Ja sa potrebujem len vypisat, nemusite ani reagovat. :D
V skratke: moja svokra (nemusime sa, presla som si od nej cez tahanie za vlasy s tym ze co si o sebe myslim az po zlata moja prid na kavu), je zberac v plnom zmysle slova. Jej 1-izbovy byt pre predstavu 25stvorcov (jedna izba) obsahuje
2xpostel, 2xperinak, velka obyvacia stena-na celu jednu stenu, pisaci stol, policovy regal, skrina, nocny stolik, stolik na jedenie, pojazdny stolik, 5stoliciek, rozkladacie velke kreslo. Ak ste si to uz predstavili, tak vam je zhola jasne ze pomedzi nabytok su ulicky od 15cm do 30.
Snazila som sa ju z toho dostat, preriedit, vyhodit ale nechce, tak sa nestaram, co vyhodila staru chladnicku a pec, musela ist ku bytu pred dvere, aby do toho mohla odkladat veci. Mojmu muzovi je to u prdele ako tam byva, ked chce nieco premiestnit ide jej pomoct, ale nestara sa.
Podstata pribehu ale je, ze sa stahujeme. Byvame v najme v 1i byte a ideme do svojho 3i. Byt sa nacahdza hned oproti svokre, cize ked otvorim dvere vidim komplet ten jej bordel na chodbe.
Za rok a pol co tu zijeme sme si nakupili nejake zariadenie: draha velka telka, gauc-rozkladacia pohovka, konferencny stolik a stolik po tv.
Nechce sa nam to brat cele, tak mojho muza napdol "super napad" dat prebytocny nabytok svokre a stary jej vyhodit.
(Logicky z toho co ma v byte nic nevyhodi a nase veci samozrejme chce.)
Problem je ale v tom, ze mi je luto tam dat novu velku telku (aj ked je v novom byte projektor) ked sa jej samozrejme do obyvacej steny nezmesti a ona ho planuje mat polozeny pred obyvackou na nasom konferencnom stoliku.
Aj ked nam na byt prispela, pride mi vhodnejsie telku predat, a jej kupit nieco nove co sa jej tam zmesti.
Takisto gauc by som si vzala, celu detsku budeme mat este prazdnu a kym ju zacneme vyuzivat bude to hostovska a na gauci sa vklude dvaja vyspia. Ma necely rok a pride mi ho fakt luto, som preto lakoma??? Muz sa ohradzuje ze si kupime novy a ze svokra nam dala na byt, ze sa jej treba zavdacit. Musim sa ja preto vzdat vsetkeho co sme si kupili na ukor toho ze ju zahadzeme nabytkom, na ktory sa ona tak tesi a nema ho kde dat???
@sykorkauhliarka odchadzame z bytu oproti svokre konecne, stahujeme sa prec.
@rakahaka jaj ja som zle pochopila prepac :D
no..aj ja som si myslela,ze sa stahujete do bytu oproti
inak-ak vam na ten byt prispela a nie malo....nechaj jej tie veci...ono,mozno ma nejaku poruchu-a myslim to vazne,nie ironicky a bolo by dobre nakontaktovat ju na lekara,lebo s tym ty sama neurobis nic
a neurobis nic,ani ked jej ten nabytok nedas....lebo bude len zle
zrejme za to asi ani nemoze,preto by lekar bol vhodny,ale mal by to riesit tvoj manzel,je to citliva tema
S tymto neurobíš nic, to je jednoducho diagnoza, da sa to mozno nejako regulovať alebo korigovať, ale inak nic
Proste zberateľka
no mne je na tom divné len to ťahanie za vlasy. To preplnenie bytu nábytkom je síce tiež trochu divné, ale s tým by som nerobila nič, ak je svojprávna, je to jej vec. Prípadne, keď sa jej ten byt tak zaplní nábytkom, že sa tam sama nezmestí, tak možno potom napadne tvojho muža, že to nie je v poriadku.
veci jej nechaj , vobec nerozmyslaj na telkou, nechaj jej to a tes sa ze idete do noveho
ved nech si zije svokra ako chce, nech sa aj cela zabarikaduje v byte.
@septemberkl Presne-to mi prislo najdivnejsie-tahanie za vlasy?! Od svokry alebo kohokolvek?!
@rakahaka A ostatne ti tu uz napisali-je to psychicka porucha, vyhladat odbornika. A bud rada,ze sa stahujes,konecne budes mat pokoj. Mozno.
