Svokra pozerá, čo máme v smetiach

7. nov 2021

Dievčatá píšem lebo už som zúfalá. Bývame na jednom dvore kde sú aj mužovi rodičia. Oni majú svoje a mi par metrov od nich tiez. Problém je ze už má to prestava baviť. Keby bolo na mne už má tú nie je a dom je predaný, pretože dá sa pozomok oddeliť ale muž nechce. On ho staval skoršie ako sme sa spoznali. Všetko prekusnem ale toto už je asi čerešnička na torte. Svokra nám pozerá do smetiaku co vyhadzujem. Keďže oni chovajú sliepky dávam zbytky jedla im a aj to je zle lebo vraj vyhadzujem veľa.... Pre nich je veľa to ze nedojem rožok po deťoch ktoré majú sople a dám ho teda do odpadu pre sliepky. Alebo proste nejaké
nedojedene zvyšky po deťoch. Nie nie som nútená to po nich stále zjesť. Preto keď mali také reči som to hodila radšej do smeti nech mam pokoj a neriešia stále.
Cele to dnes na mňa svokra vysplechla že nemám dávať do koša co nedojeme. Normálne do plaču mi je z toho všetkého. Stále riešia niečo. Na dnes len taky môj vylev a možno varovný prst pre tých co chcú stavať u rodičov alebo pri svokrovcoch.

mandala77
7. nov 2021

no asi to nie je jednoduché, ale ľudia, ktorí žijú na dedine a majú zvieratá, tak je logické, že sú citliví na vyhadzovanie potravín. Okrem toho je od januára zo zákona povinnosť triediť biologický odpad - čiže takýto odpad ani nepatrí do komunálneho odpadu.

alinka5
7. nov 2021

Ahoj podľa mňa by ste si to mali vyrozprávať navzájom. Alebo sa odsťahovat

autor
7. nov 2021

@mandala77 hej viem ze sú citlivý ale tie reči že tam našla zase polovicu rožku keď majú deti sople a sú choré alebo slizký z polievky ma už nebaví počúvať tak radšej to dám do koša.... Ci sa to patrí alebo nie iný tam dá ju horšie

nikpa
7. nov 2021

Tu nepomôže nič len komunikácia, všetkoetko treba povedať čo si neprajete aby robili. Ale samozrejme muž musí stáť pri tebe, inak bude svokra na koni a nič sa nezmení

desore
7. nov 2021

Chapem teba, chapem aj svokru. Kazda mate svoju pravdu, ale dom tam stal, mal ho tvoj manzel postaveny, takze je to jeho majetok a ty si nevesta, ktora stale byva "v cudzom". Toto su tie zabomysie vojny. Staci, ak budes hadzat potraviny do inej nadoby a problem je vyrieseny.

autor
7. nov 2021

@alinka5 vieš koľkokrát som jej už hovorila, že proste nebudem dojedat jedlo keď majú deti napríklad chrípku alebo sople.... Snažím sa im dávať malé porcie ale tak keď nedojedia ja nie som tiež smetny kos aby som každý kúsok po nich dojedala... Nedá si povedať ja už všetko robím preto aby nemali s ničím problém aj tie smeti dávam do dvoch vriec ale asi ich potrha a pozerá co sme vyhodili.... Muž to nerieši sám povedal ze večne tu nebudú a potom bude kľud ale tak to je taka odpovedať... Maju len 60rokov a strašne sa do všetkého starajú... Nam už kvôli nim hrozil rozvod

mandala77
7. nov 2021

zo zákona je od januára 2021 povinosť trideiť kuchynský odpad. Suché rožky môžeš odložiť a ona ich dá sliepkam, rovnako ako rezance. Pre mňa je to otázka, ako to ľudia majú z pôvodných domovov. Veľa ľudí z bytoviek sa pozastavuje nad niečím takýmto. Mne to príde úplne v pohode. Potraviny by som nikdy do smetí nevyhodila. A sliepkam nevadí, že zjedia niečo, ak majú deti chrípku.

