Svokra mi totálne lezie na nervy

30. dec 2021

Aj vy máte svokru co vám totálne lezie na nervy? Ste u nej na návšteve a ani sa s nou poriadne nebavite? Už som s nervami v koncoch a stále keď ku nej prídeme sa to x krát opakuje. Sme si nesadli, mame rozdielne názory a iné to ani nebude. Pochopiť ma v ničom nedokaze, tak uz s nou nenadvazujem žiadne rozhovory.

deti95060810
30. dec 2021

načo tam potom prosím ťa chodíš...

autor
30. dec 2021

@deti95060810 lebo musím. Sú to mužovi rodicia a chcú vidieť deti.

h2
30. dec 2021

Ako Ti môže liezť na nervy, keď sa s ňou nebavíš?

orangiiina
30. dec 2021

@deti95060810 žeby kvôli mužovi a vnúčatám 🤨 deti nemôžu za zle vzťahy.
anonym moja svokra je extrém. Súťaži so mnou a ma pocit, že všetko čo robím, robím zle, zmýlila si rolu matky a starej matky a dava mi to jasne najavo, že o vnúčika sa vie lepšie postarat. Vyslovene u mužových rodičov trpim a odchádzam od nich s pocitom najhoršej matky, ktorá sa nevie postarat o dieťa. Ak by som mala byt taka protivná k vlastnej neveste, radšej nech nežijem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. dec 2021

@h2 bavím sa tak ze odpoviem pár slovami a inak nezačínam žiadne rozhovory. Ohľadom deti tiež par slovami.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
syslik81
30. dec 2021

moze tam ist lenmuz a deti ... u nas to tak fungovalao ked som bola dieta a vsetko bolo ok ... mama k nej isla len ak bol sviatok ... urobis tak mozno laskavost aj jej .. mozno ona je ok a ty si ta otravna rozmaznana nevesta s detskymi nazormy

otvorena
30. dec 2021

No keď nemáte o čom baviť a nevie ťa pochopiť ,tak to chápem. Stará škola.. možno. A zdôverovať veru sa budem len svojej mama, tá si to nechá pre seba

autor
30. dec 2021

@otvorena ona chce odo mňa vytiahnuť iba info o mne aby mohla rozprávať ďalej..

autor
30. dec 2021

@syslik81 nemôžu tam ísť iba deti s mužom lebo sú veľmi male malú ešte kojim

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
30. dec 2021

Tak nech ide iba muž a to väčšie dieťa. Ty medzitým doma upratuj, pec a var.

nikaeli
30. dec 2021

mne síce svokra nelezie na nervy, mám ju rada, avšak vždy keď k nej prídeme, rozpráva o susedoch, jej blízkych, ktorých ja vôbec nepoznám (bratranci a tak), jednoducho sa nemám ako zapojiť do rozhovoru, keďže sú to reči v štýle, kto posadil koľko zemiakov, kto má nový plot a za koľko, že tamtemu treba opraviť komín a podobné "hlúposti". Zo začiatku dokonca rozprávala v nárečí, takže som jej ani nerozumela a tak som jej raz povedala, že nech sa nehnevá, ale buď sa budeme rozprávať o nás a po slovensky alebo tu nebudem chodiť, je to pre mňa strata času o to viac, že musíme cestovať hodinu a pol a drobec keď bol maličký, celú cestu preplakal a občas sa aj pozvracal, takže celá návšteva bola pre mňa jeden veľký stres. Teraz sa už aspoň rozprávame po slovensky, no téma susedov ostala, takže tam idem sporadicky na sviatky, na narodeniny a inak chodí iba drahý s drobcom, aby sa pošalil s babkou.

janinah
30. dec 2021

Vyťahuje info? Že sa opýta ako sa máš.ake plány do budúcnosti a pod? Tomu sa vraví záujem o druhého človeka.nie špionáž.Ale ak ti to vadí.tak sa bavte o varení.knihach.filmoch.minulosti.manzelovych predkoch...tém by bolo habadej.len by si musela niekedy v živote počuť niečo o tolerancii.pokore.kompromisoch....

