Dievcence, prepačte, že takto anonymne, ale velmi sa hanbím za to, čo idem napisať. 😢😢😢
Som s manželom skoro desať rokov, mame dve krasne a zdravé deti. Syn ma 7 rokov a chodi do triedy pre nadané deti, dcera ma 4 roky, tiez je šikovné a krasne dievčatko. Su zlatí, poslušní a dávajú velmi vela lásky. Moji rodičia nam s nimi pomáhajú, strasne sa ľúbia. Problémom je moja svokra. Ona mna nema rada, čo aj dáva ostentatívne najavo - vykrikuje mi, že mozem aj desať vysokých škôl a doktoratov mať, že som aj tak sprostá, zla matka, zlatokopka, atď, atď. To je iny príbeh. Podotýkam, že som jej nikdy krivého slova nepovedala. Všetky jej útoky som len vypočula a prehltla horkú pilulku. Minuly tyzden ale vyvolala strašnú hádku kvoli úplnej kravine, vlastne ani neviem kvoli čomu. Ale vypadlo z nej, že ona si nemoze pomoct, že ona moje deti nemá rada a že to proste tak necíti. Deti svojej dcéry, ktorí su uz teenageri zahŕňa láskou, vyvoláva im, kupuje darčeky, posiela peniaze. Furt ich pred nami chyta, objíma a na nich vidiet, že im to dvakrát prijemne nie je. Moje deti sú vzduch. A pritom sa obaja na starku pýtajú, kedy už tam pojdeme? A prečo mi starká nechce dať pusinku? Manžel je z toho hotový, vobec to nechápe, je smutný z vlastnej mamy. Ale čo mam povedat deťom? Oni to už začínajú vsetko vnímať. 😢😢😢😢
sa mi nozik vo vacku otvara pri takychto (prepac za vyraz) kravach !
ale hovori ti nieco vyraz "toxicky clovek" -> ZBAV SA JEJ. Nechce vas evidentne, vy ju nepotrebujete, vyserte sa na nu. Muz to bude mat tazke ale pokial chape odkial duje vietor pochopi ze toto nie je mama ale harpia.
Ono to vacsinou dopadne v zivote tak, ze vas este jeden krasny den odprosi, ked sa na nu vyseru tie druhe vnucata.... ale nateraz by som sa od nej uuuuuuuuuuplne odstrihla!!! A detom vysvetlila nejako tuto situaciu.
Kokos NESTALA by mi ani o myslienku taka zena, fuj. Mam skusenosti s niecim podobnym, tak preto som taka nastartovana. Prepac.
To je korunovana krava ta tvoja svokra. Ja chapem,ze deti osoby,ktoru nemam rada su mi nie prilis mile,ale premoct by sa mohla ved su to deti jej syna.
@777januska777 to nie je vobec spravne odstrihnut deti. Deti su rozumne,same si casom vyberu
Toxicka osoba.
Navzdy zamedzit kontakt.
Ked bude vykrikovat nadalej, pripadne ohovarat po susedkach, znamych, zvazila by som zalobu za ohovaranie a hanobenie dobreho mena.
@marca12 ale ostane im trauma z toho, ze im svokra vykrikuje, ze ich nema skratka rada.
Naco navstevovat osobu, ktora o Teba nema zaujem, a este ti to aj povie do oci? 🙂 Inak s Tebou suhlasim ;)
@marca12 no deti sú možno rozumné, ale vystaviť ich bolesti, že nie sú pre babku dosť dobre a ak by boli lepšie, tak by ich babka mala radšej, no neviem neviem. Ale dajme beriem to, že aj nechať deti to pochopiť samé by bola cesta, avšak podľa mňa oveľa bolestivejšia pre deti. Ja by som zniesla ak by sa mali deti hnevať na mňa, ale nie aby popierali samých seba.
Mne je až do revu, ked mala pride - maminka, prečo ma starka nechce postiskať? Alebo ked sa maly spýta, že prečo aj on nemoze spať u starkej ako bratranci? A stara mu na to povie, že preňho nemá perinu. Maly je inteligentný, on jej to nežerie. Ako im to vysvetliť?
Najhorsie na tom vsetko je, že oni vidia ako ich babka s dedkom - moji rodičia strasne ľúbia. A preto to logicky skĺzne do porovnávania.
A načo sa s ňou potom vôbec stretávate? A vy sa za túto diskusiu hanbiť nemusíte..jedine kto by sa mal.hanbit je vaša svokra..
