Svokra - cítim sa ako chudera

dupetka29
19. apr 2022

Ahojte…bývame v jedinom dvore so svokrou..snažím sa s ňou vychádzať ,napriek tomu ,že viem ,že ma ohovárala aká som gazdiná ….. bývame tu päť rokov a mame dve deti….máva aj dosť uštipačne poznámky na moju adresu a keď sa ozvem ,vraj som strašne vztahovacna ….cíti sa strašne na veliko…minule som nemala náladu keď l nám ráno prišiel svokor nakoľko som sa par minút pred tým pohádala s manželom a ona ma zvozía ako malé decko že ako sa správam odžiť a nepríjemne k svokrovi (pritom tam sní nebola)…od kedy tu bývam začala som mat problémy so žlčníkom (nevyhovorene veci,kypiaci hnev)…veľmi mi ubližuje svojimi slovami s nedokážem sa už pretvarovať …hoci napriek všetkým intrigán ju mám stále rada aj tak už mám toho dosť…manžel si ma samozrejme nezastane a keď si ma raz zastal už to hodila cele na mna a on mi povedal ,že preto som si Tá nechcel zastavať viem aká je máma a ako prekrúca …cítim sa tu ako chudera poníženia s nie ako doma….chvála Bohu zdieľame spolu len dvor a nie chalupu ale aj tak mám dosť…..

melanta
19. apr 2022

No ani nie si doma, žiješ na dvore u svokry. Takže toto sa dalo čakať. A zvlášť, ak máš muža, ktorý nepochopil, že teraz si jeho rodina ty s deťmi a za tebou má stáť, ale on sa ťa nezastane, lebo sa bojí mamičky a ešte ti to aj povie. Treba mať vlastné bývanie na vlastnom dvore, kde k vám svokrovci prídu na návštevu a zaklopú.

nttnnt
19. apr 2022

A preto by som so svokrou nebyvala nikdy na jednom dvore bohato mi staci vidiet ich raz za 2tyzdne na 2hodky 😃😃😃

viva13
19. apr 2022

tiež rišime mamu/svokru potrebuje liečenie a odmieta nevieme či zavolať políciu alebo 112 keby ju zobrali na psychiatri neviete poradiť niekto? kludne napísem aj do spravy viac

melanta
19. apr 2022

@viva13 políciu môžeš volať ak niekoho ohrozuje na živote. Ak ide "len" o to, že sa liečiť nechce, tak s tým neurobíte nič. Polícia ani lekári ju v takomto prípade proti jej vôli nikam nezoberú.

annamalaga
19. apr 2022

Smer podnájom s deťmi , aby si o 3 roky ešte aj na psychiatriu nechodila. Nahovno je bývať s rodičmi , nieto so svokrovcami.

viva13
19. apr 2022

@melanta pije alkohol každý den, vykrikuje na celý dom ma samotný vchod

matullienka
19. apr 2022

Nedá sa vám ten dvor nejako rozdeliť aby ste mali medzi sebou normálne plot? My máme tiež postavené vedľa svokrovcov zatiaľ tam ešte nebývame, ale uz som s ňou riešila tiež prečo máme z vonku na dverách madlo a nie kľučku, že ako bude chodiť bna návštevu tak na drzovku som povedala, že hádam zaklope ako slušný človek. Niekedy sa len netreba dať, moja svokra to pochopila. Správam sa slušne ku každému kto sa správa slušne ku mne, ak to tak nie je ide aj u mňa slušnosť bokom

alexnina777
19. apr 2022

@viva13 zdravím, asi si urob samostatný príspevok, ak potrebujes radu, tu sa ti to stratí , keď píšeš niekomu do príspevku, určite ti radi poradia samostatne keď si to prečíta viac ľudí

0silvia0
19. apr 2022

@viva13 skús sa poradiť so svokrinou lekárkou, možno by vedela poradiť a nejako dostať na liečenie. Lekár je iná autorita ako rodinný príslušník.

annamalaga
19. apr 2022

Vás chyba bola, že ste pristúpili na bývanie v jednom dvore, prečo ste to tak vtedy spravili?