1angelika
30. dec 2021

@orangiiina vitaj v klube 🙂

vroni
30. dec 2021

Treba si naštudovať tému, ktora svokru nezaujíma. Jadrovú fyziku, seizmicke otrasy na Plute ci pokroky v biologizovanej umelej inteligencii. A svokre nadšene referovat, čo si sa dozvedela. Budete sa "rozprávať" a pôjdeš na nervy ty jej. Nebude chcieť z teba nič ťahať, bude sa ti vyhýbať ako čert krízu, len aby ta nemusela počúvať. 🤣🤣🤣

carambolos
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
30. dec 2021

Ja a moja svokra sme tiez uplne rozdielne,ale ze uplne vo vsetkom. Viem,ze ona si mysli svoje,ked mam na nieco nazor,ale takych chvil je malo,ze.by sme.si my dve hovorili svoje nazory. Na to ma svagrinu,aby si pritakavali. A aj napriektomu mam vyborny vztah so avokrou. Neriesim,aka je. Myslim si svoje a tym to hasne,respektujem ju a ona mna takisto. Nauc sa komunikovat so svokrou,nemusite byt kamosky,ale mali by ste sa tolerovat. So avokrou nemusis mat rovnake nazory,ved tie nemame ani so svojimi mamami. Pokial ti vyslovene nenadava a nevykrikuje na teba,tak ju nemas preco neznasat.

oliva276
30. dec 2021

Na mieste svokry vonkoncom nestojím o to, aby ma navštevovala namosúrená nevesta - navrhla by som jej, aby si doma oddýchla, celkom by mi stačil syn s vnúčatami. (Jej je možno trápne nekomunikovať, keď tam sedíš ako pečiatka a z bezradnosti nadhadzuje témy.)

autor
30. dec 2021

@vroni to by ma teda nenapadlo, ako super nápad diky 😄

autor
30. dec 2021

@carambolos tak určite aj ja jej leziem na nervy, je to vzájomne 😄

dskjhfdlkdjhl
30. dec 2021

A co take svokra od Teba vytahuje? Ved nadhod bezne temy, vypytaj si dobry recept, alebo ak sa venuje napr. rucnym pracam, tak sa bavte o takom niecom, ved nemusite preberat nic tajne. Inteligentny clovek nema problem porozpravat sa aj o pocasi. Ale ak tam sedis zduta, tak potom to lezenie na nervy bude obojstranne.

autor
30. dec 2021

@marca12 to si pekne všetko napísala a múdro. No nie je to také ľahké, lebo musím u nej byť aj týždeň dva vkuse, lebo býva strasne ďaleko.

autor
30. dec 2021

@dskjhfdlkdjhl ja sa s nou nechcem baviť už o ničom radšej, pokusov bolo milión.

carambolos
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
30. dec 2021

@carambolos dobre si si to myslela 👍 z tejto situácie sa žiaľ nedá vykluckovat 😄

dskjhfdlkdjhl
30. dec 2021

Tak tam potom nechod, ked sa s nou bavit nechces.

marca12
30. dec 2021

Chapem ta,mna by slahlo byt u niekoho tyzden,mam rada svoj klud. Ale robte si vylety,navstevujte rodiny,chodte na prechadzky. Vymyslajte aktivity,aby ste co najmenej spolu sedeli. A vzdy si povedz,ze ju zase dlho neuvidis a preto to uz nejako vydrzis do konca navstevy.

vespertine
30. dec 2021

Ale ste tu niektoré múdre ako rádio 🙂 Ako keby ste tam s nimi sedeli. Asi hovoríte z pozície svokry. Ja rozumiem, že je náročné rozprávať sa so "starou školou", to je úplne jedno, či mama či svokra či kolegyňa...ak je to človek s ktorým si skrátka nemám čo povedať a na všetko máme iný názor. V bežnom živote sa človek s ľuďmi, s ktorými si nerozumie, nebaví, ale ak ich má človek v rodine, je to náročné. Trochu pochopenia majte. To nie je o tolerancii, a ak, tak z oboch strán. Ale z mojej skúsenosti práve tá "stará škola" je presvedčená, že vie všetko najlepšie a iný názor sa nepripúšťa. Diskusie sú zbytočné. Autorke neviem veľmi poradiť, asi obmedziť návštevy na nevyhnutné minimum a predtým sa nejako pozitívne naladiť, hovoriť si v hlave niečo ako že robíš to pre deti a pre muža, prekonať sa, a potom si doma vydýchnuť, pochváliť sa a odmeniť sa niečim dobrým. 🙂