Svokra odignorovala našu návštevu

27. dec 2021

Ahojte, po dlhom čase sme sa dostali k svokrovcom na východ. Po príchode nastalo sklamanie. Svokra nás ponúkla polievkou a iné nevarila. Po 5 hodinách sme boli hladní a podotýkam, máme deti v puberte čo zožerú aj klince a 1 batoľa. Na stôl doniesla moje zákusky, co som priniesla a bolo vybavené. Na druhý sviatok vianočný... . Dali sme si od hladu polievku a teda zákusky. Potom došlo ďalšie sklamanie. Švagrovcom sa po dlhom snažení narodil syn a svokra viditeľne uprednostňuje jeho. Mal nedávno meniny a mal takú tortu a vyzdobu na oslavu, co moje deti nikdy nezažili u nich,ani raz za 15 rokov a to oslavovali aj narodky u svokry cez prázdniny. A ta vyzdoba tam je aj teraz na Vianoce... Same balóniky, girlandy.... Veľmi ma to zamrzelo. Cítim sa aj s deťmi nevítaná a to tu máme byť ešte pár dní. 😔

staronova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
27. dec 2021

Najradšej by som sa zbalila a šla domov, no mužovi to spraviť nemôžem. On to nikdy nevidí tak tragicky.

lucka_ke
27. dec 2021

už by som písala z domu, takéto návštevy neznášam a nikto by ma tam neudržal

sense
27. dec 2021

Tak by som sa zdvihla a povedala ze ideš kúpiť niečo na raňajky alebo na obed, že deti sú hladné...

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucka_ke
27. dec 2021

@cocolino234 prečo by musela? očividne sú vzťahy zlé už teraz... ak ak má variť ľahšie to urobí doma a program pre deti tiež

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
enoula
27. dec 2021

My ked ideme takto k rodine, donesieme kosik jedla so sebou, to je samozrejmost...me by bolo blbe aby nas zivili, na ranajky, vecere.. o to asi viac ak vravis, ze je vas viac a deti uz zjedia dost... Nasi su ale na dochodku uz. Jedine obed varime spolu z ich surovin

cacianka
27. dec 2021

Pekne pošli muža na lov.
A hlavne vybaviť svokru, či si tam vôbec môžete uvariť, alebo máte ísť do reštiky, nech viete či môže muž doniesť nákup iba na raňajky, alebo na kompletny obed. Toto nech poriešiť on, je to jeho matka, jeho rodisko, on vie ako na ňu a tiež je domorodec
Alebo choďte do reštiky nech pekne tatko cvaka....
Úplne by som chápala že svokra nevládze, tak synovi pred návštevou pekne povie nech si donesiete proviant a pripravíte sa na to. Ale takto....
Nabudúce, ak tam budete chcieť ísť,, všetko očekovať vopred,

janetinka27
27. dec 2021

mohli ste sa dohodnut vopred. pre svokru tiez nemusi byt lahke hostit tolku navstevu. moze mat problemy, o ktorych neviete alebo jednoducho uz nevladze. u nas je obraz starej mamy zafixovany v nasich hlavach,ze je to zena ktora otvara dvere navsteve s horucim kolacom v ruke.
ked vas je viac,mate hladnych pubertakov, mala si jej vopred povedat,ze donesies pecene maso, masove rolady atd. ved by sa roztrhala,keby mala varit pre tolke hladne zaludky. rovnako sa da kupit balene pecivo,chlieb atd na viac dni. neviem si predstavit ist s celou hladnou rodinou k babke a doniest tam zakusky a dufat,ze sa babka postara.
dalsia vec je,ze taketo navstevy by nemali trvat dlhsie ako 2 noci,lebo pride ponorka

autor
27. dec 2021

Bývame veľmi ďaleko, 5 hodín cesty autom, nevidíme sa často... Deti doteraz brala aj na prázdniny.... No včera som mala z nej ozaj pocit, že načo sme došli. Toto nikdy nespravila. Ešte som sa manžela pýtala, ci bude spoločná slávnostná večera so svagrovcami, ci mam deti pekne obliecť!? Tak oni boli v teplákoch a my pekne. Nijako sme sa nepohadali... To sa ani nedá na tu diaľku. Len ma to nepríjemne zaskočilo a skôr som sa potrebovala asi vypísať. 🤗

lucka_ke
27. dec 2021

moja svokra tiež nemá navarené keď prídeme (vždy sa ohlásime aj niekoľko dní vopred), vtedy ešte len začne rozmýšľať, že by niečo bolo dobré urobiť, ale vieme o tom a chodíme tam len na krátke návštevy vždy najedení, nešla by som k nej na sviatky (sú aj iné dôvody ako jedlo), naopak moja mama čo má skoro 80 rokov má navarené vždy, ešte sa nestalo, že by nechala akúkoľvek návštevu o hlade, naviac očakávanú... zariaďte sa podľa aktuálnej situácie, keď to jej nie je blbé tak nemusí byť ani tebe

janetinka27
27. dec 2021

a svagrovci byvaju s nou alebo niekde blizko nej?

syslik81
27. dec 2021

obchody su uz otvorene ..chodte si nakupit jedlo .. popros svokru o uvolnenie kuchyne ze potrebujes navarit detom kedze sa este poriadne nenajedli a su v puberte a hladny ... urob si s nimi program chodte sa prejs zahrejte hry v izbe etc ... to co robite doma a nabuduce tam posli uz len muza.. tvoje deti uz niesu deti -svokre je mozno len vzacne toz e je doma zas male babatko .. a nie pubertak

