Svokra - dopredu neoznámené návštevy

osickova
14. júl 2022

Ahojte som matka ročného syna. Mám problém so svokrou a svokrom. Chodia si k nám kedy chcú, nezazvonia, nezaklopú, sami si otvoria vchodové dvere a vrthnú sa hneď do obývačky. Je nám to nepríjemné, pretože nemáme žiadne súkromie. Už ma videli aj polonahú ako idem zo sprchy a ani to ich neodradilo sa pred návštevou ozývať. Vždy vidím ako svokra očami kontroluje či mám upratané, navarené a samozrejme nechýbajú aj poznamky. Ja si ich aj napriek tomuto cením a snazim sa hlavne kvôli manželovi nech máme pokojný vzťah ale toto ma každý krát vytočí. Veľmi sa teším, že chodia za svojím vnukom ale už je toho privela. Manžel ich aj poprosil aby sa ozývali. Vydržalo im to 2x a je to tak ako to bolo.Chodia aj skoro ráno, keď iba vstanem z postele alebo navečer kedy už to nečakáme. Chodia každý 2-3 deň. Prosím čo by ste robili na mojom mieste vy ak by sa vam toto dialo? Ďakujem za vaše odpovede.

zmrzlinka2021
14. júl 2022

@osickova vymeňte zámky a nedávajte im kluce

sissy27
14. júl 2022

@osickova zamykala by som, alebo teda dala zvonku na dvere guľu. A samozrejme kľúče im nedala.

vikusjk
14. júl 2022

@osickova Na dvere si daj zvonka gulu a samozrejme kluce im nedavaj. Nebudu mat inu moznost, ako zazvonit. To, aby sa ti hlasili dopredu neviem, ci pomoze nieco ine, nez dookola im to pripomenut, ked pridu bez ohlasenia, ze "necakali sme vas, mozete sa prosim nabuduce ozvat dopredu?". No a gula zabezpeci, ze dnu sa nedostanu.

nikpa
14. júl 2022

@osickova mali sme niečo podobne, nie až tak ale tiež mi to liezlo na nervy. Vypenila som keď som vyšla z kúpeľne zo sprchy v uteráku a na chodbe som stretla svokra (sám si otvoril a vošiel do bytu) Myslím, že aj on vtedy pochopil keď som treskla dverami na spálni... Neskôr im ale muž slušne povedal aby sa ozvali keď chcú prísť. To moc nezabralo, raz sa ozvali, raz nie. Sú to situácie ktoré by vadili každému len je smutné, že niekto je taký hlúpy a neuvedomí si to aj sám. Inak my sme potom aj vymenili zámky a nové kľúče sme im nedali. Pýtať od nich kľúče keď ešte mali tie staré, to už sa mi zdalo moc, tak sme to vyriešili takto. A tebe radím najprv sa snažiť dohovoriť, to je ale na mužovi. Ak nezaberie tak kľúč na kríž a neotvorim, spala som 🤷 alebo vymeniť zámky.

heidy222
14. júl 2022

K tej vymene zamkov... Mozes povedat, ze Ste kluce stratili a preto pre istotu zamok vymenili. Aj ked... Mne by bolo luto penazi, asi by som skor povedala nieco Take ze ,,zvonnte a ozvite sa dopredu, ak Ma nechcete nacapat v obyvacke masturbovat " mozno potom by Uz vobec neprisli 😂

ropucha6
14. júl 2022

Normalne by som si im to oznamila, ze slusnost kaze sa ohlasit. Ak by nepomohlo, davala by som do zamku kluce.

petulda333
14. júl 2022

Maju kluce? Ak ano,tak bud vziat spat alebo vymenit zamok. Ale ja osobne by som ich poslala prec,ked pridu necakane.

andrejka1974
14. júl 2022

Len raz by mi to spravili už by kľúče nemali proste toto si dovoľovať nesmu

pininka1
14. júl 2022

Poznam to dobre, rokmi uz na to kaslem, u nas najviac zabralo ked prisli neohlaseni ze my sme povedali ze ideme na vylet prec, jasne ze boli poznamky, ze kde ideme ked oni prisli, ale muz im hned povedal ze sa mali ozvat. Oni tak ale chodia vsade, ja to absolutne nechapem, hlavne svokor povie ze on neznasa take oficiality, ze ohlasovat sa dopredu. Pre mna je to vrchol buranstva.