autor
7. nov 2021

@mandala77 okej nech je o tom príspevok nebol.... Policajti u nás na dedine ešte nechodili kvôli odpadu

autor
7. nov 2021

@mandala77 ja keby odložím aj suchý rožok tak je zle preco sme ho nejedli a nechali uschnut

miselar
7. nov 2021

Tak ja by som to spláchla do záchoda a hotovo ....ak by mi kontrolovala ešte aj smetny kôš .

jenny04
7. nov 2021

Presne pre takéto niečo som manželovi hneď zatrhla návrh stavat dom na záhrade u svokrovcov.To bude stále niečo ale mal by tvoj manžel vklude vyjasniť čo a ako

alinka5
7. nov 2021

Mmm tak svokra sa musí ináč snažiť o to aby ťa nahnevala...

autor
7. nov 2021

@miselar nemôžem mame čističku a to nehrozí... Naša časť nie je napojená ešte na kanalizáciu lebo sme trocha mimo dediny

autor
7. nov 2021

@jenny04 ja som manžela spoznala keď už mal dom čiastočne postavený tak už s tým nespravím nič snažím sa ho donútiť predám dom a nech ideme inam aj keď len o ulicu ďalej

mandala77
7. nov 2021

tak potom keď budeš zakladať tému, zamysli sa, čo je hlavný problém. Či to, čo dávaš do smetí, alebo že sa svokra príliš do všetkého stará. Sú ľudia, pre ktorých je otázka životného prostredia dôležitá a tí s triedením odpadu a dodržiavaním zákona nemajú problém a kuchynský odpad do kuka nádob nehádžu.

minutka
7. nov 2021

Nie je normalna 🤦🏼‍♀️ Zauzluj sacik na 3x. Alebo nos pomyje susede. Alebo zbieraj do kyblika a vyhod do kontajnera v meste. Alebo zamkni smetiak.

Ale teda ja by som jej razne povedala ze si neprajem aby ma akokolvek kontrolovala

autor
7. nov 2021

@minutka veľakrát som jej už hovorila ze sa nedá všetko zjesť alebo tiež deti nechajú ale nedá si povedať... Dávala som pre sliepky vždy od nás lebo mali sme potom vajíčka ale už dávam úplne minimum nejaké tekuté jedlo... Radšej si vajíčka kúpim od susedky a mam pokoj a nemusí sa báť ze mi bude niečo vyčítane....

mirgenah
7. nov 2021

@mandala77 keby si vedela, co vsetko konci u nas po detoch v kosi, kolko desiat zo skoly....zbytjoc obedu, a to sa snazim neplytvat. Nechovame nic, co sa da, tak konci v komposte, ale aj tak nemam cas odkladat dva zemiaky a kusok nejedeneho masa alebo 3 cm peciva..., zbieram to co sa nepokazi a raz za tyzden dam mame kuram ak ku nej vobec idem.... Byvame mimo vsetkych a som tomu vdacna, aj ked to bolo narocne. Mna zaraza skor to, ze si to dovoli a este ti to aj povie 😁 musi sa velmi nudit, ked ma cas na to, pride mi to z cesty, riesit cudzi smetny kos a hrabat sa v nom.... Ja tomuto trocha nerozumiem, asi mam mamu c. 1 a c. 2 na inej urovni a komunikujeme v pohode. Neviem si to ani predstaviť, takto umelo vytabat problemy a stresy. Nemozes sa s nou porozpravat? Tak normalne pri kave? Z mojho pohladu je to sikana. Ste dospeli a mate pravo na vlastne fungovanie a pravo na respekt, rovnako ako svokrovci.

kubkovamama
7. nov 2021

Mne by ani tak nevadilo, ze sa jej nepáči, ze akoze plytvas potravinami-neplytvas,u nas to je rovnako,deti kazdu chvilu chore,zvysky urcite nemienim dojedat a isto nie po pubertakovi😂ale to je normalny nazor a starsia generacia detto. Skor by ma vytacalo ako si dovoli prezerat smeti, ved to je max nechutne a blbe, tak blbe, ze nech by bola akokolvek uzasna, osoba co šmejdí v smetiaku nie je normalna.