viva13
19. apr 2022

@0silvia0 boli sme povedala že ona vie ako na nu že dá jej papier no nepojde

miadi
19. apr 2022

Budes sa tak citit kym tam budes žit. Dvaja kohuti na jednom smetisku. Sorry. Problem nie je svokra ako taka .. ale tvoj muz. Trpis Lebo on tam chce žit jemu to tak vyhovuje. A do vasich zabomyšich hadok sa bezapaja nechce mat problemy so zlcnikom .

h2
19. apr 2022

Problém je zrejme v tom, že hoci máte vlastný dom, oni si k vám chodia, ako sa im zachce v ktorúkoľvek hodinu. Toto treba zastaviť. Veľmi dobre to vyriešila @matullienka s tou kľučkou a aj s tým, že hneď svokre vysvetlila, ako to bude. Vy by ste to mali tiež nejako takto zariadiť a nie, že svokor sa u vás objaví hneď ráno. To čo je?!

nyusika
19. apr 2022

za problemom so zlcnikom by som videla skor zlu stravu a nie to, co ty opisujes

odstahujte sa a budes mat po probleme so svokrou, uprav stravu a budes mat po probleme so zlcnikom

peter0123
19. apr 2022

@nttnnt 2 týždne 2 hod je moc. U mňa max 2 hod. za rok.
Autorka , keby sa má muž nezastal určite by som nebola jeho ženou. Už pred svadbou som stanovila podmienky a držím/držime sa ich 18 rokov.

tomi97
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
euka210
19. apr 2022

@dupetka29 ked je to s nou takto tazko, tak jasne stanovit hranice co a ako. To ze mate spolocny dvor neznamena, ze moze hocikedy vojst, potrebujete svoje sukromie.
My sice byvame so svokrou v jednom dome, ale je asi to 1% ktora je celkom v pohode. Mna nekritizuje, ked nieco, tak manzela "nahana" ked nieco treba urobit okolo domu, v zahrade ci okolo zvierat.

nafka0483
19. apr 2022

@dupetka29 "Manzel si ma samozrejme nezastane"
Prosiiiim? Ake samozrejme? Samozrejme pre manzelov ma byt, ze si toho druheho praveze zastanu.

deti95060810
19. apr 2022

na dvor by som ani nechodila... ďakuj Bohu že nebývate spolu pod jednou strechou...

ljzozv
19. apr 2022

@nyusika netvrdím, že je to problém so žlčníkom...
Neviem presne kde ma to bolelo. Ale vďaka psychickým problémov, neriešené problémy v súkromí a aj v práci, som si privodila problém s bruchom. Bola som aj na hadici, nič mi nenašli. Uzavreli to ako problémy psychického pôvodu. A keď sa mi veci trochu ukľudnili, tak aj bolesť brucha sa stratila. 🤷‍♀️

janickacrazy
19. apr 2022

@dupetka29 rozdeliť dvor, urobiť plot, na dvere guľu a zvonček, svokre zabaviť kľúče od vášho domu a úplne ju ignorovať, no veď nech si trepe, čo chce. Ja by som rýchlo urobila poriadok, hlavne s manželom. Všetko sa dá riešiť. To, že bývate na jednom dvore neznamená, že musia u vás byť každý deň a otravovať vzduch. Len si musíš trochu dupnúť.

nyusika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nyusika
19. apr 2022

@janickacrazy z príspevku ale nie je zrejmé, koho ten dvor vlastne je.
Možno postavili dom na pozemku svokrovcov

tiika
19. apr 2022

@viva13 ak ohrozuje na živote niekoho alebo aj seba, môžete zavolať políciu alebo 112, oni pošlú aj sanitku a vezmú ju (ak je na tom naozaj psychicky zle)

