Ahojte , idem si po radu. So svokrou som mala zo zaciatku normalny vztah, ale zacala na vsetko kydat , vsetko riesit, urazat muza, mna, ohovarat a aj citovo vydierat, co robi v podstate stale, ale nie mna, ale len muza. Proste ja som s nou obmedzila kontakt, nechodim tam, iba minimalne, ked viem ze by nahodou mala prist k nam idem prec. A aj ostatne jej deti ju moc nenavstevuju, aj iny clenovia rodiny, co som pocula, prave kvoli jej spravaniu. Moj muz ju vsak vidava denne, pracuju spolu, nie na rovnakej pozicii, ale denne sa vidia tak 2 hodiny asi, co maju cas kecat. No ale jedna sa mi o moje deti, jej vnucata. Su este male, najstarsi ma dva roky ,mladai 5 mesiacov. Tym ze sa jej ja vyhybam, a deti su stale so mnou, tak ich ona ani nevidi. A zas ked ideme k nej tak ja s nou nekomunikujem radsej, lebo nechcem na nu vyskocit. A deti to isto vnimaju. Neviem ci bude dobra babka pre nich, a z belasky k nej mam taky ochranarsky pocit voci detom. Moc sa o nich aj tak nezaujima, ale stale ich pyta k sebe. Lenze ja jej v tom nedoverujem, uz velakrat zradila moju doveru, a tak sa o deti bojim.
A na druhej strane si uvedomujem, ze kt
Ma 4 vnucata od svagra a potom dve nase. Tie obcas strazila, u svagra doma, ale teraz su uz vacsie, ze najmladsia ma 6 rokov a uz ju nezaujimaju vobec, ani s nimi nepokeca ani nejde nikde , uz sa nalepila na nase dve male, a cely cas by ich iba vlacila po rukach.
ja mam postoj ze neriesim co neviem zmenit, a ked je niekto hnusny ku mne vratim to a je mi jedno ze je to svokra🤷♀️
@amonet ako v podstate ju neriesim, vyhybam sa jej, fakt tam ideme asi dvakrat za rok . Je mi jedno ze je to kvazi rodina, ale s takym clovekom by som sa nebavila v normalnom zivote, a nebudem sa aj napriek tomu ze mame medzi sebou nejaky vyzeneny vztah. Len fakt neviem co deti
ja osobne by som nedala deti osobe ktorej nedôverujem, nech je to ktokoľvek
@ivetta1234 dakujem za nazor.
Ja mam niečo podobne- urážky, ohovaracky, porovnávanie, riešenie výchovy detí a tiež jej nedoverujem skrz toho co robí mne. Je to možno sebecké ale keď ma taky postoj ku tebe a mužovi ako jej môžeš vôbec dôverovať a zveriť jej to najcennejšie co máš? Za mňa tá chápem
Ja neviem, sedím a rozmýšľam, ze to aké xantipy sú tie svokry, na MK je normálnych ako šafranu 🤣🤣🤣🤣a všetky sa zmenia na svine po narodení deti, akože divne toto. Počujte aj tí vaši chlapi tak nadávajú na tie vaše matere? Tiež obmedzujú kontakty s babkami, či jaaaj, vašu mamičky hento a ono, sú dokonalé, skvelé, im dôverujte atď... Nuž ja neviem, no. Ja mam vlastne skoro zaťa, budem aj svokra synivej žene, som zvedavá, či budem haroua pre nevestu a skvelá babina pre dcérine deti.
Ste v kontakte dvakrát ročne a takto dramatizuješ?
