Svokra chce vnuka na noc

Dnes o 09:31

Ahojte, prosim vas o nazor. Snad ma neukamenujete🙈 proti svokre nemam nic, kedykolvek je u nas vitana, ale momentalne nalieha, aby som jej syna davala na noc. Nic zle by na tom nebolo, ale vadi mi, ze v byte fajci. Ked vari, tak fajci. Ked je na zachode fajci. Ked pije kavu v obyvacke, fajci. Proste asi nonstop, vsade ma popolniky. Jedine v lete nefajci v byte, ale to sme aj tak vonku, ked prideme.
Ked tam mame s malym ist, tak fajci “len”v kuchyni ale ten smrad aj tak vsade citit. Zacala poslednu dobu naliehat, nech jej maleho dame na noc, aby sme mali cas na seba. To skor mysli, ze je cas na dalsie dieta. Velmi by chcela aj vnucku. Manzel je jedinacik. Rozumiem, ze ma vnuka rada, ale nechcem, aby spal v dymovej clone, respektive medzi stenami, ktore smrdia ako popolnik. Aj ked k nej niekedy ideme, musime sa vsetci doma vyzliect a vsetko vyprat. Ako jej slusne povedat, ze jej maleho nedam? Povedala som jej velakrat, ze mi doma nefajcime a nechcem, aby moje dieta spalo v zadymenej izbe. Kym som dojcila, nenaliehala, no teraz coraz viac, syn ma len 2roky, nespal este nikdy bezomna ani manzela. Dakujem🙂

autor
Dnes o 09:32

My, preklep🤦🏻‍♀️😀

tina1549
Dnes o 09:33

určite by som jej ho do smradľavého zafajčeného bytu nedala

zmrzlinka8
Dnes o 09:37

slušne by som jej povedala, že je ešte malý na to a v noci by ste bez neho nespali kľudne ani vy, ešte potrebuje blízkosť rodiča. kým trochu narastie, ona sa zatiaľ môže odnaučiť fajčiť, keď ho tam chce mať 🙂 musí to rešpektovať.

lenka.25

Rovno by som jej povedala , že ani do kčmy dieťa neberiem

unicornlady

Že kým v byte fajčí, dieťa tam spať nebude. Fuj, ako neznášam cigaretový smrad.
Chúďa dieťa, že to musí dýchať. A fajčí, aj keď vy ste tam, ach.

betulinka1
Dnes o 09:39

Normalne by som jej povedala, ze nedam, lebo sa v byte fajčí. Ze mne to vadi a nechcem aby mal taky vzor, je to ok. Fuj to este vazne niekto fajčí dnu. Ved to smrdi vsetko, vlasy, oblecenie ako volakedy, ked clovek prisiel z baru a komplet vsetko sa muselo prat aj bundy.

ivica5555
Dnes o 09:40

Suhlasim,nech je vo svojom smradlavom zafajcenom byte sama.Svokra tiez fajci dnu v byte a nenavidim ten smrad.

autor
Dnes o 09:42

@zmrzlinka8 on aj spi s nami v posteli, skusam ho uz ucit na vlastnu postielku, ale zatial bez uspechu.

My tam chodime len na kavu, max 30min. Tiez mi to strasne vadi. Ona nemala problem si pri mne zapalit aj ked som bola tehotna. Nie je zla, ale ten zlozvyk mi velmi vadi. Pritom moze chodit fajcit na balkon. Ale na to je prilis pohodlna🤷🏻‍♀️
Vsetko jej smrdi, aj ked vyperie pradlo, tak hned smrdi ako popolnica. Manzel jej kolkokrat hovori, ze jej premaluje byt a nech fajci na balkone.
Skusim jej to takto povedat ako radite.

simca06022011
Dnes o 09:43

ako, moja babka aj niektori strykovia fajcili, aj v byte.. ale nikdy nie vsade... a smrdela chvilu max kuchyna, kde vzdy mali otvorene okno a zavrete dvere a okrem toho vzdy vsetko vyumyvane, vyprate, ciste a malovalo sa hadam kazde dva roky.. nechapem tento trend fajcenia a smradu vsade :( asi by som bola teda proti ako aj ty.. ze nie... kedze vsade fajci, vsade je smrad = tak ho na noc nedas. A neviem co to ma s dalsim vnucatom spolocne a co ona vobec riesi, kedy je/nie je cas.

autor
Dnes o 09:46

@simca06022011 nefajci jedine v spalni, ale mne pride, ze aj tam vsetko pachne. To sa neda ani vyvetrat. Ona to tak prezentuje, ze vezme maleho aby sme mohli pracovat na babatku. Pritom o ziadnom nebola rec. Aj mi hovorila, ze ked teraz otehotniem, tak by to bolo super lebo by som nemusela ist do prace ale tahat dalsie tri roky. Pritom, ja sa uz chystam do roboty😀🤷🏻‍♀️

silvusias
Dnes o 09:48

Taktiež by mi vadilo, keby som mala pustiť dieťa do prefajčeného bytu. Normálne by som jej vysvetlila, že si to proste neželám. Je asi nezmysel dávať jej ultimátum, že kým prestane fajčiť, tak vnuk u nej spať nebude, ale inak to ja osobne nevidím. 😀
A koľko má malý rokov?

januska12323
Dnes o 09:49

Opakuj stále dokola, do zafajčeného bytu dieťa nedám plus je ešte malý na preapávačky má čas.

autor
Dnes o 09:50

@silvusias 1.1 mal 2roky

colsami
Dnes o 09:52

Nijako slusne jej to nemusis hovorit. Ma jej to povedat Tvoj manzel, jej syn.

