Svokra chcel ziať na dovolenku moju 20 mesačnú dcéru. Odmietla som a je zle.

16. nov 2019

Tak si predstavte žienky moja svokra sa somnou už dva mesiace nerozpráva lebo som v septembri nedovolila aby vzali zo sebou do Grécka na dovolenku moju 20 mesačnú dcéru.. Išla ona a svokor (svokra 67 r. Svokor 70 r.) keď sa vrátili samozrejme nezabudla porozprávať ako tam bolo super ako sa tam ostatné deti kupali v mori že aj našej by sa tam páčilo ale keď ja som taka matka že vlastnému dieťaťu nedoprajem.. Som divná že som sa bála dieťa pustiť na 2 týždne do
o cudzieho štátu so svokrovcami?

limetka69
16. nov 2019

samozrejme, ze nie, ja nedoverujem ani mojej mame, verim manzelovi a svokrovej priatelke, ale s nikym by som maleho nikam nepustila a to ma 3,5 roka

veronikaszabova
16. nov 2019

Tak male dieta by som nedala. A nech sa oduva, kolko chce.

simsalabim
16. nov 2019

20 mes sa mi zda malo. Ale 3 rocne by som pustila. Zavidim takych dedkovcov, moji oduti tak 2-3 dni prazdnin boli s detmi...

limetka69
16. nov 2019

@simsalabim fakt by si pustila? tak u mna pri veku 70r spolu s obrovskym morom blikaju vsetky vystrazne kontrolky, :D ale to som ja, ja sama si viem vsetko najlepsie urobit, neodpustila by som sebe ani nikomu keby sa nieco stalo 🙂

wena
16. nov 2019

Nie si divná, veď je to tvoje dieťa a tvoje rozhodnutie. A záleží aj akých máš svokrovcov, ja mojim dôverujem natoľko, že už moja malá trojmesačná u nich bola týždeň sama. Predpokladám, že ak bude staršia, nemala by som s tým problém aby ju vzali na dovolenku, to isté moji rodičia.

aniele
16. nov 2019

My sme vzali vnučku k moru prvýkrát, keď mala 4 roky, o dva roky s nami letela do UK. To sme mali 55 - 56 rokov. Užívali sme si to, ona je malý dobrodruh. Je pravda, že som na ňu dávala ešte väčší pozor, ako v minulosti na dcéry. Aj naše dcéry chodili s mojim rodičmi a my s bratom odmala k starkým, pratete aj tetám. Takže to máme v rodine akosi za normálne.

hettinka
16. nov 2019

Ja som starym rodicom tiež povedala, že pustím na dovolenku dieťa až od 6 rokov. Aj sme to dodržali. Dovtedy sa museli naučiť plávať a správať pri mori. A od 1 roka chodíme s deťmi na dovolenky k moru aj my, takze o nič neprišli.

simsalabim
16. nov 2019

@limetka69 ja ano. Mam aktivnych svokrovcov, udrziavanych, stale chodia po vyletoch. Ale o vnucata sa nikdy nezaujimali. Ako vravim, pod natlakom im kazdorocne venovali 2-3 dni, ked ich vzali na nejaky pobyt. A deti vzdy oplakali ten ich nezaujem.

madeleine
16. nov 2019

Je uplne jedno co by kto iny ako spravil. Aj keby si divna bola divna, si matka svojho dietata, mas zan pravnu zodpovednost a plne pravo rozhodnut co tvoje dieta kde bude robit. Neviem ako na to reaguje otec dietata, toho nazor by este ako tak zavazil, kazdopadne zvysok sveta pokojne ber taky aky je. Neviem akou velkou stratou je ze svokrovci s tebou nehovoria, akceptuj to, ze sa urazili a nepokusaj sa to menit. Tak ako ty si sa rozhodla aj oni sa rozhodli a maju na to plne pravo. Drzim palce, aby sa to rychlo vyriesilo k spokojnosti vsetkych v rodine.

black_olive
16. nov 2019

Nič si z toho nerob, zrejme už úraduje u nich aj nejaká tá starecká demencia.

marlent
16. nov 2019

Urcite nie s tak starymi ludmi...k moru k vode...dieta je male nevie plavat ani sa udrzat nad vodou ani odhadnut situaciu....tym urcite nechcem znevazovat alebo zosmiesnovat dedkovcov...ale vekom aj reflexy idu do haja

tata1401
16. nov 2019

...ja som vlastnému ženatému bratovi povedala že našu malú(3r.)si môžu zobrať na dovolenku iba ak vezmú aj mňa😀 na otázku kedy ju pustím samú, keď bude mať takých 13rokov...to bolo gúľanie očí😲😎

janickacrazy
16. nov 2019

určite nie si divná, je to malé dieťa a napr. moj syn v tom veku neznášal kúpanie, čiže pobyt v mori by prenho bol skor za trest ako za odmenu, aj by som ho pustila napr. už teraz ako 4ročného na dovolenku so starými rodičmi, ale to u nás nehrozí, lebo oni nemajú záujem

simsalabim
16. nov 2019

@tata1401 tak moj brat tento rok nepustil s nami do Londyna 16 rocnu dceru.... tiez sme gulali ocami.

