Svokra chce na dcerinej oslave obdarovať synovcov

27. dec 2023

Ahojte, dopredu hovorím že mi nejde o hodnotu veci ale o princíp, dcéra má v sobotu oslavu 5 rokov, sú pozvaní starí rodičia a švagriná s rodinou. Darčeky pre dcéru som vyberala ja alebo teda ja a muž každý sa pýtal čo má kúpiť, žiadne drahé veci od mojich rodičov knihu a takú knihu omaľovánok čo chcela, od svokrovcov farbičky a stojan na farbičky a od švagriny výkresy, pečiatky je dosť kreatívna a nechcela som ju tesne po vianociach zahlcovat ďalšími darmi. Problém je že svokra chce u nás na oslave dať synovcom ich vianočné darčeky (bývajú ďaleko a prídu len na oslavu na sviatky doma neboli kvôli problémom čo mala švagriná) sú to elektricke autíčka, bojím sa aby dcéra nežiarlila, svokru sme prosili ja aj muž nech im to dá po oslave doma alebo pred nech ich pozve k nim ale nie u nás keď bude dcéra oslavovať. Jej odpoveď je len že ja mám môjmu dieťaťu vysvetliť že oni dostanú u nás darčeky od Ježiška a že ona dostala na Vianoce a aj teraz a chlapci len na Vianoce. No je mi blbé aby oni dostávali auta z ktorých sa budú tešiť a hneď skúšať keď ma dcéra oslavu a verím tomu že by bola sklamaná ak by sa celý tento pre ňu veľmi špeciálny deň točil okolo jej bratrancov. Ako reagovať na svokru? Je tvrdohlavá poznáme ju aj tak spravi po svojom. Čo urobiť ak tie autíčka donesie. Muž má v pláne nepustiť ju za bránu s nimi, rázne jej vysvetlil že u nás nech to nedáva ale ona si ide svoje že aspoň sa deti pohraju spolu na nich.

janinque
27. dec 2023

Dcera bude ziarlit, lebo chlapci dostanu darceky od Jeziska, ktore ona uz dostala? Co????
Muz ju nechce pustit za branu s nimi?
A doma su vsetci v poriadku??

bolarazjedna
27. dec 2023

Ja nevidím nič zlé ani v jednej ani v druhej verzii, teda ci to odovzdajú na oslave ci po oslave. Svokra ma pravdu, 5rocna pochopí, že zo sú darčeky od Ježiška, ktoré skôr nevedeli odovzdať, a ona už darčeky od Ježiška dostala. Ty máš pravdu, ak sa stretnú aj po oslave, tak mohla by ti vyhovieť a darovať ich vnúčatám až po tej oslave.
Každopádne nemyslím si, že pre takú drobnosť sa oplatí pohľadať sa

negymama
27. dec 2023

No myslim ze to prehanas. Ked deti spolu vychadzaju, zahraju sa s tymi autami vsetci.

autor
27. dec 2023

Skôr ide o to že celá oslava sa potom bude točiť okolo autíčko a synovcov a nie okolo dcéry ona sa teší na svoj špeciálny deň

denkatn
27. dec 2023

vies co toto presne mne robi mama, ze druhej vnucke u nas na oslave ktoru ja zorganizujem dava kvety a navrhuje mi, kedze ja oslavujem naraz s mojou dcerou aby sme pridali aj tretiu osobu tu vnucku (co je moja neter). bola som sa o tom poradit za odbornickou a jedine riesenie je, napisat bez hnevu, ze citim to tak a tak, chcela by som aby na oslave bola stredobod moja dcera, lebo je to jej oslava. Boli to strasne, lebo babka s nami nebyva casto a ked pride tak vlastne dava pozornost niekomu inemu. ale s bolestou sa ja ako zrely dospely mam vyrovnat. iba hovorit co citim, ziadne vycitky a tak.. ak chces mat este normalne vztahy.

zmrzlinka2021
27. dec 2023

Ja s tvojou svokrou suhlasim.

