Svokra mi lezie na nervy

31. okt 2024

Dobrý večer, možno má niektoré zvozíte iné možno pochopíte. Som introvert mám rada svoj kľud, pohodu a úplne na vyčerpávajú návštevy či uz take kde mám ísť ja alebo niekto k nám. A od vtedy ako sa nám narodila dcéra tak svokra si mysli že ju potrebujeme vidieť každý týždeň, bývame pár km od seba a tak sa dotrepe 1-2x týždenne a mne to lezie na nervy ja ju naozaj nepotrebujem vidieť a neviem ako jej to mám vysvetlit že nechcem aby tak často chodila, muž to vie a povie iba nech je to poviem,ale ako???? Lezie mi aj to na nervy že keď príde a nie som v obývačke tak hneď po celom dome má vyhľadáva a lezie mi do izby. Niektoré si poviete že ako dobre že príde, pomôže mi no prd, jedine čo z nej mám je zla nálada, lebo ona vie iba negatívne veci riešiť všetko je zle všetci sú zlí strašne negatívny človek je a keď odíde tak tu zlu atmosféru je veľmi cítiť ja uz mám na ňu normálne averziu… poraďte.. som taká zlá? Muž povie že mám snou vždy iba problém…

gribka1
31. okt 2024

Má od vás kľúče? Ak jej nevieš otvorené povedať, tak aby pochopila a nebol oheň na streche, tak nebuď doma.

rozculena
31. okt 2024

dotrepe sa len tak bez ohlásenia? Tak jej neotvor.
Inak z neohlásenej návštevy aj mňa ide drbnúť,neznášam to

minenkak
31. okt 2024

Milá svokra,chcem mať doma kľud a prosím vás môžte chodiť na návštevu,až po vzájomnej dohode, schválení alebo keď vás pozveme

ssimusska
31. okt 2024

Zlá niesi, povedz jej narovinu, že si neželáš tak časté návštevy a chceš čas pre seba

autor
31. okt 2024

@gribka1 nie nemá kľúče, no to by bol uz vrchol… veľa krát sa zastaví že ide z obchodu alebo zavolá mužovi že iba na 5 minút pozrieť… a z tých 5 minút ja hodina a moja pozitivita obratom zmizne

otvorena
31. okt 2024

Neviem co je horšie keď nepríde vôbec a nezaujima sa ani kulilinček pomôcť alebo len tak ozvať sa ..alebo toto🙈🙉

gribka1
31. okt 2024

Pre svokru to je úplne normálne. Ju ani nenapadne, že niečo je zlé a neteší ťa to. V spolupráci s manželom keď zavolá, tak sme na ceste tam a tam. A stále niečo, kým ju to neprejde.

koniarova
31. okt 2024

2x do týždňa hodina ti tak vadí? Veď sa aspoň s dieťaťom hádam pobaví. Či?

ivetik99
31. okt 2024

pokiaľ je to ten typ svokry, ktorá sa pohrá, zabaví sa s dieťaťom a medzitým by si si ty vedela niekam odskočiť, možno vybaviť si veci, tak to by bola užitočná svokra 🙂 hh

sevrin
31. okt 2024

Ešteže nepríde aj s kuframi.

0silvia0
31. okt 2024

Jeej svokra, dobre ze si prisla. Aspon si mozem ist v klude nakupit/zabehat, paaa

koniarova
31. okt 2024

@0silvia0 presneeee

apolka77
31. okt 2024

Ach jaj,,,o 10 rokov budeš písať -
Aj vy máte takú svokru? Nepríde, nepomoze o vnucata sa nezaujima. Ako sa môže takto chovať..
Ja neviem teda ...som si predstavovala že u vás sedí pol dňa...a keď píšeš že hodina je veľa...no tak jej to povedz ale potom neplač keď ti nebude mať kto pomáhať neskôr resp. Keď ty pôjdeš do práce a dieťa bude choré.
Ja len ženy čo by ste robili keď by tu vojna vypukla . Keď si neviete zniesť ani vlastnú rodinu..a prišli by ste o strechu nad hlavou. Nejak sa ľudia menia na strašných egoistov. Len sa zavrieť, postaviť 10 metrový plot a nikoho nepustiť...ani mužovu mamu. Mne to príde hrozne smutné.

radkasur
1. nov 2024

@apolka77 viem o čom autorka píše..mala som to isté,totálne averziu proti nej,chodila ku nám 3x za týždeň,chcela pomáhaťa,už bola totálne otravná a neodbitná ale raz keď ju nemusíš,tak sa nevieš premôcť proste a so všetkým ju odbiješ..u nás sa to zmenilo po nejakom čase,až keď som dávala výrazne najavo,že ju tam nechcem a tvárila som sa totálne odmerane.Potom som chlapovi o tom povedala,začali sme sa aj vadiť kvoli nej a on sa tiež tomu postavil tak,že šak jej to povedz..jednoducho radšej si sama všetko okolo domu a malej porobím,ako by som mala ju volať

andyyy1111122
1. nov 2024

Milé žieňa. Ja mám rovnakú averziu na svokru a verte mi, že ak tam mám ísť tak mam hrču v krku. Nedá sa s tým žiaľ nič robiť, lebo ta averzia prerástla do bodu, kedy keby aj umrela nevyroním ani slzu. Dozvedela som sa, že pred svadbou do môjho muža aj so svojou sestrou hustila aby si ma nebral. Dôvod? Do dnes mi nieje jasný. Aj keď myslím si, že kvoli tomu, že som reformovaná kaľvinka a oni sú grekokatolíci. Celé je to pritiahnuté za vlasy, lebo aj tak máme Boha len jedného na svete. No ale tak fanatici to nechápu. Žiaľ som aj na invalidnom . Som síce fyzicky zdatná, ale prešla som si peklom čo sa týka zdravia. Nechce sa mi to tu velmi opisovať. Proste transplantácia a obdobie hlavne pred bolo pre mna velmi ťažké. Ja som v bode, kedy sa chcem rozviesť kvoli nej, lebo inú cestu už nevidiím. Už sme tam, kedy ona chcela ísť nakupovať kvety na hroby a povedala mužovi do telefónu, že bezomňa lebo sa necíti pri mne dobre. Ako keby ja áno 🙂 Berie mi energiu dobrú náladu a vôbec narobila medzi nami s mužom toľko zla, že sme sa odcuzdzili natoľko , že už to asi ani nepôjde zachrániť. Keď som sa jej na začiatku posťažovala ako manžel funguje doma, ako sa nemôžem opakovať keď niečo doma má spraviť lebo už nevládzem ako kedysi keď som ešte mala imunitu silnú, tak začala kričať , že ja som žena a mám to robiť sama a že jej syn je slušný dobrýýýý najlepší človek. Poučila som sa a už sa jej nesťažujem na nič aby mu dohovorila, lebo sa obaja otočili proti mne. Nekomunikujeme. Pri dvojhodinovej návšteve s nou dám maximalne dve vety aj to je veľa . Vám radím, aby ste jej povedali veci na rovinu. Ja už poviem v skratke stále čo si myslím a odchádzam z jej blízkosti. Lebo ona aj tak nepočúva. Máte svoj život . Povedzte jej, že potrebujete viac súkromia. Že si ju vážite, ale bolo by fajn, to trošku obmedziť. Proste buďte otvorená. Ona ma svoje mládi za sebou a musí pochopiť, že aj vy chcete žiť po svojom. Držím Vám silno palce, nech to aspoň vám víde. Vyzeráte, že ste milá žena. Držte sa 🙂

sidicek
1. nov 2024

Tak je rozdiel svokra co zabaví dieťa a s tebou príjemné pokeca a svokra co len srší jed, nechá sa obskakovat a dieťa ju nezaujíma.Ono raz keď si nesadnete ,tak ťažko sa premahat, hlavne ak si introvert.Ked už musí chodiť, tak vtedy keď je muž doma, oni a dieťa budú spolu a ty si robíš svoje alebo zbehnes na "dohodnute" stretko do kaviarne.

lavender94
1. nov 2024

Keď je taká akčná tak by si jej dala dieťa do ruky a dividenda, odchádzam. Ak tam chodi na to aby ste ju obskakovali tak ju to prejde a ak vám chce úprimne pomôcť tak môžete nájsť takto kompromis.