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
27. dec 2021

A boli ste jasne dohodnutí, že prídete? Nie je tam niečo, o čom ty nevieš? Nám sa ro tiež stalo,ale to bola predzvesť choroby u svokry, vôbec si nepamätala, že sme mali prísť.

maminkasisa
27. dec 2021

A svokra Vas pozvala na vianoce? Ci ste prisli bez ohlasenia? Prepac, ale ak nevedela a dohrnu sa tam " kobylky" tak sa necuduj. Ak spolu nekomunikujete, tak mozno nevies, ci nema nejake problemy, pripadne financne problemy a nebola vobec nachystana na taku navstevu. A preco by vas mala zivit? Aj my na Silvestra chodime ku svokre cela rodina aj so svagrovcani a ona uvari polievku, ja so svagrinou rezne a salar, este kazda upecie nieco slane, kolaciky. Keby to mala robit sama, tiez by sa neusmievala. A manzel co? Jemu nevadi, ze je hladny? By som ho poslala do obchodu a nech sa potom zvrta v kuchyni.

enoula
27. dec 2021

A vy spolu nekomunikujete? Ked ste si takí vyobliekani sadli, tak to zase mohla druha strana chápať, ze ti sa tu dosli len najest, nic nepomozu a čakajú...
Davas malo informácií, ale cosi treba napravit.. z tych ulomkov informácií, tazko posúdiť..

jankapepe
27. dec 2021

Vaša návšteva bola ohlásená???

lucka_ke
27. dec 2021

@maminkasisa živiť??? ty keď si pozveš návštevu najbližších príbuzných nosia si vlastné jedlo? by som sa pod zem prepadla

stanulienkat
27. dec 2021

@maminkasisa preco by ich mala zivit??? Preboha, ty si odkial? Z osady? Ved je to jej syn, jej vnucata, jej rodina, su vianoce, su zdaleka. To je slusnost, ludskost, ze ked tam pridu z velkej dialky dva krat do roka, ze ich pohosti, nakrmi, ze sa im potesi. Predpokladam, ze svokrovcom prinesu nejaky darcek, ma byt pohoda. Toto, co urobili vlastnym vnucatam a detom, to uz len uplne hovado moze urobit. Ak nemaju 80+, tak by ich mala hanba fackat. Ja by som zahlasila, ze umieram od hladu a idem domov. Muz im nic nepovedal?

madeline1
27. dec 2021

Pripravit nejake jedlo mohla, ale urazat sa kvoli velkosti torty a kto ma ake ozdoby, ako prepac, ale to je skor smiesne. Neda sa urobit rovnako vsetko pre kazdeho, ale dospeli ludia by to mali chapat.

sense
27. dec 2021

@elizabet173 tak na pumpe by hádam niečo kúpila na 2.sviatok vianočný. Plus teda ja keď idem na 5hod cestu si beriem aj niečo jest zo sebou. V opačnom prípade sa mohol syn (autorin muž) ozvať...
A vzťah a oslavy k vnúčatám by som neriešila...

maminkasisa
27. dec 2021

@lucka_ke a vies, ze boli pozvany? Na tolko dni? No mna by zase hanba fackovala, keby som s niecim neprispela a nepomohla... ak je svokra dochodkyna, mozno nema tolko penazi a hadam autorka neocakavala, ze tam budu tyzden len tak...

bosorka2302
27. dec 2021

Inak toto sa mi stava poslednu dobu u mojej mamy zhodou okolnosti tiez z vychodu. Predtym nakupene, navatene a poskedne 3 razy takto ppdobne raz nenavarene uplbe nic( ze piatky oni nejedia lebo post) a predtym polievka. V lete sme to poriesili tak ze som sla na nakup a navarila a nakupila som ja. Teraz ideme tiez k nim tak som zvedava..a presne ako pises v teplakoch nic nenachystane. Predtym to bolo ine. Neviem co sa robi tym mamam na vychode🤔

janetinka27
27. dec 2021

autorka, ked ste dosli,mohla si sa rovno opytat svokry, co jej treba pomoct. rovnako sa my pytame mojich aj manzelovych rodicov alebo aj hocikedy u sestry,tety - co ti treba pomoct? potom chlapi kecaju v obyvacke a zeny sa zvrtaju v kuchyni. vsetci si porozpravaju svoje temy a robota ide od ruky. vzdy sme na navsteve pomahali s pripravou jedla uz ako dievcata. a rovnako,ked pride navsteva k nam, uz sa zapajaju. aj ked sa snazime mat jedlo pripravene, dobre padne ak niekto nakraja zeleninu do polievky, ulozi servitky na stol alebo nalozi kolaciky na tanier, pomoze urobit chlebicky.ved je to normalna rodinna aktivita,mame to radi. takto sa aj dievcata odmala priucaju a utuzuje to rodinne vztahy.
nerozumiem,ze jedina vasa starost bola o to,co si obliect a varenie ste nechali na hlave svokre.a svagrina s rodinou tiez jedla iba polievku? malo to byt trapne vam,ze tolke zeny ste sa tam stretli a nebolo co jest.

maminkasisa
27. dec 2021

@stanulienkat autorka sama pise, ze svokra nevyzera, zeby bola nadsena, ze su tam.... tak asi tak

lucka_ke
27. dec 2021

@maminkasisa áno, prispievam aj ja, aj keď moja mama nechce aby sme nosili jedlo či koláče tak nosím iné (ako, nealko, ovocie...), ale základ robí mama, rovnako ke´d príde návšteva k nám tak varím ja, nikdy som od nikoho nečakala, že si donesie svoje vlastné jedlo

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz