Svokra ma nepočúva

9. sep 2023

Nezvyknem sa sťažovať na svokru. Rozumieme si a naše vzťahy boli vždy dobre. No ide o to ze mi naučila syna na mobil. Syn má skoro 5 rokov a doteraz som ho mobilov a internetu stránila a teda stránim aj ďalej. Nikdy nemal potrebu ťukať do mobilu ani ho len nezaujímal. No po terajších prázdninách mi je veľmi ťažko. Par krát do týždňa bol u svorky. Nespaval tam iba tam pobudol par hodín kým som si ja potrebovala niečo vybaviť. A svokra hneď ako som zavrela dvere dala mu do ruky mobil a nezaujímala sa. Dokonca mu vyčlenili 1 mobil a tam mu nasťahovali hry. Syn začal byť agresívny a správa sa veľmi zle. Dokonca jeho spánok je plný úplne bezduchych vykrikov. Zakázala som jej aby mu dávala mobil, viac krát som ju pekne prosila nech to nerobí. Ona povedala ze nech sa nebojím ze mu ho nedá. No ako som písala ze len som zavrela dvere a už mu ho dala. On si ho ani sam nemusel pýtať, jednoducho mu ho hneď pcha do rúk. Povedala som jej aj ze tam syna viac nedám. No ona aj tak vie ze keď nemám inú možnosť tak ho tam doniesť musím. Nerešpektuje mňa a ani manžela. Vôbec, už sme sa s manželom kvôli tomu x krát pohádali lebo aj on jej to vravel a ona to ma na háku. Dokonca naučila syna ze ma klamať, povedala mu ze nech maminke nepovie ze bol na mobile. No syn príde domov, najprv zatĺkať ze nebol a potom povie ze babka zakázala hovoriť ze bol na mobile. Prosím vás povedzte mi co mam robiť, ja som z toho už zúfalá. Ako si jedna žena nedokáže dať povedať. Je to moje dieťa a keď doteraz zvládol byť bez mobilu tak to zvládne aj ďalších 5 rokov. Ja sa mu doma plne venujem alebo sa hrá s hračkami. Ona doma nič nerobí aj tam som mu odniesla nejaké hračky aby nepovedala ze tam sa nemá s čím hrať. Majú velikansky dvor no nie aj tak ho nepošle hrať sa na dvor.. Viem ze ho ma rada čiže ju neobtazuje to ze jej ho niekedy dám, len ma to hnevá... Prosím tie co ste za "ved keď sa chvíľu pohrá nič sa nestane" mi tu ani nepíšte. Mam na to svoj názor a jednoducho moje dieťa ten mobil mať nebude keď ho nepotrebuje.

rebrambora
9. sep 2023

Nedat ho tam.

autor
9. sep 2023

@rebrambora a keď potrebujem ísť napriklad k Dr, postrazis mi ho ty? Svokra je uplne posledná možnosť ktorú používam, úplne ta najposlednejsia.

tanyag
9. sep 2023

Ja chodím k doktorovi aj a dcérou 🙂 čo myslíš, ako to robia matky, ktoré nemajú pomoc od rodiny, nemajú partnerov, berú deti so sebou 🙂 skús to párkrat, nedaj ho k svokre a možno jej to dopne, že prečo...k lekárom predsa nechodíš pravidelne, alebo lekárov si daj na čas, keď je syn v škôlke, alebo manžel doma. Všetko sa dá, ak človek chce.

bajka16
9. sep 2023

Presne. Radšej ho vezmi so sebou. To nie je psík, dieťa s tebou môže všade. Nestojí to zato pokaziť si výchovu a spánok malého.

tamvtme
9. sep 2023

zariad si to inak a nedavaj ho tam....vyhrazas sa jej,ze syn u nej nebude ale nema to ziadnu vahu lebi tak ci tak ho tma nakoniec das....nedaj....mas manzela, maly predpokladam chodi do skolky, takze lekarov a vybabovacky zvladnes aj bez svokry

melanta
9. sep 2023

To čo je za reakciu "postrážiš mi ho ty"? Čo chceš počuť? Ak svokra nerešpektuje, že dieťaťu nemá dávať mobil, jedine riešenie je nedávať ho k nej. Ja patrím medzi tých, ktorí nevidia dôvod aby takéto dieťa čo len pol hodinu malo mobil. Alebo aby trávilo čas pred telkou. Neexistujú za mňa žiadne dôvody na to. Čiže nedávala by som ho niekde, kde toto nie je akceptované. Tak zober dieťa so sebou hoci aj k doktorke, ak nie je schopný postrážiť vlastné dieťa muž.

autor
9. sep 2023

@melanta ty máš zrejme muža doma, nie na týždňovke a viac ze? Reakcia je to normálna.

Malý sa sám niekedy pýta ze by chcel ísť do babky, už je mi to hlúpe stále vravieť ze tam nepôjde.

autor
9. sep 2023

No neviem zoberiem ho ku gyn nech mi čumí na pi*u asi že?? Ženy troska rozum zapojte, naozaj sa mi nedá ho všade brat. On nieje typ ze sadne a čaká. On vkuse musí niečo robiť a stále ho treba mať na očiach

tamvtme
9. sep 2023

nechodi do skolky?

jaskolka
9. sep 2023

Dobre, a aké chceš rady? Keď svokra si ide svoje a robí si po svojom, a syna tam musíš dávať, lebo nemáš na výber, tak neviem... Co ti máme poradiť?
Ale zas na druhej strane, za pár hodín sa mi nezdá, ze by ho tak"nakazila hra ". Keď teda tam nie je celé dni a nehrá celé hodiny...
Aké sú to hry? Lebo je rozdiel hra a hra
Dáke oslobodenie rybiek a bojové strielacky je trochu odlišné.
A inak on nechodí do škôlky? Ako 5 ročný by už nemal mat povinnú pred školskú dochádzku?

marca12
9. sep 2023

Tiez som bola nazoru,ze dieta nema mat mobil. No casom sa z neho stane outsider. Pochopila som,ze ak ho pouziva v zdravej miere,tak je to aj osozne. Nauci sa vela veci,bude mat prehlad a porobne. Lenze to vies ty doma ukocirovat. A moj nazor je,ze v piatoch rokoch ozaj nema mat dieta mobil v ruke a hrat sa hry. To,co robi svokra je nespravne,neuvedomuje si dosledky. To je taka opicia laska z jej strany. Nezmenis ju. Nemame pre teba ziadnu radu,lebo syna tam musis davat,ked nemas inu moznost a vieme,ake su babky,tie maju svoju hlavu a neupustia z nicoho.

lukbe
9. sep 2023

To sú reči. Veď bude pri sestricke. Same výhovorky. Alebo si nájdem opatrovateľku na tých par hodín. Radšej by som niekomu zaplatila,ako toto znášať od svokry. Ale ty chceš radu a potom len hľadáš výhovorky,ako sa to nedá.

stanislavicenka
9. sep 2023

@autorka vezmi ho k lekarovi so sebou. Uplne normalne, aj ja som tak bola s detmi. A ked sa syn k svojre pyta, vysvetli mu, preco tam nepojdete, nie zakazyj. Ked to svokra nevie pochopit, mozno totakto pochopit.tiez nam toto vadilo, ze svokra davala dcere mobil. Aj sa ofucala, ze ved to nevadi. Zial, pre nu, musela to pochopit, Ina cesta nie je

januska12323
9. sep 2023

Keď ho tam dávaš stále dokola tak s tým súhlasíš. Veci vybavuj kým je v škôlke alebo zabezpeč na potrebný čas nejakú susedu, študentku hocikoho kto ti bude vyhovovať. A k babke choďte spolu, tak bude mať pod dozorom čo s ním robí.

autor
9. sep 2023

@jaskolka nebude sa hrať žiadne hry, hoc by tam bolo aj hra o chodení do kostola. On si tam robí čo chce, zapne youtu.be a sleduje videa a proste somariny. Vidím aké sú tie deti z toho zmagorene. Svagrinina dcéra z tiktoku už ani nemôže chvíľu rovno stať. Vkuse ma nejaké pohyby z tých tancekov co tam sleduje a jednoducho už jej prepína z toho. Vidím všetky tie deti naokolo ktorým sú mobily dovolené a nepáči sa mi to. A je mi úplne jedno co tam robia. Ani kvôli kalkulačke by som ten mobil nedovolila.

tanyag
9. sep 2023

@autorka
Čo si podráždená? Ty chodíš k lekárom poobede? alebo nemáš syna v škôlke? Ak ti 5 ročný neobsedí a treba ho mať stále na očiach, tak je asi najvyšší čas mu začať vysvetľovať, že su situácie, ktoré si vyžadujú, aby pekne sedel a čakal. A ak sa pýta k babke, tak tam s ním choď ty. Ako som už písala vyššie, všetko sa dá, ak človek chce. Ty sa tu sťažuješ na nerešpektovanie a ty sama nerešpektuješ názor iných ľudí a vyjadruješ sa veľmi podráždene a vážne s "vynikajúcim" slovníkom 🙄

jaskolka
9. sep 2023

@lukbe nie všade je možné, ze sestrička bude strážiť dieťa. Áno, keď je také, ze posedi v pohode, tak ok, nie je problém, aby ostalo pri sestričke, ale autorka sama píše, ze je neposedne a živé, a treba ho sledovať.
Ja napríklad (sestra orl) som vôbec nemohla niečo také robiť, lebo hocikedy ma doktorka volala asistovať jej
A potom co, dieťa zatiaľ bude obzerať skrinky?Kto na neho dá pozor?

janinah
9. sep 2023

Moja svokra strážila dcéru presne 1x,keď som rodila druhu v pôrodnici.Codili sme tam,ale všetci,takže o vnúčatá neprišla.Urob to isté.A koľkokrát do mesiaca je tam? Trebárs 2x po dve hodiny.? 4 hod.mobilovania v mesiaci mu neublizia a určite tam robí aj niečo iné.Ale ľahká pomoc,k dr na tvoj odber krvi ho zober,na gyndu chod sama a dieťaťu zaplať opatrovateľku.zas asi každý týždeň tam nechodíš.

ivangeline
9. sep 2023

Mas velke dieta ..zvladnes ho vziat vsade a prip manzel.. ci dobra suseda/kamoska/opatrovatelka... ja by som ho uz tiez nedala k babke bez dozoru.

jaskolka
9. sep 2023

Autorka, pôsobíš veľmi nahnevane a zbytočne tu až agresívne vystupujes. Nehovorím o slovníku...
Chceš rady, dostala si tu v podstate od každej to isté, ze bud vezmeš dieťa so sebou, alebo ho dáš (ak inak to nejde) k svokre, alebo ideš k lekárovi v čase škôlky.
Na všetko si dala protiargumenty, tak potom jedine si nájsť na ten čas opatrovateľku.
A ak syn chce ísť k babke, kde je problém aby si išla s nim ty? A urobíš mu program podľa seba

veve_ad
9. sep 2023

Vyhovaras sa. Ako funguju matky, ktore maju rodiny stovky km vzdialene? Moje dve deti boli so mnou NIE RAZ! u gynekologicky (a nik mi nikde nepozeral), na koznom, na cievnej chirurgii, u obvodneho, u zubara. Vybavovat pas, obciansky, v banke pri vybabovani stavebneho sporenia, v zdravotnej poistovni, u notara, v optike. Mam pokracovat? Nikde nikdy nebol problem.
P.S. vyjadrovat a reagovat sa da aj slusne

amelia89
9. sep 2023

Fuha tak ja mam 2 deti a byvame v zahranici a teda ani jedno dieta mi este na pi** pozerat nemuselo 😅 Vsetko sa da ked sa chce. Ty chces aby ti ho strazila
ale nedavala mu mobil -
no tak jej to musis povedat, ak to nadalej robi tak ho tam nedat alebo ja neviem co chces pocut.
A btw keby si ho tam davala len ked ides ku gynekologovi tak ak nie si tehotna,ides k nemu 1x rocne tak za ten jedenkrat by sa na mobil asi nenaucil. Alebo mas lekarov 4x v tyzdni? Lebo ak je svokra tvoja posledna volba a davas tam syna napr 2x mesacne tak to urcite z neho agresivne dieta kvoli hram neurobi

aurora33
9. sep 2023

Ja vidím len samé a samé výhovorky. K lekárovi hádam nechodíš každý deň. 5 ročný nechodí do škôlky? Na pár hodin sa dá najať opatrovateľka….

petko81
9. sep 2023

Ja mám 10 r.a 15 mesačnu všade ich beriem so sebou.
Ak boli prázdniny.
U svokry nechcú byť.nebudem ich nútiť.a naši sú v práci.
Tebe prajem pevné nervy.
Mňa by to tiež rozčuľovalo.
Ani nás nemal mobil.teras má ale iba cez výkend a na hodinu.a je spokojní.

christie11
9. sep 2023

Moja 6 ročná bola so mnou u gynekológa a žiadnu p nevidela. Sedela v čakárni,sestrička ju zabávala, dala som jej časopis, keksík. Bola spokojná, a to tam čakala 30 minút. Vchod na ten čas zamkli,takže tam nemal nikto cudzí prístup.

erika237
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maryetta
9. sep 2023

U nas presne to iste. Ale tak… ak povedia deti-tesime sa ku babke lebo nam da mobil tak mozno aj sama pochopi ze sa vlastne netesia na babku ale na ten mobil ☹
Od nikoho si nepytaju neberu iba od nej.

marhulka13
9. sep 2023

To chodíš na gynekologiu 3krat do týždňa? Keď ti nemá pozerať na onú? Lebo z pár návštev u lekára si nevybuduje závislosť na mobile.

alickapusinka
9. sep 2023

Preboha to vyjadrovanie útočenie za nič pre ženy za vlastný názor. Nevieš čo od dobroty máš možnosť zaplatiť nejakú mladú na 3 hodiny pokiaľ pôjdeš k lekárovi. A žiaden gynekolog nepovie malému dieťaťu že pod sa pozrieť na p...u. Si čo chorá asi hej. Máš možnosti hlavné neútoč prišla si si po radu za tvoju situáciu nikto nemôže. Sú tu matky ktoré majú deti a aj rodičov a svokrovcov a nechcú sa starať ani strážiť musia sa zabezpečiť sami. Tak nevylievaj si tu zlosť na ženy ktoré TI nič nerobia.

klip0
9. sep 2023

Prepáč ale áno nedala by som tam dieťa. Svokra musí vedieť že razis výchovu v štýle bez telefónu. Spravila by to raz, upozornila by som, že si to neprajem. Spravila by druhý krát a dieťa by tam bolo len v mojej prítomnosti.
Muž keď chodí na týždňovky tak ten deň keď je doma si dám gynekológa, veď tam nechodis predpokladám 3x do týždňa. A aj u gynekológa som už videla dieťa, normálne počkalo v čakárni alebo pri sestričke, na recepcii...
Vieš koľko matiek ma mužov stále v práci a nemá rodinu nablízku alebo rodina nieje ochotná pomôcť ? Myslíš že ako to robia ?