Ach ženy, idem trošku vypustiť paru v tejto diskusii.. S priateľom sme spolu rok, od septembra spolu žijeme, lebo som čakala naše spoločné dieťa. Ja mám jedno dieťa z predchádzajúceho manželstva, o toto druhé sme prišli. Počas tehotenstva som na domácnosť neprispievala keďže som nemala príjem, teraz som sa zamestnala tak skoro ako to šlo aby som mohla začať prispievať aspoň niečo. Priateľ nechcel aby som ešte robila na plný úväzok, chce aby som sa v kľude zotavovala z pôrodu ( je to jeden úžasný chlap).. Začala som teda robiť aspoň na dohodu, zarobím +- 400 eur a z toho chcem aspoň 200e prispievať na bývanie (priateľ nechce ani to, ale v tomto má smolu ja tu zadarmo bývať nebudem aj keď sa ľúbime).. Teraz odišiel na pár mesiacov do zahraničia a jeho mama sa ponúkla, že príde na ten čas k nám aby som nebola sama a pomôže mi trochu.. Už takto fungujeme mesiac. Jeho mama zlatá milá, nemôžem povedať nič, pomáha mi s mojim synom.. Akurát včera som si vypočula jej rozhovor s dcérou.. Veľmi nepekne o mne hovorili, vraj sa tu priživujem aj s deckom, nič neprispievam a len peniaze rozhadzujem, vraj nenakupujem jedlo , nič nerobím, priateľ má dotuje a bla bla bla. Proste čisté ohováračky.. Ja som si naozaj myslela, že jeho mama je rovnako dobrý človek ako on a ona to je čistá ježibaba. Povedala som jej svoje a poslala ju kade ľahšie aj s jej kuracím prsom kvôli ktorému má ohovorila, že až.. Priateľ povedal, že si to nemám všímať a tiež jej povedal svoje, ale aj tak ma to zamrzelo. Predomnou ťuťuli muťuli dobre, že mi zadok utierať nechcela a za mojim chrbtom toto. Ja sa teda ako priživníčka naozaj necítim a nemám ani pocit, že by som svojho partnera manipulovala ( ona dcére povedala, že ho manipulujem sexom. Lebo našla v našom šuplíku erotické hračky a muži erotiku majú radi 😂). Ani nemám pocit, že by som nejako rozhadzovala peniaze ( vraj mi pozerala bločky čo kupujem a videla, že som si dovolila kúpiť bundu a bežecké topánky za dokopy 25e).. Hovorila, že asi pijem alebo drogujem lebo sa ani rozprávať nechcem a veľa spím.. Keby to tu mám celé rozpisovať tak tri dni čítate tie čo ste to ešte nevzdali.. Ja to len nechápem, že ako sa môže takto jeden človek pretvarovať..
@kitycat vyzdvihla syna zo škôlky vždy poobede a hodinu s ním bola kým som prišla z práce.
Aha, ja ze ju tam mas cely den 🤣🤣 tak po odovzdani syna moze ist alebo si ho vyzdvihnes ty, ked skoncis v praci. Ved v skolke ma urcite kamaratov
@kitycat práveže ona tu bola celé dni, lebo ona býva ďaleko, takže tu normálne teraz žila.. Ja som do obeda doma na obed idem do práce a robím do štvrtej. Odtiaľ nestíham ísť po syna, tak ho vyzdvihovala ona, raz do týždňa ho hodila na tréning a to je celé. Inak nemusela ani prstom hnúť, varím upratujem ja..
200 prispej chlapovi za energie, a za 50 si zaplat operku na hodinku k malému alebo sa dohodni s mamkou spolužiaka, že by počkal hodinku u nich alebo na ihrisku. Ponukni protisluzbu, že ráno odnesieš za deti ty plus niektorý víkend alebo aj 2 v mesiaci vezmete chalanov na výlet
Svokre poďakuj, že sa zariadis už sama a nebudeš ju viac obťažovať
Co z toho vyplyva? Ze mas dobre vychadzat so svokrou, ale nepustaj si ju do bytu. 😂
Neboj, to rozdychas. Este nikdy ta za chrbtom neohovarali kamosky?
