Ahojte,
ide o trošku zvláštnu tému, ale tu sa človek stretne so všeličím😄. Chodievam k mojej svokre často domov, pretože žije sama v obrovskom dome a potrebuje pomôcť, donesiem jej nákup a doma jej sem-tam niečo porobím, čo ona nevládze sama, ale začína ma na nej naozaj hnevať jedna vec a necítim sa tam kvôli tomu dobre. Beriem so sebou našu dcéru 2r. a ona je so svokrou, ktorá sa jej venuje a ja odbehnem napr. na wc alebo do kuchyne vyložiť nákup alebo varím a ona stále otvára okno, a keď ma počuje prichádzať, tak sa rýchlo snaží zatvoriť. Malá je tam v tričku a nechcem aby ochorela, napadlo mi či svokra nie je v prechode a nie je jej teplo, ale ona je nababušená v svetri a koľkokrát chodí v deke zabalená😁. Pýtala som sa jej, či sa bojí že dostane od nás covid a preto vetrá, ale ona mi normálne klame do očí, že ona nevetrala. Ja neviem či jej smrdíme alebo čo, ale dodržiavame hygienu príkladne. Pýtala som sa na to aj muža a že vraj keď ešte býval doma, tak takto extrémne nevetrala. Normálne ma to hnevá už, že sa z pohovky ledva postavím a ona už otvára okno, že idem von z miestnosti a nechápem, prečo mi potom ešte klame, že neotvárala, keď ju jasne počujem a cítim zimu aj na podlahe aj malá je studená😀. Stretli ste sa niekedy s tým?
Ja stále vetram aké mne je teplo,,,svokra sa asi bojí covidu...koľko má rokov?
Mozno je jej fakt teplo, zakuri kvoli vam na vyssiu teplotu a potom ju pot oblieva a len co ides s dohladu rozvali okna a dycha studensi vzduch 😀 Zvykla si obliekat sa teplejsie a kurit menej, mozno aj kvoli nakladom a ked prikuri pre vas, tak sa tam poti..
Haha to je fakt zaujímavé, veď sa jej to spýtajte do očí! Ako by vám pomohlo keby vám teraz dám zapravdu, že po mňe svokra vetrá a hovorí, že nevetrá? 😅 A keď sa neprizná aspon by som jej dával dôvod na vetranie! Každopádne držím palce s vyriešením.
Najlepsie ju bude vymaknut, aby nestihla zatvorit okno a nebude Ti moct klamat, ze nevetrala. Mozno jej vadia cudzie vone, alebo to robi kvoli covidu. Robi to aj moja mama, nemoze sa zaockovat. Cas od casu niekto k nej zajde v respiratore, a ked odide tak dlho vetra. Aj 15 minut, ale zas si nevymysla. Rovno povie, ze kvoli covidu.
ťažko povedať, prečo to robí, no pokiaľ ju asi priamo nevymákneš, tak si myslím, že sa pravdy nedočkáš a bohvie ak by si ju aj vymákla, či by to, čo by ti povedala bola pravda
No takto, kolko ma rokov? Mozno menopauza a navaly tepla, aspon moja to tiez robila a toto tvrdila, ale na mojej aj bolo vidno ze sa poti na cele a tak.
Tak ja, napríklad, tiež akonáhle odíde návšteva, vetrám celý dom. A to vôbec nie preto, že by tam som cítila smrad, len je to skrátka vydýchaný vzduch, ktorý mi vadí a je mi jedno, že vonku je -10, vetrám aj 5 či 10 minút, kým zas nemám pocit, že máme čerstvý vzduch. Možno to má podobne, nedýcha sa jej komfortne a aby Ťa neurazila, tak vyvetrá, kým nie si v miestnosti.. Starší ľudia majú svoje zvyky (napríklad naša starenka nikdy neje s nami pri stole a vyjedá sama v kuchyni, proste z nejakého dôvodu jej to nie je príjemné), ktoré možno pre nás nie sú pochopiteľné. Ak sa inak k Tebe a vašej rodine správa s rešpektom a máte dobré vzťahy, zbytočne by som túto (pre Teba) zvláštnosť, neriešila...
Myslím, že to vôbec si nemusíš robiť nejaké starosti, že jej smrdíte alebo niečo, ale ja tiež po návšteve vyvetrám, lebo proste viac ľudí jak sme zvyknutí a ten vzduch už nie je taký jak má byť. Nie je čerstvý a ja mám rada, keď je doma tak sviežo, príjemne keď sa dýcha.
Možno prdí.
