Som dosť introvertnej povahy. Týždeň v práci medzi ľuďmi má naozaj vyčerpáva. Vždy sa teším keď príde víkend ,že si môžem oddýchnuť mať pokoj ,kľud nikoho nevidiet iba môjho manžela.
Lenže každú sobotu aj nedeľu k nám chodí svokra na kávu. Veľmi mi to vadí nevidím dôvod na toho aby chodila každý jeden víkend. Často sa preto s mužom hádame.
A on tvrdí ,že ja to preháňam ,že neviem vydržať jednu kávu.
Snažila som sa zistiť aj vnútorne prečo mi to tak vadí ,ale žiaľ zistila som len to ,že mi to vadí ..... A že som schopná sa kvôli tomu aj rozviesť.
Ani s mojimi vlastnými rodičmi sa nestretávam tak často ako vidím svokru.
Prosím nejaké rady
Ak by u mna presedela celu sobotu, tak Ano, to by vadilo aj mne, ale ak príde vypije kávu, trocha pokeca tak na tom nevidím nic zle ..
Si schopna sa rozviest, lebo mas doma svokru na kave, to je trochu mimo uz nie? Ved ked vies, kedy svokra chodi tak aspon jeden s tych dvoch dni si naplanuj fitko ci vikendovy nakup a nechaj ju sa vykecavat zo synacikom, problem vybaveny...
Tak sa rozved a sed si doma sama...
To čo je za doba? Nevesty by utopili svokry v lyžičke vody len preto.ze si dovolia chodiť na návštevu a zaujímať sa o vnúčatá.Tie ženy.ktore vychovali ich manželov a zrejme nie zle.Nevesty raz tiež budú svokrami.budu staré možno choré a vtedy im ozaj pomôže.ak ich nevesty budú odstavovat a odmietať.
Nevidíte si ďalej od nosa,pre vlastný egoizmus nepoznáte empatiu.toleranciu ani kompromisy .
Čo zaseješ.to budeš žať.Nijakeho manžela nepotesi.ak sa jeho žena nevie správať k jeho matke.aj keď je on ticho pre pokoj v rodine.Rozpravka o troch grošoch je dávno zabudnutá.smutnê...
Núti ťa niekto sedieť s ňou pri káve? Pozdrav ju a rob si svoje.
Preco manzel nechodi radsej k nej na tu kavu? Mne by to tiez vadilo, mam rada svoj klud. Ale teda ako sa poznam, na tvojom mieste by som prehodila par zdvorilostnych viet a zavrela sa do izby, uzivala si klud a nechala manzela nech si hosti a komunikuje s navstevou, ked ju potrebuje kazdy vikend…
Víkend je pre mňa s mojou rodinou. Ak sa k tomu pridajú svokrovci, len keď to vyhovuje nám. Porovnávať kolegov a rodinných príslušníkov je scestné. S niekým byť musíme, s niekým chceme. Alebo aj nie.
@anjelicek26 prečo by mala tráviť víkend mimo svojho domova len preto, že svokra nemá čo iné robiť?
Nechápem kde je problémy. Pokiaľ tam nesedí pol dňa…. Veď nemusíš byť mužovi za zadkom celý čas. Rob si svoje, oni nech si kavičkujú.
@bobaas mozno si svokra naivne mysli, ze ju maju a vidia radi.
A dôvod jej návštevy je aký? Cíti sa sama, potrebuje ona spoločnosť, je naviazaná na syna, či len tak aby z domu vypadla? Veď jej nemusíš robiť program. Kľudne na ten čas odíď z domu. Alebo jej v piatok zavolajte že máte na víkend program a nebudete doma - idete k známym na návštevu, alebo k tvojim rodičom, hoc aj na veľký nákup či predvianočný nákup - nech nechodí lebo nebudete doma. A najbližší víkend k nej pošli muža trebárs.
