Ahojte, keď sa mal malý narodiť nikomu sme nehovorili meno aby to nikto nekomentoval. Svokra mala vždy pripomienky v štýle "len nedajte preboha Dominik ani Martin to sa mi nepáči" alebo "hlavne nič exotické normálne meno vyberte" a to je dôvod prečo sme hlavne jej nič nehovorili aby sa zdržala týchto komentárov. Vybrali sme meno Patrik takže žiadne extra exotické ale podľa mňa normálne meno no tu nastal problém, svokre sa nepáči, hneď ako sa ho dozvedela spustila a to čo ste vybrali to je hnusne meno a tak sa volal ten a ten je kopec mien pekných a vy vyberiete toto. Čakali sme že si zvykne ale nestalo sa mali má 3 roky a ona ho oslovila menom možno 2 krát. Keď ho oslovuje zlatíčko, srdiečko, láska, babkin miláčik to mi až tak nevadí ale vadia mi oslovenia typu maco, bucko, gamboško, plačto, šprndel, špunt, štupel, žbrndel, šmotko, motko, prdko, trtko, backo, smieško a neviem čo všetko ešte, proste namiesto toho aby ho oslovovala vlastným menom tak stále používa všetky tieto prezývky. Manžel jej x krát dohováral ja som jej x krát hovorila, že malý má meno, dokonca aj malý jej pár krát už povedal vety v štýle ale babka ja niesom šmotko ale Paťko, ona však odmieta začať ho volať jeho menom lebo je pre ňu strašné. Nemáte nejaké rady ako ju prinútiť aby ho volala menom? Nebaví nás stále počúvať jej divné prezývky
Začnite ju s mužom volať tiež tak divoko, možno jej to dôjde. Na just by som tie jej výrazy dala do ženského tvaru: medvedica, guľa, a neviem čo všetko majú tie skomoleniny znamenať. A nech sa skúsi uraziť.
Volajte ju babka Jenny alebo babka Chloe
Začni ju volst dáko škaredo ,alebo na pár dní prerušít kontakt s dotycnou osobou
Ak by svokra nazvala nase dieta trtko, smotko a pod. by som jej teda velmi razne povedala, ako sa vola. Nas maly sa vola Adamko. Par krat zo zaciatku na neho spustila -Aďo, Aďo. Riadne som jej vysvetlila, ze sa vola Adamko a ziaden Aďo. Par krat este skusila. Vzdy som ju riadne upozornila. Od vtedy vola maleho Adamko. Ale pri osloveni trtko by som ju riadne vyhubovala.
Nie, fakt nemám radu ako dospelú osobu prinútiť aby tvoje dieťa oslovovala menom 😅
Život je príliš krátky nato, aby si sa trápila pre takéto veci. Ak babka nemá rozum, prerušiť kontakt kým nepríde k rozumu. Komu niet rady, tomu niet pomoci.
Tak moment ..trtko už je fakt cez ...posadila by som ju pred seba, vysvetlila ako sa volá jej vnuk, a ak by aj tak nepochopila, rázne by som prerušila kontakt
bože čo podaktoré indivídua riešia… autorka nemyslím teba ale svokru…jej sa tiež tak starala jej svokra do výberu mena pre jej dieta či ona len rada komplikuje život druhým? nepoviem keby dáte meno Armani Ronaldo Fekete ale vybrali ste pekne meno. Neviem čo ti nato napísať, keď raz dospelej osobe dvaja dohovárate a ide svoje jak malé decko, to už je na facky asi len….
Tak ju vy oslovujte babka labka, alebo nieco podobne si uz najdite, mozno jej dopne, teda dajte to na styl- pozri Patko kto prisiel, babka labka
A ty ju ako oslovujes? Ja by som začala svokra,, svokra prosím vás to a to,,,, svokra a to ste nevedeli?,, a tak dalej
Svokra nech sa stará o seba a just by som dala také aké sa jej nepáči
@januska12323 😂
Syna by som naučila potajme, že to nie je "babka", ale "trtka prdka". Pred ňou by som zahrala divadielko, že to malý sám vymyslel. 😃
@lenvam ja ju ani nejako neoslovuje skôr hneď hovorím k veci
Tak ju zacni aj ty oslovovat… napriklad trubka 🙃
My máme v rodinne Patrikov, a podľa mňa normálne meno pre chlapca dôležité že sa vám páči a nie druhým vaše dieťa to je nie svokrine, ona už mala možnosť si dat také meno ktoré chce ona keď mala svoje deti,
@maciatkoe ved ado je úplne iné meno okrem iného 🤦♀️ Teda ja iba Adriána poznám ako aďa, v živote som nepočula ze by Adama oslovili ako ado 🤨
Najblizsie, ked pridete tak hned od dveri: no Cauky Babica - Prdica 🤷♀️ 😂 a pokracovalo by to Babka - trapka, Trubka, Šmotka...
Vravíš, že malý má tri roky, uvidíš, že v priebehu najbližšieho roka si s babkou začne sám riešiť ako ho má volať. Ak babka fakt používa tak hrozné oslovenia ako prdko, šmotko a trtko, len dieťaťu bežne doma spomeňte, ako škaredo ho babka volá, keď on má také pekné meno - dieťa totiž nerozumie ich odtieňu. A keďže babka je zjavne provokatérka, bežne by som sa o nej doma pred dieťaťom vyjadrovala nejakými peknými menami, nech ochutná vlastnú medicínku.
@zdenkak87 ale tak to je aspoň veľmi podobné, od mena sa ľahko vyvodia trošku nezvyčajné odvodeniny, ťažko sa nanucuje len jedna zdrobnenina, ale úplne popierať niečie meno, to je fakt odveci.
Mne to az tak nevadi, ked ludia davaju ine mena mojmu synovi. Pre mna je dolezite ako ho ja volam.
A ked dohovaras, robis to pred dietatom alebo mimo?
Ja by som jej priamo tam pred dietatom slusne povedala ze Patrik sa nevola bucko ale Patrik. Po urcitom case ju syn zacne sam opravovat. Kazdy jeden raz by som ju takto poucovala.
Nesla by som tou cestou ze zacnes davat ine mena jej... to sa znizis na jej uroven.
Trtko je absolutne nevhodne. To by povedala iba raz a poslala by som ju prec.
@zmrzlinka2021 to je dobre, alebo rovno baba Jaga ;)
@annm81 malý ju už teraz často upozorňuje, že sa tak nevola že je Patrik alebo Paťko
@andreatytler vždy keď to počujeme ju opravíme aj syn už opravuje
Na toho trtka sa vždy ozýva muž a ona sa len smeje že veď to myslí v dobrom
Povedzte synovi nech jej hovori krsnym menom a do toho nejake prezývky, oplatiť rovnakou mincou
Hlavne nech ju nevolá babka, urazí sa a dojde jej to
Trtko? To ako vazne? Ved je to hanlive oslovenie.
Prerušiť kontakt, pokiaľ sa babka nespamätá...