Svokra a návštevy

29. jún 2022

Ako dlho travia u Vas cas Vase svokry, ked mate manzela prec - na sluzobkach? Prisla o dvanastej a este stale je tu. Jej sa neda naznacit, aby uz vypadla. Aktualne sa diva v tv na plavanie.

majlo1234
29. jún 2022

😀 nikdy, ale chvalabohu je 400 km vzdialena😀 len raz som prisla ja k nim bez manzela na vikend, ked som mala cestu okolo. Vztahy mame standardne dobre, ale toto by som nepredychala. Taktne jej naznac, ze telku moze aj doma kukat

renkarenulka
29. jún 2022

Kebyže sa ti venuje a kecate spolu ok. Ale TV môže kukať aj doma. A možno ťa kontroluje keď nemáš muža doma.

roja01
29. jún 2022

By som bola zvedavá či niektorá nevesta al zať by tak, ako nemá rád svokru či svokra, rovnako by odmietal aj dededičstvo, ktoré po ich smrti pripadne partnerovi (v reále celej mladej rodine).

sense
29. jún 2022

Véd jej povedz ze musíš ist preč a nechaj ju tam samu

autor
29. jún 2022

@roja01 Moja svokra ma 47, manzela porodila ked mala 16 a pol roka, takze nad jej dedicstvom fakt nijak nepremyslam. Mna z nej slak trafi skor.

grace55
29. jún 2022

Možno sa u teba citi proste dobre... ako by si to vnímala, keby to bola tvoja mama?

autor
29. jún 2022

@grace55 Moja mama nema cas vysedavat 6 hodin denne pri tv, moja mama normalne pracuje. Ked pride na navstevu, vypije kavu, spyta sa co nove, pohra sa s malym, porozpravame sa o veciach, ktore sa nas tykaju a o dve hodiny odide. 2-3 krat za mesiac ... Svokra riesi kazdu svoju susedku a deti svojich susedov, ktorych som ja videla maximalne 2krat, preto ma to ani nezaujima.

diamond007
29. jún 2022

Moja je rovnaká, skôr ako po 3h neodíde aj to ledva ledva keď svokor už ju poháňa aby šla tak ona mu odvetil nech ide sám, že ona sa nikam nenahli 🤦 mne sú aj tie 3-4h veľa popravde....na tvojom mieste by som si robila svoje. Ja zväčša vezmem deti a idem ich kúpať večer či chystať na spánok. Ale teda chodí len keď sú hore detičky, inak nechce dôjsť keď spia 😀
Ale teda moja mama býva ďalej takže keď dôjde tak je u nás aj celý deň a tiež mám niekedy dosť, ale našťastie ona cíti kedy je čas ísť a keď sa zbiera a nechcem tak jej poviem narovinu nech sa nenahli že mám čas.

petamich
29. jún 2022

moja svokra je u nas bezne cely den (manzel je v praci) ale vacsinou si nepride pozriet telku ale aktivne travi cas s malym a ja mam cas pre seba - bezne pride vlakom o 9:00 a ide domov o 17:00 a ked maly spi, tiez si sadneme na kavu a rozprava mi o vsetkych susedach a co robila a kde bola a nevidim na tom nic zle, ved ma len nas, my si takmer kazdy vecer napiseme, teraz sme boli dva tyzdne spolu na dovolenke a aj vdaka nim som si pri malom dietati oddychla 🤷‍♀️ svokrovci su na dochodku, svokor je cely den v zahrade a svokra je cula, spolocenska a rada mi porozprava o vsetkom a ja si ju minimalne vypocujem, to je to najmenej

autor
29. jún 2022

@petamich To je pekne, ale teba fakt zaujimaju pribehy a zivotne problemy ludi (susedov svokry), ktorych si ty nikdy nevidela alebo maximalne jeden-dva krat? Ano jasne, bavit sa s niekym o aktualnych prinosnych temach, beriem. Ale na aku skolu podava odvolanie svokrinej susedky dcera lebo jej rodicia to chcu alebo v akom dome byva najnovsi priatel akejsi inej susedky, tak to ma fakt nezaujima. Dokonca mi to lezie na nervy. Ja sa zvyknem venovat svojmu zivotu. A ked sa uz zvyknem venovat zivotom inych, tak ocakavam od toho, ze oni alebo ja budu mat z toho nejaky prinos.

petamich
29. jún 2022

tam ale vobec nejde o to, ci ma to bavi - je to nieco cim ona zije, je pani na dochodku, toto su temy jej dni, tak preco by som si to nevypocula? jednym uchom dnu a druhym von, pochvalim Gitkinu dceru, ze sa dostala na dobru skolu a debatujeme dalej, ju tiez nemusi zaujimat, to co jej hovorim ja ale aj ona aj ja si vypocujeme jedna druhu a my obe mame z toho prinos, okrem ineho mame dobry vztah, mam svokru, ktora ma ma uprimne rada a ja mam zasa babku, ktorej na nas zalezi, ktora postrazi maleho a pod. ci treba si vyberat len to co nam vyhovuje? dobre postaraj sa o maleho, chod s nim na prechadzku a ja si oddychnem ale potom prosim ta exni kavu a sup na vlak? to ti pride v pohode?

