Na uvod chcem napisat, ze svoju svorku lubim, je to jeden z najlepsich ludi v mojom zivote a pre nase dieta je tou najlepsou babkou. Dala by jej aj to posledne z neba. Ale posledne 2 mesiace ju dost nechapem. Rozumiem, ze so svojimi peniazmi moze robit co chce, ale ja to ako matka neviem pochopit. Nechcem aby ste si mysleli, ze som nejaka zatrpknuta nevesta alebo podobne. Ide o to, ze moja svokra ma vela penazi, zdedila ich po svojich rodichoch.
A nechce Ti dat? Ci aky je problem?
S manzelom sme kvoli korone prisli o pracu, momentalne sme na podpore, mame prijem, ktory staci tak na polku nasich vydavkov. Manzel ju poprosil, co by nam nemohla dat pozicku, spisanu notarom, s tym, ze ked sa opat obaja zamestname, tak jej vsetko vratime. Ze nie, ze to su jej peniaze a bude s nimi robit, co chce. Uplne to chapeme a nemame noc proti, ale pro kazdom telefonate nas tlaci do dasieho dietata, ze preco do toho nejdeme, ze budeme mat velky rozdiel, ze ona uz chce dalsie vnucatko. Tak dookola hovorime, ze teraz nemame pomaly co dat do ust jednemu a ona nas tlaci do druheho. Keby nam pozicala sumu, ktoru potrebujeme kludne by sme mali druhe a o rok jej to zacalo splacat. Ze nie, ved dobre, nejak si poradime. A vcera nam zadrela, ze dala na muzove menon a jeho brata 75 000 na investicie, o ktore moze prist. Uplne ma to rozhodilo.
Su to jej peniaze, tak ako je len na vas s muzom, ci budete mat dalsie dieta.
Ako moze dat na muzovo meno investiciu?
Nechapem...
@dskjhfdlkdjhl ano, ja viem, len to proste nechapem. Keby nam pozicala xy tak preckame tento zly rok v pohode, ale to nemoze, ale niekolko nasobnu ciastku necha v banke a radsej o nu mozno pride. Moje racionalne ja ju chape a nijak to nezmeni nas vztah, ale ako matka to nechape. Ja by som dala dietatu to posledne
Prestaň posudzovať ľudí podla seba.
predstav si, ze raz tvoj syn domov priniesie zenu a ta ti bude hovorit, co mas robit so svojimi peniazmi 🙂 Ty budes mat 50+, cajocka 5 rokov zo skoly, a bude ti davat rady ako nalozit so svojim zivotom a peniazmi. Asi by si jej tresla dverami pred nosom 😀 Ci? Kazdy mame pravo na vlastne rozhodnutia a na vlastne chyby. Su to jej peniaze a mas pravdu, ze o ne moze prist, a je to blbe, ale nie je to tvoja vec.
Dieťa je dospelé, vychovala ho, teraz sa už musí dieťa starať samé o seba
@kittykat22 ano, ja viem, a ja som prave vzdy ta, co hovori muzovi, ze nechaj mamu tak, nejak si poradime. Ona ma vzdy vezme na nakupy, nech kupim dietatu co chcem a mohla by som si vybrat body od versace za 200€ a kupi to, ja si vyberiem saty z h&m za 7 €. Sama mi hovori, aka dobra nevesta som, ze nevesty jej kamaratok ich len zneuzivaju, aj tieto mesiace nam povie, ze ak potrebujeme peniaze, posle nam. Len preco nam radsej bepozicia viac na raz a nie prosit kazdy mesiac.
Ano, citim sa ponizena, zahanbena, ze nevieme zaobstarat vlastnu rodinu, s muzom sme nikdy hlupo nerozhadzovali, vzdy sme setrili a mali rezervu. Ale v oktobri sme kupili dom, prerobili a vypluli sa z penazi, lebo nik toto neocakaval. Nemyslite si, ze sme nezodpovedni a zijeme z druhych.
ja chapem ze si sklamana a ze ta to trapi ste v tazkej situacii prisli ste o pracu nie vlastnou vinou mate dieta je logicke ze o pomoc sa obratis na najblisich na svoju rodinu a hlavne ak je v jej moci vam pomoct
nemoze to byt tak ze vam nema uz co pozicat a vsetko investovala ?