To je ako v tom vtipe. Kamosky si dali stretko v restike a zrazu trapne ticho. V ten den prisli vsetky a nemali koho ohovarat. 🙂
@janage ja sa zariadim, tohto sa nebojím, viem si trochu posunúť pracovný čas, ale takto mi to bolo najlepšie.. Ona tu skôr bola preto, že sa ponúkla, ja som tiež nechcela byť sama a myslela som si, že stráviť spolu nejaký čas bude fajn, aspoň sa spoznáme 😃 no zle som si myslela..
@liljana nie je to môj byt, je priateľov takže sme chodiť bude určite, ja jej to zakazovať nemôžem, ale aspoň viem, že kamošky teda nebudeme... Mama mi vraví, že nemôžem mať všetko, buď bude dobrý chlap alebo svokra 😂
Ber to z toho lepšieho konca, aspoň sa ukázala a vieš že si máš na ňu dávať pozor. Muž stojí pri tebe a to je hlavné.
Máš super muža ktorý sa za teba postaví to je viac ako svokra toho si cen aspoň vieš čo si o tebe mysli a ako to v skutočnosti je lepšie zistiť teraz než keby si to zistila o x rokov a to kutranie v suflikoch a bločky tak to je gól mala by sa hambit
Dolezite je to, ze tvoj chlap sa za teba postavil 🙂 a to co o tebe hovori, ze nasla blocky, alebo hracky... Och toto keby mi niekto povie, ze lasoval v nevestinych veciach by som si svoje pomyslela a asi kazdy notlrmalny si spravi svoj nazor
my máme v rodine veľmi dobré vzťahy, ako s mojimi rodičmi, tak aj so svokrovcami.. ale úprimne ti poviem, nikdy by som si nikoho z nich nepustila na dlhšie do svojej domácnosti.. viem, že na mnohé veci majú rozdielny názor, inak vnímajú naše fungovanie (napr. častejšie stravovanie mimo domu, nákup kvalitnejších potravín, iný spôsob hospodárenia s peniazmi) a rozhodne nestojím o to, aby takéto veci pokazili naše vzťahy...
Ona nie je svokra len partnerova mama. Asi som staromodna ale pre mna to je rozdiel dost. Technicky je zatial uplne cudzi clovek Akoby si u priatela ani nežila. ( to neber v zlom len Moj nazor ) bunda za 25e sa jej zda draha. A z toho mà pocit ze vyuzivas jej syna sexom . 😳nema o tebe Boh vie aku mienku no aspon pomahala vyzdvihnut tvoje dieta. Zena sa po porode ci potrate nepotrebuje zotavovat viac ako par tyzdnov. Na tvojom mieste by som riesila full time job lebo stale si single mama a byvanie mas u priatela Cize naozaj nejake istoty pre seba a dieta Musis zabezpečit ty. Tento vztah nemusi mat dlhu buducnost a kazde euro sa ti zide. “ svokru” by som neriesila zariadila by som si vyzdvihovanie dietata bez nej,
Podla nazvu
@miadi ja som po sekcií a dávam dokopy obličky, ktoré mi počas tehotenstva doslova odišli, 2 mesiace som chodila na dialyzu, pracovať som začala až teraz, ja som hneď chcela tpp, priateľ trvá na skrátenom lebo sa o mňa bojí.. Čo sa týka bývania, ideme spoločne kupovať väčší byt ( priateľ predá tento byt, ja predám svoju garsónku a za spoločné peniaze kúpime niečo väčšie) takže tohto sa neobávam.
Mňa hneď v úvode zarazila veta: S priateľom sme spolu rok, od septembra spolu žijeme, lebo som čakala naše spoločné dieťa.
Inak by ste spolu nežili?
Doporučujem priateľovu matku si až tak nepúšťať k telu. Nájsť si normálnu prácu a snažiť sa byť schopná zabezpečiť seba i svoje dieťa. Nedá sa spoliehať, že vždy bude v živote nejaký partner, ktorý sa postará. Ak taký je, je to super bonus a výhra mať vyrovnaný vzťah. Ale určite urobiť maximum, aby si nebola odkázaná na nejakého muža.