evica17
29. jún 2022

@roja01 dedičstvo dedi nie nevesta/zať ale deti. Takže nemôže odmietnuť nič, a to ako s tým deti naložia je ich vec,

evica17
29. jún 2022

Moja svokra nechodí k nám keď tu nie je muž, popravde ona sa ani u nej doma so mnou moc nerozpráva, lebo nemá o čom, furt iba robotu rieši a ja neviem čo na to povedať. A keby je u mňa tak dlho a iba tv Kuka a kecá o svojich susedach, no porazilo by ma. Ak by sa povednovala malému,išla s ním von, potom by mi dačo povravela, potom ak by spl by si tv kukla, bolo by to v pohodickw, raz za čas by som tu návštevu zvládla

autor
29. jún 2022

@petamich Uprimne ti zavidim tento tvoj stav so svokrou. Ja v tom totiz nevidim to, ze babka postrazi a ja ju supnem ako nevdacna na vlak. Ak sa aj svokra hra s malym, ja to neberiem, ze maleho mi postrazi a to je jej priorita - mne ulahcit pracu. Ja dufam, ze to robi preto, ze s malym je rada rovnako ako ja som rada, ze maly je s babkou. Ja to neberiem ako stav, ze jej mam byt vdacna a preto mi ma byt neprijemne ju supnut na vlak. Ja s manzelom jej nakupime a svokrinho otca (manzelovho deda) odvezieme k lekarovi. Robime to preto, ze je to v ramci nasich moznosti, s dedom sa vidime radi a svokre pomozeme (nema auto). Nerobime to preto, aby oni boli nuteni za tieto sluzby posluchat 2 hodiny tliachanie o zivotoch neznamych ludi, ktorym ja fakt nemam ako pomoct. A moja svokra nie je ziadna dochodkyna. Ja som od nej o necelych 16 rokov mladsia, bezne som v praci mala cca 45 rocne kolegyne. Ano, cely svokrin zivot spociva v klebeteni o susedoch a veci s tym spojenych. Bezne sa s takymi ludmi nestretavam, ale to je uz moj problem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
29. jún 2022

A netrpí tvoja svokra náhodou syndrómom prázdneho hniezda? Syn odišiel a jej život stratil zmysel. Tak to, že nemá teraz nič iné na robote rieši dlhými návštevami v synovej rodine. Co tak debata medzi synom a matkou na túto tému? Ci synacikovi je to jedno ako sú na tom dve najdôležitejšie ženy v jeho živote?

roja01
29. jún 2022

@elizabet173 vies mne to pride neuctive. Ved ta svokra neuraza, nefrfle, je celkom v pohode a mozno sa iba tesi, ze ma zmenu. To sa da zniest. Ved uz su rodina.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petamich
29. jún 2022

a ja pisem nieco o nuteni, kde som cosi take napisala? ja mam skratka evidentne iny vztah so svojou svokrou a nevadi mi, ze mi rozprava o Gitke a Magduske, lebo je to to cim kazdy den zije a rada si ju vypocujem a nie nerobim to z vdacnosti, proste mi to nevadi, rovnako ona si vypocuje rada o mojich kamaratkach a v zivote ich nevidela, ty to skratka vidis z tvojho uhla pohladu a optikou vasho vztahu a asi to mame inak 🙂 - mne to skratka normalne pride, ze je tu cely den, kludne nech tu je aj cely vikend a rozpravame sa spolu vela a cenim si to, ze mame pekny vztah, ty to mas evidentne inak, zrejme si aj iny typ ako ja a tym by som to asi ukoncila 🙂

roja01
29. jún 2022

@evica17 ved som pisala, ze dedicstvo pripadne partnerovi, no v reale ho vyuziva cela mlada rodina.
Dobre, nebudem sudit, aj ked mi to pride neuctive. Ved par hodin sa da vydrzat, ked sa tam dobre citi. Co keby svokra potrebovala niekedy vacsiu pomoc. Myslim, ze ked sa neda vydrzat niekolko hodin, zial nejaka pripadna opatera ani nepripada do uvahy.

vilma7
29. jún 2022

Že svokra.ma 47, ty vole...ja mám 46 a dve malé deti doma 🤣🤣 a svokor už nežije? Asi sa.doma.nudi, veď jej zbal malého a pošli ju na detské ihrisko.

autor
29. jún 2022

@viestta Syn odisiel (v tom zmysle, ze s nou uz nebyval) ked mal 20, to je cca pred 10timi rokmi. Neviem ci jej zivot stratil zmysel, resp. neviem ci vobec nejaky mala. Ma 47, rozvedena, pracovat prestala pred 8mimi rokmi, zmysel zivota su asi jej susedia. Ja staranie sa do susedov za zmysel zivota v 47 rokoch teda nepovazujem.

viestta
29. jún 2022

Mne to vysvetľovať nemusíš. Syndrom prázdneho hniezda nie je limitovaný vekom. A syn by jej mal vysveit co je prijateľné a co už nie. A ak nie syn, ty máš tiež ústa. Veci treba vykomunikovat s nou a nie s MK

mamusa123456789
29. jún 2022

Moja svokra chodí ku nám 1-2tyzdenne keď príde cez týždeň tak dôjde o 15,00 z prace a odchádza o 19,00 a cez víkend o 9,00 a odchádza niekedy 17.00 ale zvyčajne až 20.00 a vôbec mi to neprekáža, chodieva aj keď je manžel doma aj keď doma nie je, mame sa radi, rozumieme si a deti sa s ňou vždy dobre zabavia a keď som bola tehotná tak tu bola jazdy deň po práci aby som si mohla oddýchnuť, lebo som nezvládala

whatever1
30. jún 2022

Par krat odmietni navstevu, povedz ze si dohodnuta s niekym inym. A ked pride, po hodine dvoch navstevu ukonci s tym, ze mas iny program. Zachvilku si odvykne chodit tak casto a dojde jej ze necakas iba na nu.