Svokra nam rozbila manželstvo

12. nov 2019

S manželom sme už vyše 5 rokov a to 1. Rok sme zobratý. Po roku to začalo tak že kontrolovala stále môjho manžela už mi to išlo niekedy na nervy. Niekedy som bola až žiarlivá, išlo mi to riadne na nervy stále len kontrolovala. Teraz v Auguste si manžel chcel dať do nás trvale bydlisko. A začala vojna. Svokra má nikdy nemala rada nikdy. Ja som sa aspoň predstierala ale snažila som sa. Manžela milujem aj ho budem. No a na konci augusta zo dňa na deň, kým som bola v robote si pobral veci a odišiel. Nechápem prečo? Veď deň pred tým sme sa rozprávali spolu v posteli, milovali sme sa, všetko bolo take pekne. Ráno keď som šla do prace má objal a zaželal mi aby sa mi darilo. Doobeda odišiel nikomu nič nepovedal. Nikdy pred tým sme sa nehádali a keď sme sa aj pohádali hneď sme si odpustili. Rok sme sa pokúšali o babetko tak veľmi sme túžili po ňom až sa nam to podarilo zistila som že som tehotná na začiatku októbra. Povedala som mu že čakáme babetko bol rad, chvíľu som bývala u nych ale svokra má nemá rada dávala mi to najavo len má ponižovala. Môj manžel si má vôbec nezastal. Upratala som bolo zle, keď som ležala lebo mi bolo zle tiež bolo zle že nič nerobím. Tak som odišla. S manželom sme si rozumeli keď som bola u nych. Ale ako náhle som odišla všetko sa zmenilo. Už mesiac nie sme spolu. Podal žiadosť o rozvod. Ja už neviem čo mám robiť bola som za ním a nič chce sa rozviesť. Ja neviem čo mu ona nahovorila ☹️ Som v 12 tt a tak mi veľmi chyba, ťažko sa mi zaspáva bez neho (bola som naučená na neho). Veľmi ho milujem a nechcem sa s ním rozvádzať. Dievčatá chcem sa vás opýtať za koľko dni, mesiacov Vám prišli papiere na rozvod? Čo mám robiť ak mi to príde. Ja som za to aby sme si odpustili a skúsili všetko od znova.

ivkazba
12. nov 2019

Mrzí ma tvoja situácia, ale dovolím si mať názor, že vaše manželstvo nerozbila svokra ale tvoj muž. Je dospelý a svojprávny, takže ak by mu na tebe a rodine s tebou záležalo viac ako na spokojnosti mamičky, tak by sa postavil na tvoju stranu a nie ja stranu mamy. Keď človek začne s niekým žiť, tak proste má svoju novú rodinu. Ale sa on nevie odtrhnúť od mamy, tak nie je pripravený mať svoju vlastnú rodinu. A úprimne, neverím, že by sa zrazu zmenil a všetko by bolo v pohode a vedel by zrazu svoju mamu usmerniť, aby neriešla váš spoločný život. Čiže ak to znova skúsite, obávam sa, že je otázka času, kedy svokra opäť bude syna ovplyvňovať. Otázka je, či chceš život kde to bude kolísať, kde raz bude muž s tebou a raz nie, raz sa bude tešiť, potom zase sa bude chcieť rozviesť. Niekedy je žiaľ lepšie odísť a začať nový život bez toho druhého a mať ten život v kľude a pokoji, aj keď to bolí. A hlavne, aj pre dieťa je podľa lepšie byť iba s jedným milujúcim rodičom, ako byť v rodine, kde to nefunguje. V každom prípade, držím ti palce, nech už to dopadne akokoľvek.

maminuska
12. nov 2019

tiež som toho názoru že tu nepochybila svokra , ale tvoj manžel . Dospelý zrelý muž neopúšťa tehotnú manželku a nesťahuje sa k matke. Ak tvoj manžel s tebou byť nechce , neprinútiš ho , paradoxom , čím viac budeš tlačiť tým to bude horšie.
Nechaj ho teraz tak a zaisťuj si pomoc okolia , tak ako keby nebol . Počkaj na rozvodové papiere a tam uvidíš dôvod ,ktorý k rozvodu udáva. Odtiahni sa od neho .

ivkazba
12. nov 2019

súhlasím s @maminuska treba ho nechať tak nateraz, nech sa skľudní, ty tiež, zameraj sa na seba a na bábo a uvidíš, čo prinesie čas, či sa uvedomí a rozhodne, že chce rodinu s tebou alebo so svojou mamou. Tlak na človeka nikdy neprinesie nič dobré a už vôbec nie trvalo dobré.

