Ahojte, svokra mi pri kazdej moznej prilezitosti vyhodi na oci, ze na co chodi syn (v januari bude mat 5 r) do skolky, ked som teraz doma s babatkom (5 mesiacov). Ze ona deti do skolky nedavala, ked bola na materskej s mladsimi. Starsi syn bol teraz chory (kasel+sopel), tak mala poznamky, ze sme sa mohli tej chorobe vyhnut, ked to ma zo skolky. Co je pravda, sem tam sa nejaky sopel zo skolky nan nalepi.
Ale ked do tej skolky chodi rad, ma tam kamaratov, pani ucitelku zboznuje, tak preco by nesiel. Aj tak sa mu nie som schopna cez den plnohodnotne venovat a kym je on v skolke, tak ja si stihnem upratat, navarit, vykocikovat babatko a este si aj zdriemnut, kedze v noci moc nenaspim, a potom mam aj energiu a chut sa mu venovat cele poobedie, kedze som aj oddychnuta, aj domace prace mam hotove.
Co si vy myslite, som zla matka, ked ho do tej skolky davam?
Ja som používala formulku, ty si svoju výchovu uz ukázala, stojí za hovno, tak teraz sa mi do toho nepleť
Svokra si vychovávala svoje, ty máš právo aj povinnosť vychovávať svoje. Obzvlášť ak sa mu tam páči, tak by bolo od teba nezodpovedné, keby si mu bránila v rozvoji sociálnych kontaktov.
Ale napríklad ja som mala druhorodeneho strašne náchylneho. Staršiemu nič nebolo, bol len prenášač, tak som mu na polroka škôlku odstavila, aby aspoň do roka nebol mladší každý mesiac chorlavy
Každá rodina má iné potreby, a to, čo robila vaša svokra pred rokmi, nemusí byť vhodné pre vás dnes. Hlavne sa netrápte jej komentármi. Vy najlepšie viete, čo je pre vaše deti a vašu rodinu správne.
Ak váš syn do škôlky rád chodí a vy cítite, že to prospieva všetkým členom rodiny, nie je na tom nič zlé. Naopak, je to ukážka toho, že ste premýšľavá a starostlivá mama.
to, že dieťa navštevuje škôlku nerobí zlú matku. Svokra to má v hlavičke trošku popletené. Slušne by som jej povedala, že dieťa sa potrebuje socializovať a zdravo psycho-sociálne vyvíjať, interakcia, asertivita, vlastná individualita, emócie... Ak by nepochopila (čo sa deje bežne) ukončila by som to takto napr. Fajn, váš názor, vy ste svoje deti vychovala podľa seba, ja si tiež svoje deti vediem ako ja uznám za vhodné. Dovidenia, dopočutia 😉
Povedz jej nech sa nestará, ze je to tvoja vec, skôlku ti neplatí.. dovi dopo .. dieta si v skolke buduje kolektivnu imunitu, ty si viac oddychnes .. ja by som ju rychlo uzemnila
Mne sa zas vsetci naramne cudovali, ze preco maly nie je este v skolke, ked mal uz tri roky. Takze bud si zla, lebo chodi do skolky, alebo si zla, lebo nechodi do skolky 🤣
Len máš blbú svokru
A čo je do toho svokru? Nerieš. Povedz jej nech sa nestará a hotovo
5 ročne dieta by doma deň po dni zahynulo nudou len pozerať na mamu ako koji babatko výlety obmedzené lebo babatko hlavne teraz skoro tma zima vonku sa moc nedá.. a ty si narobiť roboty robiť mu program varit inak ako babatku mixnut jednu mrkvu.. bože to sú nápady...
Svokre povedz, ze aj ona by velmi rada dala deti do skolky, ked bola na materskej, len ich tam dat nemohla, pretoze to nebolo mozne. Tak nech zo seba nerobi hrdinku, pretoze mala vsetky deti doma z nutnosti, nie preto ze chcela. Nech si len spomenie.
Myslím si, že päťročné dieťa vyslovene potrebuje ísť do kolektívu medzi deti, takže by som neriešila absolútne, čo si svokruša myslí. 😀 Takéto zadubené svokry úplne zbožňujem. Každopádne, je to tvoje dieťa a vychovávaš ho ty, kašli na ňu. 🙂
Preco by si mala byt zla matka, ked das do skolky 5 rocne dieta?! Ved je to absurdne.. moja generacia bola v zariadeniach ovela skor.