S jeho matkou si to slušne vydiskutujte. Možno sa mnohé medzi vami vyjasní a budete normálne fungovať ďalej. Popravde nechápem úplne, prečo teraz u vás bývala.
@abbey1 áno žiť sme spolu začali primárne preto, že som otehotnela. Ja som sa do spoločného bývania po takej krátkej dobe nehrnula, dokonca som krátko predtým kúpila garsonku do ktorej som sa chcela spoločne so synom sťahovať, keďže sa prihodilo toto tak sme sa k tomu postavili, tak že sme sa rozhodli spoločne žiť a tvoriť rodinu hneď.
Aha . No trosku by som spomalila. Poznate sa len rok. Garzonku si zatial nechaj prenajmi .. a uvidis o rok dva ako sa vas vztah vykrištalizuje. Pride mi to trosku hrr ten vas vztah a hnet tehotenstvo. A on robi mimo Cize skoro spolu nie ste. Mozno ani momentalne nepotrebujete nieco vacsie . Drzim palce nech si zdravotne na tom lepsie.
To je taká rodina, s tým sa nedá robiť nič. Tam naozaj nič neporiešiš. Podľa mňa by Ťa ohovárali tak či tak. To je úplne jedno. Oni v tejto rodine totiž potrebujú niekoho, na kom sa oni budú priživovať, kto bude im nakupovať oblečenie, doplnky, domáce potreby, vyváral im, vypekal im, rozvážal ich na vlastnom vozidle a všetko možné pre nich robil a potom možno aj prestanú s ohováraním. Jednoducho nie sú to takí dobráci ako možno pôsobia navonok.
@miadi priateľ mimo nerobí, len raz do roka idú pracovne na mesiac, dva max tri.. Tehotenstvo bolo neplánované, ale priateľ sa z toho strašne tešil. Má už svoj vek a chce rodinu.. Ja som od neho mladšia podstatne takže ja by som kľudne tomu dala čas, ale on to tak cíti. Ale sme si teda povedali, že dobre rodina bude, ale najprv sa postaráme o väčšie zázemie a ja sa zotavím. Jeho poznám už dlhšie obdobie, vo vzťahu sme však len ten rok, pri ňom sa tej kúpi spoločného naozaj nebojím, aj keď viem, že stať sa môže kadečo.. Som si istá, že keby nám to nevyjde tak sa majetkovo vysporiadame a peniaze, ktoré do toho investujem sa mi vrátia a viem sa spätne zabezpečiť. Každopádne o pár mesiacov pôjdem pracovať na tpp určite.
A ti tak strašne záleží na tom, aby si bola v jeho rodine, u takýchto ľudí obľúbená? Potrebuješ aby Ťa vychvaľovali a velebili? Ale veď sú smiešni a trápni. To naozaj chceš byť rovnocenná takýmto ľuďom? A načo vlastne? Potrebuješ, aby Ti pocit Tvojej hodnoty potvrdzovali? To si tak sama seba nevážiš?
@evabb35 ja nič také nechcem, len som si myslela, že by bolo fajn mať dobrý vzťah s jeho mamou.. To, že je to ježibaba jedna ohováračská je smutné, ale nezblaznim sa z toho. Len toto som si potrebovala trochu vyventilovať lebo ma to sklamalo. Ale žiť s tým dokážem. Ľúbim predsa jej syna (aj to nevlastného) a nie ju.
Aspon vies ze priatelova nevlastna mama sa vie pekne pretvarovat a netreba si ju moc puštat k telu. Ze sa vam hrabe vo veciach v šufliku v spalni ci uctoch ( to bola v tvojej kabelke?!) je dost drze. Daj jej metlu nech leti spet k sebe. Podakuj za ten cas co stebou bola a pomahala s malym no Uz si dako poradis a chces uz mar svoje sukromie.