10zabka
12. nov 2019

manžel si ťa nezaslúži... je to smutné, ale je to fakt. Muž, ktorý nasleduje matku a nie manželku, nie je skutočným mužom. Je dieťaťom, závislým na svojej mame. Ak jeho nefackuje hanba, tak fakt nie je mužom...

whatever1
12. nov 2019

Hm, zvlastne... nez odisiel bolo vsetko krasne a zrazu sa len tak vyparil a opustil tehotnu manzelku... Nenahovorila mu svokra alebo niekto iny ze dieta nie je jeho? Alebo ze by mal inu? A to rano ked si isla do prace a zelal aby sa ti darilo - tak sa s tebou vlastne "lucil"?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nini1010
13. nov 2019

Jooj tam bude este inde pes zakopany.Problemom nie je mamicka,urcite sa este podozvedas nove informacie

judar
13. nov 2019

Z nicoho nic o asi urcite nebude...

miadi
13. nov 2019

Jeden vecer sa stebou miluje druhy den ti zaleza vsetko dobre .. a opusti Ta. Ty ides za nim k jeho mame ze si teho, Svokra ta kritizuje a on si ta nezastane. Odides a on poda žiadost o rozvod. Nic sa nedeje takto zo dna na den. Ty ho asi moc nepoznas. On musel vediet ze Ta opusti uz skor ako tu poslednu noc co ste spolu spali, Takze nemal problem zahrat ze je vsetko ok. A rozist sa chcel uz dlhsie. Ty si nemozes mysliet ze jeho mama mà nad nim zazracnu moc aby z milujuceho muža zo dna na den urobila opak. Bude ti lepsie bez neho. On k tebe Nebol uprimny.

halienka
13. nov 2019

joj, píšeš to tak hrozne zmätene, že to vôbec nechápem, raz odišiel on, potom si odišla ty, tak ako to vlastne je? Ty si po svadbe bývala u nich a keď si otehotnela si odišla kvôli svokre preč, dobre chápem? Kam si odišla? On potom prišiel za tebou bývať? A býval tam s tebou až doteraz a teraz zrazu jedno ráno odišiel? No...najväčší problém bude, že ty si zrejme stále zamilovaná a to čo sa deje nevidíš reálne, lebo to určite nebolo z ničoho nič a nejaké náznaky že sa niečo deje tam už museli byť dlhšie, z ničoho nič sa nedáva žiadosť o rozvod so ženou s ktorou čakám dieťa...

tmavovlaskakatka
13. nov 2019

To trvalé bydlisko ani nemusel matke oznamovať, mal si premeniť. Ale je to zvláštne, bez vysvetlenia. Určite by som ho konfrontovala, zaslúžiš si vedieť prečo? no nie?

22patricia22
13. nov 2019

je hrozné, keď matka lipne na svojom synovi. potom žena môže robiť čo chce a aj tak nedosiahne to svoje. je mi ľúto, že si takto dopadla. no možno bude aj pre teba lepšie, keď budeš sama. v prvom rade si on musí priznať, že spravil chybu. veď ty si nič zlého nespravila. on od teba odišiel a on podal papiere na rozvod. takže očividne mu jeho matka niečo nahuckala. ty s tým jednoducho nič nespravíš. môj názor.

gabrielaaaa
13. nov 2019

To ma mrzí že ani tak tehotenstvo ho neprinutilo zmeniť situáciu 😑😑zato môže on ni jeho matka on sa mal postaviť och😐 niektorý muži nemám slov 😢