Ano, bude to dcerina oslava ale z nejakych dovodov svokra tam da darceky aj tym chalanom. Je to primarne oslava tvojej dcery ale je OK, ze svet sa nebude stale tocit len okolo nej. Budu tam aj ine deti a mozno niektore dieta aj viac zaujme, aj bez darceka, napr. zacne tancovat, vsetci budu spinat rucky, tlieskat a co dcera sa psychicky zruti?

Nerob z nej sebestrednu princeznicku - ved ona sa tiez moze tesit s chalanmi.

denkatn
27. dec 2023

kazdy ma raz v roku narodeniny a mal by to byt jeho den. inak iba ak by on sam to navrhol alebo pripustil, ze chce spolocnu oslavu podla mna

palicka
27. dec 2023

Nepacilo by sa mi to. Skuste jej este raz vysverlit, ze je to dcerkina oslava a darceky dalsim vnucatam nech da doma.

hederamonstera
27. dec 2023

Preco by sa to malo tocit okolo nich?
Inak podla mna to tym detom bude uplne ukradnute a pekne sa vyhraju

syslik81
27. dec 2023

tak ked svokra nechape tak napis svagrinej ci by to nevedela zariadit tak aby si chlapci odbalili az po oslave alebo isli najskor pre svokru a az potom k vam ..

denkatn
27. dec 2023

@hederamonstera detom ano, ale aj matky maju hranice, ked pozvu niekoho na oslavu a vlastne sa z toho spravi oslava pre vsetkych na koho sa spomenie...

lizatko1009
27. dec 2023

@janinque to iste mi preslo hlavou po precitani, len som nechcela prva komentovat, ci nahodou nebudem za divnu...
materializmus, chore myslenie a riesenie uplnych nezmyslov, preco by mala ziarlit, ked ona vianocne dostala? nikdy by ma toto nenapadlo ani riesit a este nepustit za branku... dcerka v zivote este vela x bude v situacii kedy sa zivot nebude tocit okolo nej a dostanu odmeny kolega a nie ona a? ved darceky vianocne dostala a preco by sa to malo tocit okolo deti? vyrabas problem, ktory ani nie je...

ukulela
27. dec 2023

ja sa zakladatelky zastanem, organizuje narodeninovu oslavu, nie vianocne posedenie s obdarovanim od jeziska. ked nie je moznost dat chlapcom auticka inokedy, nech donesie - ale nech ich nedava cez oslavu, ale po, nech si ich rozbalia doma, alebo nech ich da u svokry. ja by som svagrinu (ak mate dobry vztah) poprosila, nech to preduiskutuje s mamou.

autor
27. dec 2023

@zmrzlinka2021 nerobím z nej princezničku ale vieš ako deti prežívajú narodeniny...
Lebo keď oni dostanú veľký darček budú stredobodom...a viem že svokra sa bude stále potom točiť okolo nich
Dcéru tieto autá nezaujímajú
Chcela som aby mala tú pozornosť babky ona keď ma sviatok a nie ostatný

negymama
27. dec 2023

vsak dcerke poblahozelajte, nech sfukne sviecku, preberie darceky , porobia sa fotky a potom moze babka vybrat chlapcom, ze aha co vam u nas nechal jezisko...a chalani to preberu a vezmu sa s tym hrat do izby aj s dievcatkom a vybavene. Preco davat pozornost darom, hikat nad nimi?
asi mate v rodine ziarlivost, ktorym vnukom, sa dava vacsia pozornost, inak by ta to tak netrapilo a neriesila by si.

denkatn
27. dec 2023

presne o tom su podla mna oslavy, ze pride dat uznanie ze ten kto ma narodeniny je dolezity pre nas. teda my to mame tak, ze ostatni od nas byvaju 120 km a ked pridu k nam a odovzdavaju si u nas darceky nie je mi to jedno, hoci byvaju v jednom meste. oni to tak nevnimaju.. ja ano.

