Mám otca a mám svokru. Obidvaja začínajú byť problém.
Otec - ak nebudem mať na vás dosah a nebudem vedieť čo plánujete, tak vám nebudem baviť deti. Chcem mať prístup do vášho bytu kedykoľvek aby sa vám náhodou niečo nestalo.
Svokra - upratujem sebe, upratujem tebe, upratujem vám. Moje ponožky do guličky zložené sú vystreté na rovinu, poprekladané veci v linke, uprataná terasa v byte.
Problém je ten že byty teda jej a náš sú prepojené a guľa je len na našej strane, takže ona si kedykoľvek príde.
S manželom sme zajedno, ale takéto vzťahy v rodine ma ničia.
ale miriam to nie je pomoc, to je komandovanie.
Mylsím že by si nebola nadšená keby ti niekto prerovnával veci po tebe a druhý musel vedieť všetko čo sa v rodine šustne.
Hovorí sa tomu súkromie.
to nie je pomoc, to je vlezlost, vymenit zamok,
a ako ti máme teda pomôcť? 😕
Elinka, pokúšali sme sa s obidvoma o tom hovorit normálne, ja s otcom , manžel s mamou.
Výsledok je taký, že s otcom už asi dva týždne máme ticho, pretože mi povolili nervy keď napriek tomu vošiel do bytu a otvoril si kľučom a ja som bola doma. Po slušnom upozornení že tu som doma ja a on je vždy návšteva a návšteva nechodí len tak sa strhla medzi nami hádka.
Manžel povedal mame že si to nepraje a druhý krát že nabehne do do druhej časti ( ktorá je mimochodom naša ) a poprehadzuje on jej veci a špeciálne ponožky jej dá do guličky, pustí práčku a premiestni veci v linke.
Výsledok - dnes sme mali v českej domácnosti poprehadzované koreničky a taniere.
Nechcem konflikty, mám rada rovnováhu ale tot mi fakt začína vadiť.
tak lahka pomoc zamikat-musia si uvedomit ze ked to nechces nemaju pravo sa ti vliezat do bytu a ked si ich rozhnevas ver to prejde
majka ako na to, ako im rozumne vysvetliť , tak aby to pochopili, že ja , manžel a deti sme rodina- ucelený celok a máme nárok na súkromie.
To fakt mám ísť do takého extrému a ten zámok vymeniť ?
keď to nejde po dobrotky ... tak teda asi áno ... vymeniť 😠
Ono je to zrejme v tom že otec je bývalý vojak a ten chce mať vždy všetko pod kontrolou, mať jednoducho prehľad a mať právo veta 😠.
Napríklad ak my rozhodneme že syn pôjde do tábora, tak keď on usúdi že je to pre neho nevhodné tak nepôjde a tam vznikajú konflikty.
Svokra zasa chce aby všetko bolo poďla toho ako vychovávala ona deti, ako ona upratuje atď. Kázne ktoré počúvajú moje staršie deti sú teda fakt hrozné a absolútne neúčinné asi jedným uchom dnu a druhým von. Len kto to má stále počúvať. Tu je ten problém že so svokrom nežije a absolútne sa upla na môjho muža.
A ešte jedna vec, ja som zanamenie váha a naozaj mám rada keď vzťahy sú dobré a všetko je vyrovnané, tak ako má byť. Nerada vstupujem do konfliktov a snažím sa všetko riešiť najprv bez kriku a v pohode. Konflikty sú pre mňa nočná mora ale neustále ustupovať tiež nemienim.
ja by som asi na tvojom mieste spravila u svokry to čo robí ona tebe. Poprehudzuj jej veci v linke, daj ponožky do guličky atď... Možno sa potom spamätá. A ak nie, vymeň zámok.
maminuska - bud bude mensia - prip. vacsia hadka, alebo to budes musiet znasat stale, napriek tomu, ze ti to vadi....
a ak bude aj ta hadka, chvilu bude tak, ako si povedala (cca 2 dni - 1 tyzden, mozno prekonas rekord a bude to aj 1 mesiac) a potom sa to vrati tam, kde to bolo.
A ak im to rozumne vysvetlis, aj tak to nikdy nepochopia, co im hovoris...
ja by som urcite vybuchla ako sa poznam.
slavik ale oni maju zo svojej strany k svokre gulu.teda oni sa k nej zrejme dostanu len ak je ona doma.
ak som to spravne pochopila,svokruska to ma pekne zariadene.ona svoje sukromie ma zachovane a ich ma pekne pod kontrolou. 😕 cize asi sa neda k nej len tak prist a zrolovat ponozky do gulicky.
no urcite by to bolo najlepsie riesenie.mozno by sa potom uvedomila.
a otec-tam by som jednoducho vymenila zamok aj za cenu velkej hadky.a to ako by mu nebolo trapne keby k vam vtrhol a vy by ste povedzme boli v najlepsom?ved to by bol jeho trapas.
od noveho zamku uz by kluc nedostal.
maminuska toto treba razne riesit.dohovor je tak na tyzden a budete v starych kolajach.presne ako pise olivova.
maminuška... pre svokrušu: gula na dvere z oboch strán 😉 a pre otca: vymeniť zámok 😉
...ja by som to urobila aj za cenu že nastane veľká rodinná hádka,ale pre môj pokoj ...veď každý potrebuje súkromie 😉
....držim palce a v duchu bojujem s tebou 😉 ...čakáme na výsledky 😉 verím že budeš víťaz 😵 😵 😵
guľa je ale zo svokrinej strany, máme však odtiaľ kľuče, pretože ten byt je náš, ona tam len býva.
Nikto jej tam však nechodí, ani ja a ani deti a myslím že ani manžel, rešpektujeme že je to jej územie. Lenže je napríklad sobota ráno my sme v pyžame - všetci a zrazu sa otvoria dvere na druhom byte, ona vojde a hne´d nás sfúkne prečo nie sme ešte umytí a oblečení a prečo v takomto zostavení raňajkujeme. Bez nejakých problémov zoberie kanvicu a postaví na čaj a než sa ja zmôžem na slovo tak vydurí deti a posiela ich rozkazom sa obliesť. A čo je z toho - konflikt ako sviňa, pretože môj muž teda ani zďaleka nie je zmierlivá váha.
My s manželom sme skôr takí ľudia čo nelipnú na pravidlách a žijeme si podľa toho ako nám to vyhovuje. Obidvaja máme radi pohodu a to aj za cenu že do 10hod ráno po byte chodíme v pyžame, raňajkujeme v pyžame a pozeráme v kľude telku.
Ak sme na Slovensku, tak zasa ráno vstanem a idem do obchodu, vrátim sa a otec v kuchyni, mi čistí fliačik na šporáku- no do porazenia.
Je fakt že nám obidvaja s deťmi pomôžu , ale na druhej strane stojí to za tie nervy a stratu akéhokoľvek súkromia? Všetko chcú s nami preberať , naše súkromné veci a vo všetkom nás usmerňovať. Akokeby sa oni dvaja predbiehali kto čo o nás vie viac a kto ako bude vychovávať naše deti.
V novembri čakáme náš spoločný prírastok, tak sa to ešte zhorší.
O chvíľu sa budeme sťahovať do iného mesta na Slovensku , tak prvý krok bude ten že nedám otcovi kľuče. Druhým krokom bude , že manžel namontuje guľu opačne, teda zo strany svokry a keď to nebude stačiť prehradíme aj terasu.
😉 trocha som sa rozčertila , ale to je tým že dnes muž poskladal mame prvýkrát ponožky do guličky a premiestnil jej koreničky. To čo nasledovalo , sa podobá výbuchu Etny - že ona má súkromie, čo jej tam máme čo chodiť atď. Lenže u mnažela nepochodí, ja som to slabšie koliesko v reťazi 😉, ktoré skôr skloní hlavu. Muž to zaklincoval tým že nabudúce jej premiestni nábytok v byte keď ho naserie, tak momentálne je ticho na obidvoch bojových frontoch - dokedy ? no neviem ale niekedy je fakt asi lepšie razantne konať a nie len donekonečna vysvetľovať.
😀 no maminuška vidím že mužík to zobral do vlastných rúk...to je super,vidno že muzáleží aby ste žili v klude...je sorávne akční 😉
...vy teraz nebývate na Slovensku?....a s tou guľou som to asi zle pochopila-myslela som že je na vašej strane dverí,že vy potrebujete kľúče aby ste mohli ísť k svokre 😕 a že ona má u seba kľučku 😀
mamina 😀 😀 😀 tvoj muz ma u mna vsetky sympatie a k tomu 100bodov 😉
mas v tej situacii predsa len kus stastia.ze to s nou riesi hlavne on.
a nenecha sa stengrovat maminkou proti tebe.
lebo vela vztahov zlyhava prave na tom.
manzel toleruje mame vsetko a zena sa moze z toho aj zblaznit.
nehnevaj sa ale musim sa smiat ked si predstavim ako tvoj muz ciha kedy svokra vypadne z bytu a potom tam vbehne a rychlo roluje ponozky do gulicky. 😀
bodka, my sme tak na dve domácnosti - jedna je v CZ a druhá na SR. Ja žijem a pracujem v SR, manžel je Čech a žije v Brne a aj tam pracuje. Sme spolu 3 dni v týždni, a to buď tam alebo tu. Samozrejme že cez prázdniny som v CZ.
Po zle skončenom prvom manželstve, si takéto fungovanie neviem vynachváliť.
paradoxom je že som ešte neni vysporiadaná s BSM a tak si môj ex chodí do bytu na SR ako sa mu zachce, do toho ešte otec - noi jednodcuho blázinec a preto sa chceme presťahovať do iného bytu a v inom meste.
Rieši to s ňou hlavne manžel, pretože jednak ho to štve - premiestňuje mu veci a nič nemôže nájsť na čo je on alergický a jednak vidí aká som z toho nešťastná.
A do bytu sa nezakrádal keď tam nebola, jednoducho vošiel, postavil kanvicu na vodu ( sebe kávu 😀) , otvoril skriňu a začal prerábať ponožky. Svokra bola na terase a práve vošla keď jej premiestňoval koreničky a ešte jej povedal že by si mala upratať v predsieni, že tam našiel jednu špinku. 😝.
Vidím že tú guľu som nejako skomolila, no orientácia je u mňa horšie. Guľa je na našej strane, takže bez kľuča k nej nevojdeme. Manžel je však majiteľ, takže má kľuče.
a co je problem?ved bud rada ked sa staraju.co by som zato dala keby bola moja mama zdrava a pomahala mi,byvame v jednom dome no po porazke nevide ani na poschodie ☹ .