😅 ja mám super svokru, niekedy aj manželovi poviem nech sa krajšie správa k svojej mamke lebo ona ho vie vytočiť dosť rýchlo svojimi otázkami atď., zato aj moji rodičia sú miestami otravní, čo úplne beriem na vedomie 😀 a som si istá, že sa mi niektoré veci nebudú páčiť ohľadom detí čo je normálne, sme všetci iní a treba vedieť prijímať aj iné názory a chovania, avšak v prípade autorky to asi nebudú len také bežné nezhody ale naštrbený celý vzťah, a hlavne to, že jej nedôveruje
@maciatkolulu z vlastnej skúsenosti ti viem povedať tolko: môj muž na moju mamu nepovie nič zlé pretože vždy keď sme boli v hocijaký ch sračka, podala nám pomocnú ruku a robí to dodnes, darovali nám pozemok s domom, neosocuje naše deti a dala by im aj posledné a co je pre mňa dôležité, nediskutuje mi kedy mam doniesť deti a pod. Proste nieje násilná. Kdežto svokra ma ešte ďalšie 2 dcéry okrem môjho muža a tam je meter o dosť dlhší ako pri mne. Dcéra môže slopat, nechodít do roboty lebo mamička jej dá kartu a ma po probléme, moze mať dlžoby zapríčinené svojou vinou a ešte ona je chuderkA, mamička navarí , upece....full servis.... môjmu mužovi nedali nic- svokor postavil obom dom a pri synovi sa spoliehali nato ze ich doopatruje - ale nedovolia nič prerobiť na dome lebo,,oni sú pánmi tohto domu ....akoby aj on nemal právo na svoj život.cize áno je dôležité ako sa mužova mater postaví k cudzej žene ktorá mu ,,kradne, syna. A pre mňa také reči typu porodila ti syna mala by si ju mat rada keď ľúbiš aj jeho sú pre mňa už hlúposť pretože sa to dá potom brat aj z tej druhej strany- keď miluješ svojho syna tak prijmi tu cudziu ženu a nepodkopavaj jej nohy.
@katarinka89 nam zas svokra dala peniaze, velku sumu, ale sctym prisli aj vydierania a ocplyvnovania, plac, vyhrazanie sa zabitim lebo neni po jej. A nasi mi nic nedali, ale pomohli zas pracou, prerabkou na dome. Nie su len peniaze ale hlavne to spravanie.
@katarinka89 ale suhlasim s tebou s tou poslednou vetou. Vzdy vsetci obranuju svokry, kolko krat mi bolo povedane ze s nou musim vychadzat. Ako ja sa mam prisposobit len aby dobre volo a nechat robit zo seba handru a ona sa moze spravat nadalej tak, lebo je starsia.och
U mňa nie sú peniaze top - možno som to tak hlúpo napísala. Chcela som len poukázať na ten prístup. Ze dali by mi fakt aj posledné len aby sme boli šťastní a mali ten život jednoduchší. A svokra ta nič iné nemá na robote len rieši- mňa, deti, mojich rodičov a furt dookola. A ešte som zabudla napísať ze aj od svadby s dotyčný osobou odhovarali svoje dieťa......čiže zasahujú do všetkého.
Na túto tému by sa dalo veľa písať ale ja už som znechutený keď vidím a počujem slovo svokra. Fakt by som sa poklonila tým svokram, ktoré vedia po kade vedú hranice. ..verím že aj take sú ale uff malo asi no.....vieš ako sa hovori: bližšia košeľa ako kabát a je to pravda......
@maciatkolulu zalezi od tvojho spravania. A zo zaciatku som jej chxela sat postrazit deti ked pojdem k dr, alepofla jej spravanie ma to preslo. Unas sa vsetko zmenilo oznamenim svadby, tympadom organizovanim hostiny, zhorsilo dietatom, a dokazilo hladanim a kupou byvania
@katarinka89 jasne, ja som pochopila ze nejde o peniaze u teba. Ja som len chcela napisat ze peniazmi si nekupis lasku ak sa spravas jak ....lebo mne muz vycital ze ona nam dala peniaze, veci jedlo a ja ju nemam rada. Ona nam tooolko pomaha.
@oliva276 no lebo muz riesi, zekvoli detom, a ja sa zamyslam
Pozri ak ti bude raz dopriate aj ty budeš svokra a vži sa že dostaneš takú nevestu.
Neviem prečo to zmazalo ale ešte raz 🙈bez ohľadu nato,aký mas ty názor,alebo vzťah zo svokrou,deti majú na babku právo,tým myslím tráviť s ňou nejaký ten čas. Pokiaľ babka nemá alzhaimera ,či nie je totálne mimo ,tak prečo by s ňou deti nemohli tráviť čas. Ak máš pochybnosti,či nedôverujes ,tak chod s deťmi aj ty,sadni sa na dvor,daj si kafe a babka nech sa im venuje a zároveň ty si poruke . Deti neberú veci tak ako my dospelí ,im je jedno čo si myslí mama o babke či dedovi,keď s nimi babka alebo dedo trávia čas a ľúbia ich. To hovorím z vlastnej skúsenosti. Ani moja mama nevychádzala s našou babkou ,ale nikdy nám nebránila vídať sa s ňou,prázdninovat u nej. Vedeli sme,že spolu nevychádzajú dobre,ale nám ako deťom to bolo jedno,nakoľko sme ľúbili aj jednu aj druhú
@maciatkolulu vieš toto je 98% ženské fórum, tak kole oči že iba ženy sa tu sťažujú na svokry.