syslik81
14. júl 2022

chodte k nim vezmite kluce a hotovo .. ak neches aby to bolo blbe povedz ze svoje si si zabuchla... a ked budu pytat nazad len im povedz ze si nechala u susedy aby si to nabuduce nemala daleko ak by si sa zas vymkla

mandzula
14. júl 2022

Nechajte sa nacapat uprostred .ebacky.😀 Ci su to tie typy, co sadnu do obyvacky a pockaju?

pininka1
14. júl 2022

@mandzula nas takto nacapal muzov stryko, len sa zasmial a nic, nabuduce zasa prisiel takto. Ale je to aj nasa chyba, lebo nezamykame vchodove dvere cez den.

karhu
14. júl 2022

a co tak POVEDAT IM PRIAMO, ze si to nezelas? a zamknite si

mandzula
14. júl 2022

@pininka1 to uz je aky level drzosti... niektorym fakt treba niecim po hlave tresnut.

ahhola
14. júl 2022

Kľúče zvnútra... Musíte vy byť "roztrziti" keď oni sú "zadreti"🙆‍♀️

matullienka
14. júl 2022

Zamykať a kľúče skríža vo dverách, keď prídu tváriť sa že si práve na odchode

pininka1
14. júl 2022

@mandzula oni to proste maju v rodine, tak boli zvyknuti, ze vsade sa islo len tak. A tym ze my byvame nedaleko manzelovej babky, vacsina co ide ku nej, pride automaticky aj ku nam. Najvyssi level je svagrina, ktora byva na druhej strane republiky a zavola 20 minut pred prijazdom ze idu ku nam. Akurat ze su 4 a aj u nas spia, aj jedia. Xkrat som sa kvoli tomu s muzom pohadala, to predsa nie je sranda mat jedlo navyse pre 4 ludi a chystat miesto na spanie. Ale nepomohlo nic.

ckatka
14. júl 2022

Hm...rozmýšľam...ako by som to riešila...
Ja si pamätám, že u našej starkej sa nezvonilo. Nikdy. Proste sme sa vyzuli a šli dnu 🤷‍♀️ nikto to neriešil. Oni ku nám chodili takisto akurát museli zvoniť lebo na bytovke dole bola guľa.
Dnes keď ma každý mobil tak je najmenej zavolať -ste doma? Prídeme.
K deťom alebo k rodičom je to podľa mňa úplne normálne. Hádam sa mi mama nebude pýtať na audienciu. (Rovnako mužova mama)
A zasa v normálnych rodinách je úplne normálne povedať - "vidíme sa zajtra o piatej". Alebo "v sobotu sa nepreháňajte ideme na výlet"
Kde je problém?
Normálne sa s nimi dohodnite, ved hádam mate ústa všetci.

ckatka
14. júl 2022

@pininka1 to máš krásnych 20 minút sadnúť do auta a zmiznúť a povedať jej ze ste preč 😂
Nabudúce to nespraví...

pininka1
14. júl 2022

@ckatka no nemam, kedze prichadzaju vacsinou vecer a ja mam tri deti. Ale kedze k nam chodia vacsinou dvakrat do roka uz s tym ratam a prichystam sa. Stalo sa ze sme neboli doma a isli spat k svokre, ale tam je to tak max na jednu noc.

edien
14. júl 2022

@mandzula top koment 😂😂😂

edien
14. júl 2022

@osickova nám sa takto svokra dovalila presne dvakrát..no muž jej dal taký diktát,že už neprišla vôbec. 😅 Ja som spokojná, aj ona si myslím lebo jej sa aj tak nechce nikde chodiť k nám došla keď išla od dr čo je tu blízko no už to neskusa. Nech manžel povie rodičom,nieje na Tom nič neslušné chcieť mať svoje súkromie..práve naopak, oni si ako burani.

dada13288
14. júl 2022

@osickova to iste sme mali so svokrovcami ... Najvyssi level bol ked sa do nasho bloku nastahovala aj manzelova sestra. S muzom sme boli v robote cely den a chceli sme sa uvolnit pri vodnej a chlaste (bol piatok a bez zavazkov) a zavolali sme aj kamosa. Zrazu otvaram dvere a dvere otvorene. Ja panika, ze som nezamkla lebo vtedy sme mali len klucku ne gulu. Zrazu kukam v mokej obyvacke sedi svagrina s 2 mesacnym babom a svokrov. Svokra na to, ze vsak mozeme vsak to aj nas byt je ... Ja onemela ale muz im to hned vytmavil, ze aspon zavolat zo slusnosti mohli. Velakrat bolo, ze klopali aj o pol 8 rano, ze idu na navstevu, velakrat .. a ja ked som bola sama doma tak som im neotvarala.. naucili sa volat do predu. Velakrat sa stalo, ze boli na ceste k nam ale sme ich zrusili lebo sme mali ine plany a ano boli urazeni ale slusni ludia toto nerobia. Postupne sa ucia, svagrinej to tiez uz vadi a zacina sa ozyvat. No ci sa niekedy tej slusnosti naucia neviem .

