Svokra komentuje všetko, čo robím

katkami123
18. okt 2020

Ako príklad, prídem ku ním na návštevu s muzom, svokra nevie dobre variť niektoré jedla, tak varím ja, niekedy. Ona sa mi postaví za chrbát a všetko komentuje. Ale takým štýlom, ze ešte to iba idem urobiť, veď nie som superzena, ze za sekundu oskrabem všetky zemiaky a svokra do toho, keď sa chytám ešte iba prvého zemiaku - no a tie zvyšné zemiaky si nechala tak. A pritom sa na ňu pozerám a hovorím jej, ze však ešte som neskončila. Minule som robila oškvarky, tak mi vyčítala, ze prečo som tam nedala olej. Tak jej hovorím, že načo, veď oškvarky púšťajú mast a sú samé o sebe mastné. Ona mi na to, ze to sa nedá, ze jej vždy prihoria. A do toho mi tam sedí švagriná, ktorá vstane a ide mi na drzovku pozrieť do hrnca, ze či sa mi bez oleja nepripalili, lebo si asi vymýšľam. Vstala, pozrela mi do hrnca a zase si sadla späť na stoličku. Len mna už toto ich chovanie vytáča. Stať mi za chrbtom a všetko buzerovat a komentovať.

hipuska
18. okt 2020

A nechápem, načo u nich varíš?

gladys_07
18. okt 2020

Odisla by som z kuchyne, nech si vari svokra so svagrinou.

pribinak
18. okt 2020

Prišla by som k hotovému obedu a basta. A ešte by som pindala.
Treba obmedziť na čas stretnutia a hotovo

cookie29
18. okt 2020

No Bože. Tak Ta obdivujú alebo žiarlia. Nabudúce jej povedz že Ti s tými zemiakmi môže pomôcť kým Ty urobíš niečo iné...

janeninka
18. okt 2020

@katkami123 ukoluj ich. Ty si sefkucha, oni nech ti cista, krajaju.. nebudu mat casu na take

cacianka
18. okt 2020

Presne, nevar. Príďte iba na kávu, dones svoj kolacik ze nejdes s prazdnou rukou.
Ak je to daleko že sa neoplati na otočku, tak si hlavne jedlo zoberte so sebou, lahku veceru a raňajky si nakupte do rezervy.
A ked supes zemiak tak jej ho podaj a svokra tak supte, budem vam stopovat.daj stopky na mobile a komentuj jej ako Karol Polak na pretekoch.
Pekne rovno, teraz zatocit, vykrojte ten klík, aaaa cielova rovinka. Aha tu vam zostali flaky, tu je dokriva. No minuta presla a este len 1 ste ošupali ?!

kaki3
18. okt 2020

By ma slak trafil z tohto, ved ked maju cas na reci mozu ti pomoct, ty to len ocenis 😉

katkami123
autor
18. okt 2020

Mne moc svokrine jedla nechutia, preto občas varím ja, keď tam som

gladys_07
18. okt 2020

@katkami123 tak zasa keby mi zacnes varit v kuchyni lebo moje ti nechuti tiez ta asi nepochvalim...

hivanik
18. okt 2020

Olej do oskvariek???? Tak to musi byt riadna kucharka a odbornicka v gastronomii.

Zasadne by som k nim chodila az po obede, tiez to tak riesim. Varim inak a svokra ma staromodne recepty bez fantazie.

katkami123
autor
18. okt 2020

@gladys_07 to som jej nikdy nepovedala. Len ona napríklad nevie robiť zemiakovú kasu, tak jej poviem, ze ja ju urobim.

deti95060810
18. okt 2020

ja by som rovno obmedzila nielen varenie ,ale aj návštevy...😉

natalala
18. okt 2020

@katkami123 tak jej rob to iste a uvidis ci jej to docvakne, ze sa sprava ako krava 🤷🏼‍♀️

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkami123
autor
18. okt 2020

@cacianka plačem 😂😂😂 ako toto keby som jej realne urobila, tak už ani chodiť viac nemusím 😂

cacianka
18. okt 2020

@katkami123 trochu humoru tu neuškodí.
Je ti lepšie ? Tak ok🌹

spadnutaslivka
18. okt 2020

ja neviem, ale vnucovať sa, že ja navarím, lebo svokrička nevie? to mi príde trošku divné. jej možno nechutí, čo navaríš ty. preto sú nepríjemné, aby si to konečne prestala robiť.hm? neviem, kde je pravda, ale mne to skôr pripadá sprosté od teba, že si u nich varíš, lebo ti nechutí. vzťahy sa budujú, neviem, ako dlho ti je svokrou, ale je to proste divné. ja u svokry občas varím, ale je to po rokoch, nechodíme často a je nás viac, tak nechcem byť na príťaž. nevarím vždy, ale keď varím ja, tak je to o tom, že ona sama povedala, že dané jedlo robím lepšie ako ona alebo proste deckám to viac chutí na môj štýl. tak povie, že by na obed mohlo byť to alebo ono a že či môžem navariť. niekedy si dokonca svokor nadiktuje, čo mám uvariť. moja a svokrina je dosť odlišná, ale dokonca ani deťom nedovolím fujkať nad jej jedlom. nechutí ti? nejedz, ale správaj sa slušne, babke sa nehovorí na jedlo fuj. a keď to dokáže pochopiť malé decko, tak by si to mohla aj ty. alebo ako ti tu radili, nechodievaj k nim na obed a nemusíš tam variť alebo jesť, čo ti nechutí.