Mozno mas vonavku,ktora sa jej nepaci😂
Boze to je o mne? Ja tiez stale vetram po navsteve, ale nerobim sa, ze nevetram.. Pockam kym odidu🙈🤪
Mne by to nedalo akože by som šla preč počkala za rohom a hneď jak otvorí by som sa jej to na rovinu spýtala ci jej vadí nejaký pach, alebo ci fakt len potrebuje čerstvý vzduch. Záleží aké máte vzťahy. Ja napr vetram aj keď máme návštevu vzduch sa vydýcha. Ale ja vetram stále muž mi nadáva že kurime banu Bohu do neba 😂😂 aj než idem spať proste musím mať aspoň 15 minút otvorené okno (veľké francúzske) už my nadáva že bude spávať vo svetri a ponožkách.
ja tiež mám rada čerstvý vzduch...radšej si dám hrubšie tričko ale nech nie je v miestnosti teplý, ťažký vzduch - vtedy sa mi drieme...
mm chodí v krátkom tričku a kúri do zblbnutia...
Vzdy vetram po navsteve.. ak navsteva sedi dlho, tak vetram uz pocas navstevy. Pises, ze tam aj varis. Ak varim, vetram tiez. Nemam rada vydychany vzduch a vypary z varenia tiez nemusim. Hoci mame digestor, aj tak vzdy vyvetram.
Je sice divne, ze to zapiera... ale napadlo mi, ze to mozno zapiera kvoli obavam, ako by si mohla reagovat, ze vetra, ak je tam dieta oblecene nalahko.
Btw, moja svokra pravidelne po mojom odchode (niekedy este pred odchodom), vykonava ritualy proti urieknutiu 🙂
To vetranie my príde celkom normálne. Ja som vetraci maniak, vetram 2 - 3 x denne tak ze je prievan v dome a k tomu ešte zvlášť spálne vždy ráno aj večer... Po každej návšteve tak isto, v tom nieje nič osobne len mam rada čerstvý vzduch. Pri/po varení tak isto
Zvláštne je to zapieranie, bohvie prečo klame o otváraní okná, asi sa bojí že sa budeš hnevať napríklad koli malej.
Ináč z minútu otvoreného okna predsa nemôže ochoriet aj keby tam je rovno holá. Celkovo čerstvý vzduch a otužovanie je zdravé ci pre deti ci pre dospelých.
možno prdí, kým nie si v miestnosti 😷
Kokos..povec jej normalne ci nema na vas alergiu ze teda nemusite knej chodit...je to fakt divne...ja mam uzasnu svokru vzdy ked prideme sa vyobijmame kecame smejeme sa..ach jaj..skus otvorit okno ked zanu prides ty jak sa zatvari😂😂😂...no predbehnes ju a uvidis co povie😁
@ikissedagirl 😂😂😂ja umrem...😂😂
Ja som napr. v prechode a je mi strasne teplo. Tricko s dlhym rukavom som nemala 3 roky. Pulovre som dala do Humany. Bezne sa chodim aj teraz bosa v pyzame na balkon a zatvaram vetracku iba kvoli detom. Nemoze to byt nieco z tohto hormonalneho druhu?
Ale tak treba sa o tom porozpravat ved su rodina..a zas ked je tam to dieta no🤔tazko mudrovat
Napadlo ma, či nepoužívaš silnejšiu aviváž, alebo viac aviváže. Najmä pre starších ľudí je to často prisilná vôňa, priznám sa, že ja s tým mám tiež problém a nie som senior. Známa používala extrémne silnú aviváž, mala som pocit, že v nej majú naložené veci ešte aj v skrini, bola to vôňa ale až to tak zadúšalo. Milujem keď oblečenie vonia, ale toto bol fakt extrém, keď prišli na návštevu, tak som mala problém vydržať v jednej miestnosti s celou ich rodinou.
Podľa mna jej niečo vadi, preto klame, že nevetrala, lebo sa ti hanbí povedať pravdu. Môže jej vadiť aj obyčajný lak na vlasy, tvoj deodorant, ako silný prášok alebo avivaz používaš? Porozmýšľaj 🙂
Inak mám veľmi citlivý nos, všetko cítim. Dokonca silne pudrove vône mi vyvolávajú bolesti hlavy 😕 nie je to nič nezvyčajne, ja by som sa jej jemne spýtala, že sa neurazíš. Nech to povie.
Moja svokra nosi vonavku, ktora mi nevonia. Skor opacne.
@orangiiina presne to mam narovnako s tymi pudrovymi vonami. Je mi z nich fyzicky zle plus bolest hlavy.
To je divne, esteze moja svokra nema o nask vobec zaujem, asi by som sa jej tkisic kratl pytala dokola ci smrdime, preco vetra, je jej teplo, alebo je jej zle kym by mi ako dospela zena nepovedala