Toto je nejaky fake
Aj tak by od septembra do tej skolky musel ist. Ci lepsie ho dat rovno do skoly a potom bude byvat casto chory a vynechavat zo skoly. Je to uz velky chlapec a ked sa mu este aj v skolke paci tak nie je o com so svokrou diskutovat.
Dieťa sa musí socializovat a pripravovať svokru nepočúvajte aj pre vás je to lepšie keď máte bábätko nemáte toľko času sa venovať 5r ...
Tiez mam doma babatko a dieta chodi do skolky. Ano nosi choroby co si uzila uz najmensia tak....
ale potrebuje kolektiv. Potrebuje socializaciu. Potrebuje aj tu imunitu. Ktora sa nadobuda prave v kolektive medzi rovesnikmi.
Mala som spoluziaka-mladsi surodenci. Tak aj on bol doma. Ako zacal chodit do skoly-lebo uz musel-tak bol vkuse chory. Ze mal komisionalne skusky kvoli percentam kolko vymeskal v skole.
Jasne ani mna nebavi riesit choroby-aj momentalne doma, ale ked nie teraz tak neskor nas to aj tak neminie.
Tipujem, ze svokra vychovavala deti tak pred 30 rokmi, tak chapem, ze ich mala vsetky doma, vsak bud sa dako zahrali same spolu, alebo ich poslala von na dvor a vystarano. Dnes ked sa uz vychovava inak a chceme sa s tymi detmi aj zahrat, aj povenovat, tak je to uz o inom. Za mna lepsie dat do skolky a potom sa hodinku - dve povenovat a byt pritomny, ako cely den ho mat pri sebe a vlastne sa ani nevenovat, lebo nie je kedy a furt nieco ine treba.
Svokra rieši hlúposť, ktorá sa jej ani netýka. A okrem toho, veď 5 ročné dieťa je už aj predskolak, a ta dochádzka je povinná (jedine ze zle vychádzajú roky)
Určite by som si nerobila hlavu z toho, co hovorí, syn normálne nech chodí do škôlky, ty sa venuj bábätku a hotovo, nech si ona vraví, čo chce
Áno úplne najhoršia mama na svete, to je úplne rovnaké ako by nemal čo jesť a chodil vyzlečený. 🙄 Však ju pošli do pecka. Ona si svoje vychovala.
Čo ma robiť 5 ročný doma cely deň s matkou?🤦🏻♀️ keby bol 2 ročný by som nepovedala ale veď budúci rok pôjde do školy
Nechápem, veď 5 ročný má povinnú predprimarnu dochádzku predsa 😃 a moja dcéra chodila tiež ak predtým do škôlky aj keď nemala povinnú a syn bol so mnou doma. Ale bola v škôlke šťastná, mala kamarátky atd
@1mina este len bude mat 5r a teda povinnu dochadzku bude mat od septembra 2025
@h2 áno presne takto. Bola to bosorka, pomôcť nepomohla, ale komandovat, to sa jej páčilo. Doma si pozametat nevedela, a mňa chcela silou mocou učiť, aby sa jej náhodou to rozmaznané decko nevratilo s plačom domov, že je hladné. Nakoniec sa jej vrátil po rozvode a teraz má na krku takmer 50rocneho debilka, ktorému musí variť, prať a nečudovala by som sa, keby aj zadok utierat
nasa starsia chodila do skolky a ja som bola doma s mladsou. Preco by nechodila do skolky, mala tam kamaratky, hrala sa, ucili sa spolu vselico nove. Ja som sa s nou tolko hrat, ako sa pohrala v skolke, kedze doma bolo babatko, co malo tiez svoje potreby a rezim. So skolkou chodili do kina, na plavaren, na lyziarsky....proste dieta malo nove zazitky, ktore by v tom case so mnou nemalo, lebo bolo doma babatko...svokra vychovavala svoje deti a to ako ty vychovavas svoje ju nema co trapit....
Svokru by som veľmi rýchlo uzemnila s tým, že ona si svoje deti vychovala, a ty si zas vychováš tie svoje. Keď si teda nevie mamičku usadiť syn... 🙄
Svokre by som povedala, že super, akceptujem tvoj názor. Ale malý potrebuje celý deň spoločnosť, tak ti ho každé ráno privediem. Môžeš sa mu venovať, keď škôlka nie je dobrý nápad. 😉🤣
Určite nie si pre mňa bola škôlka vykúpenie pri strednom synovi bol hyperaktívny aspoň som si postihla všetko pri mladšom synovi
Boze tieto umelo vytvorene diskusie😂🙄
Ano, uplne najhorsia matka na svete. Paneboze