minarova22
19. apr 2022

@dupetka29
Ja žijem so svokrou v jednom dome 5r., vrch mame my a ona spodok, spoločný vchod. Hovor mi niečo... Zo začiatku samé hádky, klamstva na moju osobu, z mojej strany plač za krivdy,co mi robí... Moje šťastie ale bolo to, že manžel si,, mamičku poznal,, a stal pri mne. Jej najväčší problém bolo to, že si nevedela zvyknúť, že není po jej a neskaceme a nerobíme to, čo ona chce. Najradšej by bola, keby ona rozkazuje a my platíme a robíme. Dva roky sme platili všetko my-obe domácnosti, náklady bývania. Potom sme povedali, že nech prispieva aspoň,, 50€"... To sú jej naklady na bývanie... Komu lepšie?? Aj tak nevyhovieme. Mam 2 deti. S nimi mi vôbec nepomôže, ani na dvor ich nezoberie. Plakať som už prestala, skodilo mi to. Prestala som ju riešiť, začala slušne ignorovať a je mi lepšie.. Samozrejme, keď potrebuje niečo, pomôžem-stále je to matka môjho muža.....Manzel by mal stáť pri tebe, to je základ. Začni ju brat s nadhľadom, škodíš len sebe... Viem, že to nieje ľahké, poznám to, ale časom sa naučíš... To co si myslela rodina, keď im moja svokra natarala na mňa klamstvá-zo začiatku ma to bolelo, trápilo ma, že čo si myslia o mne(tie klamstvá) a vieš čo, už mi je to jedno... Sama vidím, že ani jedna nevesta nemá vrucny vzťah s nou-asi prečo?? Kašli na ňu, ju nezmeníš, zmeň postoj svoj na túto vec, bude ti ľahšie... Netráp sa, poznáme to viaceré... Ona nestojí za to, že ty sa trápiš...

viva13
20. apr 2022

@minarova22 asi to nemate take zle so svokrou keby vam bola stale v patach neda sa to zniest a somariny sa pytat hovorit vyzvedat snorit vsade ked nie sme doma kradnut nam veci atd.mame tazky zibot a nou a riez ame hore ona dola a vela sme inveatovali do domu.ona ma samotny vcjod aj my.my od nej kluc nemame a stale nas obvinuje ze jej berieme veci.

viva13
20. apr 2022

@minarova22 niekolko x za den mi zvoni uz neotvaram radsej ju nevidim.nepocujem.vola na tel.uz sme ju obaja s manzelom zablokovali

minarova22
20. apr 2022

@viva13
Tak to snorenie a vyzvedanie to poznám... Všetko vidieť, všetko počuť....Tvoja svokra sa nezmení, bude vymýšľať-zato si ty budeš ničiť zdravie? Ako vidím ste to s manželom rázne vyriesili 🙂 Hold, niekedy to aj takto treba...

tiika
20. apr 2022

@dupetka29 To, že svokra je taká, aká je je jedna vec. To, že sa tým necháš ovplyvňovať a trápiš sa, je druha.
Ju nezmeníš, seba áno. Nemalo by ti záležať na mienke druhých ľudí, o to viac ak si s nimi nerozumieš, a viac ako na svojom sebaobraze. Ak sa trápiš jej vyjadreniami, dosiahne presne to, co chcela. Keď nebudeš prikladať takú váhu jej slovám alebo okoliu, bude sa ti žiť lepšie, snaž sa na tom popracovať. Skús si niečo prečítať o asertivite.

A s manželom aj s ostatnou rodinou preber, že potrebuješ a chceš viac súkromia. Dohodnúť si pravidla, kedy, koľko krát, za akých podmienok, či vopred sa ohlásiť, vás môžu navštevovať. Samozrejme platia výnimky.. ale to by mali akceptovať všetci i manžel a nikoho sa tým nedotknete.

Povedať svokre, že ty neriešiš jej domácnosť a poprosiť ju, aby ona neriešila tu tvoju. Opakovať ako verklik dokola, kým nepochopí. Ak niečo kritizuje, chce pomôcť, nech dá aj radu, ako to robiť inak a lepšie. Ty tu jej radu buď príjmi alebo odmietni, ako uznáš za vhodne. Ona sa nemá na tom urážať ani trvať, že musíte žiť podľa jej predstáv.

Obaja ste dospeli a máte svoju predstavu o živote, domácnosti, výchove deti.. nech to prosím akceptuje. Možno ma pravdu, možno to zistite ale potrebujete sa naučiť na vlastných chybách. A omielat to dokola.
Hádať sa, vysvetľovať, presviedčať, trápiť sa, nemá význam.

viva13
20. apr 2022

@tiika ak je niekto corý a potrebuje pomoc to nevysvetlíš, ked si bude tvrdiť svoje že žiadneho lekára nepotrebuje keby nám dala aspon pokoj ale neda, kto nezažíva nepochopí