2021

Veď to čo chce ty od nej. Ako sa má, kedy prídu, ....

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
5. okt 2021

@777januska777 lenže žena viac rozumie žene..mala by teda aspoň

autor
5. okt 2021

@aniele ja to beriem tak že žena by mala žene rozumieť
..

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
777januska777
5. okt 2021

No neviem, ja ženám osobne vôbec nerozumiem. Prídu mi urážlivé a precitlivene, podotýkam, že kým som nechodila na MK, tak som mala o ženách lepšiu mienku. A keď budem mať nevesty, tak budem mat fakt stres sa s nimi o niečom baviť, lebo co keď ma niekde ohovoria po internete, lebo urobím niečo inak ako si ony budu predstavovať. A ty teraz robíš to iste.

janetinka27
5. okt 2021

mne tento princip komunikacie pride praveze prirodzeny. u nas tiez je to tak, ze svokrovci takmer vsetko riesia s mojim muzom a moji rodicia so mnou. je to tak preto, ze styl komunikacie je takto prijatelnejsi, nevznikaju nedorozumenia a nepochopenie. moji rodicia vzdy dohodnu stretnutie cezo mna a rovnako svokrovci cez muza. a je to tak dobre, lebo sme vzdy dohodnuti co a ako a ziadne prepadovky sa nekonaju.
vzdy, ked moj otec nieco potrebuje, napriklad aby mu moj muz pomohol nalozit drevo abo co, tak otec zavola najprv mne. pretoze keby rovno volal mojmu muzovi, tak moj muz by mal problem odmietnut. tymto stylom odpada tento tlak a moj muz sa moze v klude vyjadrit, ci moze-nemoze a zivot ide dalej. rovnako, ja by som mala problem hned reagovat a hned pochopit, keby chcela svokra nieco odo mna. takto zavola muzovi a muz mi vysvetli detaily a ja sa potom v klude mozem k tomu vyjadrit.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janeninka
5. okt 2021

Tak ze by mi mal manzel menej rozumiet lebo ma penis.. Hmm

sense
5. okt 2021

No neviem si predstaviť žeby chlapovamatka riešila všetko so mnou, však by ma kleplo, okrem toho nemám rada keď niekto všetko rieši a rozoberá...nedajboze vyzveda
A inak ty nevieš čo hej napísať, ale ona ma písať tebe a nie synovi...

chatte007
5. okt 2021

Zalezi, aky stylom sa svokra s muzom bavi. Ak mu dava priestor, aby sa doma s tebou dohodol a potom jej dal vediet, tak je to ok. Ale ak sa s nim snazi napevno sa dohodnut bez tvojho nazoru, to uz tak ok nie je (a ze takych svokier je).
Na rozdiel od vacsiny ostatnych ta chapem, porod a obdobie po porode je taka zenska zalezitost a clovek akosi aj od tej svokry caka taku zensku empatiu a priamy zaujem, nie cez tretiu osobu, aj ked si "len" nevesta. Skus muza nasmerovat k tomu, aby ste vy doma vsetko spolu ako manzelia najprv prebrali a potom moze dat mame vediet co a ako. A nedavaj svokre zamienky, aby ta obchadzala, bud na nu mila a s muzom sa takto dohodni.

babovka2321
5. okt 2021

Nemam problem, vymyslim si nejaky?

h2
5. okt 2021

Hm, žena by mala viac rozumieť akejkoľvek inej žene, než vlastnému synovi, ktorého porodila a vychovala? Len preto, že sú ženy a on je chlap?

gladys_07
5. okt 2021

capaciny riesis

1katus1
5. okt 2021

Svokra tiež vždy saopyta len manžela ale on povie že sa dohodneme a dáme vedieť. Potom jej zavolám ja. Ide aj o to ako sa k tomu stavia tvoj muž

konikkon
5. okt 2021

Svokra sa pýta priamo muža ale o všetkých návštevách so svokrou rozhodujem ja. Svokra nevyzveda, pri telefonáte s manželom vedú normálny rozhovor medzi matkou a synom, t. J. ako sa mame, čo máme nové, čo robíme... Ak by mi niečo vadilo, upratala by som si svojho muža, nie svokru. Ale samozrejme, môžeš byť iniciatívna a sama zlepšiť váš vzájomný vztah, zavolať jej, byt na nu milá. Po 20 rokoch však nečakaj extrémne premeny.

autor
5. okt 2021

No ja len pevné verím že obaja majú dosť empatie a dohodnú sa nejako somnou kedy prídu k nám..keďže budú očakávať kávu a neviem čo ..na také návštevy veru som unavená

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz