Svokra a spoločné bývanie

17. aug 2020

Idem si pre radu. Moj partner ma u rodicov prerobenu jednu cast v dvojdome. Spolocny dvor... Atd... Len... Len neviem ako budeme fungovat. Oni maju stale nejake navstevy. Stale niekoho na dvore. Nemala by som svojho sukromia. Na co som ja zvyknuta. Svokra nieje zla, ale taka hrrr hrr do vsetkeho, vsetko mat, vsetko chciet, vsetko modernizovat. Vyzera skvelo... Isto to poznate niektora. Ale ako partnera presvedcit stavat dom? Osamostatnit sa? Ja sa bojim, ze sa vztahy pokazia ked tam budeme... Uz teraz mam obavy pred svokrou. Poradte 😔

veronikaszabova
17. aug 2020

V ziadnom pripade by som sa nestahovala k svokrovcom. Nebude to robit dobrotu.

lucinka1988
17. aug 2020

Pokiaľ ešte nie ste zobratí a nemáte deti, ideálne obdobie na vyjasnenie si všetkého skôr, ako sa tak stane. Pokiaľ by nesúhlasil s osamostatnením sa a ty zase s bývaním u svokry, ukončila by som vzťah. Osobne si neviem predstaviť ani za nič bývať u jedného z rodičov..

pribinak
17. aug 2020

Na toto by som nikdy nepristúpila. Skôr či neskôr budú problemy. Takých príbehov je na koni milión

Mladi majú bývať sami a nie držať sa maminej sukne

fokuska
17. aug 2020

Mas partnera, nie manzela, cize nemas svokru - je to zatial "len" mamka tvojho partnera, mozno potencialne buduca svokra.
Kym sme este len partneri a nie manzelia, tak si vyjasnite svoje predstavy o buducnosti - nie ako presvedcit jeden druheho, ale povedat si kto si to ako dalej predstavuje, s cim by bol ok a co uz je mimo komfortu a na co urcite nepristupim. Kazdy za seba - a uvidite ci sa vase plany a predstavy pretinaju takmer uplne, ako-tak, alebo vobec.
Ak ste spolu este vobec nebyvali a nezili, tak by som najprv isla niekam - napriklad aj do podnajmu na pol roka, kde budete len vy dvaja a uvidite ci sa zas zhodnete v predstavach o tom ako viest domacnosti, ako si podelit povinnosti, ake mate predstavy o roliach - co "ma" robit zena a co ma robit muz. Tiez ako sa pozerate na menezovanie financii. Ak by toto klapalo ok, tak potom mozete riesit ci stavat dom, alebo ako riesit svoje buduce byvanie.
Urcite by som nepresviedcala partnera aby sme stavali dom, ked ani nie sme manzelia, ani sme si nevyskusali spolocny zivot, ani nevieme ci sa zhodujeme v predstavach o buducnosti...
A co sa tyka svokrovcvo alebo aj vlastnych rodicov - isla by som k nim byvat iba v situacii kedy by to naozaj inak neslo, boli by sme v hranicnej situacii a bolo by to rozhodnutie, ze budem budem pod mostom a nebudem mat z coho zit, alebo pojdem k rodicom/svokrovcom. Len na preklenutie nevyhnutneho.
A to mame skvele vztahy, mame sa radi, vychadzame spolu super, ale kazdy ma byt vo svojom.

jaass
17. aug 2020

sadnúť, porozprávať sa, povedať svoje/vypočuť názor partnera, dať pre a proti - vybavené

damtiporiti
17. aug 2020

Hlavne sa nedaj ukecat ani dočasne, kým.. (to si doplň, podľa momentálnej výhovorky). Lebo odtiaľ neodídete vôbec. Max. ty a prípadné deti.