77daniela77
Dnes o 09:53

Ani nahodou jej ho nedavaj.....fuj......

deedol
Dnes o 09:53

v ziadnom pripade by som nedala, zdravie dietata je na prvom mieste. a tak by som jej to aj povedala.

ssimusska
Dnes o 09:55

Ja by som do takého priestoru nešla ani cez deň a určite by som ho tam na noc nedávala. Nech jej to skôr muž skúsi vysvetliť, on neho by to možno pochopila lepšie.

januelik
Dnes o 09:55

Ja som fajčiar, ale pri dieťati som si nikdy nezapálila a už vôbec nie doma. Ja by som s dieťaťom do zafajčeného prostredia ani len nevošla.

elviku11
Dnes o 09:59

Ono sa to nezdá, ale prvýkrát dať niekde dieťa spať bez rodičov, je pre dieťa naozaj veľká vec. Nerobila by som to skôr, ako v čase, keď s tým dieťa súhlasí a teší sa tam. Aby z toho nemalo traumu a nebálo sa odísť od vás hoci len na minútku, že ho zas niekde necháte.

(a to hovorím o starých rodičoch, čo nefajčia). S tým fajčením je to ešte viac priťažujúca okolnosť.

domkakvet
Dnes o 10:02

Tvoj syn je este maly na to aby isiel k nej spat, povec svokre, ze ked bude trochu vacsi a do vtedy sa aspon premaluje byt, lebo teraz je to pre dieta aj nezdrave.

domiklik
Dnes o 10:03

Uff... Treba svokre vysvetliť, ze
1, fajčenie je zle a pasívne fajčenie dvojročného dieťaťa ešte horšie,
2, práve si odstavila od dojčenia, pre dieťa je to obrovská zmena, na dalsiu veľkú zmenu v jeho živote - spánok mimo matky, ma ešte čas,
3, do budúcna by som pobyt u svokry na noc podmienila tým, ze vy maľuje byt, vytepuje alebo vyhodí textilné veci, vlastne všetko, co je napachnute
4, hneď na začiatku svokre vysvetliť, ze si neželás aby dieta smrdelo ako popolnik

samik88
Dnes o 10:07

Ak máte dobrý vzťah ako píšeš ,narovinu jej povedz,že jej ho nedáš kým nebude chodiť fajčiť len na balkón. A nech jej to manžel premaľuje ako plánuje. Moji starkovci tak fajčili v byte ,pamätám si tie žlté steny ,úplne všetko tam smrdelo a určite aj my keď sme odtiaľ prišli domov,len som to ešte ako dieťa tak nevnímala. Teraz po pôrodoch mi veľmi vadí cigaretový dym ,ani by som nevedela byť v takom byte ,prišlo by mi zle. A inak náš 3,5 ročný syn stále nechce spať ani u jednej starkej a to už boli aj pokusy, vždy plakal ,že chce ísť domov . Ale jasné,že je to individuálne. Ale viem ako je to u nás so svokrou ,moje slovo nemá takú váhu ako slovo jej syna ,takže sa s ním porozprávaj a nech jej to vysvetlí. Musí to pochopiť.

gab1sol
Dnes o 10:10

Jasne by som pomenovala problém. Ak ona nalieha, aby tam malý spal, ty naliehaj na ňu, aby sa v jej byte nefajčilo, inak tam syn spať nepôjde.

elviku11
Dnes o 10:12

Jááj, ona ho chce na noc preto, aby ste pracovali na ďalšom bábätku? Tak to je jasná pomoc - povedz jej, že na ďalšom pracujete každú noc, lebo malý dobre spí a dopraje vám súkromie 🙂

0silvia0
Dnes o 10:13

akože načo jej je 2-ročný na noc? Veď má matku, ktorá je s ním doma, nie? Potrebuješ strážiť dieťa? Nie, nepotrebuješ. Ak raz budeš potrebovať, tak ju rada oslovíš. Bodka.

terezkaarthuramax
Dnes o 10:14

Nemam deti ani svokru ale urcite by som ani ja nesla do bytu kde niekto fajci a dieta tym duplom
.inak moj otec tiez takto fajcil ked som bola mala ale kvoli mne prestal.. ked chce tvoja svokra vnuka nech obmedzi to fajcenie.

autor
Dnes o 10:16

Dakujem dievcata. Snad to pochopi.

0silvia0
Dnes o 10:17

bude to musieť pochopiť, matka si ty, babky o deťoch nerozhodujú

ivik4
Dnes o 10:24

Keby nefajcila ,nevidim problem ale takto ? Fuj hnus, sama by som tam spat nemohla.
Inak, moja starsia suseda mi raz povedala ze svoje VLASTNE deti tolerovala pol roka co sa NEfajcenia v byte tyka a potom to mala na haku. Deti vyrastali v tom smrade.
Ak nezabudnes,daj vediet ako reagovala

autor
Dnes o 10:27

Zacala fajcit aj v byte, ked jej zomrel muz. Asi 4roky dozadu. Mozno jej aj to skusim pripomenut, ze ani pri svojom synovi nefajcila, ked bol maly.
@ivik4