dobry den baby, mam otazku, ako by ste sa postavili k situacii? Muz mal okruhle narodeniny boli sme teda na obed s jeho rodicmi, ziadna velka oslava nakolko mame male deti. Prisli sme domov ku nam este na male posedenie a v tom svokra ked som sla na wc mu sla gratulovat, doslova cakala ze odidem mimo ze to moze urobit takto. Podotykam ze mam snou
nie najlepsi vztah. Toto bol podla
mna vrchol neslusnosti, neprijatia do rodiny, odstrkovania, co si myslite vy?
@dskjhfdlkdjhl tak tiez sa je tazko vyjadrit ked neviete ake su vztahy asi som nemala zakladat temu nic no
Nemám problém tak si ho vyrobím
No však nech mu blahoželá aj 3x a aj znova darček môže dať
Aj svokor mu blahozelal aj vsetci ostatni presne ked si odisla na wc? Aj mu dala nejaky tajny super dar ktory si nemala vidiet, ci ako? A ty si potom ako zareagovala?
Tazko sa k tomu vyjadrit, ked nepozname okolnosti
Kedze spolu nevychadate, tak neviem, potom to riesis zbytocne. Mozno fakt chcela mat nie ze sukromie, ale teda asi nechcela aby si nejak nacuvala... Tazko povedat, ako to medzi vami je a hlavne preco to medzi vami takto je
Neviem čo si tu hľadala ale tu to nenájdeš... Ženy sú tu už dávno není láskavé... Tému otvoria preto aby sa ti vysmiali, urazili ... Nie preto pretože ti chcú s niečím pomôcť...
So svokrami ťažko.. moja tiež vždy všetko pozamoj chrbát... Dá obálku a raz som si vypočula "ale nehovor jej koľko som ti dala to je tvoje"... Nebolo mi to príjemné ja nie som odkázaná na nejaké jej dary 💁🏻♀️ hold nič s tým neurobím
@ameema dakujem vam za nazor, veru tu zeny niesu laskave, mozno sa tu aj nejaka svokra vyjadri za vsetky svokry😂
Ked budes skutocne doriesovat a analyzovat v hlave kazdu malickost, davat na vahu kazde slovo ci gesto, tie vztahy nebudu lepsie, ale este horsie... pretoze ludia nie su dokonali a ocakavat to od nich je zbytocne...
Raz som tu aj ja otvorila diskusiu kde ma zaujímal názor žien ktoré majú možno viac skúseností ako ja a dopadlo to tak že som nakoniec od niektorých užívateľok mk bola vykreslená ako nevďačná manželka a môj manžel bol dobre že nie týraný...💁🏻♀️ Nič k veci len sa povoziť...
Na svokru kašlite nech si robí čo vie .. keď si jej slová nepustíte do uší tak ani do hlavy 😘😘 pamätajte
Tiež si myslím,že riešiš blbosť. Niektoré ženy len preto,že je to svokra, tak striehnu na každý skutok. Lebo svokra. Ja sa hrozím, čo synovia raz domov donesú, keď tu čítam tieto príbehy.
Keby nezablahozelala, zle je... Zablahozela, tiez je zle...
Chápem ako sa cítiš, moja svokra robí to isté. Napr. aj vianočný darček dala manželovi keď som pri tom nebola, dozvedela som sa to až keď odišli. Údajne to mal byť darček pre oboch (peňažná poukážka na nákup oblečenia) no beriem to tak, že to dala len jemu (stále sa ho pýta ale oblečenie potrebuje kúpiť lebo ja sa oňho nestarám 😂). Vždy, keď sa stretneme a odídem na wc, začne sa manžela vypytovať na moje súkromné veci, vždy jej však povie, že keď chcieť niečo vedieť, má sa spýtať mňa. Mňa sa samozrejme nikdy nič nespýta, keď sa stretneme ani kľučky sa so mnou nerozprávajú. Už som si zvykla 😂 chodím si ku nim pozrieť tv 😂😂
nemyslim si ze to je vrchol neslusnosti neprijatia atd svokrou vedela by som ti ine vrcholy popisat 😂
najlepsi liek je proste taketo spravanie ignorovat a ak tak sa zasmiat urobit si zart atd ale na to potrebujes byt nad vecou
dufam ze s nimi nebyvate 😉
a ano niektore svokry neprijmu nevestu niektore su zakerne a zle a jieledy to plati aj o nevestach
Moja síce blahoželala predo mnou no so slovami,,aby si vedel,že máš aj rodičov,,😂😂😂..pritom sama robí pri každej rodinnej seslosti problém s príchodom. Všetko potom pozoruje a neskôr zhodnocuje tým svojim spôsobom. Kašli na ňu. Tak nech zagratulovala poza chrbát. Hlavne ,že vy s manželom máte pekný vzťah.