autor
7. nov 2021

@mandala77 jooj dobre nerieš prosím ta takéto veci.... Ved dodorzuj všetko ako máš...som rada ze ti je životné prostredie dôležité a nemusís riešiť nič viac.... Mala by si to prísť povedať u nás susedom kde nie je kanalizácia kde púšťajú obsah lebo za celý čas co tu bývam tu nebolo ani jedno auto na fekalie... To ze ja dám tri rožky za tyzden do koša je nič

cacianka
7. nov 2021

Poniektoré nepochopili pointu. Nejde o separovanie, ale o ofrfkanu ženu.
Čokoľvek jedlé vyhodiš, je oheň na streche, aj keď to má úžitok pre sliepky. A prečo ! Lebo hnusná nevesta.
Lebo medveď.
Smetiak zamykaj na retiazku, jedlé zvyšky zhŕňaj do kyblika na výmenu, a ak bude frflat aj tak, dávaj susedom. Oni sa potešia a ty zužitkujes.
Otázne je či vraví na ostatný odpad...

lenka_da
7. nov 2021

Tak sa prestaň obhajovať, keď ti niečo vyčíta. Nemáš povinnosť niekomu sa spovedať, čo robíš, prečo to robíš. Prestaň vysvetľovať, na drzovku povedz svokre: to nie je vaša starosť. A dosť, bodka, nekomentovať, nevysvetľovať, nenechať sa zatiahnuť do hádky a už vôbec nie zahnať sa do kúta. Otočiť sa chrbtom, ísť domov, nevšímať si ju.

qetka
7. nov 2021

skus jej nosit tanier so zvyskami nedojedenymi, nech doje ona - aby sa to nevyhadzovalo… By som chcela vidiet co povie, ked jej 5x za den donesies zvysok… A je jedno ci deti maju, alebo nemaju sople. Nie si kontajner. A ked maju sliepky, tak je to velmi dobre vyuzite…

matqa411211
7. nov 2021

@mandala77 ty co riesis akoze? Autorka o jednom a ty si z temy vytiahnes svoje a rypes? Autorka vedela presne co chcela svojim prispevkom povedat, to len ty ocividne nechapes podstatu

mandala77
7. nov 2021

@matqa411211 to, čo pokladám za vhodné.

autor
7. nov 2021

@cacianka ja sa snažím veľa separovať... Sklo, fľaše, papier, veľa vecí keď mám doma tak dávam do zberného dvora co mame v dedine, oblečenie dával tiež do kontajnera... Preto tých pár kusov hodím do koša nebudem ešte aj to skladovať

minutka
7. nov 2021

@matqa411211 to je jedna z tych “dobrych” svokier 🤣 riesi to, co ona poklada za vhodne 🤦🏼‍♀️

autor
7. nov 2021

@mandala77 vhodné je to len pre teba ja si budem robiť ako chcem.... Dokonca aj plienky tam hádžem😉😉😉

mandala77
7. nov 2021

plienky do komunálneho odpadu patria 😘

cacianka
7. nov 2021

@qetka to chcem vidieť.😉
Ráno kúsok rožka so šunkou a 2 kolieska reďkovky.
Na obed 2 lyžice polievky, 1,5 zemiaku, večer za lyžicu krupicovej kaše rozmazanej po tanieri.. 🤪

My máme pod drezom staru rajnicu, kde sa zoskrabu všetky zvyšky z tanierov, kúsky chleba pečiva, vyleje spodok polievky aj šťava z mäsa, pár lyzic ryze a naraz sa vyhodí sliepkam. Šupky a zvyšky ovocia, zeleniny. Svokra to asi robí tiež, ale ak má zvyšky nevesta, tak je oheň na streche.