Ahojte, chcem sa len poradiť a možno opýtať na moju situáciu.
Svokra sa presťahovala, býva cca 10 minút autom od nás. Predtým bývalá ďalej.
Moju dcérku 2r (jej jedinú vnučku) si brala aj na víkendy, malá už bola na ňu aj zvyknutá.
Teraz keď riešila sťahovanie a chodila stále do práce, nevidela ju 3 mesiace absolútne. Nie mojou chybou.
Boli sme na Vianoce u nej na návšteve.
A to je ten problém. Moja dcérka ku nej nechcela ísť, aj keď na ňu volala menom alebo si ju chcela pritulit, dosť ma to mrzelo.
Ale najväčší problém bol u mňa asi ten, že si normálne pri nej v kuchyni zapálila, takisto jej priateľ. Viem, je to ich byt, môžu si tam robit co chcú ale toto mi prišlo nevhodné.
Takisto som fajčiar, ale pri malej nefajčím, jedine na balkóne a vždy si potom umyjem ruky a vyplachnem ústa ešte mi hovorí, že však nech si aj ja zapálila. Odmietla som
Povedala som jej, že sa mi to nepáči, keď je tam dcéra. A ona hneď že prehanam a však sa to vyvetrať. Fajčia takto pravidelne.
Môj muž mi len povedal ze zbytočne preháňam
Aký máte názor na to vy?
Už si pýtala malú na víkend 😔
.aký máte názor na to vy? Teraz premýšľam dám malú tak
Stará škola no....si pamätám kedysi sa fajcilo veru v kuchyni a v obývačke no všade ....čo mám fotky z detstva tak popolník na každom stole .. ale tiež by sa mi to veru nepáčilo . Svokra tiez fajčila v kuchyni keď sme tam chodili .
Nepaci sa mi to. Tiež som si niekedy zápalila v okne v kuchyni, keď sme nemali deti, ale išlo to aj do bytu a bolo mi to nevhodne voči vlastnému psovi zo zdravotných dovodov a nie to ešte voči dietatu. Keď si niekedy zapnem zámenu manželiek, tak tomu tiež nerozumiem, ako môžu fajcit pri malých detoch, alebo v restike pri stole s detmi.
Tiež som fajčiar, ale idem si zapalit von až vecer, keď už deti spia, alebo keď je muž doma, tak si vybehnem niekedy aj cez deň, pripadne keď niekam ideme, tak oblečiem mužovi deti a idem 10 minut dopredu, aby má nevideli fajcit. Cez sviatky som napr dva dni nefajcila, lebo nebolo kedy, ale určite by som nefajcila pri dietati a už vôbec nie vo vnutri
ved jej normalne povedz, ze das jej malu na vikend iba v pripade, ze nebude pri nej fajcit 😊 ved dcera ti potom povie ci to dodrzala, a nabuduce sa podla toho zariadis
@kvetinka1797 moja dcérka má 2 roky, nevie ešte hovorit
jaj aha 😅 tak potom neviem, no asi by som ju nedala 🤔 moja mama tiez fajci, nedovolila som jej fajcit pri mne ked som bola tehotna, teraz pri mojej dcere by som to tiez nedovolila.. ked chce fajcit, musi ist von 😉 ziadne take ze pri okne
Tento zvyk fajčiť pri nefajciaroch a deťoch považujem za maximálne sebecký.. zrejme pri nej fajčila aj predtým keď k nej chodila, len si o tom nevedela.. nemyslím si že prehanas - ja by som tam dcéru na dlhsie nedala.. to vážne nevadí tvojmu mužovi, že tvoja dcéra pri nej vdychuje dym, čo je defacto to isté ako fajčenie?
moja svokra fajčila, ale nikdy si nedovolila fajčiť pri detoch, dokonca ani kedysi pri svojich - ma čoskoro 66r a už nefajčí, ale vnútri nefajcila nikdy.. mala všetky deti s astmou a snažila sa kvôli nim aby im bolo lepšie a nie horšie..
Ja si pamätám že môj otec fajcieval doma v kuchyni.. ako 45r dostal mozgovú porážku, zmenilo to celú našu rodinu, na fajčenie som veľmi prísna a neznášam ho.. príde mi sebecké že fajčiar ti nedobrovoľne fúka svoj dym do pľúc..
