Svokra nazvala vnuka smradom

ladymaccbeth
22. okt 2024

Ako by ste zareagovali, keby svokra vo Vašej prítomnosti dieťaťu povie, že je smrad?
Pripadne, čo si o tom myslíte?
Dieťa nemá ani rok.

erikamamo
22. okt 2024

Dovod? A vlastne aj keby ho mala tak ho nema preco mat. Je to jej vnuk a syn jej syna. To aj o svojom synovi sa tak vyjadruje? To by teda u mna nepreslo!

ladymaccbeth
autor
22. okt 2024

@erikamamo dôvod nebol žiadny. O malom sme sa rozprávali a po tom, ako som o mojom synovi povedala aký je vymyselnik, ako všade už lozi a vymýšľa tak len zahlasila "ty smrad"

denisa_deniska
22. okt 2024

@ladymaccbeth kokos. Wau 😱 keby to ešte povie nejakému 17ročnému vnukovi, ktorý urobil úplnu volovinu, tak by som to možno, MOŽNO pochopila, ale ani nie ročnému dieťaťu? Normálne by som jej povedala, ako si to dovolila, a nech zváži slová nabudúce, a dúfaš, že to bude posledný krát.. aj keď podľa tvojej odpovede je to pre ňu len obyčajné slovo.. ale isto by som neostala ticho

0kristina0
22. okt 2024

A ty si ako zareagovala? Predpokladam, ze to myslene zo srandy ale preco to nenafuknut?

petracandle
22. okt 2024

@ladymaccbeth v hentom kontexte je jasné, že to myslela zo srandy 🙄 ak sa ti to nepáči (chápem) tak jej to slušne povedz. Nerob zas tragédiu z blbosti

deti95060810
22. okt 2024

možno má babka takýto slovník a jednoducho to považuje za niečo bežné... ale ty by si ju mala poznať bližšie..

elenka.k
22. okt 2024

@petracandle presne
keby povedala ty smradík, ty náš smradík ..... by sa tak neurážala
možno si malý prdol, možno grgol
@ladymaccbeth normálne si sa mala opýtať pani svokre, ako to myslela??

ladymaccbeth
autor
22. okt 2024

Nenafukujem. Pýtam sa ako by reagovali iné maminy.

lalilla
22. okt 2024

Ak ti to vadi mala si to povedat. Ja to vnimam zo srandy, maly smrad, harant, zasran. Ano mozno to znie “drsne” ale ak to clovek povie inym tonom a nemysli to v zlom a nevola tak na doeta kazdy den, za mna ok. Ja som tiez povedala na ihrisku kde boli male deti ze mali smradi 😀 a urcite som to nemyslela v zlom

ladymaccbeth
autor
22. okt 2024

@elenka.k v tom čase si ani neprdol ani negrgol 🙂

nyusika
22. okt 2024

ja volam moje stena "mala kurva" a pritom ho zboznujem.

mozno to bolo povedane ako velmi zly vtip .
ja tiez niekedy poviem, ze ti smradi robia bprdel - a pritom to vobec tak nemyslim

ladenka4
22. okt 2024

Pekne oslovenie to isto nieje, nevhodne, ale isto to tak nemyslela, možno jej to vykĺzlo z úst a ani nevedela ako, ak by sa to opakovalo, to by už bolo o inom, ak nie, netreba to dramatizovať, možno aj doma plače, ako mohla niečo také povedať

nyusika
22. okt 2024

@lalilla presne tak, vela zalezi od sityuacie, intonacie - netreba hned vsetko brat tak smrtelne vazne

maialeo
22. okt 2024

@ladymaccbeth tiez som X kraj mojim a aj cudzim detom povedala kdeco... a vzdy je to myslele ako vtip a vsetci to na Slovensku aj tak beru.
Slovicko ktore si pouzila na svojho syna ty je pre teba v poriadku? Niekoho ineho by to mohlo urazit.
Pohľady na pravdu su rozne.