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eludka
13. nov 2019

Trochu z Tvojho príspevku cítiť naivitu a nezrelosť. Nepíšeš koľko máš rokov, ale zjavne nemáš odhad na ľudí. Zrejme si nevidela, že svojho muža ľúbiš viac, než on Teba a dosť na ňom visíš, možno si ho do svadby dotlačila a on veľmi nechcel - už to nie je dobrý začiatok... A tiež si nevedela odhadnúť ako to majú doma a aký vplyv to bude mať na manželstvo. Teraz nie si v dobrej situácii, zostať s dieťaťom sama, nie je nič jednoduché...si si zavarila. Budeš teraz visieť rodičom na krku?

blondtana
13. nov 2019

To by chcelo rozhovor na neutralnej pôde, lebo takto bez vysvetlenia, prečo sa správa tak, ako sa správa, sa manželstvá neukončujú. Takto budeš citiť beznadej, trápiť sa a môžeš prísť o bábo a to za to ozaj nestojí.
Mne priateľ spravil pred pár rokmi niečo podobné, po istom krízovom období sme sa raz v posteli dobre porozprávali, pomilovali, povedal mi, že ma ľúbi a druhý deň, keď som bola v robote, tak sa zbalil a odišiel. O pár dní som zistila, že je v tom iná žena, ale dovtedy som schudla 6kg a skoro odpadávala v práci. Keď som zistila pravdu, tak som konečne bola schopná začať normálne fungovať.
Tiež si myslím, že svokra nie je dôvod, keby chcel, pobije sa s celym svetom o teba a dieťa, preto zisti, kde je pes zakopaný, aby si sa vedela podľa toho pohnuť ďalej.
Tiež je možnosť na súde nesúhlasiť s rozvodom kvôli dieťaťu a požiadať o manželskú poradňu, ale iba v takom prípade, keď budeš mať nádej, že to má zmysel.

sili82
13. nov 2019

Fúha, tak ja by som takého hajzla už nemohla ľúbiť, keď dokáže opustiť vlastné dieťa. Mám dve deti a pre nás s manželom sú všetkým od prvého dňa ako som sa pozerala na dve čiarky na teste. Chápem, že ti chýba, ale ak sa nedokáže postaviť za svoju rodinu, tak je to poriadny srab. Svokra určite dopomohla rozpadu Vášho vzťahu, ale keby si ťa naozaj vážil a miloval ťa, tak by ho to neovplyvnilo až takto. Možno mu to časom dojde, že urobil chybu. Hlavne hlavu hore, dieťatko ťa potrebuje a kvôli nemu treba začať uvažovať viac triezvo, menej naivne. Ale veľmi by ma zaujímalo, aký dôvod rozvodu uvedie na súde. Mama povedala odíď!!! Alebo čo?

xeniii
13. nov 2019

Neviem toto asi nie je o svokre, ale skôr o tvojom mužovi. Akože s takýmto chlapom by som asi ďalej žiť nemohla :/

miadi
13. nov 2019

@sili82 ale ved on neopustil vlastne dieta. Opustil manzelku este nez sa vedelo ze je tehotnà. Teraz je ona len v prvom trimestri stym dietatkom to nic nema on snou nechce žit. Mozno o dieta bude mat zaujem. Vztah dvoch partnerou manzelou Nie je založeny na nikom inom. Ani na svokre ani na dietati. Proste ju mal opustit skor ako ju oplodnil ked ju nemiluje. Keby ju miloval Tak ju neopusti a uz vobec by nepoziadal o rozvod este k tomu ked je tehotna. Jeho najvacsia chyba je ze k nej nebol skor uprimny o svojich citoch k nej.

sili82
13. nov 2019

@miadi no ved jasne, že nebol úprimný alebo ktovie čo mu ide v hlave. Ja len, že by som sa s takým človekom asi už neudobrila. A stresovať tehotnú manželku rozvodom to je na hlavu.

miadi
13. nov 2019

@sili82 on ju nechce stresovat on to snou chce ukončit. A my nezistime preco to si musi uz ona snim ujasnit ze co sa stalo inak je Ta story taka zvlastna nieco tam chyba. Nevieme naozaj ako žili len to nedava zmysel zeby stastne manzelstvo takto zrazu z nicoho nic skoncilo po roku len koli tomu ze svokra cosi frflala.

didaa
13. nov 2019

A čo si urobila svokre, keď ťa nemá rada? Z ničoho nič to asi nie je? Či áno?