nairia
17. aug 2020

uz teraz sa ti nepaci rezim fungovania tvojich potencialnych svokrovcov a mas z toho hrozu ani tam este nebyvas... a to si zober, ze tam ostanes priputana, lebo raz naco budete davat do cudzieho, ked tu mozete byvat takmer zadarmo a mozete si setrit na vlastne, potom zase mozno bude svadba, tak peniaze pojdu tam, potom zase pride dieta, tak oni vam pomozu a potom a potom,.... a zistis, ze to tam nenavidis, len si stale posuvas tu latku trpezlivosti a roky zbehnu a ty nebudes mat nic a este ti bude vytknute, ze si nevdacna...
sadnut si s partnerom, povedat a vyjasnit, co chces, co nechces... ak padne iba nejake "do casu", tak treba ujasnit, na ako dlho to ma byt... a ak sa to nesplni, po tom case sama vyhodnotis, ci budes cakat, alebo budes hladat ine byvanie... a urcite si rob financnu rezervu aj sama pre seba!!!

ivkazba
17. aug 2020

Nikdy by som nešla bývať ani k svokrovcom ani k mojim rodičom, hoci máme skvelý vzťah. Každá rodina má mať svoje súkromie. Veď sama cítiš, že toto nechceš. Toto si treba s partnerom vyjasniť ešte teraz, potom už môže byť neskoro. A súhlasím s @damtiporiti nesúhlasiť ani "dočasne", pretože toto sú presne tie situácie, kedy z dočasne sa stane navždy.

nnnuuunnn
17. aug 2020

Pokazia sa aj lepsie vztahy, ako Vy mate, to Ti na 100 % tu vie garantovat kazda a aj mimo konika kazdy koho sa spytas. Tam nikdy pani nebudes, ani vo svojej casti, ani keby im kupis dalsie 2 domy, vzdy ked budes byvat viacgeneracne, ten starsi ma pocit, ze mladsi musi drzat "hubu a krok". A je jedno ci je to Tvoja mama alebo muzova mama alebo..

nnnuuunnn
17. aug 2020

Inak nikdy toto, radsej byt stara dievka do smrti ako so svokrou byvat. 😀 A to ani keby zo zlata bola, ale cloveka bez chyby nepoznam.

sasa1310
17. aug 2020

je niekoľko dôvodov prečo mať niečo vlastné a nebývať so svokrovcami či rodičmi.
Keď ostanete bývať u nich, nebudete mať nikdy svoje súkromie.
Zhoršia sa vzťahy medzi svokrovcami ale aj medzi vami.
Ak má súrodencov, tak či tak budete musieť vyplácať súrodenca.
Aj keby to na tvojho manžela napísali, nikdy to nebude tvoje. Bude to iba manželove.
Pri prípadnom rozvode by si sa musela porúčať a nemusel by ti nič dávať.
A ešte kopec iných dôvodov. Zatiaľ stačí takto.

miskamichalka
18. aug 2020

Ak mas obavy, daj na ne a urcite tam nebyvajte.
Ja to mam podobne ako ty, ale ja som spokojna. Byvame so svokrou vo velkom dome, tiez predelenom. Moja svokra je zo zlata a velmi vynimocna. Byvame tu uz 2 roky ako manzelia a nikdy sa mi do nicoho nestarala. Nepocitujem jej pritomnost. Ma to aj svoje vyhody, ked som prisla z nemocnice a manzel v robote starala sa o mna. Ked budeme mat dieta ( uz je na ceste) bude tu a verim, ze bude ochotna nam pomoct ked budeme potrebovat. Je to svokra ako maloktora. No ak by bola furia o byvani tu by som urcite nerozmyslala. Daj na pocit!

milka1988
18. aug 2020

Byvanie so svokrou? Uz nikdy viac radšej do ubytovne by som išla ako tam! Prežila som tam rok a vzalo mi to 10rokov života. Od poslednej veľkej hádky sme sa zbalili a odišli radšej do podnájmu. Od vtedy ubehli už 3 roky a od vtedy som tam nebola ani na sviatky ani na návštevy. Muž chodí sám bezomna. Keď prídu deti budem tam chodiť kvôli nim aby boli so starými rodičmi ale inak ja ani ona sa vidieť nemusíme. Keď sa niekde stretneme na oslave tak len povieme ahoj jedna druhej a dovidenia a všetci sú spokojní. Pred tým bývaním u nich bola situácia omnoho lepšia takže za mňa môžem povedať že tým spoločným bývaním sa situácia iba zhoršila...