Svokra je akčná do výchovy dieťaťa

kika541996
16. nov 2023

Stalo sa aj vám, že svokra bola veľmi akčna do výchovy vášho dieťata? Mne to už ide na nervy ,keď príde, a poviem jej , že nech to robí, ako ja a aj tak si spraví po svojom. Neustále rady čo ,ako ,prečo. Že mlieko nemôžem len tak zmeniť keď mame Bebu tak musím pokračovať len v Bebe , že nech neskúšam inú značku, a to isté aj švagrina🤦‍♀️

katarinka89
16. nov 2023

@kika541996 stalo. A ďaleko horšie veci.

roja01
16. nov 2023

Je to neprijemne, no mozno z 20 nepotrebnych rad bude jedna nad zlato. Ale jasne, ze je to otrava, pretoze starsia generacia nema ani potuchy co vsetko uz mlade mamicky vdaka internetu vedia.
Ja som sa napriklad az teraz dozvedela jednu z dost dolezitych rad, ze pocas chorob dychacich ciest by mal chory lezat ve vyvysenej polohe, aby nedostal zapal pluc.

hortenziaj
16. nov 2023

Moja bola taka istá a aj je. A v zaujme ochrany môjho dieťaťa tam nikdy ako malé nebolo samé, lebo co ona dokázala vyplodit a urobit keď som tam bola. Decku cca pol ročnému ktoré som mala na rukách strkala nanuk do úst, ja som povedala ze nie a zas strčila.
Vonku 8stupnov a ona ho zabalila do kočíka ako keby bolo mínus 30,fusak,zimny overal,puncochy, tepláky, sveter, body, a na fusak ešte deku zlozenu. Raz ho mala sama na prechádzke, s mužom mojim, len sa jej zdalo malo oblečené, sup k svagrinej a tam ho zababusili riadne. Reci o prehriati decka nebrala vážne.
Stále reči o podsadzani, chodeni a iných.
Proste zo zaciatku keď mi povedala ze mi ho kľudne postrazi, tak ja ze super, ale po mesiaci a pol som to za vrhla a aj moja mama mi povedala ze jej rafdsej samé nie. Sama si nerešpektovanim mojich pokynov a veci ohľadne deti urobila zle. A čím dlaje tým viac zisťujem ze to bolo spravené rozhodnutie.

kleopatra114
16. nov 2023

@roja01 tato info je pre mna tiež nova a zaujímavá . Je z medicínskeho prostredia ? Dcéra je astmaticka , casto trpí zápalom priedusiek , raz pluc - navštívili sme mnoho odborných ambulancii ,liečení , ale tuto radu sme nikde nedostali .

letfenixa
16. nov 2023

@roja01
@kleopatra114
Celý život pri chorobe dýchacích ciest ležím na vyvýšenom.

kika541996
autor
16. nov 2023

@hortenziaj veď aj mne prišlo super, ze mi postrazi ale vsetko ma svoje hranice..ale povacsinou som ticho pre pokoj v rodine

januska12323
16. nov 2023

Ďakujem ja to robím takto. Byť ticho je najhoršie potom si bude myslieť, že to naozaj potrebuješ.

kleopatra114
16. nov 2023

@letfenixa je mi jasne , že keď má človek respiracnu virozu , ľahšie sa mu spi , ked je vo vyvýšenej polohe . Robím to tak od babatka , ale nezdá s mi , žeby to malo nejako ovplyvniť to , či dostane zapal pluc alebo nie .

maryetta
16. nov 2023

Nie pre pokoj v rodine byt ticho. Pre tvoj pokoj a pokoj dietata sa prave ze ozvi.
Zase chapem ze niekedy nevyziadane rady mozu “prekvapit” alebo ze robi nieco inac-tak ako to bola ona naucena a zvyknuta…
Ale napr.zmenu mlieka?? Povedz ze si to konzultovala s lekarkou. A ak nie tak ozaj treba s lekarkou lebo tiez mam vedomost o tom ze mlieko by si nemala len tak menit. A ak tak ho davat aspon 2-3tyzdne aby si brusko zvyklo.

