Svokra nemá prístup k mojim deťom

7. nov 2024

Ahojte. S manzelom sme sa rozhodli obmedzit svokre pristup k malemu, cakame druhe babo. Porod ma byt januar. Svokra to dohnala v lete do takych vysin, ze uz neslo inak 6 rokov utlaku, trapenia, po novom ohrozovania syna je prec.
Sme stastní, slobodnejsí, mame pokoj a tesime sa.
Mozno to pride krute ale 2 terapeuti, 1 psychiatricka ju oznacili ako cloveka s poruchou osobnosti. Toxicka pre nas.
Manzel miluje otca, ten je medzi. Vie aka jeho zena je ale ostali uz len sami. Trapi ho to a dost na neho tlaci. Bojim sa, ze cim sa bude blizit porod bude to tazsie. Vdaka svokre bola prva poporodna depresia a nikdy nechceme riskovat dalsiu 😒 Bojim sa, ze manzel bude smutny co bude ak sa s otcom pochyti, co sa urcite stane. A ja sa bojim, ze sa mi to zas odrazi po porode, uz to nikdy nechcem zazit 😢

kavasmliekom
7. nov 2024

Ak ste sa tak dohodli vy obaja, tak nerieš. Kým jej neprepne a nedá na súd o styk s vnúčatami.

unicornlady
7. nov 2024

Otec na neho tlačí s čím? Aby ste dieťa dávali strážiť svokre či ?

ivik4
7. nov 2024

A cim dieta ohrozovala ?

colsami
7. nov 2024

No ak je svokra taka "akcna" tak pozor aby ste ju az tak neodstrihli ze to pozenie az na sud. Ako babka ma zo zakonu narok ziadat o styk s vnucatami.

To sa neda raz za cas vydrzat keby muz zoberie dieta a pokojne sam ide k svojim rodicom na den ci vikend, a vsetci su spokojni? Starki s vnucatom a vnuca pod dozorom.

A za toxicku osobu ju oznacil niekto kto vypocuval svokru? Alebo niekto kto pocuval len Tvoje staznosti na nu?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kristinka92
7. nov 2024

@colsami žiadať môže, ale keď ju terapeuti a psychiater označili za škodnú tak ma smolu

colsami
7. nov 2024

@kristinka92 prepac ale nevies ani aki terapeuti ju tak oznacili. Ak len ti, ktori pocuvali od nevesty na sedeniach aka je svokra zla a co vsetko robi... Bez poznania druhej strany a bez vypovede druhej strany... Nuz, to az taky odborny a objektivny posudok za tym nebude.

Pisem len fakty, ja neviem "kto z nich" je tam "ten zly", vidis ze z prispevku absolutne nic konkretne nevyplyva, iba to ze svokra je zla zla, dohnala ma k depresii, ohrozuje dieta... A nikto nevie ako.
Ved ja to autorke nezelam, len pisem, ze aby si na to dala pozor lebo pokojne to moze takto dopadnut aj so stykom s vnucatami. A aby potom nemuseli byt spolu castejsie, nez bez tych komplikacii, ak to dokazu udrzat aj bez zhorsenia.

colsami
7. nov 2024
ivik4
7. nov 2024

Ak ozaj ohrozuje tvoje dieta a neprehanas, tak si pozbieraj ,,dokazy" lebo sa moze skutocne domahat na sude pravidelnych navstev . Zbytocne x tem na to zakladat nemusis 😃. Stacilo odpovedat sem

vikusjk
7. nov 2024

Nezabudaj, ze tato svokra vychovala tvojho muza, ktoreho si si sama za manzela vybrala.

mondolina
7. nov 2024

popôrodná depresia vzniká z hormónov, nie zo správania niekoho iného.

maciatkolulu
7. nov 2024

A pointa príspevku? Svokra sa vám pochválila s diagnózami? Zaujímavé. Ale divná to žena,že zvládla vychovať asi fajn chlapa,keď si si ho zobrala. Aj s tými diagnózami. Čo jej preplo,až keď sa s tebou zoznámila? Naozaj nerozumiem,čo chcel autor týmto povedať🙃potlapkat po pleci,alebo? Nikto z nás netuší,čo svokra robila,kde je pravda. Ale keď ste sa tak vy rozhodli,tak fajn,vaša vec. Len aby to bolo rozhodnutie oboch,inak môže ísť vzťah vážne "do zajecich".

janinah
7. nov 2024

Tak ja zas idem....sa modliť za normálnu nevestu....

maciatkolulu
7. nov 2024

@janinah aj mňa oblieva pot. Neviem si predstaviť,že by mi niekto bránil byť s malou. Našťastie mám pricetneho zaťa. Kto je súdený druhej dcére a malému....idem sa aj modliť. Chápem,že sú aj blázni,ale tu na MK ich je nejako veľa,teda tých bláznivých svokier.

