Svokra a upratovanie

24. nov 2022

Ahojte, píšem anonymne lebo aj moja svokra je na MK. Mám taký problém (aspoň pre mňa je to problém). Príde k nám svokra na víkend (ja+priateľ+mačka sme v byte). Máme ho spolu na hypo. Ide o to, že akokoľvek poupratujem, vždy sa nájde na gauči/vankúši/ zemi chlp od mačky a ona je na to veľmi háklivá + otvára každú skriňu a kontroluje či máme všetko upratané. Ako jej jemne vysvetliť, že my vieme, že máme "neporiadok" (teda to nie je podľa jej predstáv) ale nám to proste vyhovuje a predsa tam žijeme my v tom byte. Nechcem ju uraziť (zlý zdravotný stav).

viestta
24. nov 2022

Otvára skrine? Na toto jemne upozornenie nezaberá. Voči tomu sa treba rázne ohradit. Neexistuje, že by mne niekto liezol do skrine. Absolútne nikto. Ani svokra ani mama ani sestra alebo cudzie deti. Každý by dostal prednášku o súkromí primeranú veku a mozgovej kapacite.

maranco
24. nov 2022

Keď nájde chlp, omrvinku na dlážke a v skrini nie je komín čo presne urobí/povie?

bestmate
24. nov 2022

však keď viete, že príde zamkni izby a zdržiavajte sa v obývačke alebo kuchyni.

tykat
24. nov 2022

Daj na skrine kladky 😅 alebo take tie detske poistky proti otvaraniu... alebo by som tam nejakeho certa v krabicke nastrazila 😈 prípadne poplasko ked otvorí tak nech spustí sirénu, hádam si potom uvedomí ze sa nemá pchat do cudzich skrin

autor
24. nov 2022

@maranco no tak napríklad, máme suflikovu skriňu, kde sú domáce veci, typu pyžamá, špinavé tričká na doma čo sa nedajú vyprať, alebo takéto domáce veci a tie sú pekné poskladané ale nikdy to nie sú komíny, keďže to tam Hádžem ako príde( ale poskladané)! A naposledy sa začala rozčuľovať ako je to možné, že jej syn nemá vyžehlené veci a pekne uložené ( tričká od farby, maľovali sme a predá to nevyhodim), začne sa rozčuľovať čo som to za nevestu a kde som žila. Keď nájde niekde chlp tak načo nám je mačka, to sú nechutné veci a smrdia a prečo neupratujeme a hlavne, že neviem upratať ale maľovať sa viem a akú máme špinavú domácnosť a kde to jej syn musí žiť a podobne

januska12323
24. nov 2022

Daj si do skrine robertka uvidíme či v tom bude pokračovať 😁

3vita
24. nov 2022

Tak možno sa v tomto príspevku sama našla keď píšeš že je na MK a nebude teba vysvetľovať 🙂

lenkakravcova
24. nov 2022

Pod pojmom "špinavé" myslíš neodprateľné farby alebo spotené, pár dní nosené?

autor
24. nov 2022

Pre objasnenie u nás ide vysávač ten samochod každý deň, lebo ja sama nemám rada chlpy všade. To by vadilo asi každému. Gauč má na sebe deky, ktoré sa stále perú ( lebo z gauča to nejde nikdy poriadne dole), záchod ma mačka taký s dvierkami, smrad určite nie je. Ale ona sa hrabe všade. Napr. Kozmetiku mám na dvoch poličkách pekne rozloženu, pretože je to moja záľuba a privyrábam si tým, takže takto pekne vidím, kde čo mám a keď sa balím mám v tom prehľad. To čo si naposledy dokazoval, ze prečo to mám rozložené a ešte aj na dvoch poličkách v chodbe, no hanbila som sa ako pes.

autor
24. nov 2022

@lenkakravcova špinavé myslím z farby na steny, čo sme maľovali a pokvapkalo na tričká, také pracovné. Ale na doma vynosime aj tričko, ktoré má 5 bielych bodiek na sebe, nevyhodim keď s ním nič nie je.

maranco
24. nov 2022

Hovorí to aj pred mužom (ako reaguje muž), alebo len pred tebou?

autor
24. nov 2022

Akože máme 22 rokov obidvaja, možno je to všetko tým, že nás neberie ako dve dospelé osoby, ktoré majú vlastnú domácnosť a žijú spolu. Ale aj tak mi nepríde správne, aby nás kontrolovala ako malé deti.