tata1401
16. nov 2019
queen_mary
16. nov 2019

Ja by som pustila aj s rodicmi aj svokrovcami. Svokrovci 60tnici a nasi 50tnici. Ale zalezi aki teda su. Mna si babka bravala od roka, mama na to vzdy spomina v dobrom, ze ako jej to dobre padlo😂

janickacrazy
16. nov 2019

@queen_mary Nezáleží na veku, ale na kondičke, moja prababka sa starala o moju sestru, ked mala 80 rokov, sestra mala 1 rok, mama chodila do práce, čiže starala sa o nu celé dni, nielen na chvíľu a všetko v pohode zvládala.

sweetyna
16. nov 2019

Podla mna je to uplne v poriadku, 20 mes. a 70 rocny svokrovci nie su ok na dva tyzdne tak daleko v cudzom state.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lula313
16. nov 2019

Buď by som išla s nimi, alebo by som dceru dala, ale nasi si ju nechcú vziať ani na prespanie u nich😂😂😂

jana91701
16. nov 2019

Vieš čo, ja som nechala prvý raz našu dcéru spať u mojich rodičov, keď mala tri roky, a vôbec som vadná nebola😉 Medzitým má sedemnásť a púšťam ju na prázdniny babičke autobusom 130km, ale na dovolenku do zahraničia by som ju do desiatich rokov určite nepustila.
Najrozumnejšie to svokre vysvetlí tvoj muž, je ich syn a na neho sa hnevať nebude. Nech jej vysvetlí, že sa o dcéru bojíš, nakoľko zahraničie, nehody a bla, bla, je to úplne normálna vec, svokra sa časom odrazí😉

sissy27
16. nov 2019

Podľa mňa úplná zbytočnosť pre 20mesačné dieťa ísť na 2týždne so starými rodičmi k moru. V tomto veku z toho žiadny zážitok nemá.
Už ho mali niekedy na víkend doma? Deti v tomto veku sa ešte zvyknú v noci budiť, treba plienky, možno umelé mlieko, golfáč... často plačú bezdôvodne, alebo kvôli niečomu, v čom sa nedá vyhovieť, majú iný režim. A nevedia povedať čo im je, či ich niečo bolí atď. Keď tak mali vziať na dovolenku aj teba - podelili by ste si starostlivosť, ty by si si oddýchla a oni by si malého užili.
Ja by som napríklad nemala problém nechať malú v tom veku našim aj na dva týždne - ale ak by to nebolo nutné, tak načo im vyrábať starosti? S odstupom času podľa mňa ten vek okolo 2 rokov je “najproblémovejší”.

calendula321
16. nov 2019

Dobre, že si nepustila. Nemáš si čo vyčítať. A svokrine reči zober jedným uchom dovnútra a druhým von. A keď sa s tebou aj nebaví, nechaj tak, ju to prejde. A Ty máš aspoň chvíľu pokoj.

sapetka
16. nov 2019

Nie v ziadnom pripade by som nepustila. Ved maly zobrat aj teba..

elviku11
16. nov 2019

A prečo ste nešli všetci? Aj vy ako rodičia s nimi? Tak by sa to ešte dalo...

whatever1
16. nov 2019

V ziadnom pripade by som nepustila😱

stanulik33
16. nov 2019

Takú maličkú so svokrovcami v takom veku by som v žiadnom prípade nepustila k moru. Čo človek málo počúva o všelijakých tragédiách, načo pokúšať osud? Ako napríklad ten starký, ktorému vypadlo ročné dieťa z paluby výletnej lode a zomrelo. Nešťastie sa stane hneď a čas nikto späť nevezme.

luccija
16. nov 2019

Nie nedala a bodka ani nad tym nerozmyslaj

mata1001
16. nov 2019

V ziadnom pripade by som nedala tak male dieta.
Moj syn ma 9r a este ani jeho by som nepustila...
Neboj svokra ako na nadula, tak sa aj odduje...
vysvetli muzovi, ake si mala dovody a hotovo...
A inak co manzel? Pustil by dieta so svokrovcami?

zuzka102
16. nov 2019

Ty kokso! Nie si vadná, pravdaže. 20-mesacne samé so 70-nikmi svokrovcami 2 tyzdne pri mori - bedovolila by som ani omylom. Bez ohľadu na to aké skvelé vzťahy by sme mali, aki by oni boli vitalni atď. Je rozdiel dať 20-mes. dieťa k starým rodičom na týždeň domov, do ich známeho, bežného prostredia, a je rozdiel brať dieťa k moru a do neznámeho prostredia... kde sa môže stat všeličo. Veď ak si chceli malú vziať k moru, mali zavolať aj teba na dovolenku.