@miadi asi by som povedala, že aj v mojej peňaženke lebo som počula aj to ako dcére vraví, že nemám žiadne peniaze ( nedržím hotovosť, keď potrebujem vytiahnem si) dokonca jej nažalovala aj to, že som spolu so synom vybrala peniažky z jeho prasiatka a išli sme kúpiť čokoládu lebo chcel piecť koláčiky 😂 vraj mu ani tu čokoládu nekúpim.. Ja som jej včera narovinu povedala, že som ju počula, čo hovorila, poďakovala som za pomoc aj za to, že všetko prekutrila a poslala som ju preč, že si poradím. Dnes tu už nie je.
@miadi Aj ja by som povedala, že netreba garzonku predávať a neponáhľať sa, dať sa zdravotne do poriadku. Lebo stať sa môže naozaj všeličo, napr. priateľ bude chcieť svoje dieťa a nepôjde to, to zvykne byť veľký problém, ktorý ľahko spôsobí rozchod.
A svokra, to je vo veľmi málo prípadoch, že s nevestou sú za jedno (a táto je dvojtvárna, takže iba dobre, že si to zistila), samostatnosť je vždy najlepšia, aj keď si musí všetko urobiť sám.
Moja svokra chodila na “ kontrolu “ vzdy ked sme neboli doma.. ten prvy x mm ze skovaj si niekde tangace ( co mam len koli nemu) aby mama nemala šok ked na nu vyskočia v spalni v šufliku ( som lutovala ze nemam hracky a nejake mega velke super realistcke dilda.. ) kazdy co sa druhym ludom hrabe v spalni v suflikoch si zasluzi aby nanho živa anakonda vyskocila Mozno by sa naucili ze sa to nema🤣
Však to je jasné, že nikto neplánuje, že akurát z takejto rodiny pochádza jeho partner. Ale už je to raz tak. Na Slovensku žijú aj rodiny vo veľmi veľkej chudobe. Nikde sa o tom nepíše, ale je to už tak. Jednoducho rátajú každučký cent, platia prevažne hotovosťou, platobnú kartu nezvyknú ani používať, hoci ju aj majú. V normálne finančne zabezpečených rodinách je bežné, že príchodom jari sa kúpi nové oblečenie, obuv, pokiaľ samozrejme nežijú nejako ekologicky, ale takéto výdavky im nerobia žiadny finančný problém, ale v takýchto rodinách si niečo takéto vôbec nemôžu dovoliť, ani vo výpredaji niečo nakúpiť. Mlčia o tom. Mlčia o tom, že nemajú na kvalitné zdravé výživné jedlo, nemajú na lieky, nemajú na kúrenie, majú pár kusov topánok, z toho jedny topánky sviatočné, ktoré nosia od maturity vždy na slávnostné príležitosti
Je možné, že chcela, aby si počula, kritiku na seba. Očakáva, že teraz už budeš platiť všetko, ale to je veľká chyba. Nerob to. Nie si mu nič dlžná. Hádam si ho nechceš kupovať. Nenechaj sa od nich finančne zneužívať. Ich finančné problémy, sú len ich. Nenechaj sa do nich zatiahnuť. Oddychuj, spi, koľko potrebuješ, to je pre Teba teraz najdôležitejšie. Však sú trápne, úplne. Asi v živote neboli vážne choré a v rekonvalescencii. Lebo zdraví ľudia, ktorí nikdy neboli chorí, majú hneď reči o drogách a alkohole, keď niekto sa zotavuje a dodržuje kľud na lôžku, bez ktorého zotavenie nie je možné. Pamätaj, zdravie máš len jedno. Peniaze teraz nie sú dôležité, ale Tvoje zdravie.
Predstav si opačnú situáciu, Chorý je priateľ, má dieťa z predošlého manželstva a zotavuje sa, leží v posteli, veľa spí. Považovala by si za etické požadovať od neho finančné prostriedky v takejto situácii?
Priatel zabil ,,ze nevsimaj si’´ to ked pocujem🤦🏼
A s cim ti akoze pomaha? S cim potrebujes pomoc?