Svokra a jej porovnávania

12. sep 2023

Svokra má s prvým mužom môjho muža, s druhým dve deti. Švagriná je slobodná bezdetná, žije v zahraničí. Švagor, o pätnásť rokov mladší od muža je ženatý ma rovnako staré deti ako my. Svokra nás, naše deti vo všetkom porovnáva, vo všetkom sme mi zlý. Asi preto že sa nám lepšie darí.
My s mužom sme dokončili školu, budovali kariéru, niečo našporili, vzali hypo, potom prišli deti. Švagor ledva dokončil učňovku, nikdy nemal stálu prácu, švagriná síce mala v pláne študovať ale neplánovane otehotnela, údajne už čaká tretie. Bývajú u švagrininej matky. Ich syn mal v marci 3, naša v auguste. Napriek tomu, že ich dieťa je staršie tak naša začala skorej sedieť, štvornožkovať aj chodiť, naša bola ako 20mes komplet aj na noc odplienkovaná ich syn má stále plienky na spanie, druhé máme narodené narovnako v decembri. To nepríjemné porovnanie stále pokračuje, chúďatko švagor, chúďa švagriná. A to všetko v takom nepríjemnom tóne ako by som bola na vine ja že naše dieťa chodilo už ako 9mes. a ich iba ako16mes, bolo skôr odplienkované a skorej jedlo samé, vie sa obliecť samé, naše prijali do mš ich dieťa nie. Moja všade liezla nemala som voľnú chvíľu , chlapec kam ho posadili sám sedel a hral sa potichu. Vrcholom bolo, keď teraz cez víkend svokra zistila že už ani naše mladšie nemá plienky, dávam jej iba nepremokavú podložku na noc. Mužovi to jedným uchom dnu druhým von, ale ja som doma s deťmi aj keď od januára sa plánujem vrátiť do práce či nájsť si niečo iné, lebo v starej práci to nevipadá ružovo. Stará čumí celý deň von oknom kedy idem do obchodu či na prechádzku či ihrisko aby nás odchytila. Viem že to budem musieť tiež počúvať, lebo švagriná nedokončila za tú dobu ani trojročné štúdium. Aj keď istý čas študovala a švagor bol na materskej. Niekoľko krát sa pohádali, vyhodila ho z domu, a keď sa udobrili spravili si ďalšie dieťa.

deti95060810
12. sep 2023

stačila mi veta.... Stará čumí celý deň von oknom kedy idem do obchodu či na prechádzku či ihrisko aby nás odchytila.....
neviem prečo sa sťažuješ na svokru však ty tam úplne zapadáš.... 🙄

januska12323
12. sep 2023

Bývate spolu či ako je možné, že všetky novinky vieš?

heidy222
12. sep 2023

Podľa mňa skôr ty porovnávas. Zvyčajne si ľudia nevedú presnú štatistiku o koľko mesiacov skôr malo ich dieťa ktory míľnik oproti švagovcom. Dobre, že pôjdeš do práce, prídeš na iné myšlienky 👍

maryetta
12. sep 2023

@heidy222 presne som to isla napisat. Podla toho co citam sama autorka tu porovnava kto co dosiahol. Kto je v com sikovnejsi…. 🙈

doriiis
12. sep 2023

Toľko samochvaly a potreby si dokazovania svojej vlastnej dôležitosti v úvodnom príspevku ....nuž autorka,nafukanost z teba len tak vyžaruje.Nechutne

negymama
12. sep 2023

ake neprijemné porovnavanie? No mne pripada, ze porovnavat deti je pre teba vlastne velmi prijemne - vsak tvoje deti su vo vsetkom skvele a popredu.

vacsinou plati, ze ten sa chce silou mocou porovnavat, kto ma vyhody, ten co zaostava, mlci a je rad ze si rozdiel nikto nevsimne.

ale inak take porovnavania malych deti je len cisto ego rodicov alebo starych rodicov. Vyvoj dieta moze dobehnut alebo sa situacia uplne zvrtnut. Chlapci byvaju v prvych rokoch zvacsa pomalsi, ale nie vzdy to plati.
Moja svagrina mala tiez takeho nesikovneho chlapca, pomaly, denglavy, odplienkovany na 3,5 rokov, rozpraval maznavo atd. A dnes? Parobok 19 rocny ma po maturite, chysta sa na vysoku skolu, vyrastol, ani plienky uz nema 😅

autor
12. sep 2023

@januska12323 nebývame spolu iba v jednej obci

avonladyba
12. sep 2023

"vo všetkom sme mi zlý" au moje oči 😀

avonladyba
12. sep 2023

A aká je otázka? Ako vy môžete byť vo všetkom zlí? Keď ste vo všetkom prví a lepší? 🤔 čo Vám môže vytýkať?

avonladyba
12. sep 2023

Inak na toto vo všetkom, keď je niekto prvý, si pomyslím, že bude aj "v truhle" prvý.