Ja by jej ti to pre pokoj v rodine tiež nechala, veď ak to chce tak si to nejak zariadi aby sa jej zmestilo, však vlastne môže byť fuk čo s tým spraví a vy si zariadite nový byt po svojom 🙂
ja budem asi ina (zas), ale napr. gauc ked mate kde dat, by som ho urcite nedavala svokre, ale dala do hostovskej... nechapem preco davat prec nove veci a kupovat dalsie... samozrejme ak svokra nespi/nesedi na zemi a netrie nudzu... ale ak ma zararozeny byt (jej vec), a nema to kde dat, tak preco?
Je Zberačka. Hoarder. S tým sa nedá nič robiť. Ale občas by jej syn mohol kuknúť, či sa jej tam nezačali objavovať "podnájomníci" (hlodavce, chrobáčiky...). Ale ja by som napríklad televízor a gauč ponúkla niekomu v okolí, o kom vieš, že ho reálne potrebuje. Alebo nejakej inštitúcii. Napríklad škôlke, škole, nemocnici a podobne. Alebo jednotlivcovi. Prípadne sa tie veci dajú aj predať. Alebo ďalej zužitkovať pre seba, ako už bolo spomenuté napríklad v hosťovskej.
Najhorší hoarderi sú tí, čo si škrečkujú jedlo a tlačoviny. V tom sa hromadí rôzna háveď. Ak si hromadí len nábytok, tak nech si hromadí a dúfajme, že to nepadne susedom na hlavu.
Vy dvaja ste sa nedohodli čo jej dáte a čo nie ,ale už ste jej to sľúbili a ona sa na to teší....a prispela vám na byt a jedno euro to asi nebolo...kašli na veci,daj jej čo ste ponúkli,muž ti kúpi nové,zrejme na to máte financie,ak tak povedal......a áno,mne pripadáš lakomá,lebo zrejme tie veci tam odnesiete a tebe bude ešte rok ľúto,že ste dali.Sú ľudia,čo nezištne dajú dobré veci celkom cudzím a nelametujú.A je to jej byt,nech tam má hocičo tak nerieš,ona bude starnúť a vy postupne ten byt vypratáte po svojom ,ona si nevšimne čo odtiaľ pomizne a ak si všimne,tak už nebude mať sily komentovať.
@rakahaka neviem podľa mňa jej stačí rozťahovacie jednolôžko,ktroé cez deň slúži ako gauč a v noci na spanie..oproti nemu ozaj len nízka obývačková zostava na ktroú dolu položí TV a hore jej poháriky..vedľa možno malý regál na knihy..
byt to prevdzušní,vyčistí..dávať jej další nábytok alebo vyhadzovať potrebné veci je somarina...videla som plno krásnych 1izb. bytov čo mali všetko čo človek potrebuje,ale decentne a vkusne..
Svokra zberateľka to čo už musí byť. To si neviem ani len predstaviť a celkovo nechápem takých ľudí, čo si všetko odkladajú. Ja tiež raz za čas musím doma pretriediť veci ale aby sa dali kúpiť nové nie heh 🙂 Tak by to aj malo byť a myslím, že bývať so svokrou je vo všeobecnosti zlé riešenie.
Ja by som jej to nedala,proste gauc ako vravis do hostovskej a taktiez tu telku.
Mi ochodon to je taka generacia boli zvyknuti setrit,nicoho nebolo, vsetko sa zide atd. Moji svokrovci (zlati ludia) to iste maju 3izbak byvaju sami, ale skrine 3metrex3metre po vrch plne, oni teda nie su az tak zapratani ale aj tak maju milion veci, jedina vyhoda ked som si spomenula na pristroj vyrobu domacich talianskych cestovin tak som dostala novy zabaleny leskly z roku 1975 nikdy nepouzity, a tak zopar dalsich veci😂
Dakujem za prispevky. Ale zaujima ma preco vzdy ked zalozim prispevok mi niekto zmeni jeho nazov :D
Čo ja viem, telku mech si vezme, ale gauč by som vzala do tej hosťovskej... sak ho aj tak dostane, keď to prerobíte na detskú ako si vravela 😉
@rakahaka pretože treba nazvať diskusiu konkrétne a čo najpresnejšie...
@marcipanovatorta ja som velmi dlho mala gauc v detskej izbe - v noci som na nom kojila, ked som nevladala sa potom dostat spat do spalne, tak som na nom aj spala... proste za mna vyhadzovanie penazi to davat prec...hlavne ked to ma rok, cize uplne novy
Proste gauč a televízor si zdôvodni, že potrebuješ ty do tej detskej. Potrebuješ to a hotovo. Ostatné jej tam dajte nech je spokojná.
takze byt oproti svokre? vela stastia ti zelam v dalsom zivote.....