20erika07
27. dec 2023

Bezne sa obdaruvava neterka u nas na oslave mojho syna,lebo nie kazdemu sa podari prist k nim na oslavu den predtym , nikto z toho nic nerobi, praveze sme radi, ze su vsetky deti spokojne a nezavidia si nic, oni predsa hodnotu darceka nepoznaju, vidia len to , ze dostali darcek a z toho sa tesia. Vidim tu kompromis ked uz, poproste svokru, nech necha prvu hodku dve oslavy auta v aute, nech teda najprv oslavujete dcerine narodky a potom ked uz bude volnejsia zabava a dcera pozornosti nasytena ,nech donesu z auta auticka.

denkatn
27. dec 2023

@negymama nemaju ziadnu ziarlivost, riesia pekne co komu vyhovuje, tebe ked to nevadi neries. autorka ma ine predstavy o oslave tak riesi. organizator dava pravidla.

autor
27. dec 2023

@negymama ide o tú pozornosť chápeš, dieťa sa teší na oslavu vymýšľa si čo budeme robiť a svokra to zabije mega darom pre synovcov hneď sa pôjdu voziť, dcéru to nebaví tá zostane doma a ma po zábave

mondolina
27. dec 2023

blbosť ako mraky🥳
vôbec by som to neriešila. skôr pokazíte radosť vy dospelí deťom čo sa budú tešiť.

dzejny656
27. dec 2023

Ja osobne by som s tým problém nemala a ako poznám svoju 4,5 ročnú dcéra tak ani ona. Podľa mňa deti v tomto veku ešte neuvažujú štýlom či sú alebo nie sú "stredobodom pozornosti", proste sa bavia, hrajú, tešia sa na tortu, kamošov a darčeky.

negymama
27. dec 2023

@denkatn autorka tvrdi, ze caka, ze svokra sa bude potom co da vnukom dary tocit len okolo nich. zrejme to "tocenie" nebude len o daroch, ale ze vseobecne dava vnukom viac pozornosti ako vnucke. Takze ano myslim si, ze v pozadi je aj takato nevyrovnanost vztahov, ze sa jedne deti uprednostnuju pred druhymi.

ukulela
27. dec 2023

pockat - hned sa pojdu vozit? to su take tie velke auticka, co sa do nich dieta posadi?

autor
27. dec 2023

@ukulela áno také

beata_k
27. dec 2023

@zmrzlinka2021 Princeznicku? A tebe sa na svadbu s tvojim muzom tiez natlacili, ci ty si tam bola za kralovnu?

domkakvet
27. dec 2023

Tiez by sa mi to nepacilo, ale viem ze tak funguje vela rodin.

ema22270
27. dec 2023

Nejake mensie darceky (knihy, hracky) by som vobec neriesila, ale taketo velke auticka, to by asi aj mne vadilo, ze kazdy bude riesit uz len auticka celu oslavu a na tvoju dceru sa aj zabudne. Podla mna to nie je vhodne.

negymama
27. dec 2023

a synovcov bavia tie veci co vymyslela dcera ze budu robit? Myslis, ze keby neboli auta, tak chalani s nou kreslia? Dceru s chlapcami a autami hra nebavi, ale je zle, ze oni sa budu bavit s autami a ona nie. hm...zvlastne uvazovanie.

ukulela
27. dec 2023

no tak ak dceru tie auticka ozaj nebavia - a chalani z oslavy kvoli nim odidu prec a mala ostane sama dnu - tak by ma to nasralo na mraky. keby to bolo o tom, ze aj mala sa bude s nimi vozit, tak by som sa max bala, ze by ju mrzelo, ze tie auta odidu po oslave prec ... takze ak si poznas dieta, asi by som sa to snazila riesit so svagrinou. aby malej nepokazili oslavu.

beata_k
27. dec 2023

Autorka, mne by sa nepacilo. Zvolila by som sice iny styl komunikacie. Ja chapem, ze je to JEJ oslava a nie stretnutie oneskorenenych santovych pomocnikov.