Alebo si proste na tú kavu k nej sadnite s mužom a porozprávajte sa o tom otvorene. Normálne jej vysvetlite, že po celom týždni v jednom kole práca, domácnosť sa tešíte na pokojný víkend a dohodnite si návštevu raz každý druhý víkend. A keby mala reči, tak by som ju schladila, že potrebujete s mužom čas na seba a v čase jej kávových návštev chcete mať radšej sex a nie ju na gauči 😉.
Nemam radu ale chapem. Som tiez introvertna ale pracujem s ludmi; domov chodim ohukana a takisto sa tesim na svaty pokoj
Prečo by autorka akože mala akceptovať nejakú návštevu každý víkend? Je jedno, či je to svokra. To čo sú za komentáre. Co nemá právo na súkromie? To ona má odísť, keď chce kľud? Z vlastného prostredia, v ktorom sa má človek cítiť najlepšie?
Neviem, či by manžel chcel vidieť každú sobotu a nedeľu po náročnom pracovnom týždni moju mamu, aj keď s ňou má dobré vzťahy.
A znova, problém je tu manžel, ktorý sa ide ešte hádať o tomto s manželkou, namiesto toho, aby to chápal a rešpektoval.
Chodi obidva dni? To je uz zbytocne.. urobte si iny program s manzelom a jej to slusne oznamte, nech sa nehneva. Mala by to pochopit.. Som tiez starsia, chapem co su vztahy v rodine, ale mam aj vlastny aktivny zivot. To zrejme vela ludom v zrelom veku chyba.
Autorka, aky rozvod. Proste v tom case maj jeden z tych dni iny program. Mne by to nevadilo a viem ze ani muzovi, lebo on sam chodi k svojim svokrovcom 2x tyzdenne (aj bezo mna). No tebe ak to vadi, proste sa trochen vynajdi, vypar. Alebo povec svokre, ze v nedele chcete chodit na vylety, nech sa neblokujete ale v sobotu je samozrejme vitana
Ja ako budúca potenciálna svokra sa už teraz bojím,že ostanem sama🥺
Lebo nebyť na príťaž a zároveň stále byť v kontakte s deťmi,ich rodinami neviem ako zladim🥺
Ženy,svokry sú tiež matky a majú radi svojich synov a chcú mať vzťah aj so svojimi nevestami a potešiť sa raz s vnúčatami,nie sme hyeny a netvory.
Autorku chápem,práca s ľuďmi vyčerpáva. Ale na druhej strane,za seba poviem..... normálne sa so svojou porozprávaj.
Tu kávu snáď hodinu vydržať vieš,neber ju ako nepriateľa,ako mamu svojho manžela,nie cudziu osobu. Už tým ťa káva bude zaťazovat. A neverím,že keď sa otvorene a úprimne porozprávate,že ťa nepochopí a nenájdete rozumný kompromis.
U nás sa zastaví svokra 2x za týždeň a raz do týždňa tam ideme my. Nemáme spolu extra kamarátsky vzťah,ale je to mama môjho muža, má rada vnúčatá, je vdova, tak to rešpektujem. Nie všetko sa mi páči,ale ani jej sa nepáči všetko a mne. Porozprávame sa, pohrá sa s deťmi. Občas sa s ňou zveziem autom keď ide z práce na chatu mojím smerom atď.
@dzulli1980 Do práce ale chodiť musí. A píše, že ju to vyčerpáva. Keď do toho ešte príde svokra každú sobotu AJ každú nedeľu, tak autorka nemá jediný deň kľud.
Autorka, ja ta chapem.
Cez tyzden sa chodi clovek domov najest a vyspat a cez vikend si chce oddychnut a prdnut a grgnut na svojom gauci
Aj mne by to vadilo.
Tu je tvoje problem muz, ale chlapom taketo veci nevadia
Svokra chodi aai v rovnakom case. Ja by som ASI nachyztala zehlenie a pri tom, ako tam je, tak si porobila.