avonladyba
12. sep 2023

Keby som už stará babka tak tiež nemám čo iné robiť, len vnúčatá porovnávať. Nevidím na tom nič zlé, väčšinou sa starí ľudia zabávajú sledovaním mladších. To je ich zábava a starosť.

autor
12. sep 2023

@negymama tak tie keď porovnania chudák švagor zase sa nemohol v noci v klude vyspať lebo deti ho budili,aj naše občas v noci plačú, chudák švagor koľko musí pracovať aby uživil rodinu, (aj muž musí pracovať),a pritom ona mu dáva mesačne peniaze, chudera švagriná nemá volnú chvíľu, idem postrážiť deti, lebo musí ísť niekam, chudera švagriná sa musí veľa učiť, dve babky jej perú varia upratujú opatrujú deti a ona si vysedava v kaviareni. Raz za rok prosíme mi aby dohliada na deti a zrazu je unavená a chorá.

autor
12. sep 2023

Chudáci švagrovci musia kupovať veľa plienok, chudáci museli kúpiť súrodenecký kočík, chudáci majú po chlapcovi dievča a musia všetky veci nové kupovať.

janinah
12. sep 2023

Chudák si ty si svojím postojom.

autor
12. sep 2023

Prečo má na to doplatiť môj muž a deti, že sa veľmi podobá na svojho otca, ktorý bol alkoholik a tyran. Prečo by mali byť vynechávané a ignorované deti pri kočíkovaní, pri výletoch, pri sviatkoch, pri opatrovaní, iba preto že je ich otec muž nie švagor

diewcatqoo
12. sep 2023

Mala by si ist do prace a ulavi sa ti. Si dlho doma a riesis kraviny.

alickapusinka
12. sep 2023

Páčilo by sa Ti že stará čumi celý deň von oknom. Ak by tvoj muž nazýval tvoju mamu stará čumi von oknom celý deň. Maj v sebe trošku ucti okrem chválenia nevieš nič a rešpektuj to že je to matka tvojho muža. A nie stará o tvoje mame ak by sa niekto tak vyjadroval páčilo by sa TI to.

januska12323
12. sep 2023

Riešiš blbosti no tak sa posťažuje a pomôže, je to jej vec. Nechoďte za ňou často a nebudeš vedieť v čom všetkom sú chudacikovia.

aurora33
12. sep 2023

Akože wuaw. Neviem kto viac porovnáva, keď ty vieš presne aj mesiace ktoré švagrine dieťa čo vedelo. Chorá si.

autor
12. sep 2023

@januska12323 ona čaká kedy ideme okolo vypytuje sa , do obchodu na ihrisko nevedie iná cesta. A potom ochká, jajká že švagor tak, švagriná tak.
Trojročná dcéra už je dosť veľka na to aby to pochopila , bratranec jej vkusne ukazuje aké hračky a veci , oblečenie, boty dostal od babky, že boli na zmrzke, na kupku, na výlete v zoo. A potom sa ma dcéra pýta prečo ona nedostala hračku,prečo ju babka nevzala tiež do zoo, prečo jej babka neupiekla tiež tortu.

tiezjedna
12. sep 2023

možno ju serie tvoja slovenčina... To sa nedá ani dočítať🙄

romanovic
12. sep 2023

Neries druhych, bud spokojna s rym co mate vy. Ani ty neporovnavaj, pretoze z toho krici tvoja nespokojnost.

aurora33
12. sep 2023

Cim viac píšeš, tým viac mi príde, že žiarliš.

maminkadeticiek
12. sep 2023

Co za blbosti prosim ta riesis?!

negymama
12. sep 2023

takze nejde o to ze ktore dieta je lepsie. Ale o to, ze tvoje "lepsie a sikovnejsie" deti nedostavaju tolko pozornosti , opatery a darcekova a penazi ako svagrove... Aspon podla teba.
A ze trojrocne to vnima? no prd makovy. Jedine cez teba a tvoj postoj.

mandarinka555
12. sep 2023

Vidím to tak, že porovnávaš ty a nie tvoja svokra 👎 Ženy...prečo riešite také pi*oviny?

bu1bu
12. sep 2023

A čo robíš ty? Celý príspevok o tom ako ste vy lepší, šikovnejší... Si taka istá...

dskjhfdlkdjhl
12. sep 2023

Precitala som si takmer cely uvodny prispevok a nemohla som ho docitat, lebo tolko porovnavania a ohovarania tam bolo, ze ma to aj prestalo bavit. Urob nieco so svojim zmyslanim a bude Ti ovela lepsie😉

heidy222
12. sep 2023

Tak babka asi dáva viacej darčekov a času svagrovim vnúčatám lebo to potrebujú zjavne viac ako tvoje. Namiesto vymýšľania problémov kde nie sú buď rada za to, že ty s mužom máte život viac pod kontrolou ako švagrovci

denithestrange1993
12. sep 2023

Tak nech porovnava,ako to teba ovplyvnuje v tvojom zivote?