autor
24. nov 2022

@maranco Priateľ mi povie, že to mám brať jedným uchom dnu, druhým von ale ja som potom pred zvyšnou rodinou ako bordelár a je to predsa len jeho rodina, takže sa tak nechcem cítiť aj keď to nie je pravda

lenkakravcova
24. nov 2022

Normálne jej nabudúce odpovedz, že s priateľom tu žijete spolu. Ak sa jej niečo nepáči, nech sa ozve jemu, nech si to on poprace. Uvidíš ako zareaguje. 🙂

henta
24. nov 2022

V školách by mali dáva hodiny slušného správania a natvrdo také písomky,že by vzťahy svokra/nevesta... deti/rodicia boli také vysperkovane, že až. Jak do skrine, že ide? Slušnosť žiadna. Ja už to nechápem. Potom čítame aká je nevesta zla lebo nemá úctu voči svokre.
No dufam,ze ti tu nenapisu,že sa jej máš ešte poďakovať keď ti povie,že si humusacka

maranco
24. nov 2022

Priateľ sa má porozprávať s mamou a vysvetliť jej, že o nevyžiadané rady nestojíte, ak bude potrebovať poradiť tak sa ju opýta a sa mu nepáči, keď mu lozí do skriniek, ak si mamka nevšimla že nie je v jeho detskej izbe. A nie byť ticho, utvrdzovať ju v tom, že má pravdu a nechať to na teba a ty budeš tá zlá nevesta.

autor
24. nov 2022

Už teraz som ako nevďačná pred ňou, lebo keď sme kupovali ten byt tak sme ho komplet prerábali vrátane nábytku, všetko nové a ona mi dovliekla starú skriňu, že to nám kúpili na bazoši a vtedy som stratila nervy, lebo máme vyšperkovaný ten byt, všetko v nejakom štýle a ja som naozaj tu skriňu nemala kde dať a vôbec sa nehodila, taká stará socialistická. Ale tak pekne som sa poďakovala, ale, že bohužiaľ tu skriňu nemáme kam dať a vôbec sa nám nehodí a vtedy sa zbalila, bez pozdravu odišla k autu a tam čakala na svokra . A odvtedy mi nosí veci, ktoré nechcem, len aby ma nahnevala. Tak už mám celú krabicu veci, ktoré inak nepouzijem a vyberám to len keď príde.

autor
24. nov 2022

@maranco on sa veľakrát snažil, ale s ním sa rozprávajú tiež ako s malým dieťaťom. Napríklad každý máme prácu + ja si privyrábam ešte k nej, skôr ako koníček ale aj to pomôže. Máme sa finančne celkom dobre, veď predsa platíme všetko sami a oni aj tak doňho stále hustia, aby si našiel prácu, kde bude zarábať ešte viac, lebo je neschopný a ja zarábam viac ako on (ale to iba vďaka tomu koníčku) a my sme takto úplne v pohode, len oni majú problém.

mirko84
24. nov 2022

A to je chyba . Skladovanim veci len pre nu si pristupila na jej hru. Nevies si obhajit / ubranit svoj vlastny hrad - tvoj byt. Ako chces, aby ta respektovali ini ked nemas respekt sama k sebe. Tie veci proste vyhod, kazdu novu odmietni, povedzte jej - a to je dolezite spolu s priatelom, ze kazdy buduci pripadny nakup vybavenia bytu ma konzultovat vopred.
Otvaranie skrin jej razne vysvetlit ze sa navsteve nerobi, poriadok mate taky ako vyhovuje vam. Ked nema zasady skusneho spravania, treba to povedat priamo, takyto ludia sa vedome tvaria, ze naznakom nerozumeju

autor
24. nov 2022

@mirko84 keby som tie veci vyhodila nebudem vyzerať ako nevďačná? Veľakrát sme sa o tom rozprávali, že sme do toho vrazili nemalé peniaze, aby to bolo podľa našich predstáv ale aj tak to nechápe.

mirko84
24. nov 2022

Nie, ak po upozorneni nosi dalsie, ta by mi srdecne jedno bolo co si o mne mysli

maranco
24. nov 2022

Poznám svokru ktorá povie, že ona by to ináč urobila, ale je to vaša domácnosť tak to rešpektujem. A až keď sa ju spýtajú čo by navrhla vtedy povie svoju predstavu.