sili82
13. nov 2019

@miadi no ved to je zvláštne, že boli roky šťastný a teraz takto odrazu koniec. No ale mi naozaj nevidime do hlavy ani jej, ani jemu. Len mi je autorky ľúto, že si nemôže užiť tehotenstvo, tak ako by mala. Ved to musí byt stres cela táto situácia. Tak hádam dieťa bude ľúbiť.

autor
13. nov 2019

Mám 23 rokov on mal 27 rokov. A žili sme u nás pri mojich rodičoch, lebo ja som tam k ním nechcela ísť a na do bytu sme ani neuvažovali keďže sme chceli stavať domček. Viete už od začiatku mi zakazovala aby som chodila k ním. A nie ja som ho do svadby nedonutila, brali sme sa s lásky. Chceli sme spolu rodinu od začiatku. Ale za ten rok čo sme boli spolu a bývali u nás svokra stále niečo hľadala a vyvolávala. Môj muž taký nebol zlý nebol. Bol pozorný miloval má. Aj keď sme sa pohádali vždy sme si odpustili. Ide o to že ona sa do nás stale starala. Aj keď sme boli na dovolenke cez leto stále len vyvolávala a písala SMS. Keď zistila že si chce dať manžel prechodný pobyt do nás tak to vyvrcholilo. Áno môj manžel je hrupy že si má pred ňou nezastal ale toto som nikdy nečakala žeby sa take niečo mohlo stať. Každý deň sa modlim a ďakujem Bohu za to že nam doprial že sa môžem stať mamou. A prosím ho aj o to aby sa vrátil a zmenil názor.

eludka
13. nov 2019

Od 22 do 27 sa človek dosť zmení..., v každom prípade sa k situácii nestavia zodpovedne, spýtaj sa ho, ako si veci predstavuje, ale nevnucuj sa mu.

virginia
14. nov 2019

Nerozvadzaj sa, nesuhlas s rozvodom a ziadaj si radsej vyzivne (mozes podat hned) na manzelku a neskor na dieta. Financne na tom budes lepsie, po materskej sa klucne rozved. Zasluzi si, aby si ho trochu vytrestala, kazda akcia vyvola reakciu.

autor
14. nov 2019

Ja som svojej svokre nespravila nič. Ona len nemá rada ľudí okolo seba. Bože dievčatá keď ja ho tak milujem ja sa nechcem rozvádzať ja ho chcem naspäť. Tak veľmi mi chyba.

eludka
14. nov 2019

Povedal by to isté aj on o Tebe? Nemôžeš byť ako malé dieťa, odísť od tehotnej ženy je dosť hnusné, niečo si vo vzťahu zrejme prehliadla.

kotulicek
14. nov 2019

Není si trocha zaslepení láskou ?? Možno sa.nieco deje a ty ani nevies čo ... Porozprávaj sa s chlapom normálne bez toho aby si do toho zatahovala.svokru .... Uvidíš.sama ako potom bude reagovať keď o nej ani slovo nepadne .... Môj manžel je tiež citlivý na svoju mamu ona nemá nikoho rada.len seba dokonca mi aj výhražné sms písala manželstvo nám rozbyjala ... Ale teraz nič ani slovo inej vždy si radšej kusnem do zadku a som ticho aj ju pretroim tvarom sa že všetko je ok..... A manželstvo sa nám polepšilo Inka by sme sa.rozviedli (nehladaj za.vsetkym tretiu osobu) možno ti to pomôže prajem všetko dobré aby ste to zvládli

autor
14. nov 2019

Keď ja už neviem, ona to všetko začala :( on si má zablokoval na fcb, insta, a dokonca aj hovory neviem ako by som sa mala s ním spojiť. Vôbec neviem prečo to urobil. A tak mi chyba. Ja viem niektoré sa pýtate že či vlasne aj on mysli na mna či mu tak chybám ako on mne. No ja sama neviem čo vlasne bude a ako budeme žiť ďalej. Ja som bola pár krát za ním ona má vyhodila vynadala mi. Ale on si pri nej zostal. Ja už fakt neviem čo mám robiť. Zabudnúť na neho nemôžem lebo stále ho mám v srdci a mám aj pod srdcom naše spoločne dieťatko.