Je to neslušné. Ešte som sa s niečím takým v rodine nestretla, že by nepočkali, kým nie sme všetci spolu, (z kúpeľne, toalety či balkóna) až potom sa gratuluje. Keď si teda všimneme, že niekto odišiel. Ako v reštike neustriehneš, ale doma nie je toľko ľudí pokope, aby sme si to nevšimli, že sa ktosi vzdialil. Proste počkáme na seba. To vypovedá o nej, nie o tebe. A manžel, čo na to? Možno mu dala obálku, nechcela, aby si to videla.
Neber si to. Máš vlastnú rodinku. Manžela a deti. To je najdôležitejšie. Neber si to. Inak sa utrápiš tým, čo nezmeníš. Ukáž, že ti to nevadí. Buď nad vecou a nechaj ju. Nie je to tvoja vizitka. Hlavu hore.
@ameema tiež to tak beriem 🙂 ja sa chodím vyrozprávať mame a ona sa snaží brať si z toho príklad. Mám ešte dvoch súrodencov, všetci máme partnerov a všetci naši partneri si veľmi dobre vychádzajú s mojimi rodičmi 🙂 zatovia aj nevesty 🙂 chodíme spolu na dovolenky, na výlety, robíme spoločné akcie, opekačky a podobne. Ja osobne to beriem len ako školu života a svojim spôsobom som zato svokre vďačná, pretože to dobré čo v živote máme si uvedomíme až pri tom negatívnom kontraste 🙂
ked sme mali svadbu tak po obrade nam gratulovali lidia pred kostolom
a svokra mna obisla (negratulovala mi) a muzovi co stal vedla podala ruku a povedala mu ze urobil si najvacsiu chybu svojho zivota (nahlas poculi to vsetci okolo) 😂😂😂
@loginexistuje moja svokra nám po obrade nepodala ruku ani jednému 😂 a ten komentár s najväčšou chybou svojho života na manžela iba zakričala z davu 😂 a na mňa že som jej ukradla syna a že ho nevychovala pre mňa
A čo? Je to jej syn
Ja len nerozumiem jednej veci - väčina žien na tomto fóre má otrasné svokry (v realite, v ktorej žijem, je to opačne) a tie isté ženy tu majú úžasných, skvelých manželov. Ako je možné,že takéto zlé a otrasné ženy dokázali vychovať takých skvelých mužov? 🤷🤔
@animus u nasej to bol len zacitok este take na zasmiatie mala onhodne horsie chvile my sa uz roky nestykame nastastie aj tak mam veci hadam aj na knihu
moja je stelesnene zlo
@loginexistuje a ja že len moja bývalá svokra bola takto prepnuta 🤦a ich je viac😂. Tá moja ex zas na svadbe druhého syna si odplula pred jeho svokrom( nevestin otec) a to len preto že švagriná bola rozvedená a mala dieťa. Treskla im obálku s peniazmi a odišla. 🤦🤦🤦. No a ako to dopadlo? Oni sú spolu už 20 rokov.
@zuzanockamt napr moj muz hned ako zmaturoval mal 18 sa prestali o neho starat siel na VS do BA chodil na FEI a popri skole pracoval aby sa uzivil
spomenuli si na syna az ked dostudoval teda prisli munna promociu a ako slavnostny obed zaplatili tresku v bifete na stojaka a zacali od neho brat penize (kedze robil) a ano tie prve roky s nim sa z toho vsetkeho misel narocne dostavat
Moja neboha svokra castokrat mm povedala nieco po madarsky, hoci madarsky mm nekomunikoval, ale trocha rozumel . Ja som to prijala s humorom a opytala sa, ci je to o mne. Rokmi to prestalo a bola som dobra nevesta, mali ma radi. Nehovorim, ze sa nieco za 30 rokov nevyskytlo, ale ustali sme to vsetci. Treba sa cez to preniest a rokmi sa hrany obrusia.
Nezatazovala by som sa tým, že niekto nevie, čo sa patri. Pomyslí si svoje a chod dalej. Hlavne s úsmevom😀kašli na ňu…
Podľa mňa mu dala peniaze a nechce, aby si Ty o nich vedela. Aby si ich neminula na seba. 🤣
Až na pár výnimiek nesúhlasím, že ženy tu sú nepríjemné. Skôr autorky otázok nedostanú odpovede ako čakajú a vnímajú to tak, že ženy sú zlé. Pravdu mnohí totiž nechcú poznať. Píšeš že so svokrou nemáš dobrý vzťah. Čo si urobila pre to, aby si mala? Je to matka tvojho muža, ak si si ho vzala, tak je asi dobrý muž. A na tom má určite veľkú zásluhu aj ona. Takže nech je akákoľvek, určitú úctu si zaslúži. A ak máte vzťahy zlé, tak toto ťa prekvapiť nemalo. Možno môžeš byť ty múdrejšia ako ona a robiť veci v prospech vášho vzťahu.
Myslim, ze riesis malichernosti.