elenka.k
22. okt 2024

@ladymaccbeth vieš dobre, že každá z nás by bola šoknutá .... ako ty , ak sa jej to nechceš opýtať, pošli za ňou muža aby sa jej na to opýtal
Ja by som ho ovoňala a povedala mu / pred ňou / pre mňa voniaš ako baby moje

maryetta
22. okt 2024

Ja pomenovanie “smrad” registrujem aj ako pojem-nezbednik. Sibal.
Hej radsej dieta nazvat nezbednikom ako smradom ale…

ladymaccbeth
autor
22. okt 2024

@maryetta tiež si myslím 🙂

elenka.k
22. okt 2024

@nyusika ty voláš svoju vnučku kurvou? 😲
Jáááj či to šteňa - uf

lenkasarka
22. okt 2024

@nyusika 😂😂😂😂

martinka13
22. okt 2024

Vôbec by som to neriešila.

zafir01
22. okt 2024

@ladymaccbeth moja svokra nebola keď sa hrala s mojím synom .mohol mať tiež možno rok .kúsok viac ..tak veselá povedať napríklad: " sa bojíš o ten svoj kurací život čo ? " A tiež mala podobný slovník typu " smrad maly " ..ale aj pekné vedela povedať .a vnúčatá ľúbila . Bol to taký jej slovník ,a nikdy som jej to nevyčítala ,lebo som videla ,že vnúčatá má rada a snaží sa pomáhať ,len bola z 11 deti najstaršia a stará škola

ladymaccbeth
autor
22. okt 2024

@ladenka4 Áno, tiež si myslím že to bolo "pošmyknutie" ale pekné to teda nebolo.

ladymaccbeth
autor
22. okt 2024

@zafir01 Áno, aj tá naša babka vie aj pekne povedať, ale toto ma trochu zaskočilo, nemilo. Preto som chcela vedieť čo si o tom myslia iní.

thereisabear
22. okt 2024

Podľa mňa to u nej má iný význam ako to ty vnímaš. Mňa tak šokovalo, keď manželova babička povedala, že je "mrchavý". Dovtedy som so slovo ani nepočula a pripadalo mi to ako nadávka.

minenkak
22. okt 2024

@ladymaccbeth ak to bolo myslené ako vymyselnik,tak v pohode ale ak by mu nadala do smradov tak sa ozvi.Moja mamina môjmu decku vždy vravela a aj povie,že ty si jebnute ako aj tá tvoja mamka (teda ja) a vieme,že to myslí z lásky a povie to keď vymýšľame sprostosti

beabelisova
22. okt 2024

Mna by tiez zaujimala tvoja reakcia. No sama seba dobre poznam a viem ze ked ma nieco sokne tak jednoducho neviem hned adekvatne zareagovat. Kolko rokov ma svokra? Niektore starsie damy maju proste taky iny styl vyjadrovania a mozno to ani nemyslela v zlom.

ladymaccbeth
autor
22. okt 2024

@beabelisova Presne tak som aj reagovala. Nijako. Lebo ma to prekvapilo. Svokra má 60 rokov.

really8
22. okt 2024

V takejto situacii by som to nechala tak. Nepotesilo by ma to ale neriesila by som to. Samozrejme zalezi aj od toho co je svokra zac aby som to vedela posudit

gladys_07
22. okt 2024

Zavisi samozrejme od kontextu, tonu hlasu a ako sa k vnukovi sprava celkovo, ale…

Moja starka isla take bomby ze koniec. Ked som povedala ze idem na diskoteku „chod, v tme je kazda krava krasna“ a to len vrchol ladovca…ale inak velmi dobra zena, ktora nas milovala. Len nie velmi politicky korektna 😂 asi mala stastie, ze bola mamina mama a nie mamina svokra…

ivik4
22. okt 2024

Nijak by som nereagovala , nerozhodilo by ma to

ekira1
22. okt 2024

@ladymaccbeth zrejme chcela byť vtipná. Moja svokra volala moju dcéru, keď ešte nosila plievky, sraľo, poščanka a pod. 🙄 tiež nič lichotivé.