lucinka9292
14. júl 2022

Toto ked citam, tak nechapem. Mne sa da otvorit zamok zvonka aj ked mam kluce vnutri, cize ak mas taky ani zamknut nestaci, jedine ho vymenit a nedat im uz kluce.

daeen
14. júl 2022

Aj u nás toto tak bolo. Nielen oni, ale aj večné návštevy širokej rodiny zďaleka, hocikedy sa na týždeň až viac dotrepala cela família, do toho nezahlásený člen rodiny ako "prekvapenie". Proste to tak mali zaužívané a nemienili na tom nič meniť. Pre nich to bolo normálne. Asertivita pomohla vždy len na chvíľku, ale je ťažké snažiť sa zmeniť niečo keď sú na to zvyknutí a inak si to ani nevedia predstaviť. V tomto prípade je asi lepšie bývať ďaleko.

veronika65
15. júl 2022

Presne toto robil mužov ujo 🤦🏻‍♀️ býva blízko, tak čo bude volať, keď za ten čas môže rovno prísť... Pekne si otvoril bránku, dvere, pozdrav žiadny, len kde je manžel, lebo potrebuje s niečím pomôcť /požičať náradie... Keď som išla uložiť deti hore a nevidel dole nikoho hulákal po celom dome, keď bolo zamknuté dvere prešiel dokola celý dom a skúšal, ktoré sú otvorené, no proste žiadna slušnosť.... Manžel mu dohováral, že existujú aj mobily, ale je to ten typ, že ja mám pravdu a nikto iný, stále robil po svojom 🙄 až keď som na neho párkrát už vybehla, zdrbala ho jak malé decko vtedy začal chápať aspoň na čas, teraz s tým začína zase, takže zas len dohovor a čoskoro veľký pes na dvore, to ho hádam trošku zabrzdí

au1994
15. júl 2022

@osickova vieš čo, ak ste im už normálne povedali, že sa majú ozývať, buď by som sa zamykala, aby museli klopať/zvoniť alebo by som ich na drzovku poslala párkrát preč, že sa mali ozvať a vy ste teraz iba vstali/idete spať, je neskoro, skrátka sa im nevieš venovať, máte iný program. Sami. Možno sa odujú, ale musia sa naučiť, že ste už samostatná rodina, ktorá potrebuje mať svoje súkromie a oni nechodia do vlastného.

marrilyn
15. júl 2022

@osickova toto iste robili moji rodicia, ked sa syn narodil. Nepomahali ani ustipacne poznamky na ich adresu, ani priamo povedane. My sme navyse mali aj vnutri psa, ktory musel kazdeho prichod ohlasovat stekotom. Bolo uplne jedno, ze som nechala kluce skriza vo dverach, tak hocikedy vyklopkavali a vyzvanali, takze mi maleho vkuse budili. Tak som im ho takeho zarevaneho strcila par krat do ruk, ze na a staraj sa, lebo on ako sa prebral, uz tak skoro nikdy nezaspal a oni zas nebrali ani ohlad na ziaden jeho rezim. S prichodom dietata sme s muzom prisli o akekolvek sukromie. Parkrat som sa s nimi aj povadila, ked mi uz nervy rupli, co vzdy malo len kratkodoby efekt. Byvali sme ale v ich dome, mali sme to prerobene na 2 byty, samostatny vchod. U nas pomohlo az odstahovat sa. Kluce od nas nemaju, zvoncek sme schvalne este nenahodili a ked zamkneme branku, tak sa k nam nikto nedoklope 😁
Cuduj sa svete, zacali sa radsej dopredu ohlasovat, ci mozu vtedy a vtedy prist.

dada0902
15. júl 2022

Strašne by ma jeblo alebo by sme už boli dávno tozideny ja takéto veci netolerujem svokor tiež takto robieva ale muž mu povedal ze sa majú ozvať a dohodnúť na návšteve lebo tiež sme často x vonku deti spia a to sa proste nerobí chodiť si ako do vlastného kedy chcú

h2
15. júl 2022

@osickova Čo by som robila na tvojom mieste, keby mi každý 2-3. deň chodili svokrovci na neohlásenú návštevu? Celkom určite by som sa zbláznila, alebo niekam ušla, alebo ich zavraždila. 😫