7miriam77
18. okt 2020

mna napadlo len navarit obed v klude doma, a tam len prihriat

syslik81
18. okt 2020

mne pride neslusne ist k niekomu na obed a varit si ho sama.. ak ti nechuti najem sa doma a tam len zo slusnosti toska ze som uz plna ... mozno jej vadi,ze sa jej strkas do kuchyne a preto je zla lebo ti nevie povedat ze jej lezies na nervy .. mozno keby si tu pohladala najdes podobnu temu o tebe od nej 😉 ak komentovanie je len u svokry nerobit ..ak je to i u teba doam tak varit skor ako pridu ..

evkamotka
18. okt 2020

Ked ti nechuti, daj si len trochu, to prezijes a najes sa doma predtym/potom. Od hladu neumres a vyhnes sa tejto situacii

katarinka89
18. okt 2020

@katkami123 dodnes si svoje z domu- budú slintat 🤣

mamanadruhuu
18. okt 2020

Presne, odišla by som , nech si varia samé, keď sú také premudrele.

katkami123
autor
18. okt 2020

@spadnutaslivka

@syslik81
Neviem, prečo extremizujete ( aj keď tu je to normalne😀) Ešte raz si prečítajte všetko, čo som písala. Ja sa nepchala na silu nikomu do kuchyne. Len svokra niektoré veci navarit jednoducho nevie. Nepovedala som jej nikdy na nič, ze mi nechutí. Muž jej pochválil, ze mu chuti odo mna to a ono, no a ona to chcela urobiť, ale nevedela 🤷🏻‍♀️. A už som jedla všetko - od vianočnej kapustnice bez smotany (nedavaju ani kyslú ani klasickú), cez neokorenenu slepačiu polievku... takze fakt vyberava nie som.

spadnutaslivka
18. okt 2020

@katkami123 prepáč, ja som sa ťa dotknúť nechcela a nepatrím medzi "hejterov", len ty na otázku, že prečo u nej varíš, píšeš "Mne moc svokrine jedla nechutia, preto občas varím ja, keď tam som".

syslik81
18. okt 2020

@katkami123 ani my nedavame do kapustnice smotanu ... pisala si ze ti jej zemiakova kasa nechuti a preto ju varis ty .. ze nedava korenie do polievky? ja davam len sol bobkovy list a nove korenie ... kazdy inak varime a netvrd mi ze nevie uvarit klasicke jedlo .. jediny kto tu extremizuje si ty ... bohuzial nik nepochopi to co prezivas , lebo to prezivas dobrovolne .. chces aby to tak nebolo? nerob to ... easy

katkami123
autor
18. okt 2020

@spadnutaslivka
Áno, ale to píšem tu - medzi nami dievčatami. Jej si nedovolím take povedať, bolo by to drzé.

spadnutaslivka
18. okt 2020

@katkami123 veď jej nepovieš, rovno si navaríš. prepáč, fakt neviem, ale proste tak to vyzerá. veď nevar, ak ťa nepýtajú. a je pravda, že každý proste varí inak. ja dokonca varím inak ako moja mama, lebo som sa nestihla u nej naučiť :D učila som sa sama, tak som si urobila po svojom.

spadnutaslivka
18. okt 2020

tu napíšeš, že varíš tam preto, lebo ti nechutí. preto som napísala ten príspevok, že jej to asi nepríde ok. síce existujú aj hnusné svokry, ale nechce sa mi veriť, že ich je až toľko, koľko sa číta na MK. skôr si myslím, že väčšina sú proste nedorozumenia alebo reakcie vyvolané akciami....

jankalukasova
18. okt 2020

@katkami123 a to ta svokra poprosila/vyzvala aby si to uvarila Ty? Alebo to svokre navrhol Tvoj manzel? Ci si sa samovolne rozhodla, ze svokra to nevie a urobis to Ty? Lebo ak to posledne, tak to je fakt dost drze... a teda sa svokre necudujem, ze pozera ako a komentuje ako sa jej motas v kuchyni... moja svokra vari uplne inak ako ja, ona vari take klasicke, velmi tazke jedla, do vsetkeho musi ist bravcova mast... ale v zivote by mi nenapadlo varit za nu lebo ona to nevie a mne to nechuti.

nnnuuunnn
18. okt 2020

Na ako dlho tam ideš? Lebo od toho dosť záleží, kto je normalnejsi. 😁 Ak jedno popoludnie, tak to je extrém. Ak na týždeň, tak tam už nie je čudné, že navaris aj Ty.. Ale toto je dosť konfliktna situácia, ľahšie by bolo doniesť si svoje už uvarené, možno s výhovorkou, že máš nejakú intoleranciu na mlieko a prípadne aj lepok, to ide/je skoro všade. 😁