roja01
16. nov 2023

@kleopatra114 ja som dostala v emailu:
PLÍCE - Cenná informace našich předku:
Když jsem byla malá a měla jsem horečku, tak mi maminka podkládala tři polštáře, abych poloseděla.
Ale tohle nás kdysi učili staří doktoři už na zdravce.
Nezapomeňte, třeba všem opakovat, že při
infekci neležet na zádech, ale stále se polohovat a také sodou bicarbonu - inhalovat!!!!!
Přeposílám tento e-mail přesto, že jsem přesvědčená, že nám
dříve narozeným již naši rodiče tloukli do hlavy,
že jakmile máme horečku, musíme v posteli sedět, aby plíce visely, abychom nedostali zápal plic.
Alespoň mně to doma připomínali oba rodiče. Ale je pravda, že jsem to od doktora za celý život neslyšela, když to neví.
Mělo by se to dělat - podle mě - při jakékoliv infekci, když musíme ležet. Při ležení "leží plice zevnitř na zádech", nejsou správně prodýchnuté a hrozí zápal plic.
Sama jsem to zažila před rokem, kdy jsem byla s prasečí chřipkou v nemocnici, a tam jsem dostala zápal plic.
Nikdo mi neřekl, ať se pořádně prodýchávám..... A jak dostanete zápal plic - tak to už potom zhluboka dýchat nejde, neudýchala jsem ani jídlo..nastupuje kyslíková terapie.
Že plíce dýchají nejvíce "na zádech" to víme, proto i lékař nás "poslouchá" hlavně na zádech.
Jak správně dýchat, abyste nedostali zápal plic, v době nemoci a
neležet na zádech je dobrá rada.

Este mam jeden zatial strateny mail, kde to vysvetluje lekar v suvislosti s covidom. On navyse hovori i o postupu pri prodychavani plic a inych trikoch, aby nevznikol zapal plic, alebo aby sa lahsie vyliecil.

angeli121212
16. nov 2023

@kika541996 pre pokoj v rodine byť ticho naozaj nie je dobrý nápad, radšej sa slušne ohradiť aj keď je mi jasné že to nebude tak jednoduché

deti95060810
16. nov 2023

tak s tým mliekom majú aj pravdu...nerobí to dobrotu ...😉
nie, moje svokry sa nezaujímali čo a ako.... ma odrovnalo keď mi svokra povedala že nevie koľko rokov majú naše deti.... a jedným a tým istým menom volá obe naše dievčatá - nie, demenciu nemá.

maryetta
16. nov 2023

@angeli121212 presne tak. Budu jej skakat po hlave este viac. Lebo sak je ticho tak asi je vsetko ok. Nie je len sa to v nej bude hromadit. Stres. Nervozita a to sa bude prenasat na dieta a vlastne na vsetkych. Sama som sa tym poucila.

angeli121212
16. nov 2023

@maryetta presne máš pravdu ja by som nikdy nikomu neradila byť pre pokoj v rodine ticho, pre koho pokoj pre rodinu? Nie ďakujem, je lepsie hned povedať čo mi vadí tam ke ešte šanca, že to nenarastie do obludných rozmerov, aj za cenu že ma bude mať rodina za náročnú a neviem akú.

lujza123
16. nov 2023

@kika541996 nehádaj sa s ňou, nevysvetľuj prečo robíš veci tak ako ich robíš, zakaždým povedz len niečo typu
“dakujem za radu ale ja to budem robit takto ”
Keby tie rady chrlí neprestajne tak jej normálne povedz že ti to je nepríjemne, je to tvoje prvé dieťa chceš si ho užiť po svojom. Ona si už svoje deti vychovala, švagriná tiez, mohli sa realizovať ako len chceli

Že niečo hovoria, radia neznamená že to musíš tak robit.
Uvidíš sama budeš v tej istej situácii ked budeš mať väčšie dieťa. Hlavne ked stretneš nejakú prvorodičku co vychovava úplne opačne ako si to robila ty, tiez sa budes hrýzť do jazyka aby si ju nezačala poúčať podľa svojho

Ps: mojej dcére som ako bábätku 2 x menila mlieko a vzdy to bol masaker, zas taká odveci rada to nieje že nestriedat mlieko. Niektoré babo je s tým v pohode ale niektoré môže mať tráviace problémy