No povedz im iba, starká je psychicky na tom veľmi zle trpí chorobou, ktorá sa volá hlúposť a najhoršie je, že z nej sa nedá už vyliečiť. 👍
Ja by som jej napisala srdcervucu sms, kde by som "na chudiatko" zahrala na jej city. Ze ma mrzí co sa deje, ze deti za to nemôžu, deťom chyba, co také zlé si spravila?, ci je vari tvoj muž nestastny, atd.... V takomto duchu by som jej napisala SMS, ze raz ju to mozno bude mrziet, ak ju vnucata zavrhnu a nebudu chcieť vidiet, ze nie ste žiadni vyvrheli, ktorí si zaslúžia jedavat mimo rodinneho stola.
V takomto pripade odporucam prerusit kontakt. Taketo vztahy nie su v poraidku, nema rada Teba a prenasa to na deti. Bud rada, ze aspon Tvoji rodicia maju s detmi dobry vztah a mozno, ked bude dlhsia pauza, tak si svokra uvedomi, ze musi nieco zmenit.
@777januska777 😀 top! ...smutne ale pravdive
Aj moja dcera vnima, ze je u jej starych rodicov neoblubena vnucka (lebo som sa rozviedla s jej otcom), ja som sa snazila (sprosta som) aby bola so starymi rodicmi v kontakte, tiez som nikdy nemala skarede slovo na nich (ani na jej otca, kym mi dcera nepovedala ze berie pervitin a ponuka ho aj dcere), chcela som len nech si zachovaju zdrave a pekne vztahy a to bola chyba. Teraz ti radim, ako tu dievcata vyssie spominaju, nesnazit sa o nejake hlbsie prezivanie a nezivit iluzie, ze to bude dobre a vztahy sa zlepsia, je to smutne, ale nema to zmysel. Udrziavaj vztahy na formalnej urovni, nestresuj deti tym, ze budu vidiet ako su uprednostnovane v rodine ine deti, naco by tomu mali byt vystavovane, ked maju dostatok lasky od tvojich rodicov. Ak to je potrebne (ze sa stara mama bude chciet predvadzat), vojdi do otvorenej konfrontacie s nou, ale ze od toho nebudes nic extra ocakavat, su ludia ktori nemaju emocnu ani inteligencnu kapacitu na to, aby nieco pochopili, nie to este aby sa zmenili.
dokazem pochopit ked su zle vztahy so svokrovcami, ktori ale vnucata lubia, ze to zena prekusne a chodia na navstevy. ale tu? preco? naco? deti su velm citlive na od ietnutie, vzdy hladaju chybu v sebe. nerobila by som im to. je to manzelova matka, nech jej vysvetli preco k nim viac nechodite a prestante tam chodit. vies, aj keby ste mali medzi sebou jasny konflikt, ze ju nemas rada, ani to nie je dovod, aby tak povedala na vnucata, ktore za nic nemozu.
Pre
Prerusit kontakt. Presla som si tym
viesco..moja svokra ma 2deti..manzel ma so mnou jej prve a zatial jedine vnuca...jej dcera zatial dieta nema..nasu malu absolutne nema rada,bola za nou asi 2x sa pozriet aj to isla k nam koli niecomu inemu..nejavi o nu zaujem,nenapise nam ako sa ma,ze jej mame poslat fotku ,vobec nic...je mi z toho smutno ze jej sestrine deti ma radsej ako vlastnu vnucku...
Už som tu viac krát zachytila, že deti svojich synov a neviest svokry resp. staré mamy moc nemajú v láske. Neviem čím to je, ale je to tak. Ja našťastie mám svokru ktorá môjho syna miluje, ale má len jedneho jediného. V tvojom prípade ako bolo spomenuté by som tam nechodila. Hlavne, že tvoji rodičia majú pekný vzťah k deťom a ten im to vynahradí. Ktovie, možno sa neskôr aj manželovi rodičia spamätajú.
a tak naco sa jej vnucujes a vnucujes jej svoje deti?Nema uch rada svrym nic nespravis,skor sa cudzjem ze tam chodis a beries deti aj napriek jej nevrazivosti nieje to dovre pre deti.Maju druhu babku kt ich ma rada
Uprimne, naozaj tie deti od nej odstrihni. Takato vec moze mat brutalne dosledky na ich psychiku. Pocit, ze su nechcene, ze su zle, nieco spravili, niecim sa previnili, nie su dobre budu mat za nasledok pri najmensom nizke sebavedomie a pocit nedistatocnosti. Mam v rodine pribuznu, ktora si tym presla. Nevie vydrzat vo vztahu, lebo stale si mysli, ze nie je pre druhu osobu dost dobra. Ked budu deti kusok starsie a bude sa dat s nimi rozumne porozpravat, vtedy by som to otvorila.