ivik4
7. nov 2024

Mam pocit ze tu to ,,ohrozovanie syna" nebude nijak podlozene kedze sa autorka nevyjadruje sice druhu diskusiu zalozila.
Je mozne ze jej proste len vadi
Mimochodom poporodna depka ozaj nieje zo svokry, ani inej osoby 😒

petulda333
7. nov 2024

@maciatkolulu no,psychicky stav sa moze kedykolvek zmenit. Mlada mohla byt v poriadku a potom bud vekom alebo nejakou udalostou jej zasibalo. Cim sa autorky nazastavam

alickapusinka
7. nov 2024

Pôporodna depresia je z hormonov nie zo svokrí. Strašne si taka že všetko zvaľuješ na svokru tak sa chova dospela žena.Preboha ako môže byť svokra zla toxicka a neviem aka ked vychovavala tvojho muža s toho mi yvplyva že aj tvoj muž je toxický zlí a neviem čo.TY si typ že za všetko môže svokra aj že dýcha zle aj za to môže.Tvoj muž možno ani nechcel urobiť nič len si ho k tomu dotlačial.TY namiesto toho aby si vyhľadala pomoc kvalitnu nie nejakeho šuflikanta nevzdelaneho.A mimochodom nie ej psychiater ani psycholog nie každý je rovnaky tak ako lekár nie každý ej dobrý že su aj zlý tak asi TY veľmi nepomohol ak osieraš svokru na verejnom fore.Tvoja svokra za tvoju popôrodnu depresiu nemôže ani nikto ani tvoji rodiča ani nikto z okolia.Našla si si dôvod keby ja som sa tak k mojej nebohej svokre chovala muž sa somnou rozvedie dala som mu to prečitať.TY mamu tvojho muža odstrihuješ od vnučat páčilo by sa TI keby máš nevestu a ta ťa odstríhne od vnúčat.Ja si myslím že máš na svokru taku prišernu alergiu že aj dýcha TI vadí.Svokra nie je toxicka ale TY si toxicka a vymyšľaš si veci ktore ani nie sú že svokra môže za popôrodnu depresiu väčšiu kravinu som veru nepočula dieťa som mala.Koľko je takých žien aj tu na MK že nemaju ani svoje mami ani svokry a depresiu popôrodnu mali.Iba si vymyšľaš teraz keby tvoj muž povedal nepôjdeš k svojej mame s dieťaťom iba sama že by ju odstrihol od vnúčaťa páčilo by sa TO to asi taka horliva riešiť a písať podobne kraviny o svokrinej diagnoze by si nebola.Možno vidi tvoj muž že si nervovo labilna tak radšej je ticho hoci s tebou by nesúhlasil.Len sa zamyšľam nad tým ako chora svokra na hlavu mohla vychovavať tvojho muža jej syna toto mi nejde do hlavy. Za chviľu budeš písať muž sa somnou rozviedola deti nosí k svokre.

slavka1988
7. nov 2024

Svokra nech začne navštevovať psychiatra ,po nastavení liekov by sa to mohlo zmeniť a potom by som riešila ako dalej ale aj jej treba zrejem vliať nádej do života že ak bude ochotná sa liečiť nepríde o rodinu

tanyan
7. nov 2024

@vikusjk Muž možno vyrástol na vyvoleného partnera napriek výchove svojou matkou.

natall113
7. nov 2024

@alickapusinka tvoj komentár je vcelku od veci, ty vieš u akého psychológa bola? Nevieš. Píše že sa s manželom rozhodli obmedziť a ty hneď vidíš že ona sa rozhodla. Z akého dôvodu robíš z autorky automaticky tu najhoršiu? (Nezastavam ju, ale píšeš akoby si ich poznala). A presne ako tu už bolo spomenuté psychicky stav sa vyvíja vekom takže normálne ho mohla vychovať toto je taký argument že ako aj žiadny.

autor
7. nov 2024

@kavasmliekom to sa naozaj da? 😳

autor
7. nov 2024

@unicornlady ano, aby sme ho davali k nej, tu nejde o moje excesy ale o zdravie maleho, ona je mimo ...

autor
7. nov 2024

@colsami mna a manzela, manzel tiez nechce aby mala vplyv na nase deti

autor
7. nov 2024

@ivik4 neviem akych x tem ale OK 🙈

cacianka
7. nov 2024

...a zase sa tu ozvali zastankyne svokier....
Autorka založila diskusiu pred hodinou, a už frflete že neodpovedá. Veď nemusí mať rit prilepenú na mobile.
To že napísala to čo napísala, už strašne spochybňuje te, netvrdím že musíme veriť na 300% , ale keď aj jej manžel vie aká je jeho matka, že obaja riešili obmedzenie prístupu, aj svokor vie svoje, tak hádam kus pravdy tam bude, a dosť veľký.
Tak nechápem prečo vás baví všetko spochybňovať a nakladať žene len aby ste ste pôsobili ego.

autor
7. nov 2024

@mondolina aj z prostredia okolia, takze si to poriadne nastuduj 😊🤞

petulda333
7. nov 2024

A to je problem ist tam raz za cas aj s malym,nech sa potesia? Ona za svoje problemy ani nemoze

cacianka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natall113
7. nov 2024

@petulda333 ak robí niečo čo nemá dobrý vplyv na deti tak by si ich tam nosila?

autor
7. nov 2024

@alickapusinka 😂 oki, pisem, ze my s manzelom sme to stopli a asi ti pokazim usudok ale zial nie som za tym ja...
takze nemozes sa takto horlivo vyjadrovat k niecomu o com nemas paru 😊