No keďže dieťa sa k nej nemalo, nereagovalo na ňu tak by sim vôbec neuvažovala tam dcéru dať. Povedala by som, že ttteba dať viac návštev, aby si dcerka opäť na ňu zvykla a stali opäť kamoškami.
A to s fajčením? Áno, nebudem fajčiť pri dcére, zavries dvere a ….má svoje zvyky a meniť ich nebude
A predtým pri nej nikdy nefajčila? Pochybujem.
Je vedecky dokázané, ako pasívne fajčenie (vdychovanie dymu pri fajčiarovi) škodí na zdravie. Svokra je zrejme svojprávna, vie sa rozhodnúť, či chce fajčiť alebo byť s vnučkou. Nedala by som nikomu dieťa ani na hodinu, ak viem, že by ten človek fajčil v prítomnosti dieťaťa medzi 4 stenami.
Ja sama fajčím, ale zasadne sa nepôjdem ani najesť na zakrytú terasu,kde sa fajčí. Nefajcim v uzatvorenych priestoroch,lebo mi to vadí. Vadí mi smradľavé oblečenie. Vadia mi uzatvorené priestory plne smradu po cigaretách,plne chapem nefajčiarov v tomto smere. Nie je vylúčené,že aj keď je dcérka mala,že jej to vadí a preto nechce k babke.
Našťastie u nás nik nefajčí. Neviem, čo by som robila v tvojej situácii. Svokre sa veriť nedá, keďže aj teraz tvrdí, že preháňaš, kľudne sľúbi, že pri malej fajčiť nebude a aj tak to poza tvoj chrbát spraví. Osobne by som asi nedovolila, aby moje dieťa bolo pri nej bez mojej prítomnosti.
Pred malými deťmi sa to nehodí jednoducho zo zdravotného hladiska
Ja by som ani nebývala s človekom, čo fajčí v byte, len na balkóne alebo na terase
@carambolos ked človek fajčí v byte, tak nasmradne mu nábytok, oblečenie, periny a paplon. Bola som v takom byte, nikdy viac, takže oni potom aky zavan zo sebou nosia do autobusu napriklad?
@carambolos tak ja fajčím ale toto proste nie .Idem na dvor mimo deti .V živote by som si v dome nezapalila
Som bývali fajčiar, čo tiež fajcieval s babkou v kuchyni ale príde mi maximálne nevhodné, fajčiť v jednej miestnosti s deťmi. Tak ako mi príde nevhodné, fajčiť pri kocikovani, alebo chytať dieťa na ruky keď je niekto zaudeny jak spekacka 🤷♀️
@carambolos dovolím si oponovat ti. Nie všetci fajčiari sú ako opisuješ Ty.
@carambolos ja som už nefajcila ....ale čo mama cez leto zomrela som sa úplne opustila ... Od nového roka idem do toho znova a prestanem
Ja by som si nedovolila zapáliť vnútri pri niekom a už vôbec nie pri deťoch .ja aj keď fajčím vonku tak sa postavim tak aby som nedymila na okoloidúcich 😁
Určite nepreháňa u mňa doma fajčia muž aj dospelí synovia,ja som nefajciar a u nás či je leto zima sa môže fajčiť len na balkóne a keď muž kocikoval alebo strážil deti nikdy nesmel fajčiť v ich blízkosti, bez ohľadu že je to ich byť by som na tomto stala a môj muž to vždy akceptoval a akceptuje skús im dohovorit
Moja svokra tiez fajci v byte nakolko ma garzonku a byva na 6 poschodi tak by to bolo pre nu dost neprakticke chodit zakazdym von, ale ani raz si nedovolila zapalit vo vnutri ked tam mala deti a mala by nam to urcite povedala nakoľko ma uz skoro 7 rokov
Keď tak fajčia dlhodobo a sú na to zvyknutý, nezmôžeš nič. Je to ich byt a malú by som tam tým pádom nepúšťala. Nech prídu oni k vám a hotovo. Keď budú chcieť aby ste s malou prišli tak povedz že sa vám nedá ale nech sa zastavia oni. Tuto je zbytocne im do toho niečo hovoriť oni to nezmenia aj tak.
Ospravedlňujem sa za preklepy, to je to automatické opravovanie slov na telefóne.