marca12
1. nov 2024

2x do tyzdna na hodinu,ked pride,to sa da zniest. Uvedom si,ze je to matka tvojho muza. Ona nemoze za to,ze si "divna". Pisem divna,lebo ja som taka ista,obtazuju ma navstevy,som z nich vycerpana,ale beriem to tak,ze je to moj priblem a nie ich

lenka567899
1. nov 2024

1-2x ide ku vam manželova mama a tebe to tak strašne vadí? Čo je s vami ženami??? Niektoré fakt nie ste normálne sorry. Aj ja som introvert ale to čo píšeš ty znie ako nejaka sociálna fobia

gribka1
1. nov 2024

Určite záleží na tom načo svokra chodí a na ako dlho. Keď sa príde len vyklebetiť, pohundrať na svet, okolie, nemusí chodiť. Ak chodí so záujmom ako sa máte, venovať sa vnúčaťu, 2 hodinky, to by sa malo dať zvládnuť. Ale nepoznáme ju.

autor
1. nov 2024

@sidicek presne ste to pochopili, keby je do pohody že sa snou dá pokecať zasmiať nemám problém sama ju zavolám, ona iba príde sadne si a hneď začne nemala by si ju nosiť nemala by si ju hojdať nemala by si nanu hovorit nič nerob a mudruje potom prejde druha fáza kedy sa začne na všetko sťažovať, preto mi lezie na nervy…

mariynka
1. nov 2024

Keby to bola mama, ta moze? Ma prvorodene vnucatko? Preco jej chcies vziat tu radost? Lebo je to svokra? Mala bude mala len chvilu.. ked tak, sa dohodnite, aby prisla raz za tyzden na kavu. Nie svokra ta vytaca, ale to, ze jej nevies povedat nie. Keby tak chodila mama, sestra, kamoska .. bolo by to ok? V poslednej dobe sledujem, ako nevesty nadavaju na svokry. To co je? Nejde za tebou, ide za vnuckou. Vyriesit by to mal muz, jej syn..

mariynka
1. nov 2024

Vychovala ti syna. Zrazu sa ma na mamu vykadlat a branit jej v stretnutiach s vnuckou? To ta hodina tak stve? Ine pridu z dialky aj na tyzden. Chudak chlap. Co keby on do teba hustil proti tvojej rodine?

mariynka
1. nov 2024

Jednym uchom dnu, druhym von. Co vsetko som si ja od svokry vypocula. Ale spravila som si po svojom.. polutuj ju. Ak je na dochodku, nema sa komu postazovat. Aj ty raz taka budes. Len ty mas dceru, ta ta nebude vyhadzovat..

roxana280
1. nov 2024

@0silvia0 horsie na tom, ze to robil aj moj muz a nemal kto s nou sediet za stolom🙂

margotka17
1. nov 2024

No už, keď volá var kávu, nech ju má hotovú na pitie. Akonáhle príde, ty už buď nachystana do mesta. Nech s ňou muž posedí. Kľudne zbehaj obchody a medzi tým zavolaj mužovi, čo máš ešte kúpiť, hneď zistíš, či už odišla. Kým sa vrátiš, jej už nebude 👍

mariynka
1. nov 2024

@margotka17 dufam, ze moji synovia nedonesu taketo nevesty🙉🙄😕🤣

mariynka
1. nov 2024

@apolka77 smutne a hrozne.ked sa chlap ozeni, uz ma len novu rodinu? Nie.. a hlavne, ked ma dobre vztahy s rodicmi, surodencami. Nepoviem,moj svokor to zo zaciatku prehanal a trval na tom,aby syn chodil denne pomahat ako dokym bol slobodny.aj to sa casom upravilo..

luccija
1. nov 2024

No vidíš a sú ženy, ktoré sa nemajú s kým porozprávať, lebo sú len s dieťaťom.Ved nesedí u vás denne tak jej daj malú nech ide kocikovat, alebo choďte spolu.Debatu otoč niekam inam, keď sa ti nepáči kde sa to uberá...a bude aj horšie🤣

luccija
1. nov 2024

Babka ďakujem je to moje dieťa budem ju nosiť...daj jej najavo, že si dospelá je to vaše dieťa...ona je babka už svoje vychovala