@queen_mary zase netreba dramatizovat, tie deti majú milujúci matku a otca a aj druhých starých rodičov, nič brutálne nevidím, čo by mohlo narušiť ich psychiku, len mi rozum neberie, keď sa nemajú radi, svokra a nevesta, brutal sa hádajú, prečo sa už 7 rokov stretávajú... Deti dokážu vyrásť normálne v plnohodnotné bytosti aj keď majú jedného milujúceho rodiča, nemusia mat 2 páry dokonalých starých rodičov, ktorí by ich milovali nehynucou laskou😇
Prečo sa s nimi stretávate? Keď je taka aká ju opisujes, nechápem
@maciatkolulu no nemusi, ale moze sa to stat, zalezi aj od povahy deti,..
treba jednoducho akceptovat fakt, ze to tak je a asi sa to ani nezmeni. Potom vam nic nebude luto, nebudete mat ziadne ocakavania. Detom vysvetlit, ze laska sa vynutit neda, ani vy neviete preco to tak je. Jednoducho sa to v zivote stava, ze aj ked ste rodina, tak nie vsetci sa maju radi.
Lasku nevynutis, mate tvojich rodicov tak sa z toho tes. Manzelovych rodicov ber aki su, nie su povinni milovat ani teba ani vase deti. Detom povedz ze je to skratka tak ako to je, v zivote stretnu vselijakych ludi. Tak maju nacvik. Som zvedava ci by im to stara aj do oci povedala ze ich nema rada. Nech sa jej spytaju. A to ze berie teenagerov na prespanie jej asi vyhovuje viac ako zobrat 7 a 4 rocne deti. S nimi je viac roboty. Teenager zalezie a nikto o nom nevie.
Nerozumiem.... Prečo ich k nej po tom všetkom stále vozis? Mala som tento istý prípad ako ty,.... Lenže nie so svokrou, ale s vlastnou mamou. Žili sme pod jednou strechou, muža som mala v práci od rána, do vecera.... Ja doma s 2 deťmi, varila, pratala,.... Starala o domácnosť, a moja vlastná mama odstrkovala od seba vnúčatá, ale keď prišli bratove deti, tak im do slova rit lizala, a to nehovorím o tom ako ľúbila svoju nevestu, ktorá mimochodom nikdy v živote nepracovala, len využívala aj môjho brata aj moju mamu.... Samozrejme môj muž, ktorí drel v práci celý deň bol stále zlý.... viem aká je to bolesť, keď príde k tebe tvoje dieťa a povie ti mamka prečo ma babka nemá rada??? Vedela by som o tom písať strašne veľa.... Nakoniec sme sa odsťahovali, a zrušili kontakt... Je to moja mama, je mi to luto ale nikdy by som sa takto nezachovala k svojim deťom, ani vnúčatám..... Držím ti palce a verím, že tvoj muž to určite pochopí, keď obmedzis kontakt.
@katrin2015 tak toto je uplne ojedinele...vacsinou to byva naopak
Detom povedz ze babka nema čas. Este zažiju v živote ludi čo ich nebudu mat radi. Netreba ich nasilu strkat žene co o nich nema zaujem. Ju nezmeniš ani làsku k tvojim detom nevynutiš, Jednoducho povieš pravdu - babka nechce aby si u nej prespal. Babka nema chut Ta objat.Ale ja ta objimem aj za nu a prestat možeš u druhej babky .Nerob z toho big deal a potom ani deti to nebudu tak mega preživat.
Ak máš svoje deti rada, tak ich prosím ťa nevystavuj takému niečomu, že budú vidieť ako ich babka nemá rada, lebo keď budú vyrastať, tak im to bude ubližovať. Ja by som k takej babke už deti nepustila a deťom by som povedala, že babka sa odsťahovala a že už ju nepôjdeme pozrieť. A ak chce nech tam chodí muž sám, ale deti nie, nezničila by som mojím deťom psychiku.