Muži ti riešia inak a inde
A keď si v skupine rodinné problémy, tak je jasné že sa to hmyri problémami s rodinnými príslušníkmi, nie učiteľkou,postarkou, .v skupine ach tá krava na pracovisku nebude téma o svokre, alebo sestre.
Tak ako v skupine o zuboch nebude téma o kolobežke.
@1gabriela13 veelmi pekne a rozumne napisane 🙂 dakujem
U nas ako cez kopirak podobne zle vztahy... Podla mna je rozdiel v tom ako sa svokra sprava k detom, ci ona vie,, oddelit'' svoj postoj k tebe a postoj k tvojmu dietatu. Lebo napr u nas ked bola s malou to boli same hlasky typu vidis mamicka ta nema rada lebo ta ku nam nepusti a my ta tak lubime... Alebo pod k nam kupila som ti babiku, vidis mamicka asi nechce aby si mala babiku a podobne.....a toto ja nedovolim aby niekto stval moje male dieta proti mne, cize ja sa snazim ich kontakt maximalne obmedzit, mozno to znie kruto ale nechcem aby mala s takymito ludmi, ktori vedia len urazat, ohovarat, klamat a nadavat vobec nejaky vztah. Tak by som len odporucila davat si na toto pozor co o tebe pred detmi hovori ked tam nie si
@cacianka jeeej, vďaka za vysvetlenie,naozaj,inak by som som tu hľadala témy ohľadom postarky🤣🤣🤣, ten kto chce pochopí ako som to myslela,ten kto nie🤓...
@maciatkolulu ani ty si nepochopila.nevadi.
@maciatkolulu ved sa zapoj do témy alebo založ tému,, ach tie hlupane nevesty,, keď tak zhadzujes .....ja neviem prečo by mala byť takáto téma tabu? Už aby sme sa báli niekto pridať sa proti svokre lebo hneď sa nájde niekto kto osoci druhu stranu mince. Ty si zatiaľ není v tej úlohe, tak na tvojom. Mieste by som sa z príbehov a skúsenosti iných žien snažila vopred vyvarovať takým veciam aby potom. V budúcnosti ta tvoja nevesta o tebe nehovorila presne v takom istom duchu v akom sa vedie táto diskusia. Bohužiaľ sú všelijaké rodiny, príbehy problémy.
Autorka,za mna ste pomoc nemali prijímať keď sa nechová pekne🤷♀️Lebo je jasne že muž z vďačnosti bude od teba požadovať vychadzat s nou… ja mam naopak super svokru,skôr “skritizujem” moju mamu lebo tá sa mi stara do výchovy a dava “nevyžiadané rady”… svokra sa zdrží komentovania,pripadne vidim keď jej je ľúto keď syna hresim za niečo ale nepovie nič ,keď tak len nám a nie pred synom… a myslim si že ja sa k nej a aj svokrovi správam s úctou,akú si zaslúžia,takisto aj oni ku mne… mamina si viacej “dovoli” lebo predsa som jej decko🤷♀️Ale zase viem si dupnut aj tam lebo moje deti si budem vychovavat sama🤷♀️😃 ale kontaktu by som nebránila,keď tak tam posli muza s detmi,keď ty nechces ísť… u nás je veľakrát že muž s deckami ide k jedným aj druhym a ja keď chcem mat chvíľu klud,ostavam doma🤷♀️😃muž di u svokrovcov s bratom zahra xbox a u našich si dá kavu a rodičia všetci spokojni😃🙏
A na druhej strane si uvedomujem , ze asi nemam pravo detom brat babky, aj ked je taka aka je. Ze oni casom zistia ze co je zac. Ale ako prelomit vo mne ten pocit ? Alebo co by ate robili vy ? Obmedzili by ste kontakt aj deto s nou, iba za vasej pritomnosti ?