podla mna nech ju skusi este raz tvoj miz poprosit o pomoc a ak nie tak nechajte tak a skuste proste co sa da popredat hladat aj brigady a pod v ziadnom pripade by som sa teraz nesnazila ondalsie dieta a so svokrou znizte intenzitu vztahov ak vam do toho zasahuje
chapem ze to mrzi ale neriesila by som akekolvek jej investovanie a s prosbou o pomoc sa obratte na inych clenov rodiny nehovorila by som im ze ona vam nechce pozicat kym by sa nespytali
tvoja svokra je mudra zena. Nepozicia ti viac, pretoze ked mas viac, viac minies. To tak je, mas cash a rozhadzujes, menej hladas pracu. Takto vam da co potrebujete a vy nestratite chut hladat pracu a utracat peniaze ktore vam nepatria 🙂 Aj ja chcem taku svokru! 😀 Nemyslim si, ze si nezodpovedna 🙂 chapem co ta hneva, ale zober si to aj z jej strany. A nebud smutna, ved ked potrebujes tak ti peniaze da nie? 🙂 A suhlasim s tym, ze si dobra nevesta 🙂
jaaj cize ona ti da ale nechce ti dat velku sumu naraz ? tak potom beriem spat a neriesila by som to ale respektovala jej formu pomoci
@kittykat22 ten komentár asi nepatril mne, ale autorke? 😀
Ja som svoj pôvodný príspevok zmazala, lebo som si myslela, ze svorka im nepožicia ani cent 🙂
@s_a ano, mas pravdu. Prepac 🙂 uz som to opravila.
@loginexistuje muz ma brigadu, viac robi ako zarobi. Nemozem od neho chciet viac. Ja som doma s dietatom, keby ze mam platit opatrovatelku, viac prerobim ako zarobim. Aj som si dala inzeraty na upratovanie a strazenie deti, ale vsetci sme na to rovnako. Uprimne, svokra ma na ucte okolo miliona a robi jej problem pozicat nam 20 000. Moja mamina zarobi 700 a poslala mi 100, nech si s dietatom spravime po 3 mesiacoch doma vylet.
ako, ale pytat od niekoho 20 000eur ... je slusny nadlimit 😅 Vies ze normalne si clovek pozicia 100e a je rad ze je rad? 😀 A taka prakticka otazka - manzel ledva zarobi, ty chces upratovat ... ako chcete vratit 20 000eur? 😅
@kittykat22 viac neminiem, s muzom sme odjakziva sporivi, ako som uz pisala. Ja neviem, ci ju to nejak uspokojuje, alebo co. Kazdopadne o tyzden ideme ku nej, tak sa porozpravame z oci do oci. Ale ozaj so nemyslite , ze ju nemam rada.
prosim ta, daj nam vediet co a ako. Toto je super zaujimava tema 😀 Ovela lepsia ako ohrata platna spermiogram a II ciarky 👍
no ak mamtaky majetok ako poses tak by vam naozaj mohla dat aj tych 20 000 ako skiste sa s nou porozpravat ale donutit ju nevies
@kittykat22 uplne normalne, za normalnych okolnosti mame niekolkotisicovy prijem. Rocne usetrine tak 10 000-15 000, ale min rok sme kupili dom, cize uspory posli.
Korona kríza prišla asi tak pred 4 mesiacmi.. Dom mate kúpený rok.. To za ten rok ste z tých niekoľko tisíc nič neodlozili? Asi neviete hospodáriť s peniazmi a preto vám nechce požičať naraz veľa..
no....niekolkotisicovy prijem - to su dobre platene zamestnania....a prepustili vas naraz oboch?prepustali hlavne fabriky....nejak sa mi to nezda
@s_a dom mame kupeny od oktobra. Rekonstrukciu sme spravili z uspor, male drobnosti z vyplat. Zijeme z turizmu, robime 8 mesiacov do roka, na dalsie 4 setrime. Prvykrat za 7 rokov sme sa rohodili kvoli domu. Darilo sa nam, obaja zmluvy na neurcito, preco konecne nie? Po rokoch setrenia. Za 7 rokov sme boli na 1 dovolenke, na 2 welnesoch. 20 000 sme chceli, aby sme v klude prezili rok, kym nezacne dsia sezona.
Toto je zaujimave,nemate to nahodou tak ze mate stale dostatocne penazi( ako priemerna populacia) ale zda sa vAm to oproti tomu co ste zvyknuti malo ? Just my opinion
Bez ohladu na to ze su to jej peniaze,je nenormalne ze vyslovene nechce pomoct financne vlastnemu dietatu v takejto situacii.Ved nechcete na nove auto,ale na zivobytie,mate male dieta,ste bez prace,nie svojou vinou a chcete spisat aj zmluvu s notarom.Proste pre mna je to nepochopitelne aby sa takto matka zachovala vovi dietatu a vnucatu.Od mojej mamy som si v nudzi pozicala len raz,hned o mesiac jej to vratila,ale viem ze kedykolvek by sme sa dostali do tazkosti pozicala by nam hoci sami nemaju vela a my im tiez.
Aha tak nemáte príjem celý rok, ale aj tak ste všetko minuly na dom.. My sme v novom nasťahovani rok a pol a stale nemáme všetko úplne dokončené, lebo nechceme ísť do mínusu.. A ešte sme ušetrili aj na svadbu.. A turisticka sezóna sa rozbieha dosť rýchlo posledné dni.
Svokru ber ako rezervu, keby nastalo najhoršie vieš, že má....horšie by bolo, keby nemala.Nepytala by som, keď raz odmietla
a čo teraz riešiš?