Nech sa priateľ porozpráva zo svojou mamou, ako sa cíti trápne za jej správanie. A nech tieto veci rieši on. Mami musel som vyhodiť xyz lebo som nemal miesto kam to dať a zavadzalo mi to.

mirko84
24. nov 2022

Proste najblizsie ked nieco prenesie, tak jej to pri odchode nalozit do auta / tasky. Po par razoch takejto reakcie proste prestane

thereisabear
24. nov 2022

Ja by som sa jej milo a s úsmevom spýtala, či ju vezmem do hotela. Akože keby si popod nos povzdychla, že máte neporiadok, tak ok, ale tie ďalšie poznámky... Hlavne priateľ by si to s ňou mal vyjasniť.

petka552
24. nov 2022

Toto by mi povedala, tak by som ju kopla do riti a letela by cez zatvorene dvere.

evica17
24. nov 2022

Toto som mala aj ja,akurát ona za to muža drbala a muž nič na to,iba mne vždy povedal,že je dpride musime si upratať lebo zas ho bude drbat. Ja som mu na to,že komu sa nepáči,nech sem nelezie a že ja si budem robiť ako ja chcem. A just keď mala prist som nechala bordel,ani ma nejako pratat. Ale do skrine mi loziť nikto nebude. To by som ju osobne zvozila ja. Ja sa tiež nehrabem v iných skriniach.

betulinka1
24. nov 2022

Ja by som tie veci zobrala, poďakovala a na druhy den, ich zobrala na charitu alebo niekde darovala. Nikdy si nenechavam veci, co sa mi nepáči. Ani ked ich dostanem od otca 😉. Posuvam ich dalej.

minesasubu
24. nov 2022

Moj nazor je ze ty nerobíš nic zle , nie su neporiadna, nevďačná a pod , hlavne bud sama sebou a rob si vo svojom byte ako ty chces . S priateľom ak to budete stale riesit aby jeho mamu dal na poriadok dopadne to zle moze dojst az k rozbrojom medzi vami ( mozno to svokra chce - po príhode so skriňou - myslim ze to ju naštartovalo ze si nenechas skakat po hlave od nej )
Moja mama tiez nerozumie odpovedi nie a robi u nas doma ako chce tak som sa minule naštvala a zacala som u nej doma upratovat potravinovú skrinku a veci na linke isla z kože vyskočiť ze co jej upratujem ze nato nas nevolala aby sme pristali - tak som jej povedala ze aspon vidia ake to je 🙂
Doporucujem ti zobrat vsetky veci co vam dala a odniest k nej domov so slovami velmi pekne dakujeme ale veci sa nam nehodia do bytu a ani ich nevyužije je mi luto …kludne aj nieco upec aby videla ze to myslis v dobrom - ja to tak tiez robim ked nam moje tety stale nieco nosia do bytu aj pre maleho - stale vravim nic nam netreba ale nedaju si povedat proste take typy -
Myslim ze je taky typ človeka co chce aby bolo po jej cize sa jej nezavdacis ničím musis to stopnúť teraz určiť hranice lebo to bude stale horsie a horsie , drzim ti palce a pevne nervy hlavne s priateľom to berte s humorom 🙂 inak to ani nejde

h2
24. nov 2022

OMG! Dúfam, že otázku, prečo nemá vyžehlené, adresuje svojmu synovi. Ja by som sa asi normálne začala smiať a obrátila by som sa na priateľa, že prečo teda nemá vyžehlené, či nevie, kde máte žehličku? Keby mi išla do skrine, postavila by som sa k nej a spýtala by som sa, či niečo hľadá. No a s tými vecami: robíš chybu, že ich vytiahneš, keď príde. Vyhodiť! V ideálnom prípade priamo pred ňou, ale to chce silný žalúdok. V každom prípade, nenechávaj si to, keď to nechceš. Keď sa na to opýta, priznala by som, že som to vyhodila (predala/darovala), lebo sa mi to nehodilo.

kaktusik007
24. nov 2022

idealne by bolo oznacit svokru v tejto diskusii a hned bude po probleme, podla mna pochopi ze sa sprava ako trubka ;)