Ale ja na podobne zdrzovacky nemam cas,u mna by SA svokra neohriala.. Dostala by kavu a nakolko je neohlasena navsteva a ja neviem co skor, tak by som sa ospravedlnila,ze si idem oddychnut, nieco porobit a nech sa jej venuje muz.
Tu z teba budu robot taku a onaku, ale tvoje zdravia a tvoje pohodlie v tvojom vlastnom dome je najdolezitejsie. Ja SA tiez nikomu nevtieram na navstevu. Svokra si musi svoju osamelost vyriesit Sama.
A to sedíte celé víkendy doma? Začnite chodiť na výlety, aspoň jeden deň za víkend. Jeden deň kávu s ňou znesieš.
@janina Ale toto nie je o vzťahoch, to je o tom, že introverti fungujú "trošku" ináč ako extroverti - https://www.postoj.sk/160866/aj-oni-chcu-pozorn...
Aj mne by to vadilo. Cez víkend chcem mať svätý pokoj.
Pripájam sa k @nika16, som introvert, v práci musím však komunikovať s ľuďmi a v piatok sa cítim ako vyzmykany citrón. To nie je o tom, že niekoho nemáte radi, proste to nedavate, a hovoriť o opremahani sa a respekte je dost cez, je to vlastne podobné ako keby ste niekomu so zlomenou nohou povedali, a co keď máš zlomenú nohu, premoz sa a chod na túru so svokrou, mamou tetkou svagrinou (dosadiť lubovolne) lebo to je rodina,
Keby to je fakt len káva, návšteva +- hodina, tak by si z toho nejakú drámu robiť, podľa mňa, nemala. Svokra chodí primárne za svojim synom, máte spoločnú domácnosť, tak je na mieste to rešpektovať. Z domu by som neodchádzala za to, ale tiež som introvert a keď sa mi proste nechce byť so svokrou, pozdravím ju, pár minút posedím a idem do spálne napríklad, ona je zatiaľ so svojim synom a vnučkou. Minule chcela ísť napríklad do kina s nami a ja som jej na rovinu povedala, že beriem dcérku na wellness a chcem byť s ňou sama, o pár týždňov rodím, tak chcem s ňou tráviť čas, ideme len my dve. Za tie roky sme si zvykli, aj ona, aj ja. Treba si to vykomunikovať. Keby u vás sedí od soboty ráno do večera, to je iné, ale jedna káva, to mi skutočne nepríde ako extrém, aj keď je to každý týždeň.
Prečo nejde muž na kávu ku nej?
aj mne by to vadilo. AJ keby chodila sobotu, nedelu po hodine.. aj tak by mi to vadilo. A vadil by mi hoc kto. Proste mam rada, ked aspon par dni ma nik "neotravuje", potrebujem sem tam vypnut a vegetit a neriesit. Nikoho.
Svokre by som nic nehovorila, ja by som to vysvetlila muzovi, a proste nech ide kazdy druhy vikend na kavu k mame on.. a raz za dva tyzdne ju zvladnem napr na nedelny obed alebo nieco.
@som_realistka áno, je to strašne ťažké pre introvertov, súhlasím. Mňa mali v práci za takú netýkavku, ale to extroverti nepochopia, že proste nám tá spoločnosť nerobí až tak dobre, vyčerpáva nás to a unavuje. U nás boli aj sú v práci také tie ranné kávy a ja som tam nechodila. Ešte k tomu u nás sa robí vo dvojiciach, máme stránky, amen tma, každý deň som doma čumela do stropu, keď som prišla domov. To iní nepochopia.
Často? ... veď ju vidíš cez víkend ... kolegyne/kolegov v práci vidíš 5 dní v týždni ... tam zrejme bude iný problém ako to, že si introvert ... veď s ňou nemusíš byť sobotu aj nedeľu, choď sa niekde prejsť, rob veci, ktoré Ťa bavia ... či?